9-υδραυλικά-tips-για-αρχάριους

9 υδραυλικά tips για αρχάριους

Συμβαίνει περισσότερο από ό,τι θα φανταζόσασταν. Μια στιγμή, απολαμβάνετε μια γαλήνια βραδιά με την οικογένειά σας, όταν ξαφνικά ακούτε ή βλέπετε τρεχούμενο νερό εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Η κατανόηση μερικών βασικών αρχών των υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις πλημμύρες και άλλα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και να μειώσετε τις επιβλαβείς επιπτώσεις όταν συμβαίνουν. Εδώ βρίσκονται 9 υδραυλικά tips για αρχάριους από την Αποφράξεις Αντωνίου.

1. Μάθετε τα βασικά για τις σωληνώσεις

Ακόμη και χωρίς επαγγελματική εκπαίδευση, είναι δυνατό και απίστευτα χρήσιμο για κάθε αρχάριο να μάθει τα βασικά της τουαλέτας, των βρυσών και του αποχετευτικού δικτύου.

Εξοικειωθείτε με τον κεντρικό σωλήνα  νερού στο υπόγειό σας και εντοπίστε τη βαλβίδα παροχής νερού, ώστε να γνωρίζετε πώς να σταματήσετε τη ροή του νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ομοίως, γνωρίστε την τουαλέτα ή τη βρύση σας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε με ακρίβεια πότε μια DIY ή επαγγελματική λύση είναι η καλύτερη για εσάς. Είναι επίσης καλή ιδέα να μάθετε τα σημάδια των διαρροών νερού, ώστε να γνωρίζετε πότε είναι ώρα για επισκευές.

2. Καλλιεργήστε τις δεξιότητες για να χειριστείτε μικρές υδραυλικές εργασίες

Μια βουλωμένη αποχέτευση είναι αναπόφευκτη από καιρό σε καιρό. Με λίγη προνοητικότητα, είναι περισσότερο από δυνατό να μάθετε να το ξεβουλώνετε μόνοι σας. Αντί να χρησιμοποιείτε επιβλαβείς χημικές ουσίες κάθε φορά που φράζει η αποχέτευση, μάθετε να χρησιμοποιείτε μια βεντούζα για να αφαιρείτε τρίχες ή άλλα υλικά.

3. Παρακολουθήστε την πίεση του νερού

Η πίεση του νερού είναι εύκολο να αναλυθεί, ακόμη και για ένα ανεκπαίδευτο μάτι. Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, έχετε συνηθίσει την πίεση του νερού που προέρχεται από το ντους ή τον νεροχύτη σας.

Λάβετε υπόψη τα πρότυπα νερού του σπιτιού σας, ώστε να γνωρίζετε αμέσως πότε η πίεση είναι χαμηλότερη ή μεγαλύτερη από το κανονικό.

4. Έχετε τα εργαλεία σας σε ετοιμότητα

Υπάρχουν μερικά εύκολα στην εύρεση εργαλεία που μπορείτε να κρατήσετε στο γκαράζ για να επισκευάσετε τα υδραυλικά σας γρήγορα.

Εργαλεία όπως έμβολα, κλειδιά, κοπτήρες σωλήνων, σιδηροπρίονα και ταινία είναι απαραίτητα οικιακά εργαλεία που μπορούν να σας σώσουν από ένα υδραυλικό πρόβλημα. Πολλά από αυτά τα εργαλεία έχουν επίσης πολλαπλές χρήσεις, γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο εύχρηστα.

5. Κάντε την προστασία από το κρύο προτεραιότητα

Όταν κυλάει ο χειμώνας και φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, είναι πιθανό το νερό στους σωλήνες σας να παγώσει, με αποτέλεσμα μια δαπανηρή έκρηξη. Για να αποφύγετε το πάγωμα των σωλήνων, ξεχειμωνιάστε τη βρύση σας και άλλους σωλήνες. Είναι επίσης καλή ιδέα να μονώσετε τυχόν εξωτερικούς σωλήνες ή αυτούς που περνούν από το γκαράζ σας.

6. Προσδιορίστε πότε λειτουργεί η αποχέτευση σας

Εάν τα υδραυλικά σας βασίζονται σε σύστημα αποχέτευσης, η τακτική συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας.

