Πώς να απαλλαγείτε από την μυρωδιά λυμάτων

Πώς να απαλλαγείτε από την μυρωδιά λυμάτων

Η μυρωδιά λυμάτων είναι μια από τις χειρότερες μυρωδιές που υπάρχουν στο σπίτι σας, ειδικά αν δεν είστε απολύτως σίγουροι από πού προέρχεται. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μια ενοχλητική μυρωδιά αποχέτευσης είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, ακόμα κι αν δεν έχετε πολλές γνώσεις υδραυλικών.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε γύρω από το σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε και να απαλλαγείτε από αυτήν τη δυσάρεστη μυρωδιά των λυμάτων το συντομότερο δυνατό. Αν δεν τα καταφέρετε μόνοι σας, καλέστε την Αποφράξεις Αντωνίου.

Καθαρίστε την υπερχείλιση του νεροχύτη του μπάνιου σας

Η βρωμιά που έχει κολλήσει στην υπερχείλιση του νεροχύτη σας μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματικά άσχημη μυρωδιά. Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης και σκάψτε στην κεντρική αποχέτευση του νεροχύτη σας με μια μακριά βούρτσα ή καθαριστικό σωλήνων. Αυτό θα σας βοηθήσει να φτάσετε  στη βρωμιά στην υπερχείλιση του νεροχύτη σας. Ξεπλύνετε περιοδικά τη βούρτσα σας και συνεχίστε να τρίβετε τη λάσπη μέχρι να φύγει.

Εάν ο νεροχύτης σας μυρίζει πραγματικά άσχημα, ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση, μαζί με 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να κάνει τα μαγικά του στην αποχέτευση σας. στη συνέχεια, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να καθαρίσετε τα πάντα.

Γεμίστε ξανά την παγίδα στους σωλήνες σε τυχόν αχρησιμοποίητα ντους και νεροχύτες

Οι παγίδες νερού βοηθούν στον αποκλεισμό των δυσάρεστων οσμών από τους υπόλοιπους σωλήνες σας. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν το νερό και να εμποδίζουν τις δυσάρεστες οσμές λυμάτων να διαχέονται στον χώρο διαβιωσής σας.

Όταν μια άσχημη μυρωδιά αρχίζει να γεμίζει τον αέρα, ρίξτε έναν κουβά με νερό για να ξαναγεμίσετε την παγίδα νερού. Η άσχημη μυρωδιά του υπονόμου θα εξαφανιστεί.

Οι παγίδες νερού είναι τα τμήματα του σωλήνα σε σχήμα «U» κάτω από το νεροχύτη σας. Αυτός ο κυρτός σωλήνας δημιουργεί ένα φράγμα νερού μεταξύ του νεροχύτη σας και των υπόλοιπων σωλήνων σας, το οποίο εμποδίζει τις δυσάρεστες μυρωδιές να επιπλέουν στους σωλήνες σας και στο σπίτι σας.

Ελέγξτε το δακτύλιο κεριού κάτω από τη βάση της τουαλέτας σας

Ένας αλλοιωμένος δακτύλιος κεριού μπορεί να είναι η πηγή της κακοσμίας. Κλείστε τη βαλβίδα νερού που είναι συνδεδεμένη στην τουαλέτα σας και αφαιρέστε την τουαλέτα από το πάτωμα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το στεγανοποιητικό κερί και τοποθετήστε ένα νέο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή διαρροών από το κάτω μέρος της τουαλέτας σας, κάτι που σίγουρα θα μειώσει τη μυρωδιά των λυμάτων στην περιοχή.

Θα χρειαστείτε μια στεγνή πετσέτα ή σφουγγάρι, πλαστικό κύπελλο, κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή, κλειδί ή πένσα και λαστιχένια γάντια για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο.

Τα δαχτυλίδια κεριού είναι εξαιρετικά φθηνάκαι μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο, σε ή σε μεγάλα καταστήματα λιανικής.

