Πώς-να-εντοπίσετε-μια-διαρροή-νερού

Πώς να εντοπίσετε μια διαρροή νερού

Η Αποφράξεις Αντωνίου προτείνει να ελέγξετε τα εμφανή σημάδια διαρροής νερού στο σπίτι σας. Όπως να ελέγχετε το πίσω μέρος των ντουλαπιών και κάτω από τους νεροχύτες σας για υγρασία, μούχλα ή δυσάρεστες μυρωδιές. Κανείς δεν το θέλει αυτό στο σπίτι του.

Θα πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί στο υδραυλικό σας σύστημα εάν το σπίτι σας είναι άνω των 25 ετών. Ελέγξτε όλες τις συνδέσεις. από θερμοσίφωνες, αντλίες, βαλβίδες και σωλήνες μέχρι πλυντήρια. Εάν ανακαλύψετε οξείδωση ή αποχρωματισμό στα υδραυλικά εξαρτήματα, μπορεί να έχετε διαρροές νερού.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν όλες οι διαρροές νερού. Αν γνωρίζετε τα σημάδια, μπορείτε εύκολα να βρείτε κρυφές διαρροές νερού στα υδραυλικά σας. Οι διαρροές νερού θα σας σπαταλήσουν νερό, θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας και θα βλάψουν το σπίτι σας.

Η επισκευή διαρροής νερού θα πρέπει να είναι άμεση για την αποφυγή καταστροφών και δαπανηρούς λογαριασμούς επισκευής, γι’ αυτό θέλουμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτές τις κρυφές διαρροές νερού.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον λογαριασμό του νερού σας

Γιατί ο λογαριασμός του νερού μας είναι τόσο υψηλός και αυτόν τον μήνα; Όταν προσέχετε πολύ τον λογαριασμό του νερού σας, ένα μήνυμα ανάμεσα στις γραμμές θα μπορούσε να σας λέει ότι η επισκευή διαρροής νερού θα είναι αναγκαία στο μέλλον. Αυτό το άγραφο μήνυμα έρχεται όταν ο λογαριασμός νερού συνεχίζει να αυξάνεται, παρόλο που οι συνήθειες κατανάλωσης νερού δεν έχουν αλλάξει. Εάν ο λογαριασμός του νερού σας συνεχίσει να αυξάνεται, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα ύδρευσης. Ίσως χρειαστεί να επιδιορθώσετε μια διαρροή.

Το μήνυμα από τον λογαριασμό του νερού σας μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο. Μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει διαρροές νερού κάτω από το νεροχύτη ή οπουδήποτε μέσα ή έξω από το σπίτι. Αλλά να θυμάστε, υπάρχουν υπόγειοι σωλήνες που δεν φαίνονται ή δεν το μυαλό σας, και όταν διαρρέουν θα το πληρώσετε.

Ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας υδραυλικός θα ελέγξει όλους τους υπόγειους σωλήνες σας κατά την εκτέλεση επισκευών διαρροής νερού για να διασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε άλλη κλήση σε κάποιον υδραυλικό σύντομα.

Ελέγξτε τον μετρητή νερού σας

Υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξετε για διαρροές νερού χρησιμοποιώντας τον μετρητή νερού σας. Για να χρησιμοποιήσετε το μετρητή νερού σας όταν ελέγχετε για διαρροές νερού:

Κλείστε την παροχή νερού στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι βρύσες είναι κλειστές και ότι το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων δεν χρησιμοποιούνται.

Ελέγξτε τον μετρητή νερού για αλλαγές. Εάν αλλάξει, οι πιθανότητες είναι καλές να έχετε μια γρήγορη διαρροή.

Εάν ο μετρητής νερού δεν αλλάξει, περιμένετε δύο ώρες και ελέγξτε τον ξανά. Εάν το νερό έχει παραμείνει κλειστό και ο μετρητής αλλάξει, πιθανότατα έχετε πιο αργή διαρροή νερού

Ο μετρητής νερού σας θα σας πει πότε είναι απαραίτητες επισκευές διαρροής νερού. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι υπεύθυνοι για την επισκευή διαρροής νερού για τυχόν διαρροές μετά τον μετρητή, ακόμη και όταν αυτές οι διαρροές είναι υπόγειες.

Προσέξτε τη χρήση του νερού

Η μέση τετραμελής οικογένεια δεν πρέπει να χρησιμοποιεί περισσότερο από 45.000 λίττρα νερού το μήνα. Απαιτούνται επισκευές διαρροής νερού κάπου στο υδραυλικό σας σύστημα, εάν χάνετε περισσότερα από τα αναμενόμενα για το νοικοκυριό σας.