Θα πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά τα ανησυχητικά σημάδια, καθώς μια υπερχείλιση λυμάτων μπορεί να προκαλέσει τον απόλυτο όλεθρο στο σπίτι και στα υδραυλικά σας.

Σε τελική ανάλυση, υπάρχει πιθανότητα ανεπιθύμητης κοπιαστικής υποστήριξης να ξεχειλίσει στο σπίτι σας εάν τα λύματα συσσωρευτούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό, θέστε ως προτεραιότητα τον τακτικό έλεγχο της αποχέτευσης σας. Ακολουθούν μερικά κοινά προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να έχετε υπόψη:

Το γκαζόν σας έχει αλλάξει χρώμα μπορεί να φαίνεται πιο πράσινο από το συνηθισμένο χάρη στο επιπλέον “λίπασμα” που διαφεύγει από τη δεξαμενή.

Υπάρχουν υγρά μπαλώματα που εμφανίζονται σε όλο τον κήπο σας, ειδικά γύρω από την αποχέτευση.

Υπάρχει έντονη οσμή που προέρχεται από την περιοχή της αποχέτευσης. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια, μη διστάσετε να καλέσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία το συντομότερο δυνατό.

Η συντήρηση της αποχέτευση δεν είναι κάτι που πρέπει να παραμεληθεί, καθώς μπορεί να σας κοστίσει τόσο χρήματα όσο και την υγεία της οικογένειάς σας μακροπρόθεσμα.

7. Μάθετε τι πρέπει να καταλήγει στους σωλήνες και τι όχι

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να κατανοήσετε τον τύπο του συστήματος αποχέτευσης που έχετε. Όπως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί ήδη να γνωρίζουν, οι σωλήνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι.

Ανεξάρτητα από το σύστημα του αποχετευτικού σωλήνα σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καταλήγουν στην τουαλέτα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσάρεστα βουλώματα που μπορεί να απαιτούν επαγγελματική εργασία και πολλά χρήματα.

Αποφύγετε να ρίχνετε πράγματα στους σωλήνες όπως μωρομάντηλα, μαντηλάκια προσώπου, σερβιέτες, οδοντικό νήμα, μπάλες από βαμβάκι, μπατονέτες, πάνες, λάδι και άλλα.

8. Χρησιμοποιήστε βεντούζα ή χημικά για να αποφράξετε μια αποχέτευση

Μια βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να φαίνεται σαν ένα σημαντικό πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά συχνά είναι εύκολο να αποφράσσονται με τη χρήση βεντούζας ή χημικών ουσιών.

Εάν υπάρχει ένα σκληρό αντικείμενο στο σωλήνα σας, όπως ένα παιχνίδι ή μια οδοντόβουρτσα, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να το ρουφήξετε κυριολεκτικά.

Εάν έχετε μια αργή, βουλωμένη αποχέτευση, υπάρχουν ορισμένες χημικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαλύσουν το βούλωμα που υπάρχει.

Ωστόσο, τα χημικά πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό των σωλήνων. Εναλλακτικά, ένα έμβολο είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να απομακρύνει ή να καθαρίσει τους σωλήνες.

9. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες

Ενώ οι επιδιορθώσεις στο σπίτι είναι δυνατές για ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένα υδραυλικά προβλήματα που δεν πρέπει να προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι σας. Αυτά τα θέματα απαιτούν επαγγελματική βοήθεια.

Το να μην ξέρετε ποιον να καλέσετε μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από μια κακώς εκτελεσμένη εργασία στο σπίτι, οπότε εμπιστευτείτε την Αποφράξεις Αντωνίου.

Ελπίζουμε αυτές οι υδραυλικές συμβουλές να σας ενέπνευσαν να ελέγξετε το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας.

Η συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να μην αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, αλλά πραγματικά θα έπρεπε να είναι.

Εάν έχετε προβλήματα με τα υδραυλικά που χρειάζονται προσοχή, είμαστε στη διάθεσή σας για 24ωρη εξυπηρέτηση, πιστοποιημένους επαγγελματίες και απαράμιλλη εμπειρία.

Η ομάδα μας είναι πάντα διαθέσιμη για να κάνει γρήγορες, αποτελεσματικές επισκευές. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας ή για να λάβετε μια δωρεάν εκτίμηση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button