Εφαρμόστε σιλικόνηςστο κάτω μέρος της τουαλέτας σας

Μια καθαρή γραμμή σιλικόνης αποτρέπει την εμφάνιση δυσάρεστων μυρωδιών και οσμών. Κολλήστε πολλές λωρίδες ζωγραφικής ταινίας κατά μήκος της άκρης και της βάσης της τουαλέτας, αφήνοντας 1⁄2 cm χώρο μεταξύ τους

. Στη συνέχεια, πιέστε μια ομοιόμορφη, σταθερή γραμμή σιλικόνης κατά μήκος του μπροστινού και των πλευρών της τουαλέτας, ανάμεσα στις λωρίδες της ταινίας. Τραβήξτε μακριά την ταινία και αφήστε τη να σταθεροποιηθεί για μια ολόκληρη μέρα.

Ξύστε τυχόν παλιές γραμμές σιλικόνης με μια λεπίδα ξυραφιού πριν εφαρμόσετε μια νέα γραμμή στο κάτω μέρος της τουαλέτας σας.

Ξεπλύνετε πρώτα την τουαλέτα και δείτε εάν διαρρέει νερό από τη βάση της λεκάνης. Εάν παρατηρήσετε συγκέντρωση νερού, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την τουαλέτα σας και να εγκαταστήσετε έναν νέο δακτύλιο κεριού πρώτα.

Μην εφαρμόζετε σιλικόνη στο πίσω άκρο της τουαλέτας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταλάβετε εάν η τουαλέτα σας αρχίζει να διαρρέει γύρω από τη βάση.

Ξεβουλώστε τυχόν σωλήνες στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας

Οι βουλωμένοι, φραγμένοι σωλήνες μπορούν σίγουρα να συμβάλουν σε μια έντονη μυρωδιά αποχέτευσης. Ελέγξτε τις αποχετεύσεις της τουαλέτας, της μπανιέρας, του νεροχύτη και του ντους για να δείτε αν αποστραγγίζονται αργά ή έχουν φράξει εντελώς.

Εάν παρατηρήσετε αργή αποστράγγιση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα, τη μπανιέρα, τον νεροχύτη ή την αποχέτευση του ντους. Το ξεβούλωμα των αποφράξεων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν δυσάρεστων μυρωδιών λυμάτων.

Ξεκινήστε αφαιρώντας την παγίδα νεροχύτη στους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη. Αδειάστε ό,τι εμποδίζει τον σωλήνα και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε την παγίδα. Αυτό θα πρέπει να καθαρίσει εύκολα τους σωλήνες σας.

Ένα έμβολο αφαιρεί εύκολα τα βουλώματα χωρίς να καταστρέφει τους σωλήνες σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε με τις παραδοσιακές μεθόδους αποφράξεων, όπως έμβολα αντί να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα. Τα μέσα αφαίρεσης βουλωμάτων είναι πραγματικά επιβλαβή για το περιβάλλον και μπορεί να βλάψουν τους σωλήνες σας με την πάροδο του χρόνου.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξιδιού για να καθαρίσετε φυσικά τα φράγματα. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην βουλωμένη αποχέτευση, μαζί με 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Περιμένετε 5-10 λεπτά για να αντιδράσει το μείγμα και μετά ρίξτε 4 φλιτζάνια βραστό νερό.

Ψάξτε γύρω από τους σωλήνες του νεροχύτη σας για διαρροές

Οι διαρροές ή οι σπασμένοι σωλήνες μπορούν σίγουρα να δημιουργήσουν δυσωδία στο σπίτι σας. Ελέγξτε το σπίτι σας για διαρροές νερού επιθεωρώντας τον μετρητή νερού σας. Στη συνέχεια, επιθεωρήστε τις επιφάνειες γύρω και κάτω από τους σωλήνες σας για να δείτε εάν αισθάνεστε υγρασία.

Εάν παρατηρήσετε τυχόν σταγόνες ή λακκούβες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο σωλήνας σας να έχει διαρροή. Μη διστάσετε να διορθώσετε μόνοι σας αυτούς τους σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή ή να καλέσετε έναν υδραυλικό για επισκευή.

Επισκευάστε τους δικούς σας σωλήνες μόνο εάν αισθάνεστε άνετα να εργάζεστε με τα δικά σας υδραυλικά. Εάν δεν έχετε πολλή εμπειρία στα υδραυλικά και στις επισκευές του σπιτιού, καλύτερα να καλέσετε έναν υδραυλικό για βοήθεια.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button