Πώς-να-αντιμετωπίσετε-μια-διαρροή-νερού

Πώς να αντιμετωπίσετε μια διαρροή νερού

Γυρνάτε σπίτι μια μέρα και βρίσκετε μια λακκούβα στο πάτωμα που βγαίνει από έναν τοίχο ή βλέπετε να εμφανίζονται σκούρες κηλίδες στον τοίχο. Όταν πλησιάζετε, μπορεί να ακούσετε έναν ήχο που στάζει ή ένα σφύριγμα. Όλα αυτά είναι σημάδια απροσδόκητης διαρροής νερού στο σπίτι σας σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου.

Μικρή ζημιά από διαρροή νερού

Οι ελάχιστες διαρροές ζημιών μπορεί να μην φαίνονται τεράστιο πρόβλημα στην αρχή, αλλά αν αφεθούν χωρίς επίβλεψη, θα οδηγήσουν σε πιο σημαντική ζημιά στο μέλλον. Αυτές οι διαρροές συχνά περνούν απαρατήρητες, όπως μια διαρροή στον τοίχο σας, μια διαρροή σε μια βρύση ή ντους ή μια στάλα από μια συσκευή. Περιστασιακά, αυτές οι διαρροές συμβαίνουν σε πιο επικίνδυνες περιοχές του σπιτιού σας, όπως σε λέβητα ή θερμοσίφωνα.

Σημαντικές ζημιές από διαρροή νερού

Ας ελπίσουμε ότι μια διαρροή στο σπίτι σας δεν εμπίπτει ποτέ σε αυτήν την κατηγορία, καθώς αυτές οι διαρροές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο σπίτι σας. Σημαντικές διαρροές ζημιών είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν, καθώς το σπίτι σας είναι πολύ πιθανό να πλημμυρίσει με νερό. Διαρροές όπως σπασμένοι και παγωμένοι σωλήνες έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε αυτόν τον τύπο διαρροής που απαιτεί άμεση προσοχή.

Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια διαρροής νερού

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κλείσετε την κύρια παροχή νερού στο σπίτι σας, εάν είναι εφικτό και να απελευθερώσετε την πίεση του νερού στους σωλήνες του σπιτιού ανοίγοντας πλήρως και περνώντας τη βρύση στον νεροχύτη της κουζίνας ή νιπτήρας μπάνιου. Μόλις η ροή του νερού τελειώσει, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο ήχος του σφυρίσματος ή που στάζει κοντά στην πιθανή διαρροή έχει υποχωρήσει.

Δεύτερον, χρησιμοποιήστε πετσέτες και σφουγγάρια για να απορροφήσετε τυχόν νερό στο πάτωμα για να μειώσετε και να σταματήσετε περαιτέρω ζημιές. Το νερό που καθίσει μπορεί να προκαλέσει απίστευτη ζημιά στο παρκέ καθώς μουλιάζει και μπαίνει κάτω από το χαλί, την επιβίβαση και ακόμη και από πλακάκια.

Τρίτον, εάν έχετε τη δυνατότητα και τον εξοπλισμό, ανοίξτε τα παράθυρα στην πληγείσα περιοχή και χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα. Αυτό θα επιταχύνει τουλάχιστον την εξάτμιση της υγρασίας και θα μειώσει περαιτέρω τη συνεχιζόμενη ζημιά από το νερό στην περιοχή.

Βεβαιωθείτε ότι δεν λειτουργεί τίποτα ηλεκτρονικό στην υγρή περιοχή ή δεν πηγαίνετε κοντά στην υγρή περιοχή κρατώντας οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο. Μπορεί να πάθετε ηλεκτροπληξία δημιουργώντας μια σύνδεση γείωσης μεταξύ της συσκευής, εσάς και του υγρού δαπέδου.

Πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν υδραυλικό που να έχει τόσο τις δεξιότητες να αντιμετωπίζει διαφορετικούς τύπους γραμμών σπιτιών, διαρροών και σωληνώσεων για να διορθώσει το πρόβλημα, όσο και να γνωρίζει τα εργαλεία για την επισκευή του τοίχου που θα χρειαστεί να ανοίξει για να φτάσετε σε την ύποπτη πηγή διαρροής.

