Τι-να-κάνετε-για-μια-διαρροή-στα-θεμέλια του-σπιτιού-σας

Τι να κάνετε για μια διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού σας

Στην Αποφράξεις Αντωνίου,  μια διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού σας είναι άμεσα αντιμετωπίσιμη. Διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να επισκευάσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τη διαρροή πλακών σας, ελαχιστοποιώντας τη ζημιά στο σπίτι σας.

Αν και μπορεί να είστε πάντα σε επιφυλακή για τις ανάγκες συντήρησης του σπιτιού σας, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα συντήρησης που δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού σας.

Δυστυχώς, μια διαρροή από τα στα του σπιτιού σας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ζημιά στο σπίτι σας εάν δεν γνωρίζετε τα σημάδια και δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε την κατάσταση.

Τι είναι η διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού;

Όπως τα περισσότερα σημερινά κτίρια, το σπίτι σας είναι χτισμένο σε μια πλάκα από σκυρόδεμα, η οποία χρησιμεύει ως θεμέλιο. Η ζημιά σε αυτή την πλάκα μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα ολόκληρου του σπιτιού σας.

Οι διαρροές συμβαίνουν όταν οι σωλήνες που είναι θαμμένοι στη τσιμεντένια βάση του σπιτιού σας αναπτύσσουν διαρροή. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως διάβρωση, υπερβολική πίεση ή τριβή. Ανεξάρτητα από την αιτία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια μιας διαρροής, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε δράση γρήγορα.

1. Υπερβολική πίεση

Οι υπόγειοι σωλήνες μπορεί να ραγίσουν λόγω της μεγάλης πίεσης πάνω τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μέρη με αργιλώδη εδάφη επειδή διαστέλλονται ενώ είναι υγρά και στη συνέχεια συστέλλονται καθώς στεγνώνουν, ασκώντας επιπλέον πίεση στην πλάκα και τους σωλήνες. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί ως αποτέλεσμα σεισμού.

2. Διάβρωση

Οι σωλήνες κάτω από το έδαφος στο σπίτι σας έρχονται σε επαφή με το χώμα και τα μέταλλα μέσα σε αυτό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γαλβανική διάβρωση, η οποία συμβαίνει όταν δύο διαφορετικά μέταλλα έρχονται σε επαφή. Αυτό το είδος διάβρωσης μπορεί τελικά να οδηγήσει σε σπασίματα και διαρροές σωλήνων.

3. Τρίψιμο

Όταν το νερό ρέει μέσα από σωλήνες, μπορεί να τους προκαλέσει δόνηση. Εάν ο σωλήνας βρίσκεται κοντά σε κάποιον άλλο σωλήνα, σκυρόδεμα ή κάποια άλλη στερεά επιφάνεια, αυτή η δόνηση μπορεί να οδηγήσει σε τριβή στο σημείο επαφής, η οποία φθείρεται στους σωλήνες και μπορεί τελικά να προκαλέσει διαρροές.

Συμπτώματα ότι έχετε διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού σας

Τα συμπτώματα μιας διαρροής στα θεμέλια του σπιτιού σας είναι συχνά κρυμμένα και μπορεί να διαγνωστούν λανθασμένα ακόμα και όταν εντοπιστούν. Πάντα να παρακολουθείτε τα συμπτώματα μιας διαρροής λόγω της ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν μερικά διαφορετικά συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε διαρροή.

1. Ήχος τρεχούμενου νερού

Όταν ακούτε τον ήχο του τρεχούμενου νερού κάτω από το πάτωμα σας ενώ όλες οι βρύσες είναι κλειστές, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε διαρροή κάπου. Αυτός ο ήχος είναι συνήθως το αποτέλεσμα της διαφυγής νερού μέσα από μια μικρή ρωγμή ή τρύπα στο σωλήνα.

2. Ένα ζεστό πάτωμα

Εάν έχετε ένα καυτό σημείο στο πάτωμά σας που δεν φαίνεται να σχετίζεται με καμία συσκευή ή άλλη πηγή θερμότητας, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι διαρροής. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει διαρροή νερού από έναν από τους σωλήνες ζεστού νερού.

3. Λακκούβες

Εάν βρείτε λακκούβες με νερό γύρω από το σπίτι σας, ειδικά στο ίδιο σημείο, αυτό μπορεί να υποδηλώνει διαρροή. Αυτές οι λακκούβες είναι συνήθως το αποτέλεσμα του νερού που διαρρέει μέσα από ρωγμές και λιμνάζει στην επιφάνεια. Μερικές φορές μπορεί να βρείτε λακκούβες και σε εσωτερικούς χώρους, κυρίως στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

4. Μούχλα

Εάν παρατηρήσετε μούχλα στο σπίτι σας, μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαρροής. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν τη διαρροή νερού μέσα από ρωγμές και να σχηματίσουν λακκούβες στην επιφάνεια που είναι τέλειες περιοχές αναπαραγωγής για μούχλα.

