Τι-να-κάνετε-σε-περίπτωση-σπασμένου-σωλήνα

Τι να κάνετε σε περίπτωση σπασμένου σωλήνα

Επιστροφή στο σπίτι και βλέπετε σπάσιμο σωλήνων και διαρροή νερού, η σκέψη και μόνο αρκεί για να γεμίσει τρόμο κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Όμως, είναι μια ατυχής πραγματικότητα για πολλούς. Εάν σπάσει ένας σωλήνας στο σπίτι σας, ξέρετε τι να κάνετε; Ως ειδικοί στον τομέα των υδραυλικών, οι υδραυλικοί της Αποφράξεις Αντωνίου έχουν τη λύση στο τι να κάνετε σε περίπτωση σπασμένου σωλήνα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα, τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ένας σωλήνας σπάσει στο σπίτι σας και πώς να αποτρέψετε το πάγωμα των σωλήνων σας εξαρχής.

Σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα

Μερικές φορές, ένας σπασμένος σωλήνας νερού μπορεί να εμφανίσει προειδοποιητικά σημάδια πριν προκληθεί σοβαρή ζημιά. Προσέξτε για κοινά συμπτώματα σπασμένου σωλήνα, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Κυμαινόμενη πίεση νερού
  • Αποχρωματισμένο, σκουριασμένο νερό με περίεργη μυρωδιά
  • Σωλήνες που κάνουν κρότους πίσω από τοίχους
  • Αδικαιολόγητα υψηλός λογαριασμός νερού
  • Κάτω από τους νεροχύτες σας σχηματίζονται λακκούβες.

Εάν παρατηρήσετε σημάδια σπασμένου σωλήνα, πρέπει να λάβετε μέτρα γρήγορα για να περιορίσετε τη ζημιά που προκαλείται.

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν ένας σωλήνας σπάσει

Κλείστε το νερό και αδειάστε τις βρύσες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν βρείτε έναν σωλήνα που έχει σκάσει είναι να κλείσετε το νερό σας. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το κάνετε αυτό, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στο νερό. Η βαλβίδα διακοπής νερού βρίσκεται πιθανότατα στο υπόγειο σας.

Μόλις κλείσετε το νερό, θα πρέπει να ανοίξετε τις βρύσες σας για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο κρύο νερό από τους σωλήνες σας. Αυτό θα ανακουφίσει την πίεση στο σύστημα σωλήνων σας και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παγώματος πρόσθετων περιοχών. Στη συνέχεια, αδειάστε όλες τις τουαλέτες του σπιτιού. Όταν δεν τρέχει πλέον νερό από τις βρύσες, θα πρέπει να σταματήσουν τυχόν διαρροές.

Ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος της διαρροής, μπορεί επίσης να χρειαστεί να διακόψετε το ρεύμα. Εάν υποψιάζεστε ότι το νερό που διαρρέει ήρθε σε επαφή με οποιαδήποτε ηλεκτρική πρίζα, αυτή είναι μια σημαντική προφύλαξη που πρέπει να λάβετε.

Κλείστε αμέσως την κύρια βαλβίδα παροχής νερού του σπιτιού σας. Αυτό θα περιορίσει την ποσότητα της ζημιάς από το νερό που υφίσταται το σπίτι σας. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει! Κάθε άτομο που μένει στο σπίτι σας πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα διακοπής νερού και πώς να την κλείνει και να την ανοίγει, ώστε να κατανοήσει πώς να το κάνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εντοπίστε τον σπασμένο σωλήνα

Το επόμενο βήμα σας θα πρέπει να είναι να καταλάβετε πού έσπασε ο σωλήνας. Εάν φαίνεται να έχει διαρροή για λίγο, να είστε προσεκτικοί μπαίνοντας στα δωμάτια και να αναζητήσετε διογκωμένα σημεία και άλλα προειδοποιητικά σημάδια ότι έχει ήδη προκληθεί ζημιά στο νερό. Εάν εντοπίσετε τη διαρροή αρκετά νωρίς, τοποθετήστε έναν κουβά από κάτω για να πέφτει το νερό που στάζει.

Το να κοιτάξετε ακριβώς πού είναι το σπάσιμο του σωλήνα θα πρέπει να γίνει αμέσως για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. Εάν είναι μια μικροσκοπική ρωγμή, η επιδιόρθωση μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα για λίγο. Επίσης, σκεφτείτε ποιος σωλήνας έχει σκάσει. Εάν η ζημιά είναι σε κεντρικό σωλήνα νερού, πρέπει να επισκευαστεί και να αντιμετωπιστεί προσεκτικά, ανεξάρτητα από την αιτία ή το μέγεθος της ζημιάς.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Το συντομότερο δυνατό, καλέστε τους ειδικούς υδραυλικούς της εταιρείας μας για να χειριστούν τις επισκευές. Προσλάβετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τους σπασμένους σωλήνες σας και εάν έχετε οποιαδήποτε βλάβη στο ηλεκτρικό σας σύστημα, θα πρέπει να φέρετε έναν αξιόπιστο ηλεκτρολόγο.

Δεν υπάρχει υποκατάστατο για έναν έμπειρο επαγγελματία. Ένας υδραυλικός θα κάνει αξιόπιστες επισκευές, ενώ ένας άπειρος ιδιοκτήτης σπιτιού ή τεχνίτης μπορεί να ολοκληρώσει μια επισκευή που είναι ανεπαρκής και θα μπορούσε σύντομα να αποτύχει. Εάν εσείς ή ένας ανασφάλιστος τεχνίτης κάνει τις επισκευές, είστε μόνοι σας εάν κάτι πάει στραβά και χρειαστείτε ασφαλιστική κάλυψη.

Εάν υπάρχει ζημιά, απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρεία

Εάν η ζημιά από το σκασμένο σωλήνα σας φαίνεται εκτεταμένη, θα πρέπει να αρχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες από τις πληγείσες περιοχές αμέσως και να συνεχίσετε να το κάνετε σε κάθε βήμα. Τραβήξτε μια φωτογραφία ό,τι έχει υποστεί ζημιά, μαζί με αγωγούς νερού και αντικείμενα που έχουν καταστραφεί από το νερό.

Τοποθετήστε μια μεζούρα για να δείξετε πόσο ψηλά είναι το νερό και, στη συνέχεια, τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες, δείχνοντας τις περιοχές του σπιτιού σας όπου έχει σημειωθεί ζημιά. Προτείνουν επίσης να ενεργοποιήσετε ξανά το νερό στιγμιαία, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε βίντεο με τη διαρροή.

Μόλις συμβεί ζημιά διαρροής νερού, έχετε συνήθως ένα παράθυρο τριών ημερών έως ότου εξαπλωθούν τα μικρόβια και η μούχλα αρχίσει να αναπτύσσεται, επομένως είναι σημαντικό να υποβάλετε αίτηση αμέσως μόλις παρατηρήσετε τη διαρροή.

Ξεκινήστε να καθαρίζετε τον χώρο

Εάν το σπίτι σας πλημμυρίσει από σπασμένο σωλήνα, είναι σημαντικό να στεγνώσετε τις υγρές περιοχές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο περισσότερο το νερό κάθεται, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αναπτυχθεί μούχλα και να προκληθούν πιο εκτεταμένες, μακροπρόθεσμες ζημιές.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button