9-1-συνήθειες-που-καταστρέφουν-τα-υδραυλικά-σας

9 + 1 συνήθειες που καταστρέφουν τα υδραυλικά σας

Τα υδραυλικά είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν σκεφτόμαστε πραγματικά, έως ότου, φυσικά, αρχίσουν να χαλάνε. Αν και ορισμένες ατυχίες στα υδραυλικά είναι εκτός του ελέγχου μας, άλλες οφείλονται σε δική μας απροσεξία. Διαβάστε αυτό το αφιέρωμα από τις Αποφράξεις Αντωνίου για να μάθετε ποια κοινά, καθημερινά λάθη μπορεί να προκαλούν σοβαρή βλάβη στα υδραυλικά σας.

Είμαστε ο μεγαλύτερος εχθρός των υδραυλικών μας

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η μεγαλύτερη απειλή για τα υδραυλικά σας είναι πιθανό να είστε εσείς  και οι κακές σας συνήθειες που προκαλούν τον όλεθρο στις αποχετεύσεις και τους σωλήνες σας. Είτε ρίξετε λάθος πράγματα στους σωλήνες σας είτε κάνετε μια κακή επισκευή μόνοι σας, μπορεί να θέτετε σε κίνδυνο τα υδραυλικά σας και να κοστίζετε στον εαυτό σας χιλιάδες ευρώ σε επισκευές. Θέλετε να αποφύγετε ένα μεγάλο υδραυλικό λάθος; Τότε σταματήστε να κάνετε αυτά τα πράγματα για να αποφύγετε μια έκτακτη ανάγκη υδραυλικών.

1. Βασίζεστε σε υγρά καθαριστικά αποχέτευσης

Όταν έχετε βουλωμένη αποχέτευση, αποφύγετε τον πειρασμό της γρήγορης λύσης που υπόσχονται τα καθαριστικά αποχέτευσης υγρών. Όχι μόνο αυτά τα προϊόντα είναι οριακά αποτελεσματικά στην καλύτερη περίπτωση, αλλά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να δημιουργήσουν θερμότητα και να προκαλέσουν ρωγμές στους σωλήνες σας ή να αντιδράσουν με την υπάρχουσα διάβρωση και να προκαλέσουν επικίνδυνες χημικές αντιδράσεις.

2. Ρίψη ακατάλληλων αντικειμένων στην τουαλέτα

Η μεταχείριση της τουαλέτας σας σαν κάδος σκουπιδιών σίγουρα θα προκαλέσει φράγματα, βουλώματα και μεγάλο λογαριασμό από έναν υδραυλικό. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα υδραυλικά σας είναι να αποφύγετε να ξεπλύνετε ξένα αντικείμενα όπως προϊόντα γυναικείας υγιεινής, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα και οτιδήποτε άλλο δεν είναι χαρτί υγείας.

3. Σκέφτεστε ότι μπορείτε να χειριστείτε μια μεγάλη εργασία υδραυλικών

Το καταλαβαίνουμε: Οι επαγγελματίες υδραυλικοί μπορεί να είναι ακριβοί μερικές φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθείτε μόνοι σας με μια μεγάλη εργασία υδραυλικών. Ένας άπειρος στα υδραυλικά μπορεί να κάνει τεράστια λάθη, όπως να ενώσει δύο διαφορετικούς μεταλλικούς σωλήνες, να σφίξει υπερβολικά τις συνδέσεις ή να ξεχάσει να κλείσει την παροχή νερού πριν ξεκινήσει μια επισκευή. Προτού ξεκινήσετε μια άστοχη προσπάθεια επιδιόρθωσης, λάβετε προσφορές από διάφορους αξιόπιστους υδραυλικούς και στη συνέχεια, προσλάβετε έναν από αυτούς για να σας βοηθήσει να λύσετε τα υδραυλικά προβλήματα του σπιτιού σας.

4. Ρίχνετε λίπος στους σωλήνες

Αφού μαγειρέψετε αυγά με μπέικον, το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε στους σωλήνες σας είναι να ρίξετε αυτό το λίπος. Γιατί; Επειδή το λίπος από το μπέικον θα επικαλύψει τους σωλήνες και θα συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που θα προκαλέσει τελικά ένα τεράστιο φράξιμο — ενδεχομένως τόσο στο σπίτι όσο και σε σωλήνες που ανήκουν στην πόλη.

