7-συνηθισμένα-υδραυλικά-προβλήματα-το-καλοκαίρι

7 συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα το καλοκαίρι

Συνήθως όλοι ανυπομονούμε για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε είναι προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς η παγωνιά του χειμώνα αρχίζει να απομακρύνεται. Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού ανησυχούν για τους παγωμένους σωλήνες το χειμώνα, το καλοκαίρι μπορεί επίσης να φέρει υδραυλικά προβλήματα το καλοκαίρι.

Ο ζεστός καιρός φέρνει επισκέπτες και παρέα στο σπίτι σας. Αυτό μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον το υδραυλικό σας σύστημα. Επιπλέον, η κατανάλωση νερού αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς βγάζουμε τους καταιονιστήρες και τις πισίνες για να παραμείνουμε δροσεροί και να ποτίσουμε τους κήπους μας.

Ωστόσο, εάν είστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση, αυτή η επιπλέον ζήτηση στο υδραυλικό σας σύστημα δεν χρειάζεται να οδηγήσει σε καταστροφή. Εδώ είναι τα 7 πιο συνηθισμένα προβλήματα στα υδραυλικά το καλοκαίρι και τι πρέπει να κάνετε για αυτά:

Το καλοκαίρι μπορεί να σημαίνει λίγη επιπλέον πίεση για το υδραυλικό σας σύστημα. Εδώ είναι τα κύρια προβλήματα που πρέπει να προσέχετε:

1. Πλημμύρες στο υπόγειο

Αν και το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό στην Ελλάδα, μπορεί επίσης να υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες και βροχές. Αυτές οι καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες στο σπίτι σας, οι οποίες μπορεί να είναι δαπανηρές για επισκευή.

Προετοιμαστείτε για την πιθανότητα πλημμύρας διασφαλίζοντας ότι η αντλία του φρεατίου σας είναι σε καλή κατάσταση μετά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Μπορεί επίσης να θέλετε να εγκαταστήσετε μια τάπα αποστράγγισης για την αποχέτευση σας για να αποτρέψετε τυχόν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

2. Φράγματα στον νεροχύτη

Με περισσότερες μαζώξεις της παρέας στο σπίτι και περισσότερο φαγητό να σερβίρεται, είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν περισσότερα υπολείμματα το καλοκαίρι. Αυτή η επιπλέον χρήση του νεροχύτη της κουζίνας σας μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποτρέψετε αυτό να συμβεί στο σπίτι σας. Το πρώτο είναι, να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να ρίξετε στο σωλήνα του νεροχύτη σας. Σκεφτείτε να συλλέξετε υπολείμματα τροφής σε σωρό κομποστοποίησης για να αποφύγετε τα φράγματα. Αποφύγετε να ρίχνετε λάδια στον νεροχύτη σας, καθώς μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε προβλήματα απόφραξης. Επίσης, ξεπλένετε τακτικά τον σωλήνα σας με ξύδι και ζεστό νερό για να μην μυρίζουν άσχημα.

3. Βουλωμένες τουαλέτες

Περισσότερη παρέα σημαίνει επίσης ότι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μπάνιο σας. Αυτή η επιπλέον χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αποφράξεις. Καλό είναι να υπενθυμίζετε στα παιδιά και στους καλεσμένους σας τη σωστή εθιμοτυπία στο μπάνιο, όπως το να μην ρίχνουν χαρτί υγείας στη λεκάνη.

Επίσης, μην επιχειρήσετε να ρίξετε οτιδήποτε άλλο εκτός από οργανικά απορρίμματα και κρατήστε πάντα μια βεντούζα κοντά σας. Αν και αυτό το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει με τα περισσότερα φράγματα τουαλέτας, μπορεί να υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για τη δουλειά.

4. Ζημιά στον ψεκαστήρα του γκαζόν

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τους ψεκαστήρες σας για να ποτίζετε την αυλή σας, είναι σημαντικό να τους επιθεωρήσετε για τυχόν ζημιές. Η επισκευή των στοιχείων του αυτόματου ποτίσματος σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε νερό και να αποτρέψετε την υπερβολική εργασία του συστήματος σας.

Θα πρέπει να συνεχίσετε να ελέγχετε τους ψεκαστήρες σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

5. Υπερφόρτωση πλυντηρίου ρούχων

Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να ελέγξετε τους σωλήνες του πλυντηρίου σας για τυχόν διαρροές ή ζημιές. Εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι χρειάζονται επισκευή ή αντικατάσταση, κάντε αμέσως την εργασία.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε οποιαδήποτε μεγάλη ζημιά, όπως πλημμύρες, που θα καταλήξουν επίσης δαπανηρές. Μπορείτε επίσης να μειώσετε το μέγεθος των φορτίων σας για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την υπερβολική χρήση του πλυντηρίου σας.

6. Βουλωμένο ντους

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα ντους το καλοκαίρι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο των αποχετεύσεων με άμμο ή βρωμιά. Για να μην φράξουν οι αποχετεύσεις σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε υπαίθρια ντους στην παραλία και στις πισίνες για να σας βοηθήσουν να πλένεστε. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την αποχέτευση σας για συσσώρευση τριχών και άλλων υπολειμμάτων που μπορούν να εμποδίσουν τη ροή.

7. Διαρροή εξωτερικής βρύσης

Εάν οι εξωτερικές σας βρύσες έχουν διαρροή, μπορεί να καταπονήσουν το υδραυλικό σας σύστημα. Δοκιμάστε όλες τις βρύσες σας μόλις ανοίξετε ξανά το νερό στις εξωτερικές σας βρύσες. Εάν βρείτε κάποιο που έχει διαρροές, καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Αποτρέψτε τα καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών

Μαζί με το να προσέχετε αυτά τα 7 κοινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που μπορεί να εμφανιστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το σύστημά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί καλά κατά τη διάρκεια της θερμότερης περιόδου. Αυτά περιλαμβάνουν:

Έλεγχος

Μετά το χειμώνα, είναι καλή στιγμή να επιθεωρήσετε τους σωλήνες γύρω από το σπίτι σας για διαρροές. Ελέγξτε κάτω από τους νεροχύτες σας, γύρω από τον θερμοσίφωνα και το σύστημα ψεκαστήρων.

Εξετάστε τα πλακάκια γύρω από την μπανιέρα σας για τυχόν μαλακά σημεία. Εάν εντοπίσετε διαρροές, είναι σημαντικό να έχετε έναν επαγγελματία υδραυλικό να τις επισκευάσει πριν γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Εξοικειωθείτε με το πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού, σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσετε το νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τις αποχετεύσεις σας, έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται απορρίμματα και να μην προκαλούνται απόφραξη.

Προφυλάξεις για τις διακοπές

Εάν λείπετε από το σπίτι για λίγες μέρες, απενεργοποιήστε τον θερμοσίφωνα σας για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας.

Για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητη πλημμύρα στο σπίτι σας ή ζημιά στο υδραυλικό σας σύστημα, ζητήστε τον έλεγχο και τη συντήρηση της αποχέτευσης σε έναν επαγγελματία υδραυλικό. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους πονοκεφάλους αργότερα στη σεζόν.

Οποιαδήποτε αλλαγή στην πίεση του νερού σας μπορεί να είναι σημάδι διαρροής ή άλλης βλάβης στο υδραυλικό σας σύστημα. Παρακολουθήστε την πίεση του νερού σας και καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό εάν αλλάξει.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button