5. Ασυνήθιστα υψηλή χρήση νερού

Όταν ο μετρητής νερού σας λειτουργεί ακόμα και όταν όλα τα φωτιστικά στο σπίτι σας είναι απενεργοποιημένα, αυτό είναι ένα άλλο σημάδι ότι μπορεί να έχετε διαρροή πλάκας. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό διαφεύγει από τους σωλήνες και τρέχει μέσω του μετρητή.

Εάν δείτε μια ξαφνική και ανεξήγητη απότομη αύξηση στον λογαριασμό του νερού σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαρροή. Μια μεμονωμένη διαρροή μπορεί να σπαταλήσει εκατοντάδες γαλόνια νερού κάθε μέρα, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα το συντομότερο δυνατό εάν δείτε μια άλμα στη χρήση του νερού σας.

6. Ρωγμές

Εάν δείτε ρωγμές στη βάση των πλακακιών, τους τοίχους ή τα δάπεδη σας, αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι έχετε διαρροή. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν διαρρέει νερό από τους σωλήνες και εξασθενεί το έδαφος κάτω από την πλάκα.

Εξειδικευμένη ανίχνευση διαρροής στα θεμέλια του σπιτιού σας

Όταν υποψιάζεστε ότι έχετε διαρροή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία. Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό τους για να εντοπίσουν γρήγορα και με ακρίβεια τη διαρροή.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μη επεμβατικές τεχνικές ανίχνευσης διαρροής, οι περισσότεροι εργολάβοι όπως η Αποφράξεις Αντωνίου μπορούν να εντοπίσουν τη διαρροή σας σε λίγες ώρες. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και ταλαιπωρία μακροπρόθεσμα.

Ο εξοπλισμός όπως τα ακουστικά συστήματα και τα επίγεια μικρόφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν τους κραδασμούς που προέρχονται από τη διαρροή νερού στην τελική ταχύτητα. Διαθέτουμε επίσης συστήματα ελέγχου με κάμερα.

Επιλογές για τη διόρθωση διαρροών στα θεμέλια του σπιτιού σας

Οι επαγγελματίες έχουν τρεις κύριες επιλογές για τη διόρθωση διαρροών. Η καλύτερη επιλογή για το σπίτι σας θα εξαρτηθεί από τη θέση και τη σοβαρότητα της διαρροής, την κατάσταση του σωλήνα, καθώς και τη συνολική κατάσταση του υδραυλικού σας συστήματος.

1. Επισκευή

Η πρώτη επιλογή είναι να επιδιορθώσετε τη διαρροή. Αυτό μπορεί να γίνει με εκσκαφή της περιοχής γύρω από τη διαρροή και επισκευή ή αντικατάσταση του κατεστραμμένου σωλήνα. Αυτή είναι συνήθως μια επιλογή μόνο για μικρές διαρροές που είναι εύκολα προσβάσιμες.

Η επένδυση σωλήνων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή διαρροών σε σωλήνες. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση εποξειδικού στον σωλήνα για να εμποδίσει τη διαρροή χωρίς να ανοίξει η βάση.

2. Επανατοποθέτηση του σωλήνα

Η δεύτερη επιλογή είναι η επανατοποθέτηση του σωλήνα που παρουσιάζει διαρροή. Αυτή είναι συνήθως μια επιλογή εάν η διαρροή εντοπίζεται σε παλιό ή αδύναμο σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, εάν επισκευάσετε τον σωλήνα, ενδέχεται να δημιουργήσετε περισσότερες διαρροές μόνο σε άλλα τμήματα του ίδιου σωλήνα. Επομένως, θα πρέπει να κλείσετε τον σωλήνα στην πλησιέστερη πολλαπλή και να τον δρομολογήσετε ξανά. Τέτοιοι σωλήνες συχνά επαναδρομολογούνται πάνω από το έδαφος.

3. Αντικατάσταση σωλήνων

Εάν το σπίτι σας είναι παλιό και ολόκληρο το σύστημα σωληνώσεων είναι σε κακή κατάσταση, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους σωλήνες ολόκληρο το σπίτι. Αυτή είναι μια μεγάλη δουλειά, αλλά θα διασφαλίσει ότι όλοι οι σωλήνες στο σπίτι σας λειτουργούν όπως πρέπει. Θα εξαλείψει επίσης τον κίνδυνο μελλοντικών διαρροών.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button