Μάθετε-τα-πάντα-για-τους-σωλήνες-του-σπιτιού-σας

Μάθετε τα πάντα για τους σωλήνες του σπιτιού σας

Οι σωλήνες παρέχουν στο σπίτι σας πόσιμο νερό για πόσιμο και μαγείρεμα. Είναι σημαντικό να συντηρούνται σωστά, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να σας παρέχουν ό,τι χρειάζεστε. Σε αυτό το άρθρο ως Αποφράξεις Αντωνίου θα μιλήσουμε για τους σωλήνες σας,  γιατί ραγίζουν ή σπάνε, πώς να τους συντηρήσετε και τι να κάνετε όταν σκάσουν οι σωλήνες σας.

Από τι υλικά είναι κατασκευασμένοι οι σωλήνες σας;

Εάν θέλετε να είστε ενημερωμένος ιδιοκτήτης σπιτιού, πρέπει να γνωρίζετε από ποια υλικά είναι κατασκευασμένοι οι σωλήνες σας, καθώς ολόκληρο το υδραυλικό σύστημα επηρεάζεται από τα διάφορα εξαρτήματα των σωλήνων σας.

Η διαφορά θα μπορούσε να είναι η δυνατότητα χρήσης των σωλήνων για πολλά πολλά χρόνια, σε αντίθεση με την αντικατάσταση πολύ νωρίτερα από ό,τι περιμένατε. Εάν δεν ξέρετε από τι υλικά κατασκευάζονται οι σωλήνες σας καθώς μετακομίσατε στο νέο σας σπίτι, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία.

Παρακάτω είναι οι διαφορετικοί τύποι σωλήνων που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες σπιτιού:

Μόλυβδος

Μένετε σε παλαιότερο σπίτι; Εάν έχει κατασκευαστεί πριν από τη δεκαετία του 1930, οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να έχετε σωλήνες μολύβδου. Οι σωληνώσεις μολύβδου μπορούν να διαρρέουν επιβλαβείς ρύπους στο νερό σας. Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία εάν πιστεύετε ότι το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο.

Ένας επαγγελματίας μπορεί να στείλει ένα δείγμα του νερού σας σε ένα εργαστήριο για να προσδιορίσει εάν έχει υψηλά επίπεδα μολύβδου. Εάν έχει, θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει να το ξεφορτωθείτε. Μπορεί να ξεπλύνει το νερό για να απαλλαγεί από το μόλυβδο. Μπορεί επίσης να σας ζητήσει να πάρετε μια αντικατάσταση και καλύτερους σωλήνες για τα υδραυλικά σας.

Γαλβανισμένος χάλυβας

Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά θα αρχίσουν να σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου και μπορεί ακόμη και να υποβαθμίσουν την ποιότητα του νερού σας.

PVC

Οι φθηνότεροι και ευκολότεροι στην εγκατάσταση είναι οι σωλήνες PVC. Ήταν επίσης μια δημοφιλής επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Ωστόσο, μπορεί να είναι ευαίσθητα σε διαρροές και ρωγμές και να μην είναι κατάλληλα για ζεστό νερό. Καλέστε έναν υδραυλικό σας για να μάθετε ποιο υλικό είναι καλύτερο για το σπίτι σας.

Χαλκός

Οι χάλκινοι σωλήνες μπορεί να είναι μικρότεροι σε διάμετρο και ελαφρύτεροι από τους χαλύβδινους σωλήνες, αλλά είναι οι πιο εύκολοι στην εργασία. Μπορούν επίσης να διαρκέσουν για αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα της εγκατάστασης σωλήνων χαλκού είναι η πιθανότητα μόλυνσης από μόλυβδο. Εάν εκτίθενται συνεχώς σε διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, μπορεί επίσης να είναι ευαίσθητα σε διαρροές καρφίτσας.

Καλέστε έναν υδραυλικό εάν χρειάζεστε κάποιον για να ελέγξει την κατάσταση των σωλήνων σας ή να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είδους σωλήνες είναι εγκατεστημένοι στο σπίτι σας.

Γιατί οι σωλήνες σπάνε;

Παγωμένοι σωλήνες

Οι ζημιές από το νερό στα σπίτια οφείλονται μερικές φορές σε παγωμένους σωλήνες. Όταν κλείνετε τη βρύση, το νερό παραμένει στους σωλήνες. Όταν όμως κρυώσει πολύ, το νερό μέσα στους σωλήνες θα παγώσει.

