9-1-πράγματα-που-ο-υδραυλικός-σας-εύχεται-να-ξέρατε

9 +1 πράγματα που ο υδραυλικός σας εύχεται να ξέρατε

Φαίνεται ότι οι ώρες που χρειάζεστε πραγματικά υδραυλικό είναι αργά το βράδυ, νωρίς το πρωί ή τα Σαββατοκύριακα, όταν οι επισκευές μπορούν να κοστίσουν διπλάσια από τα κανονικά. Είναι πιθανό ότι ο υδραυλικός σας δεν θέλει να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο σπίτι σε περίεργες ώρες όπως και εσείς οπότε διαβάστε αυτό το άρθρο από τις Αποφράξεις Αντωνίου για να το αποφύγετε.

1.Σταματήστε να ρίχνετε λίπος στο νεροχύτη

Αν ρίξετε λίπος από μπέικον, λάδι τηγανίσματος ή άλλες λιπαρές ουσίες στον νεροχύτη της κουζίνας, ετοιμαστείτε να πληρώσετε έναν υδραυλικό για να ξεβουλώσει του σωλήνες σας. Το λίπος πήζει καθώς κρυώνει, και μόλις μπει στους σωλήνες σας, αυτό το στερεοποιημένο λίπος οδηγεί σε βαριά βουλώματα που μπορούν να βλάψουν τα υδραυλικά του σπιτιού σας. Αντί να ρίχνετε λιπαρές ουσίες στον σωλήνα, να είστε έξυπνοι. Αφήστε το λίπος στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίχτε το σε ένα μη ανακυκλώσιμο δοχείο και ρίξτε το στα σκουπίδια όπου ανήκει.

2. Αποφύγετε τα καυστικά καθαριστικά εάν έχετε παλιούς σωλήνες

Μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που πιάνετε όταν ο νεροχύτης ή η μπανιέρα αποστραγγίζονται αργά, αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα καυστικά χημικά που βρίσκονται στα συμβατικά καθαριστικά αποχέτευσης μπορούν να επιβαρύνουν τις παλιές αποχετεύσεις, με αποτέλεσμα τη διάβρωση και τις διαρροές. Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε ένα δυσάρεστο φράξιμο, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό καθαριστικό αποστράγγισης που διαλύει τα φράγματα μέσω ενζυματικής δράσης. Δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα όσο τα καυστικά χημικά, αλλά είναι πιο ήπια και ασφαλέστερα για τους σωλήνες σας.

3. Αφήστε τις βρύσες να στάζουν για να αποτρέψετε τους παγωμένους σωλήνες

Εάν είχατε προβλήματα με παγωμένους σωλήνες στο παρελθόν, οι πιθανότητες είναι ότι θα παγώσουν ξανά μόλις ο καιρός κρυώσει. Όταν συμβεί αυτό, θα μείνετε χωρίς νερό και θα βρεθείτε εκτεθειμένοι στην απειλή των σπασμένων σωλήνων. Για να προστατευτείτε από το πάγωμα, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανοίξτε τη βρύση τόσο όσο για να δημιουργήσετε ένα σταθερό στάξιμο. Αυτή η γρήγορη λύση είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να σας σώσει από αυτή τη χειμερινή καταστροφή.

4. Μην στριμώχνετε πράγματα κάτω από το νεροχύτη

Οι παγίδες αποστράγγισης, αυτοί οι κυρτοί σωλήνες κάτω από το νεροχύτη, εμποδίζουν τα αέρια αποχέτευσης να εισέλθουν στο σπίτι σας, ενώ επιτρέπουν τη διέλευση λυμάτων. Πιάνουν επίσης αντικείμενα που μπορεί να πέσουν στον νεροχύτη, όπως κοσμήματα και άλλα. Οι παγίδες συνδέονται με τους γύρω σωλήνες με βιδωτούς αρμούς, καθιστώντας τους εύκολο να αφαιρεθούν όταν καθαρίζετε μια βουλωμένη αποχέτευση.

Όταν όμως χαλαρώσουν αυτοί οι σύνδεσμοι, οδηγεί σε διαρροές κάτω από τον νεροχύτη. Αποτρέψτε τις διαρροές παγίδων διατηρώντας την περιοχή κάτω από το νεροχύτη χωρίς ακαταστασία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε κάδους απορριμμάτων, καθαριστικά ή πυροσβεστήρες μακριά από την παγίδα, έτσι ώστε τα βασικά είδη του σπιτιού σας να μην προσκρούουν στους σωλήνες.

