pos-na-antimetopisete-ta-pio-syxna-xeimerina-ydraylika-problimata

Οι χειμερινοί μήνες στη χώρα μας είναι τα τελευταία χρόνια αρκετά απρόβλεπτοι. Υπάρχουν χρονιές που μας φέρνουν αντιμέτωπους με πολλές ηλιόλουστες μέρες και λίγες βροχές. Υπάρχουν όμως και χρονιές που οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός, οι βροχές και τα χιόνια διαρκούν αρκετές βδομάδες.

Η εταιρεία μας Αποφράξεις Αντωνίου  έχοντας την πείρα και την εμπειρία 30 χρόνων και πλέον στο χώρο των αποφράξεων είναι πάντα δίπλα σας 24 ώρες και 24 ωρό και 365 μέρες το χρόνο. Το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της είναι έτοιμο με μια κλήση σας στο τηλεφωνικό κέντρο να βρεθεί κοντά σας. Διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό σας παρέχουν άμεση και άρτια εξυπηρέτηση. Προγραμματίστε κάθε φθινόπωρο ένα ραντεβού μαζί τους, ώστε να προετοιμάσετε σωστά τον οικιακό και επαγγελματικό σας χώρο για τους χειμερινούς μήνες.

Πως μπορείς να προετοιμαστείς για το χειμώνα;

Η προετοιμασία του οικιακού και επαγγελματικού σας χώρου για του χειμερινούς μήνες είναι μια διαδικασία που μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα. Ο τακτικός έλεγχος και συντήρηση των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να προγραμματίζετε σε κάθε αλλαγή εποχής. Για να διατηρήσετε το χώρο σε άριστη κατάσταση οι επαγγελματίες υδραυλικοί σας ετοίμασαν μερικές εύκολες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Είναι οι σωληνώσεις μονωμένες σωστά;

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα πρέπει να σας απασχολήσουν είναι η μόνωση των εξωτερικών υδραυλικών σας σωληνώσεων. Αγοράστε ένα παχύ στρώμα μόνωσης που τυλίξτε τις σωλήνες σας. Αυτά τα μονωτικά στρώματα είναι κατασκευασμένα από υαλονήματα ή πολυαιθυλένιο και μπορούν να αγοραστούν online ή σε κατάστημα ανάλογου υλικού.

Για πρόσθετη προστασία, τυλίξτε τους σωλήνες του σπιτιού σας με θερμική ταινία πριν εφαρμόσετε τη μόνωση. Έτσι τους δίνετε μια πρόσθετη προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το παγετό. Για να αποφύγετε το σπάσιμο των εξωτερικών σας σωληνώσεων κλείστε την παροχή τους και αδειάστε το νερό που υπάρχει μέσα τους.

Το νερό που τρέχει σε αυτές τις εξωτερικές εγκαταστάσεις μπορεί να καταψύξει τους σωλήνες, προκαλώντας διαρροές και ρωγμές. Τα παγωμένα συστήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Το άδειασμα των σωληνώσεων πριν από τους χειμερινούς μήνες θα βοηθήσει στην αποφυγή δαπανηρών προβλημάτων.

pos-na-antimetopisete-ta-pio-syxna-xeimerina-ydraylika-problimata

Είναι βουλωμένες οι υδροοροές;

Καθαρίστε τις υδρορροές σας από φύλλα και σκουπίδια που μπορεί να τις έχουν μπλοκάρει. Πριν οι ξαφνικές καταιγίδες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτυπήσουν τη πόλη σας, προγραμματίστε την απόφραξη της υδρορροής του οικιακού και επαγγελματικού σας χώρου. Το χιόνι και ο πάγος που πέφτουν πάνω από μια βουλωμένη υδρορροή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις χωρίς να το περιμένετε. Μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι οι πλημμύρες και το σπάσιμο των σωληνώσεων. Προς αποφυγή τέτοιον καταστάσεων θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά ότι όλες οι εξωτερικές αποχετεύσεις και τα σιφόνια αποστράγγισης είναι καθαρά και ελεύθερα να δεχτούν τα νερά.

Πως να προφυλάξετε τις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις εσωτερικά;

Στη περίοδο των χειμερινών μηνών πέρα από τη μόνωση των  εξωτερικών υδραυλικών συστημάτων θα πρέπει να φροντίσουμε και την εσωτερική τους κατά ένα τρόπο μόνωση. Τις κρύες νύχτες μπορείτε να ξεπλύνετε τις τουαλέτες σας και τους νεροχύτες με οινόπνευμα. Το αλκοόλ που περιέχει το οινόπνευμα θα αποτρέψει το πάγωμα  του νερού μέσα στις σωληνώσεις.

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν την χρήση αντιψυκτικού υγρού αυτοκινήτων. Θα ήταν βέβαια κάτι το οποίο καλό θα ήταν να το αποφύγετε γιατί μπορεί να επιδεινώσει το υδραυλικό σας σύστημα και να μολύνει το νερό. Υπάρχουν στο εμπόριο μη τοξικά αντιψυκτικά, τα οποία κατασκευάζονται ειδικά για τα νοικοκυριά και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα.

Κρατήστε σταθερή τη θερμοκρασία στο σπίτι σας.

Η σταθερή θερμοκρασία στο χώρο το σπιτιού σας είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει τις σωληνώσεις που βρίσκονται μέσα σε αυτό να μεταφέρουν μέρος της θερμότητας τους στις εξωτερικές. Το μέτρο που εφαρμόζουμε δίχως να καταλαβαίνουμε το λόγο τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα είναι να αφήνουμε ελάχιστα μια ή περισσότερες βρύσες να στάζουν.