Με έναν παγωμένο σωλήνα, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βρύση επειδή το νερό δεν μπορεί να ρέει μέσα από τους σωλήνες. Επίσης, οι σωλήνες σας θα συνεχίσουν να επεκτείνονται. Καθώς διαστέλλεται, η πίεση στο εσωτερικό των σωλήνων αυξάνεται επίσης. Εάν ο σωλήνας σας δεν μπορεί να κρατήσει το παγωμένο νερό μέσα, θα σπάσει.

Ένας σπασμένος σωλήνας είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης υδραυλικών εγκαταστάσεων. Θα χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό από την Αποφράξεις Αντωνίου, ώστε να σας βοηθήσει να ξεπαγώσετε τους σωλήνες.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να αποφύγουν αυτήν την έκτακτη ανάγκη υδραυλικών όταν λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο καλύτερος τρόπος προστασίας των σωλήνων είναι η μόνωση τους. Μπορείτε να προμηθευτείτε μόνωση σε ένα κατάστημα υλικού ή μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν υδραυλικό.

Οι σωλήνες σας πιθανότατα θα σκάσουν όταν είναι κατασκευασμένοι με λιγότερο ανθεκτικό υλικό ή όταν είναι ένας πολύ παλιός σωλήνας. Εάν μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι και δεν έχετε ιδέα πόσο παλιοί είναι οι σωλήνες, δοκιμάστε να καλέσετε έναν υδραυλικό για να σας βοηθήσει να ελέγξετε τους σωλήνες. Εάν είναι πολύ παλιό, ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσετε σωλήνες για να αποφύγετε ένα ακόμη και δαπανηρό πρόβλημα.

Παλαιότεροι σωλήνες

Οι σπασμένοι σωλήνες είναι συνηθισμένοι τους χειμερινούς μήνες, αλλά μπορούν ακόμα να συμβούν ακόμη και το καλοκαίρι. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να είναι σκληρή σε παλαιότερους σωλήνες. Είναι πιο πιθανό να σπάσουν ειδικά όταν δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση. Οι σωλήνες που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά είναι επίσης ευαίσθητοι σε θραύση.

Ξέρετε πόσο χρονών είναι οι σωλήνες σας; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικό ώστε να επιθεωρήσει τους σωλήνες σας. Οι υδραυλικοί μας είναι εξοπλισμένοι με εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν να προσδιορίσουν εάν οι σωλήνες είναι ακόμα σε καλή κατάσταση ή έχουν ήδη διαβρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Διαφορετικά, θα σας προκαλέσει μόνο μεγαλύτερη ζημιά.

Λάβετε υπόψη ότι η πλημμύρα μπορεί να βλάψει τα θεμέλια του σπιτιού σας, αλλά σίγουρα μπορεί να αποφευχθεί.

Συντήρηση των σωλήνων σας

Υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε μια άσχημη ζημιά στο σπίτι σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να γνωρίζετε πού βρίσκονται οι σωλήνες σας, τόσο οι σωλήνες μέσα όσο και έξω. Το επόμενο είναι ότι θα πρέπει να ξέρετε πώς να απενεργοποιείτε την κύρια πηγπαροχήή νερού. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ελέγξτε τους σωλήνες σας για διαρροές ή ρωγμές. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, μη διστάσετε να καλέσετε έναν επαγγελματία για να κάνει μια ενδελεχή επιθεώρηση των σωλήνων σας.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα υδραυλικά υλικά για το σπίτι σας

Εάν χρειάζεστε νέους σωλήνες για το σπίτι σας, αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιους σωλήνες να αγοράσετε, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε έναν υδραυλικό για βοήθεια. Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα σωληνώσεων είναι σημαντικά όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα, την αντοχή, την ποιότητα του νερού και το κόστος.

Οι διαφορετικοί τύποι σωλήνων έχουν επίσης τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. και κάποιοι θα είναι πιο ακριβοί από τους άλλους και μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από άλλους σωλήνες. Ένας υδραυλικός μπορεί να σας πει τι να επιλέξετε για το σπίτι σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button