Πως-να-επιλύσετε-τα-ζητήματα-της-πίεσης-νερού

Πως να επιλύσετε τα ζητήματα της πίεσης νερού

Οι προκλήσεις που θέτει η χαμηλή ή υψηλή πίεση νερού περιλαμβάνουν επιπτώσεις στην απόδοση και τη μακροζωία του υδραυλικού σας συστήματος. Η Αποφράξεις Αντωνίου αναλύει μερικά από τα πιθανά ζητήματα πίεσης νερού και περιγράφει τι μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να τα ξεπεράσουν.

Η πίεση του νερού απαιτείται να είναι μεταξύ τουλάχιστον 0,7 έως το μέγιστο 1,5 bar. Ως εκ τούτου, η χαμηλή πίεση χαρακτηρίζεται ως σύστημα νερού που πέφτει κάτω από 1 bar, ενώ οτιδήποτε πάνω από αυτό θεωρείται υψηλής πίεσης. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η πίεση διαφέρει, αλλά ο στόχος θα πρέπει να είναι η αποφυγή ακραίων τιμών είτε σε πολύ υψηλή είτε σε πολύ χαμηλή πίεση νερού.

Ψηλή ή χαμηλή πίεση νερού;

Η αιτία της χαμηλής πίεσης νερού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα της παροχής νερού της εκάστοτε περιοχής, όπως σπάσιμο του σωλήνα ή σε βλάβες έκτακτης ανάγκης. Εάν ένα σπίτι προηγουμένως δεν είχε προβλήματα με την πίεση του νερού και ξαφνικά παρουσιάσει πτώση της πίεσης, τότε αξίζει πρώτα να το ελέγξετε με τον τοπικό προμηθευτή νερού.

Από την άλλη πλευρά, τα θέματα χαμηλής πίεσης νερού μπορεί να είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Εάν ναι, μπορεί να είναι ότι η κακή σχεδίαση του συστήματος, η εσφαλμένη διάμετρος των σωλήνων ή ακόμα και παράγοντες που είναι γεωγραφικοί ή ανάλογα με τον τύπο του περιβλήματος επηρεάζουν την πίεση του νερού. Τα παλιότερα σπίτια διέθεταν σύστημα νερού με τροφοδοσία δεξαμενής, που συνήθως τροφοδοτούσε τα μπάνια, και αυτά έχουν σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου για χαμηλή πίεση και ροή.

Εάν η πίεση του νερού σας είναι ξαφνικά χαμηλή, δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία. Μια αλλαγή πίεσης σε μία μόνο βρύση σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βρύση. Η χαμηλή πίεση που επηρεάζει μια περιοχή του σπιτιού μπορεί να σημαίνει πρόβλημα διάβρωσης του σωλήνα. Μια απότομη πτώση της πίεσης σε ολόκληρο το σπίτι μπορεί να σημαίνει διακοπή του δικτύου ύδρευσης.

Κακή σχεδίαση συστήματος

Οι πολυκατοικίες σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να έχουν συστήματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ύψος του κτιρίου, εάν δεν υπάρχει επαρκής πίεση νερού στο δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι τελευταίοι όροφοι του ακινήτου μπορεί να έχουν χαμηλή πίεση ή μερικές φορές να μην έχουν καθόλου παροχή νερού. Σε περιοχές με λοφώδες έδαφος ή σε περιοχές που είναι πιο πυκνοκατοικημένες, ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν συσκευές για τη βελτίωση της πίεσης.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η χαμηλή πίεση νερού πρόβλημα. Η υψηλή πίεση μπορεί να είναι εξίσου προβληματική. Ένας δείκτης ότι η πίεση του νερού είναι πολύ υψηλή είναι ο θόρυβος μέσα στις σωληνώσεις, ο οποίος προκαλείται από το νερό που κινείται πολύ γρήγορα μέσα από τους σωλήνες. Όχι μόνο ο θόρυβος είναι ανεπιθύμητος, αλλά η υψηλή πίεση νερού μπορεί να αυξήσει τη φθορά μέσα στις σωληνώσεις. Αυτό μπορεί να διαβρώσει εξαρτήματα, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των υδραυλικών εξαρτημάτων και αυξάνοντας την πιθανότητα δαπανηρών διαρροών και σπασίματος σωλήνων.

Εύρεση λύσης στα προβλήματα πίεσης νερού

Η επίλυση των προβλημάτων της πίεσης νερού, είτε είναι πολύ υψηλή είτε πολύ χαμηλή, είναι απαραίτητη. Το πρώτο βήμα είναι να διασφαλιστεί η μέτρηση της πίεσης του νερού για να επιτευχθεί ακριβής ένδειξη της παροχής στο σπίτι. Πριν επιχειρήσετε να επιλύσετε προβλήματα πίεσης και πριν από οποιαδήποτε εγκατάσταση, πρέπει επίσης να ελεγχθεί η τοπική παροχή νερού.

Η εγκατάσταση μιας ενισχυτικής αντλίας είναι συχνά μια απλή λύση για τις περιπτώσεις χαμηλής πίεσης, καθώς αυξάνει την πίεση του νερού αναγκάζοντας το νερό να ρέει μέσω των σωλήνων με ταχύτερο ρυθμό.

Εναλλακτικά, μπορεί να εγκατασταθεί ένας συσσωρευτής που αποθηκεύει κρύο νερό. Ένας συσσωρευτής συλλέγει νερό κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ζήτησης, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και διατηρεί τον όγκο του νερού υπό ενισχυμένη πίεση έως ότου απαιτείται.

Γενικά, τα προβλήματα υψηλής πίεσης επιλύονται ευκολότερα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χαμηλής πίεσης. Ένα φίλτρο μείωσης πίεσης που είναι εγκατεστημένη στον κύριο σωλήνα παροχής νερού, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πίεσης του νερού όπως επιθυμείτε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητο να μετατραπεί ένα σύστημα από χαμηλή πίεση σε υψηλή πίεση. Μια συνηθισμένη εσφαλμένη εκτίμηση που κάνουν οι εγκαταστάτες είναι να ξεχνούν ότι οι σωληνώσεις είναι σχεδιασμένες για χαμηλή πίεση, μεγαλύτερες διαμέτρους και εξαρτήματα, όπως ντους.

Η σύνδεση σε ένα υπάρχον σύστημα χαμηλής πίεσης είναι πιθανό να έχει ως αποτέλεσμα κακή παροχή νερού και κακή ποιότητα, οδηγώντας σε επανεξέταση του σχεδιασμού του συστήματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αλλαγή σε υψηλότερη πίεση μπορεί να εντοπίσει αδύναμες αρθρώσεις και να προκαλέσει βλάβη στο νερό.

Υποστήριξη στα προβλήματα πίεσης νερού από την Αποφράξεις Αντωνίου

Καθώς οι υδραυλικοί είναι συχνά οι πρώτοι που καλούνται να βοηθήσουν όταν και αν οι ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετωπίζουν προβλήματα πίεσης νερού, είναι σημαντικό οι υδραυλικοί να είναι καταρτισμένοι, ικανοί και ικανοί να επιλύουν τυχόν προβλήματα με σιγουριά.

Η Αποφράξεις Αντωνίου μπορεί να προσφέρει στους πελάτες του πληροφορίες και βοήθεια σε μια σειρά θεμάτων υδραυλικών και θέρμανσης για να υποστηρίξει τους εγκαταστάτες με απορίες σχετικά με τεχνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης του νερού.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button