5. Χρησιμοποιείτε αποσμητικά τουαλέτας στο καζανάκι

Τα αποσμητικά τουαλέτας είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας και μπορούν επίσης να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα εξαρτήματα μέσα στο καζανάκι σας. Όταν το χλώριο μέσα στο καζανάκι διαλύεται, μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στις φλάντζες και τις ροδέλες, επομένως είναι καλύτερο να συνεχίσετε να τρίβετε με ένα καλό καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας παλιάς εποχής.

6. Δεν αντικαθιστάτε τους σωλήνες σε πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων

Η διάρκεια ζωής ενός σωλήνα πλυντηρίου ρούχων ή πλυντηρίου πιάτων είναι περίπου πέντε χρόνια και μπορεί να μην παρουσιάζουν σημάδια φθοράς μέχρι την ημέρα που θα σπάσουν ξαφνικά. Εάν έχει περάσει καιρός από τότε που εγκαταστήσατε έναν νέο σωλήνα, αδράξτε την ευκαιρία για να τους αντικαταστήσετε και να γλιτώσετε από τον κόπο και τα έξοδα μιας ζημιάς στο πλυντήριο σας.

7. Ρίχνετε τις φλούδες πατάτας στον σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας

Το ξεφλούδισμα των πατατών πάνω από το νεροχύτη μπορεί να σας διευκολύνει την εργασία, αλλά μην σκέφτεστε καν να αφήσετε να καταλήξουν στον σωλήνα, γιατί θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα παχύρρευστο, αμυλώδες χάος που θα φράξει σοβαρά τους σωλήνες σας. Για να αποφύγετε αυτό το χάος, κομποστοποιήστε τις φλούδες σας όπου θα διασπαστούν σε θρεπτικό λίπασμα για τον κήπο σας.

8. Αποτυχία λήψης προφυλάξεων για το πάγωμα των σωλήνων

Εάν ζείτε σε περιοχή όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν, είναι απαραίτητο να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να αποτρέψετε το πάγωμα του νερού στους σωλήνες σας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διαστολή και έκρηξή τους. Μία από τις πρώτες άμυνες κατά της διάρρηξης των σωλήνων είναι η μόνωση. Για σωλήνες που περνούν κατά μήκος ενός εξωτερικού τοίχου ή μέσω μη θερμαινόμενων τμημάτων του σπιτιού όπως το γκαράζ, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε την προοπτική της θερμοταινίας.

9. Αφήνετε τους σωλήνες συνδεδεμένους το χειμώνα

Όταν τελειώνουν οι καλοκαιρινές μέρες, είναι σημαντικό όχι μόνο να μαζεύετε τα έπιπλα της βεράντας και τη ψησταριά, αλλά να αποσυνδέετε τους σωλήνες του κήπου και να κλείνετε το νερό στις εξωτερικές βρύσες. Εάν οι σωλήνες του κήπου παραμείνουν συνδεδεμένοι στη βρύση καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και παγώσουν, αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στον σωλήνα και μπορεί να οδηγήσει σε μια διαρροή, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας. Εάν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές στην περιοχή σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα μονωτικό για να παρέχετε επιπλέον προστασία.

+1. Δεν αντικαθιστάτε τον θερμοσίφωνα σας

Ένας παραδοσιακός θερμοσίφωνας έχει διάρκεια ζωής 8-12 χρόνια, ενώ τα μοντέλα χωρίς δεξαμενή μπορεί να διαρκέσουν έως και 20 χρόνια. Ανεξάρτητα από τον τύπο του θερμοσίφωνα που διαθέτετε, εάν δεν τον έχετε αντικαταστήσει μέχρι τη μέση ημερομηνία λήξης του, τότε θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για μια δαπανηρή διαρροή, για να μην αναφέρουμε τις υψηλότερες τιμές στον λογαριασμό του ρεύματος.

Αναζητήστε σημάδια ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά, όπως είναι η απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού ή οι περίεργοι ήχοι και μάθετε για παράγοντες που μπορεί να μειώσουν το χρόνο που ο θερμοσίφωνας παραμένει σε λειτουργία. Με αυτές τις γνώσεις, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα υδραυλικά λάθη για να διατηρήσετε τα υδραυλικά σας λειτουργικά.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button