5-tips-sintirisis-ton-ydravlikon-kalokairi

5 tips για συντήρηση των υδραυλικών το καλοκαίρι

Ενώ το καλοκαίρι είναι μια εποχή για διασκέδαση και χαλάρωση, είναι επίσης μια πολύ καλή εποχή για τη συντήρηση των υδραυλικών σας. Εδώ είναι τα κορυφαία 5 tips για συντήρηση των υδραυλικών το καλοκαίρι από την Αποφράξεις Αντωνίου. Εάν υποψιάζεστε ότι το σπίτι σας κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, φροντίστε να καλέσετε τους ειδικούς της εταιρείας μας για να συντηρήσετε τα υδραυλικά σας.

1. Καθαρίστε τους σωλήνες του σπιτιού σας

Οι σωλήνες μπορούν να συσσωρεύσουν κατάλοιπα με την πάροδο του χρόνου λόγω καθημερινής  χρήσης και άλλων εργασιών. Ενώ εκτελείτε τις εργασίες συντήρησης πριν από το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τους σωλήνες για να αποφύγετε απρόσμενα φράγματα που θα χρειάζονται απόφραξη.

Ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού βασίζονται σε εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης για να ολοκληρώσουν την απόφραξη, αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη ή ασφαλέστερη επιλογή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια φυσική και λιγότερο δαπανηρή επιλογή για τον καθαρισμό των σωλήνων.

Η Αποφράξεις Αντωνίου προτείνει να χρησιμοποιήσετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μετά ένα ξύδι μισού φλιτζανιού. Η χημική αντίδραση θα βοηθήσει στη διάλυση κάθε φράγματος. Μετά από 10 έως 15 λεπτά, ρίξτε αργά ζεστό νερό για να καθαρίσετε τα υπολείμματα που παραμένουν. Εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξιδιού, αντικαταστήστε το με χυμό λεμονιού. Η οξύτητα των λεμονιών μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στον καθαρισμό των σωλήνων σας.

2. Καθαρίστε τις υδρορροές πριν από τις καλοκαιρινές καταιγίδες

Πολλοί υδραυλικοί θεωρούν τις υδρορροές μέρος του υδραυλικού σας συστήματος επειδή μεταφέρουν νερό μακριά από το σπίτι σας. Εάν οι υδρορροές υπερφορτωθούν με νερό, μπορεί να καταστρέψουν τα θεμέλια του σπιτιού και τους τοίχους του υπογείου, δημιουργώντας ρωγμές που μπορεί να μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου.

Όλα τα είδη από απορρίμματα μπορούν να προσγειωθούν στις υδρορροές σας, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων, των κλαδιών, των σπόρων, και ακόμη και των απορριμμάτων όπως οι πλαστικές σακούλες. Όταν συμβεί αυτό, το πρώτο μέρος του σπιτιού σας που κινδυνεύει από ζημιά λόγω διαρροής νερού είναι η οροφή, καθώς το νερό της πισίνας μπορεί να σαπίσει την οροφή σας.

Για να καθαρίσετε τις υδρορροές σας, χρησιμοποιήστε μια σκάλα. Αγκιστρώστε έναν άδειο κουβά στην κορυφή της σκάλας για να συλλέξετε τα συντρίμμια που αφαιρείτε και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γάντια εργασίας καθώς αφαιρείτε τα συντρίμμια. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, καλέστε έναν ειδικό από την Αποφράξεις Αντωνίου.

Η χρήση ενός εργαλείου κήπου όπως ένα μυστρί μπορεί να είναι χρήσιμη κατά τον καθαρισμό των υδρορροών και μπορεί να βοηθήσει στην αποξήρανση της λάσπης από το κάτω μέρος της υδρορροής. Μόλις η υδρορροή είναι καθαρή, χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα για να το πλύνετε εντελώς καθαρό και βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει ελεύθερα.

3. Ελέγξτε την τουαλέτα σας για διαρροές

Μια πιθανή πηγή διαρροών στην τουαλέτα είναι ένα ελαττωματικό πτερύγιο, ένα μικρό κομμάτι καουτσούκ που λειτουργεί ως πώμα, χωρίζοντας τον σωλήνα από την λεκάνη. Όταν η τουαλέτα ξεπλένεται, το πτερύγιο ανυψώνεται, επιτρέποντας στο νερό να ρέει στο μπολ παρακάτω και να απορρίπτει τα απορρίμματα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το καουτσούκ μπορεί να χαλάσει, να φθαρεί και να δημιουργήσει ρωγμές.

Ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσετε ένα πτερύγιο που έχει διαρροή είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες χρωστικών τροφίμων στην λεκάνη, όπου βρίσκονται το πτερύγιο και η βαλβίδα εκροής. Ελέγξτε αν το νερό μέσα στη λεκάνη αλλάζει στο χρώμα που προσθέσατε. Εάν δείτε το χρώμα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πτερύγιο σας κάθε δύο έως τρία χρόνια.

4. Φροντίστε για τη συντήρηση του θερμοσίφωνα για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα άλατα

Αυτό είναι ένα από αυτά τα ετήσια καθήκοντα που πρέπει να γίνουν μαζί με τη συντήρηση των υδραυλικών το καλοκαίρι. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που μπορούν να συσσωρευτούν στο θερμοσίφωνα σας στερεοποιούνται και ενδεχομένως αναμιγνύονται με βρωμιά, δημιουργώντας άλατα που συσσωρεύονται στο κάτω μέρος της δεξαμενής σας. Τα άλατα θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες διαρροής από το κάτω μέρος της δεξαμενής και να αποτρέψει τη θέρμανση του θερμοσίφωνα σας.

Η συντήρηση του θερμοσίφωνα είναι μια γενικά απλή εργασία. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας εύκαμπτος σωλήνας που μπορεί να συνδεθεί στενά με τη βαλβίδα έκπλυσης στο πλάι της δεξαμενής σας και έναν μεγάλο κάδο. Αρχικά διακόψτε την παροχή ρεύματος στον θερμοσίφωνα και συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα στη βαλβίδα αποστράγγισης. Βεβαιωθείτε ότι το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα βρίσκεται σε ένα μεγάλο κουβά, ανοίξτε τη βαλβίδα αποστράγγισης και αφήστε το νερό να ρέει έξω. Ταυτόχρονα, ανοίξτε τη βαλβίδα ανακούφισης θερμοκρασίας και πίεσης.

Εάν ο θερμοσίφωνας έχει άλατα στο κάτω μέρος, συνεχίστε να αφήνετε το νερό να στραγγίσει. Όταν σταματήσουν να εμφανίζονται νέα άλατα στο κάτω μέρος, κλείστε τη βαλβίδα αποστράγγισης και αφήστε το ρεζερβουάρ να ξαναγεμίσει. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά την ηλεκτρική σας σύνδεση και ο θερμοσίφωνας σας θα πρέπει να ζεσταθεί ξανά.

5. Επιθεωρήστε και συντηρήστε την αποχέτευση

Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση σας είναι έτοιμη να χειριστεί την επιπλέον χρήση που θα χρειαστεί να γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι διατηρείτε το σύστημά σας καλά συντηρημένο.

Η τακτική συντήρηση της αποχέτευσης και ο καθαρισμός με πιεστικό νερού μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή προβλημάτων πριν εμφανιστούν, οπότε δεν καταλήγετε να έχετε λύματα στην αυλή ή στο σπίτι σας. Το πόσο συχνά χρειάζεστε επιθεώρηση και συντήρηση εξαρτάται από την αποχέτευση που έχετε, αλλά συνήθως ένας τεχνικός της Αποφράξεις Αντωνίου θα πρέπει να ελέγχει την αποχέτευση σας τουλάχιστον κάθε χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συντήρηση των υδραυλικών το καλοκαίρι

Η εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα υδραυλικά σας με τακτική συντήρηση σε χαμηλή τιμή σε όλη την Αθήνα. Παρόλο που μπορεί να μην σκέφτεστε τη συντήρηση των υδραυλικών το καλοκαίρι, η συντήρηση μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα και να σας γλιτώσει από ένα δυσάρεστο πρόβλημα.

Όταν συνεργάζεστε με τους τεχνικούς μας για ένα πρόγραμμα συντήρησης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα υδραυλικά του σπιτιού σας θα λειτουργούν ομαλά και αποτελεσματικά. Θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε ενοχλητικά, δαπανηρά προβλήματα όσον αφορά στα υδραυλικά σας στο μέλλον. Καλέστε μας τώρα!

Διαβάστε περισσότερα για τις υπηρεσίες αποφράξεων Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button