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια διαρροής νερού

Μην ενεργοποιείτε ξανά την παροχή νερού μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο απλώς επαναφέρει την πίεση στον σωλήνα και πιθανότατα θα επιδεινώσει τη διαρροή.

Μην ανοίγετε τον τοίχο μόνοι σας. Δεν έχετε ιδέα πόσο καιρό μπορεί να συνεχιζόταν η διαρροή και μπορεί να έχει δημιουργήσει μούχλα, η οποία θα μπορούσε να είναι τοξική για την αναπνοή. Ένας ειδικός υδραυλικός μπορεί να εντοπίσει αυτόν τον κίνδυνο και να τον αποκαταστήσει με τα κατάλληλα εργαλεία. Εάν ανοίξετε μόνοι σας τον τοίχο χωρίς προετοιμασία, μπορείτε να επιδεινώσετε το πρόβλημα.

Αφαιρέστε τυχόν περίσσεια νερού

Η απαλλαγή από τυχόν λιμνάζοντα νερά από τη διαρροή είναι μια επείγουσα εργασία όσο περισσότερο υπάρχει στο σπίτι σας τόσο μεγαλύτερη ζημιά στο νερό θα προκαλέσει. Για πλημμύρες μεγάλης κλίμακας μπορεί να χρειαστεί να νοικιάσετε μια αντλία, η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χαμηλότερο σημείο της πλημμυρισμένης περιοχής. Για μικρότερη ποσότητα νερού πλημμύρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κενό υγρού-στεγνού.

Ξεκινήστε τη διαδικασία στεγνώματος

Η μούχλα θα αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα σε 24-48 ώρες από μια πλημμύρα, επομένως η γρήγορη έναρξη της διαδικασίας στεγνώματος είναι το κλειδί για τον περιορισμό της ζημιάς από το νερό. Αφήστε τις συσκευές και τις πρίζες να στεγνώσουν στον αέρα και αφαιρέστε τυχόν βρεγμένα έπιπλα ή χαλιά από την περιοχή. Ανοίξτε τα παράθυρα για να βγει η υγρασία.

Ελέγξτε επίσης τους τοίχους σας, αφού κάθε γυψοσανίδα ή άλλο υλικό που έχει επηρεαστεί θα πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί. Το τελευταίο στάδιο για σημαντικές πλημμύρες είναι να προσλάβετε έναν αφυγραντήρα για να τραβήξει την υγρασία έξω από το δωμάτιο – αλλά φροντίστε να κλείσετε τα παράθυρά σας πριν τον θέσετε σε λειτουργία.

Προστατευτείτε από μελλοντικές διαρροές

Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, θα θελήσετε να θέσετε ως προτεραιότητα την προστασία του σπιτιού σας από μελλοντική διαρροή νερού. Εκτός από τον τακτικό έλεγχο των σωλήνων, καλή θα ήταν η λήψη πρόσθετων προφυλάξεων κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού καθώς αποτελεί μια κύρια αιτία διαρροών νερού στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι επίσης επιλέγουν να επενδύσουν σε ένα σύστημα ασφάλειας. Συστήματα όπως αυτό σας προσφέρουν ηρεμία παρακολουθώντας τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας και εντοπίζοντας αμέσως την πηγή των διαρροών. Αλλά, είναι επίσης πολύ περισσότερα από έναν ανιχνευτή διαρροής νερού.

Ένα σύστημα ανίχνευσης διαρροής νερού μπορεί να σας ειδοποιήσει για διαρροή, όπου κι αν βρίσκεστε, και επίσης να σας επιτρέψει να κλείσετε το νερό από απόσταση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διαρροές νερού προτού προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Τα περισσότερα ζητήματα υδραυλικών που αφορούν τον σωλήνα αποχέτευσης στο σπίτι δεν είναι δουλειές που κάνετε μόνοι σας. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα σωστά εστιάζοντας τις προσπάθειές σας στη σταθεροποίηση της ζημιάς που μπορείτε να φτάσετε και στη συνέχεια ζητώντας τη σωστή βοήθεια.

Η εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου σε όλες τις περιοχές της Αττικής μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με τους σωλήνες σας. Οι τεχνικοί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι για διαρροές έκτακτης ανάγκης, μπορούν να λύσουν τέτοια προβλήματα γρήγορα και να διατηρήσουν το σπίτι σας ασφαλές. Επικονωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button