aities-pou-prokaloun-vouloma-sifoni-mpalkoniou

Αιτίες που προκαλούν βούλωμα στο σιφόνι του μπαλκονιού

Εκτός από όλα τα υδραυλικά μέσα στο σπίτι, μια κύρια γραμμή αποχέτευσης συνδέεται επίσης συχνά με εξωτερικές αποχετεύσεις. Για παράδειγμα, αποχετεύσεις περιοχής, αποχετεύσεις στέγης, αποχετεύσεις δρόμων και πολλά άλλα. Ακριβώς όπως όλα τα υδραυλικά συστήματα, αυτές οι εξωτερικές αποχετεύσεις δεν είναι άτρωτες για να φράξουν. Τα φύλλα, οι βρομιές και οι έντονες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν βούλωμα στις εξωτερικές αποχετεύσεις.

Ομοίως, όπως και κάθε σωλήνας σιφονιού, ένας εξωτερικός σωλήνας σιφονιού μπορεί να σπάσει ή να βουλώσει από τη ρίζα κάποιου δέντρου. Οι Αποφράξεις Αντωνίου αναλαμβάνουν εκτός από την απόφραξη σιφονιών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, την συντήρηση και τον καθαρισμό των σιφονιών και αποχετεύσεων.

Πότε είναι πιο πιθανό να βουλώσει το σιφόνι του μπαλκονιού;

Το σιφόνι του μπαλκονιού μπορεί να βουλώσει οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου, συνήθως, όμως, συμβαίνει πιο έντονα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Τον φθινόπωρο τα φύλλα από θάμνους κήπων και δέντρων διασκορπίζονται σε όλο το έδαφος και ο αέρας τα συσσωρεύει στις άκρες των μπαλκονιών όπου είναι τα σιφόνια. Όταν αρχίζουν και οι βροχοπτώσεις τότε όλα τα φύλλα, οι σκόνη και οι βρομιές των μπαλκονιών προκαλούν βούλωμα στο σιφόνι του μπαλκονιού.

Αυτό οδηγεί σταδιακά στη δημιουργία λιμνάζοντος νερού που μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για έντομα, όπως τα κουνούπια, τις μέλισσες και τις μύγες. Μια πιο επείγουσα ανησυχία είναι ότι μένα τέτοιο βούλωμα μπορεί να προκαλέσει την πλημμύρα των βρόχινων υδάτων στην ιδιοκτησία σας ή το ίδιο το σπίτι σας. Τα καλά νέα είναι ότι μια μπλοκαρισμένη εξωτερική αποστράγγιση δεν είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες τα σιφόνια μπορεί να παγώσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις, και να προκαλέσουν ρήξη σωληνώσεων και βούλωμα σιφονιού. Κατά τη διάρκεια της κατάψυξης ή μιας έντονης χιονοθύελλας, μπορεί να εμποδίσει το φράγμα αποστράγγισης.

Η δημιουργία πάγου από το χιόνι που λιώνει δημιουργεί βούλωμα στα σιφόνια του μπαλκονιού και πλημμύρες. Προς αποφυγή τέτοιον καταστάσεων θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά ότι όλες οι εξωτερικές αποχετεύσεις και τα σιφόνια αποστράγγισης είναι καθαρά και ελεύθερα να δεχτούν τα νερά.

Πώς να καθαρίσετε ένα βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού

Κάθε βούλωμα, όπως ένα βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού απαιτεί ειδικό χειρισμό για τον καθαρισμό του. Κάθε εξωτερική αποστράγγιση πρέπει να έχει μια σχάρα πάνω από το σιφόνι για να φιλτράρει τα συντρίμμια και τα φύλλα. Εκτός από τον καθαρισμό της ίδιας της σχάρας, απαιτούνται και άλλες ενέργειες.

aities-pou-prokaloun-vouloma-sifoni-mpalkoniou

1. Εξάλειψη των συντριμμιών και των ιζημάτων

Ορισμένα μικρά φύλλα, βρωμιά και υπολείμματα, εξαιτίας του αέρα, συσσωρεύονται στο σιφόνι του μπαλκονιού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον σχηματισμό μιας μάζας ή υπολείμματα που σταδιακά θα βουλώσουν το σιφόνι του μπαλκονιού. Για να καθαρίσετε την αποστράγγιση, ανοίξτε το σιφόνι για να δείτε αν υπάρχει συσσώρευση υπολειμμάτων ακριβώς κάτω από αυτό.

Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα ή τα χέρια σας (με γάντια) για να αφαιρέσετε το υλικό που προκαλεί το φράγμα. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες αποχετεύσεις μπορεί να έχουν διακλαδώσεις, επομένως βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε κάθε σωλήνα απορροής προς όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, ένα απαραίτητο πράγμα που πρέπει να κάνετε ανά τακτά διαστήματα είναι να διατηρήσετε την γραμμή αποστράγγισης καθαρή για να λειτουργεί σωστά.

Είναι καλύτερο να λερώνετε τα χέρια σας για μια ώρα, αντί να έχετε τα ενοχλητικά και ανθυγιεινά προβλήματα.

2. Η σημασία της τακτικής συντήρησης αποστραγγίσεων

Αν το σιφόνι μιας εξωτερικής αποχέτευσης δεν καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα συντρίμμια και τα ιζήματα θα ρέουν στον ίδιο τον αγωγό αποστράγγισης. Αυτό θα δημιουργήσει την ανάγκη να καλέσετε μια εταιρεία αποφράξεων (Αποφράξεις Αντωνίου). Συνεπώς, η τακτική προγραμματισμένη συντήρηση θα σας εξοικονομήσει χρήματα και θα αποτρέψει πιθανή ζημιά στο μέλλον.

3. Ελέγξτε τις σωληνώσεις αποχέτευσης για την έξοδο αποστράγγισης του σιφονιού

Μόλις καθαρίσετε τα συντρίμμια, ελέγξτε αν το νερό τρέχει σωστά μέσα από τους σωλήνες. Τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου μέσα στις σωληνώσεις αποχέτευσης και ξεπλύνετε για τυχόν υπολείμματα. Ένας καθαρός αγωγός θα πρέπει να λαμβάνει και να απορρίπτει το νερό γρήγορα. Αλλά αν το νερό σταματήσει να ρέει, υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες. Είτε υπάρχει φράξιμο στη γραμμή, είτε ο σωλήνας είναι κατεστραμμένος.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη πίεση και τοποθετήστε το λάστιχο ποτίσματος μέσα στο σωλήνα. Η πίεση του νερού μπορεί να βοηθήσει στην ώθηση του φράγματος και να ελευθερωθεί η γραμμή. Εάν σπρώξετε τον εύκαμπτο σωλήνα εμπρός και πίσω, μπορεί επίσης να συμβάλει στη διάσπαση ενός φράγματος.

Δείτε περισσότερους τρόπου για καθαρισμό σιφονιού και αποχέτευσης:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button