Πώς-να-συντηρήσετε-τα-υδραυλικά-σας-το-καλοκαίρι

Πώς να συντηρήσετε τα υδραυλικά σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να επιθεωρήσετε το υδραυλικό σας σύστημα με την Αποφράξεις Αντωνίου. Ο καιρός είναι ζεστός και έχετε πολλές ώρες φωτός της ημέρας για να κοιτάξετε όλα τα μέρη του συστήματος που βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Είναι σημαντικό να διατηρούνται τα υδραυλικά συστήματα όλο το χρόνο, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα παιδιά κάνουν καλοκαιρινές διακοπές.

Η χρήση πολύ νερού και το πλύσιμο της τουαλέτας σας πολύ συχνά αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού σας είναι προετοιμασμένο για το καλοκαίρι.

Συμβουλές συντήρησης υδραυλικών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Αντικαταστήστε οποιοδήποτε είδος πώματος υπάρχουν στο κάτω μέρος του καθίσματος της τουαλέτας σας για να μην χτυπήσει πάνω στην πορσελάνινη λεκάνη.

Σε μέρη όπου υπάρχουν σκληρό νερό και άλατα, χρησιμοποιήστε περιστασιακά ζεστό, σαπουνόνερο ή διάλυμα για να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις και τη συσσώρευση στις κεφαλές του ντους, στα μπεκ και στο πλυντήριο ρούχων για να διατηρείται η ελεύθερη ροή του νερού.

Διατηρήστε ένα ωραίο φινίρισμα στην κουζίνα και σε άλλους νεροχύτες και επιφάνειες με τακτικό καθαρισμό χρησιμοποιώντας προϊόντα που λένε συγκεκριμένα “μη λειαντικά”.

Αποφύγετε τους μόνιμους λεκέδες μην αφήνοντας ορισμένα αντικείμενα στο νεροχύτη, όπως εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα ή χυμούς, καφέ, τσάι και σάλτσες με βάση την ντομάτα, μεταξύ άλλων.

Παρέχετε έναν επενδεδυμένο κάδο απορριμμάτων σε κάθε μπάνιο για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις και να αποτρέψετε τυχόν ξένα αντικείμενα από το να καταλήξουν στην τουαλέτα.

Κρατήστε ένα έμβολο τουαλέτας κοντά σε κάθε τουαλέτα και βεβαιωθείτε ότι τα μέλη της οικογένειας γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιούν. Αν τα αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ένα έμβολο για τουαλέτες, οι οποίες έχουν ψηλότερη, στρογγυλεμένη κουκούλα και εκτεταμένη φλάντζα από έμβολα για νεροχύτες ή άλλες χρήσεις. Χρειάζεστε τουλάχιστον αρκετό νερό στην τουαλέτα για να καλύψετε το έμβολο και μπορείτε να προσθέσετε λίγο αν χρειαστεί.

Μην αγνοείτε τις μυρωδιές, γιατί δεν είναι φυσιολογικές. Ένα ποιοτικό, σωστά λειτουργικό σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων λειτουργεί χωρίς οσμή, επομένως τυχόν δυσάρεστες οσμές υποδηλώνουν πρόβλημα.

Τα αέρια αποχέτευσης, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και μικρή ενόχληση. Οι συνήθεις ένοχοι σε καταστάσεις δυσοσμίας είναι οι διαρροές ή οι ρωγμές στις παγίδες ή οι σωληνώσεις εξαερισμού ενός σηπτικού ή αποχετευτικού συστήματος, οι κακές στεγανοποιήσεις, ένα ελάττωμα ή ένα χαλασμένο εξάρτημα.

Μην στέκεστε για λιμνάζοντα νερά στην αυλή, στο υπόγειο ή οπουδήποτε στο σπίτι. Υποδεικνύει ένα πρόβλημα που θα θέλετε να επιλύσετε, επειδή μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και έντομα όπως τα ενοχλητικά κουνούπια που φέρουν ασθένειες.

