7 + 1 υδραυλικά tips προετοιμασίας για τον χειμώνα

7 + 1 υδραυλικά tips προετοιμασίας για τον χειμώνα

Πριν φτάσει η χειμερινή περίοδος, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τους κρύους μήνες που έρχονται, ιδιαίτερα το υδραυλικό σας σύστημα. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι σωλήνες αρχίζουν να κρυώνουν, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος ο διαστελλόμενος πάγος να σπάσει τους σωλήνες σας και να πλημμυρίσει το σπίτι σας.

Στην Αποφράξεις Αντωνίου συνεργαζόμαστε με πελάτες σε όλη την Αττική, διασφαλίζοντας ότι τα σπίτια είναι έτοιμα για το κρύο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να αποτρέψετε διαρροές και ζημιές στα υδραυλικά, ακολουθήστε τα 7 + 1 υδραυλικά tips προετοιμασίας για τον χειμώνα.

1. Τυλίξτε τους εκτεθειμένους σωλήνες

Καθώς ξεκινάτε τον χειμερινό έλεγχο υδραυλικών εγκαταστάσεων, ξεκινήστε με εκτεθειμένους σωλήνες. Εντοπίστε τους εκτεθειμένους σωλήνες στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται είτε σε περιοχή όπου θα λαμβάνουν επαρκή ζεστό αέρα είτε τους μονώνετε.

Το τύλιγμα των σωλήνων δεν απαιτεί επαγγελματία, αν και μπορείτε να καλέσετε μια εταιρεία υδραυλικών για να σας βοηθήσει να ξεχειμωνιάσετε τους σωλήνες σας. Όταν μονώνετε εκτεθειμένους σωλήνες, βοηθά στη διατήρηση της ζεστασιάς και διατηρεί το κρύο από το παγωμένο νερό, ειδικά τη νύχτα όταν οι σωλήνες μένουν αχρησιμοποίητοι.

2. Αποσυνδέστε τα συστήματα νερού εξωτερικού χώρου

Τα πάντα, από τον σωλήνα του κήπου σας μέχρι το ποτιστικό σύστημα σας κινδυνεύουν να καταστραφούν τον χειμώνα. Στην Αποφράξεις Αντωνίου συνιστούμε πάντα στους ιδιοκτήτες σπιτιού να αποσυνδέουν τους εύκαμπτους σωλήνες κήπου, τους ψεκαστήρες, τα συντριβάνιακαι άλλες εξωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις που συνδέονται με το σπίτι τους.

Οι σωλήνες που συνδέονται με αυτά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά θα πάρουν προφανώς το βάρος της κρύας χειμερινής περιόδου. Σε αντίθεση με τους εκτεθειμένους σωλήνες στο σπίτι σας, δεν θα είχε νόημα να προσπαθήσετε να μονώσετε σωλήνες κήπου και ψεκαστήρες, ειδικά επειδή είναι απίθανο να τους χρησιμοποιήσετε κατά τους κρύους μήνες.

3. Ανεβάστε τον θερμοστάτη

Ακόμη και πριν το φθινόπωρο ξεθωριάσει σε παγωμένες νύχτες του χειμώνα, είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να δυναμώνετε τη ζέστη, έστω και ελαφρώς. Σκεφτείτε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη σας κάπου στους 18 βαθμούς Κελσίου. Δεν θέλετε να ζεστάνετε υπερβολικά το σπίτι σας αν δεν το χρειάζεστε, αλλά επίσης δεν θέλετε να παγώσουν οι σωλήνες σας εάν υπάρχει απροσδόκητο χιόνι στις αρχές της σεζόν.

Η καλύτερη θερμοκρασία όταν το σπίτι σας κρυώσει είναι 20 βαθμοί κελσίου. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν είστε ξύπνιοι και θέλετε να κάνετε έλεγχο της θερμοκρασίας. Το βράδυ μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία για να εξοικονομήσετε χρήματα.

4. Φτιάξτε μια λίστα ελέγχου για όταν λείπετε από το σπίτι

Φεύγετε για διακοπές; Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων σχετικά με τα υδραυλικά και τους θερμοστάτες. Εάν δεν θα βρίσκεστε κοντά για σημαντικό χρονικό διάστημα, το να ζητήσετε από έναν φίλο ή συγγενή να κάνει check-in στο μέρος μπορεί να σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία να επιστρέψετε στο σπίτι σε έναν σπασμένο σωλήνα.