Κάντε ένα τεστ στο σπίτι

Οι τουαλέτες σας πρέπει να ελέγχονται για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Μπορείτε να ξεπλύνετε μεγάλο όγκο νερού όταν υπάρχει διαρροή νερού. Κατά μέσο όρο, οι τουαλέτες χρησιμοποιούν έως και το 30 % της συνολικής κατανάλωσης νερού.

Είναι εύκολο, απλώς πάρτε λίγη χρωστική τροφίμων και ρίξτε μερικές στη δεξαμενή της τουαλέτας. Στη συνέχεια περιμένετε 10 λεπτά. Οι επισκευές διαρροής νερού θα είναι απαραίτητες εάν βρείτε χρώμα στο μπολ μετά από το χρόνο αναμονής των 10 λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι διαρρέει νερό από τη δεξαμενή στην αποχέτευση χωρίς να ξεπλένεται η τουαλέτα.

Ελέγξτε εάν η εξωτερική σας βρύση έχει διαρροή

Οι εξωτερικές βρύσες μπορούν να επιθεωρηθούν συνδέοντας έναν σωλήνα κήπου, ανοίγοντας το νερό και αναζητώντας διαρροές. Εάν το νερό διαρρεύσει από τη σύνδεση ενώ το νερό είναι ενεργοποιημένο, αντικαταστήστε το ελαστικό παρέμβυσμα του σωλήνα.

Ακόμη και μια μικρή διαρροή στο σύστημα άρδευσης μπορεί να σπαταλήσει έως και 6.300 λίτρα νερού το μήνα. Τα συστήματα άρδευσης θα πρέπει να ελέγχονται για κρυφές διαρροές νερού από επαγγελματία υδραυλικό ετησίως.

Όταν ανακαλύψετε μια διαρροή νερού οποιουδήποτε μεγέθους, καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό pronto. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι επισκευές διαρροής νερού, τόσο καλύτερα θα είστε. Οι μικρές διαρροές νερού σήμερα θα γίνουν μεγαλύτερες διαρροές αύριο προκαλώντας μεγαλύτερους λογαριασμούς επισκευής και πρόσθετη ζημιά στον χώρο σας.

Άρθρωση σωλήνων με διαρροή

Ο χειρισμός των σωλήνων που παρουσιάζουν διαρροή είναι ευκολότερος από τους συνδέσμους σωλήνων που παρουσιάζουν διαρροή. Η γωνία της άρθρωσης του σωλήνα μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη καλής σφράγισης. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται τέτοια προβλήματα.

Οι σύνδεσμοι σωλήνων από καουτσούκ και τα χιτώνια επισκευής είναι εύκαμπτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σωλήνες που είναι υπό γωνία. Θα πιέσουν τις πλευρές του σωλήνα και θα παρέχουν μια σφιχτή σφράγιση. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα εργαλεία στα περισσότερα καταστήματα υλικού.

Πώς να διορθώσετε έναν σωλήνα που παρουσιάζει διαρροή

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε σωστά τις μετρήσεις σας όταν χρησιμοποιείτε συνδέσμους σωλήνων από καουτσούκ ή χιτώνια επισκευής. Κόψτε και εφαρμόστε τους ελαστικούς συνδέσμους πάνω από την άρθρωση του σωλήνα που έχει διαρροή μέχρι να ταιριάξουν σφιχτά.

Βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτό για να δημιουργήσει σφράγιση. Η πίεση θα κρατήσει τη διαρροή σφραγισμένη μέχρι να μπορέσετε να αντικαταστήσετε τους σωλήνες. Τα μανίκια επισκευής είναι καλύτερα κατάλληλα για μικρότερες διαρροές αρμών. Χρησιμοποιήστε ένα σφιγκτήρα για να στερεώσετε το ελαστικό περιτύλιγμα στη θέση του.

Και πάλι, αυτές δεν είναι μόνιμες λύσεις και θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το σωλήνα το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά στο σπίτι σας. Εάν έχετε επίμονη διαρροή, μπορείτε να υποστηρίξετε είτε τους λαστιχένιους σωλήνες είτε να επισκευάσετε τα μανίκια με κολλητική ταινία. Αλλά αυτό θα καθιστούσε ακόμη πιο σημαντική την αντικατάσταση του σωλήνα το συντομότερο δυνατό.

Εάν χρειαστείτε επισκευή λόγω διαρροής νερού, επικοινωνήστε με την Αποφράξεις Αντωνίου

Επικοινωνήστε με την Αποφράξεις Αντωνίου όταν χρειάζεστε εξειδικευμένη επισκευή διαρροής νερού για το σπίτι σας. Οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες υδραυλικοί μας έχουν τη γνώση και την εμπειρία να βρουν αυτές τις κρυφές διαρροές νερού και θα τις διορθώσουν αμέσως την πρώτη φορά. Σταματήστε την άσκοπη χρήση νερού, με τις προσιτές υδραυλικές υπηρεσίες μας σήμερα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button