pote-sifoni-xreiazetai-katharisma

Πότε το σιφόνι σας χρειάζεται καθάρισμα;

Σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου, κάθε σπίτι έχει έναν αριθμό σωλήνων και αποχετεύσεων που κάποια στιγμή θα φράξουν. Μετά από αυτό, πιθανότατα θα χρειαστείτε απόφραξη από ένα επαγγελματικό συνεργείο ώστε να το καθαρίσετε σωστά, σαν καινούργιο. Αυτό που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν όμως είναι το σιφόνι στο μπάνιο ή τις βεράντες τους που μπορούν εύκολα να φράξουν και να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα.

Για να μάθετε πότε το σιφόνι σας χρειάζεται καθάρισμα καθώς και πως να το καθαρίσετε, συνεχίστε την ανάγνωση.

Δυσάρεστες οσμές

Ένα από τα πρώτα σημάδια που θα δείτε όταν η αποχέτευση του δαπέδου του μπάνιου σας είναι φραγμένη, είναι γενικά οι δυσάρεστες οσμές που έρχονται από εκεί κάτω. Θα μπορούσατε να έχετε ήδη παρατηρήσει κάτι τέτοιο στο σπίτι σας κατά καιρούς. Οσμές που παρατηρείτε στην κουζίνα μπορεί να υπάρχουν λόγω συσσώρευσης απορριμμάτων τροφίμων που συλλέγονται στο νεροχύτη της κουζίνας σας.

Στο μπάνιο σας τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Οι έντονες οσμές μπορεί να προέρχονται από την αποχέτευση του νεροχύτη και είναι πιθανώς τόσο δυνατές λόγω της συσσώρευσης των διάφορων προιόντων. Εκτός από αυτό, θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από την αποχέτευση δαπέδου – η οποία είναι επίσης γνωστή ως «σιφόνι». Εάν συμβαίνει αυτό με το μπάνιο σας, θα πρέπει αμέσως να αναλάβετε δράση και να το καθαρίσετε, διότι μπορεί να είναι η αιτία περαιτέρω προβλημάτων.

Αργή αποστράγγιση στους νεροχύτες και την μπανιέρα σας

Ένα άλλο κρίσιμο σημάδι που θα σας ειδοποιήσει ότι το σιφόνι σας χρειάζεται καθαρισμό είναι η αργή απόδοση αποστράγγισης των νεροχυτών σας και της αποχέτευσης μπανιέρας. Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, ανοίξτε τη βρύση σας και περιμένετε. Εάν το νερό τρέχει χωρίς εμπόδια τότε είστε καλά.

Αν το νερό παραμένει στάσιμο και κατεβαίνει μέσω των σωλήνων σας πολύ αργά – ή καθόλου – τότε ο νεροχύτης σας βρίσκεται στα πρόθυρα φραγής. Η άμεση αντιμετώπιση αυτού θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω ζητήματα που σχετίζονται με τη φραγή του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης.

Συνέπειες ενός φραγμένου σιφονιού

Στην Αποφράξεις Αντωνίου, ξέρουμε ότι ένα βρώμικο ή φραγμένο σιφόνι που δεν καθαρίζεται σωστά θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων. Πρώτα απ ‘όλα, ένα φράξιμο στην αποχέτευση δαπέδου του μπάνιου σας μπορεί να προκαλέσει γενικό φράξιμο στο σύστημα αποστράγγισης.

Όταν οι σωλήνες καλύπτονται με συσσωρευμένα προϊόντα (όπως υπολείμματα φαγητού ή σαπουνιού), είτε σε έναν από τους νεροχύτες σας είτε σε όλους τους, αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα περιορίζεται μόνο στους σωλήνες. Περισσότεροι από ένας νεροχύτες ή μπανιέρα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα!

Μια αποχέτευση ή σιφόνι δαπέδου που δεν έχει υποστεί συντήρηση και καθαριστεί σωστά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει υπερχείλιση. Είτε στην τουαλέτα είτε στη μπανιέρα και τους νεροχύτες, η υπερχείλιση είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσατε να έχετε στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, καθώς συμβαίνει χωρίς προειδοποίηση.