Παρακολουθήστε το γρασίδι για τυχόν σημεία που είναι μουσκεμένα ή πιο πράσινα και πιο γεμάτα από άλλα, καθώς αυτό μπορεί να υποδηλώνει υπόγεια διαρροή στον σωλήνα αποχέτευσης.

Σωλήνες

Λίγη συμπύκνωση σε σωλήνες, κεφαλές βρύσης και άλλα εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι φυσιολογική όταν το κρύο νερό τρέχει ή μόλις έχει περάσει μέσα από αυτά.

Η υγρασία προκύπτει από το δροσερό νερό που προκαλεί την αντίδραση των σωλήνων σε θερμοκρασία δωματίου ή των θερμότερων σωλήνων και παράγεται προσωρινά συμπύκνωση. Συνήθως, τα σταγονίδια και η συμπύκνωση σταματούν αφού τελειώσετε με το κρύο νερό.

Ωστόσο, εάν υπάρχει συνεχώς, πιθανότατα έχετε πρόβλημα όπως μια βρύση με διαρροή, λειτουργία τουαλέτας ή ακατάλληλη ρύθμιση της κύριας βαλβίδας. Και αν η κανονική συμπύκνωση σας ανησυχεί ή σας ενοχλεί, υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα με μόνωση που θα αποτρέψουν τη δημιουργία υγρασίας.

Ανίχνευση διαρροής σωλήνα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να ελέγξετε για διαρροές, καθώς ένας βαρύς χειμώνας μπορεί να έχει αντίκτυπο στα υδραυλικά που δεν μπορούμε καν να δούμε.

Καλό είναι να έχετε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού να επιλύσετε τυχόν προβλήματα προτού κρυώσει ξανά .

Επιθεωρήστε μεμονωμένα τα υδραυλικά μέσα και έξω από το σπίτι σας. Ελέγξτε όλες τις βρύσες, τους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη, τις κεφαλές ντους, τις ράβδους της μπανιέρας, τη γραμμή πόσιμου νερού πίσω από το ψυγείο σας, τις συνδέσεις αποσκληρυντή νερού, τον θερμοσίφωνα, τις εξωτερικές σωληνώσεις, τη μπανιέρα κ.λπ.

Αναζητήστε σκουριά, διάβρωση, διαρροές, σπασμένα ή λυγισμένα μέρη ή άλλα σημάδια προβλήματος. Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να δείτε κάτω από ντουλάπια και σε σκοτεινές γωνίες.

Εάν υποπτεύεστε ότι υπάρχει διαρροή αλλά δεν μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε το σύστημα νερού στο σπίτι σας.

Επιλέξτε μια ώρα που κανείς δεν θα είναι στο σπίτι για τουλάχιστον 15 λεπτά, αν όχι μια ή δύο ώρες, και μια στιγμή που τίποτα που χρησιμοποιεί νερό δεν χρειάζεται να τρέχει. Πριν φύγετε από το σπίτι, ελέγξτε τον μετρητή νερού και σημειώστε τους αριθμούς.

Εάν οι αριθμοί είναι οι ίδιοι όταν επιστρέψετε μετά από λίγο, πιθανότατα δεν υπάρχουν αόρατες διαρροές. Εάν αλλάξουν οι αριθμοί, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα. Ένας άλλος τρόπος είναι να παρακολουθείτε τα λίτρα νερού και άλλα στατιστικά στοιχεία χρήσης που παρέχονται στον λογαριασμό νερού σας.

Να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Είτε τελειώνετε το καλοκαίρι προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, μπορείτε να βασιστείτε στην Αποφράξεις Αντωνίου για να καλύψετε όλες τις υδραυλικές σας ανάγκες. Θα βοηθήσουμε με τα πάντα, από κλήσεις έκτακτης ανάγκης και βουλώματα μέχρι συντήρηση.

Ο έλεγχος με κάμερα θα σας κάνει να χαλαρώσετε, ώστε να μην χρειάζεται να αναρωτιέστε εάν υπάρχουν κρυφές ρωγμές, συσσωρεύσεις, διαρροές ή άλλα προβλήματα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button