Αφήνοντας ανοιχτά τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου οι υδραυλικές σωληνώσεις που υπάρχουν κάτω από τους νιπτήρες αποκτούν μια σταθερή θερμοκρασία. Έτσι το νερό που κυλάει μέσα σε αυτές τις αποτρέπει να παγώνουν.

Είναι φραγμένες οι αποχετεύσεις;

Ο χειμώνας είναι μια περίοδο του χρόνου που μας δίνει πολλές ευκαιρίες λόγω των εορτών και του κρύου καιρού να μαγειρεύουμε περισσότερο. Ο χρόνος λοιπόν που περνάμε στη κουζίνα αυξάνει τις πιθανότητες λόγω του λίπους και των απορρυπαντικών να φράξει ο αποχετευτικός σωλήνας.

Ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγουμε τις άσχημες εκπλήξεις είναι να προσέχουμε τι αφήνουμε να περάσει μέσα στις αποχετεύσεις. Το λάδι και τα λίπη από ορισμένα τρόφιμα δεν θα πρέπει να βρεθούν μέσα στις σωληνώσεις. Καλό θα είναι κατά τους χειμερινούς μήνες να τα απορρίπτεται στα σκουπίδια.

Αν οι σωληνώσεις σας παρατηρήσετε ότι έχουν κάποιο σημείο φραγής, με ένα διάλυμα ζεστού νερού και απορρυπαντικού μπορείτε να το επιδιορθώσετε. Σε αντίθετη περίπτωση αν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με την αποχέτευση σας, επικοινωνήστε με τις Αποφράξεις Αντωνίου και ένας επαγγελματίας υδραυλικός θα βρεθεί κοντά σας για να σας δώσει άμεσα και εγγυημένα τη λύση στο πρόβλημα σας.

Πως θα καταλάβω ότι έχω ένα παγωμένο σωλήνα;

Λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι σωληνώσεις όταν το νερό παγώνει μέσα τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί ρωγμή ή σπάσιμο. Ένα τέτοιο πρόβλημα θα οδηγήσει σίγουρα  σε πλημμύρες μέσα στο σπίτι σας και δαπανηρές επισκευές. Για να καταλάβετε λοιπόν έγκαιρα αν έχετε έναν παγωμένο σωλήνα επιθεωρήστε και παρατηρήστε τις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις.

Οι πλαστικοί σωλήνες όταν παγώνουν αλλάζουν το σχήμα τους και διογκώνονται. Στην αντίθετη περίπτωση οι μεταλλικοί σωλήνες είναι δύσκολο ανιχνευθούν, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να παρατηρηθούν μόνο κατά τη χρήση τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν η πίεση του νερού να είναι αδύναμη ή το καζανάκι της τουαλέτας να μην γεμίζει.

Και στις δύο περιπτώσεις πριν προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, καλέστε τις Αποφράξεις Αντωνίου. Οι άρτια εκπαιδευμένοι υδραυλικοί θα σας βοηθήσουν και θα σας επιλύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε άμεσα και υπεύθυνα.

pos-na-antimetopisete-ta-pio-syxna-xeimerina-ydraylika-problimata3

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω μόνος μου ένα παγωμένο σωλήνα;

Η σωστή αντιμετώπιση ενός παγωμένου σωλήνα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των μεγαλύτερων  προβλημάτων στο επαγγελματικό ή οικιακό μας χώρο. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα ίσως μειώσετε το πιθανό κόστος μιας ολικής καταστροφής.

  1. Εντοπίστε το σωλήνα που έχει παγώσει και το σημείο που βρίσκεται. Αν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σημείο τότε έχετε πολλές επιλογές για την απόψυξη του.
  2. Ξεκινήστε την προσπάθεια απόψυξης στην πιο κοντινή βρύση. Ανοίξτε την ζεστή παροχή νερού και αφήστε την να τρέξει ώστε να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η τήξη του πάγου και ο ατμός μπορεί να διαφύγει από την ανοιχτή βρύση. Εάν ξεκινήσετε τη διαδικασία απόψυξης πιο κοντά στο μπλοκάρισμα, ο πάγος που λειώνει μπορεί να κολλήσει πίσω από το μπλοκάρισμα, δημιουργώντας μεγαλύτερη πίεση στον σωλήνα και αυξάνοντας τις πιθανότητες ρωγμής του σωλήνα.
  3. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεπαγώσετε ένα σωλήνα είναι με τη χρήση σεσουάρ μαλλιών. Απλά ανοίξτε το σεσουάρ και στρέψτε τη θερμότητα στο σωλήνα, ξεκινώντας από το τμήμα που βρίσκεται πιο κοντά στη βρύση. Λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις και αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με το νερό κατά τη λειτουργία της συσκευής.
  4. Μια άλλη μέθοδος για την απόψυξη του σωλήνα είναι η χρήση λαμπτήρα θερμότητας ή φορητού θερμαντήρα χώρου. Τοποθετήστε τη συσκευή έτσι ώστε η θερμότητα να φτάσει στον κατεψυγμένο σωλήνα. Αυτή η έμμεση θερμότητα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπαγώσετε γρήγορα ένα σωλήνα.
  5. Ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα παγωμένο σωλήνα είναι να τυλίξετε πετσέτες που έχουν βυθιστεί σε ζεστό νερό.
  6. Στην περίπτωση όμως που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον παγωμένο σωλήνα επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο. Άμεσα το συνεργείο μας με τα πιο σύγχρονα οχήματα που διαθέτει έρχεται στο χώρο σας.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button