Η υπερχείλιση της γραμμής μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάος και πιθανότατα θα σας βάλει σε κατάσταση δυσφορίας καθώς θα χρειαστεί να κλείσετε την κεντρική παροχή νερού αφήνοντας την οικογένεια ή τους πελάτες σας χωρίς νερό για μερικές ώρες.

Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ακάθαρτο ή φραγμένο σιφόνι, θα ήταν σπάσιμο σωλήνων ή μια διαρροή. Λόγω της πίεσης που ασκεί η συσσώρευση στους σωλήνες σας και στα προϊόντα που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του υδραυλικού συστήματος, θα μπορούσε ξαφνικά να προκληθεί διαρροή ή ρήξη σωλήνα!

Πώς να καθαρίσετε το σιφόνι δαπέδου του μπάνιου σας

Ο καθαρισμός του σιφονιού σας μπορεί να ακούγεται απλός σε μερικούς ανθρώπους και πολύπλοκος σε κάποιους άλλους. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο να καθαρίσετε το σιφόνι σας. Θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα είδη καθαρισμού για να το κάνετε σωστά. Μετά από αυτό, σας υποσχόμαστε ότι δεν θα έχετε ξανά οσμές ή θα βιώσετε φραγές σύντομα!

Για να καθαρίσετε το σιφόνι δαπέδου ή να αποστραγγίσετε θα χρειαστείτε μερικά πράγματα από την κουζίνα σας. μαγειρική σόδα, ξύδι και ζεστό νερό. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στην αποχέτευσή σας και συνεχίστε ρίχνοντας  περίπου ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε την αντίδραση μεταξύ των δύο συστατικών να δράσει και μετά από 10 λεπτά ξεπλύνετε το νεροχύτη με ζεστό νερό. Αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει οποιαδήποτε μικρή συσσώρευση από τους σωλήνες σας και φυσικά – λόγω της σόδας – τις δυσάρεστες οσμές.

Μείγμα σόδας και ξιδιού για το σιφόνι σας

Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μπανιέρα σας και στους αγωγούς ντους. Πριν εφαρμόσετε το μείγμα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν μαλλιά ή άλλα προϊόντα που εμποδίζουν ορατά το νεροχύτη σας και ίσως σκάψτε λίγο στην αποχέτευση με τα χέρια σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο προϊόν. Αν το κάνετε αυτό, το μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού θα λειτουργήσει καλύτερα.

Μια άλλη μέθοδος που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι η ακόλουθη. Αφού ανοίξετε το πώμα αποστράγγισης από την αποχέτευση δαπέδου, ρίξτε λίγο νερό για να καθαρίσετε τυχόν ορατή βρωμιά. Αφού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τρίχες, χνούδια ή άλλα υλικά που έχουν παγιδευτεί στην αποχέτευση για να διευκολύνετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ρίξετε ένα μεγάλο φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και μετά από αυτό, ένα γεμάτο φλιτζάνι ξύδι. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψτε οποιαδήποτε συσσώρευση για μερικά λεπτά. Αφήστε το να καθίσει για λίγο και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό

. Όταν είναι όλα ωραία και καθαρά, μπορείτε να ρίξετε ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό ρούχων και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την οδοντόβουρτσα για να το κάνετε ακόμη πιο καθαρό. Ξεπλύνετε για άλλη μια φορά και προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον αγωγό αφήνοντάς τη για μια νύχτα για να απορροφήσει τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το σιφόνι δαπέδου του μπάνιου σας;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση και εξαρτάται πραγματικά από πολλούς παράγοντες για τους οποίους πρόκειται να συζητήσουμε. Γνωρίζετε το ρητό «κάλλιο αργά παρά ποτέ»; Στην Αποφράξεις Αντωνίου, προτείνουμε να καθαρίζετε τους αγωγούς σας όσο πιο συχνά μπορείτε ή θέλετε. Μια καθαρή αποστράγγιση και σωλήνες είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν ή να φράξουν, οπότε ακολουθήστε τις οδηγίες παραπάνω.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα κάθε τρεις έως έξι μήνες, ώστε να διασφαλίσετε ότι το σύστημά σας είναι ασφαλές από βουλώματα! Τώρα που μάθατε κάθε πότε το σιφόνι σας χρειάζεται καθάρισμα μπορείτε να είσαστε ήρεμοι!

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button