5. Να ξέρετε τα όρια σας

Μπορεί να είστε καταπληκτικοί στις απλές επιδιορθώσεις υδραυλικών, αλλά αν υπάρχει κάποια σοβαρή ζημιά είναι καλή ιδέα να καλέσετε έναν υδραυλικό εξαρχής. Εάν δεν γνωρίζετε τους δικούς σας περιορισμούς, θα μπορούσατε να πληρώσετε περισσότερα για έναν επαγγελματία για να διορθώσετε τα ερασιτεχνικά λάθη σας.

6. Κλείστε τη βαλβίδα παροχής νερού πριν πάτε διακοπές

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επιστρέφεις σπίτι από διακοπές δύο εβδομάδων μόνο για να διαπιστώσεις ότι το σπίτι σου έχει πλημμυρίσει. Αποφύγετε την καταστροφή κλείνοντας την κύρια βαλβίδα παροχής νερού πριν φύγετε. Επίσης, ανοίξτε τις  βρύσες του νιπτήρα ή της μπανιέρας για να αποσυμφορήσετε την πίεση του νερού από τις γραμμές. Μπορεί να φαίνεται πολλή δουλειά, αλλά να θυμάστε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε το νερό, παρά να χρειαστεί να κάνετε σημαντικούς καθαρισμούς και έξοδα σε περίπτωση διαρροής.

7. Συντηρήστε το θερμοσίφωνα κάθε χρόνο

Εάν είστε έμπειροι σε αυτό, καθαρίστε τη δεξαμενή του θερμοσίφωνα σας ετησίως (ελέγξτε το εγχειρίδιο για συγκεκριμένες οδηγίες) για να αφαιρέσετε τον ασβέστη και τα άλατα. Τα άλατα συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και βλάπτουν τη λειτουργία του θερμοσίφωνα σας. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι κάνετε τη δουλειά μόνοι σας, ζητήστε από τον υδραυλικό σας να το κάνει. Μπορεί να μην φαίνεται κάτι σημαντικό, αλλά αυτή η απλή εργασία θα κρατήσει τον θερμοσίφωνα σας σε καλή κατάσταση για πολλά ακόμη χρόνια.

8. Μην αγνοείτε το νερό γύρω από τη βάση της τουαλέτας

Δεν χρειάζεται να υπάρχει πολύ νερό. Μόνο μια μικρή λακκούβα ή μια σταθερή υγρασία στο πάτωμα γύρω από τη βάση της τουαλέτας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει βλάβη της σφραγίδας. Αν και μπορεί να μην φαίνεται προβληματικό στην επιφάνεια, η διαρροή νερού μπορεί να βλάψει το δάπεδο κάτω από το πλακάκι του μπάνιου, οδηγώντας σε σήψη, μούχλα και δαπανηρές επισκευές. Εξοικονομήστε πρόσθετο πρόβλημα αντικαθιστώντας τη στεγανοποίηση της σφραγίδας έγκαιρα.

9. Μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε για διαρροές

Εάν ο μηνιαίος λογαριασμός νερού είναι υψηλότερος από το κανονικό, αλλά η κατανάλωση νερού παραμένει σταθερή, μπορεί να έχετε διαρροή. Για να το μάθετε, κλείστε όλες τις βρύσες και τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό, όπως το πλυντήριο πιάτων σας. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο μετρητή νερού και παρακολουθήστε το. Εάν ο μετρητής κινείται, υπάρχει νερό που ρέει κάπου στο σπίτι σας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται γρήγορη προσοχή. Κλείστε τον διακόπτη παροχής νερού και καλέστε τον υδραυλικό σας.

+1. Μην πετάτε τα σκουπίδια σας στην τουαλέτα

Μάλλον το έχετε ξανακούσει, αλλά είναι αλήθεια. Μην πετάτε τίποτα στην τουαλέτα που δεν ανήκει εκεί. Αποφύγετε να πετάτε προϊόντα γυναικείας υγιεινής, μπατονέτες, χαρτοπετσέτες, μαντηλάκια για ντεμακιγιάζ. Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν σχεδιαστεί για να διασπώνται σε υγρό, οπότε η ρίψη τους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο φράγματος των σωλήνων. Χρησιμοποιήστε την τουαλέτα σας μόνο για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται για να αποφύγετε προβλήματα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button