Οι κάτοικοι του σπιτιού πρέπει να ρυθμίζουν τη θερμότητα και να τρέχουν τις βρύσες στο σπίτι μερικές φορές την ημέρα για να μην παγώσουν. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε έναν έξυπνο θερμοστάτη, μπορείτε να προγραμματίσετε το σπίτι σας να ζεσταίνει όταν είναι απαραίτητο ή ακόμα και να ελέγξετε τη θερμοκρασία εξ αποστάσεως από όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

5. Επιθεωρήστε τον θερμοσίφωνα σας

Καθώς προετοιμάζεστε για το χειμώνα, φροντίστε να επαναλάβετε τον θερμοσίφωνα σας. Ακόμα κι αν λειτουργεί ομαλά, θα πρέπει να ελέγχεται μία φορά το χρόνο για ζημιές, διαρροές, ρωγμές ή περίεργες μυρωδιές ή ήχους. Εάν όλα δείχνουν να λειτουργούν, μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι τα ζεστά ντους σας θα είναι ζεστά όλο το χειμώνα.

Εάν η θερμάστρα χρειάζεται επισκευή ή συντήρηση, φροντίστε να καλέσετε αμέσως έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου. Είναι σημαντικό να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα νωρίς πριν γίνουν μεγαλύτερα ανεπανόρθωτα προβλήματα που οδηγούν σε αντικαταστάσεις θερμοσίφωνων.

6. Ελέγξτε την πίεση του νερού

Η πίεση του νερού λέει πολλά για το πώς λειτουργούν τα υδραυλικά σας. Εάν η πίεσή σας φαίνεται χαμηλότερη από το κανονικό, μπορεί να οφείλεται σε διαρροή ή απόφραξη. Είναι σημαντικό να αναφέρετε αυτά τα ζητήματα στον υδραυλικό σας έγκαιρα.

Πάντα παροτρύνουμε τους πελάτες μας να καλούν με το παραμικρό σημάδι προβλήματος. Στον κόσμο των υδραυλικών εγκαταστάσεων, κάτι μικρό σχεδόν πάντα μετατρέπεται σε κάτι μεγάλο αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη. Η πίεση του νερού μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος και δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι να παγώσει το έδαφος και να πέσει χιόνι για να το καταλάβετε.

7. Καθαρίστε τις υδρορροές

Πολλές εταιρείες υδραυλικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες σπιτιού να επιθεωρούν και να καθαρίζουν τις υδρορροές δύο φορές το χρόνο. Η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε τις υδρορροές σας είναι μετά την άνοιξη, όταν η γύρη, ο χυμός και τα άνθη έχουν τελειώσει να φυσούν τριγύρω, και αμέσως μετά το φθινόπωρο όταν πεσμένα φύλλα, κλαδιά και άλλα συντρίμμια γεμίζουν τις περισσότερες υδρορροές.

Ο καθαρισμός των υδρορροών και των εκροών σας εξασφαλίζει καθαρή ροή νερού μακριά από τη στέγη και το σπίτι σας. Αυτό αποτρέπει τις ανεπιθύμητες διαρροές και τις πλημμύρες, καθώς η σήψη, η μούχλα και τα παράσιτα έλκονται από τις βρωμιές και το εγκλωβισμένο νερό.

+1. Ελέγξτε τις βρύσες

Πριν πλησιάσει ο χειμώνας, ελέγξτε το σπίτι σας για βρύσες που στάζουν και βεβαιωθείτε ότι όλες οι βρύσες σας είναι σφιγμένες και λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Οι βρύσες με διαρροή επιτρέπουν στο νερό να ρέει σε μικρές ποσότητες και τη νύχτα, ενώ κοιμάστε και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτό το νερό μπορεί να παγώσει. Το ξεπάγωμα των σωλήνων σας είναι μια δύσκολη εργασία που σχεδόν πάντα απαιτεί τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Εάν παρατηρήσετε μπαταρίες που δεν μπορείτε να επισκευάσετε μόνοι σας, ή αν σας πιάσει η λίστα ελέγχου των χειμερινών υδραυλικών εγκαταστάσεων, καλέστε έναν επαγγελματία. Οι έμπειροι υδραυλικοί της Αποφράξεις Αντωνίου συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, ακόμη και σε μικρές δουλειές.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button