5-συμβουλές-συντήρησης-υδραυλικών-το-φθινόπωρο

5 συμβουλές συντήρησης υδραυλικών το φθινόπωρο

Με την έλευση του φθινοπώρου, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εστιάζετε στην συντήρηση του σπιτιού σας. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι ο χειμώνας είναι πολύ μακριά, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε την προετοιμασία για την συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο. Για να σας προετοιμάσουμε για τους πιο κρύους μήνες, έχουμε 5 συμβουλές συντήρησης υδραυλικών το φθινόπωρο από τις Αποφράξεις Αντωνίου για να είναι το σπίτι σας ασφαλές και έτοιμο για το χειμώνα.

1. Ελέγξτε τον θερμοσίφωνα

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι να μην έχετε ζεστό νερό. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βιώσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, να είστε ενεργητικοί και όχι παθητικοί. Οι θερμοσίφωνες χρειάζονται συντήρηση καθώς είναι από τις συσκευές που δουλεύουν περισσότερο στο σπίτι σας και όπως κάθε συσκευή, πρέπει να συντηρείται. Οι κατασκευαστές συνιστούν ότι η βασική συντήρηση πρέπει να πραγματοποιείται από αδειούχο κάθε 5 χρόνια, για να εξασφαλιστεί η μακροζωία και η βέλτιστη απόδοση του θερμοσίφωνα σας.

Καθώς πλησιάζουμε στον χειμώνα, ο θερμοσίφωνας σας θα δουλεύει πολύ περισσότερο για να παρέχει το ίδιο επίπεδο ζεστού νερού. Για να βοηθήσετε τον θερμοσίφωνα να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, καθαρίστε εντελώς τον θερμοσίφωνα. Καθαρίζοντας το θερμοσίφωνα, αφαιρείτε τη συσσώρευση αλάτων, η οποία εμποδίζει τη σωστή μεταφορά θερμότητας.

Αυτό που συνδυάζεται με τη συσσώρευση αλάτων είναι η πιθανότητα του θερμοσίφωνα σας. Η ράβδος συλλέγει τα διαβρωτικά στοιχεία στο νερό, αλλά συνήθως φθείρεται 2 χρόνια από την περίοδο εγκατάστασης. Είναι καλύτερα ο υδραυλικός να αντικαταστήσει τη ράβδο σας εάν ο θερμοσίφωνας δεν παράγει ζεστό νερό.

2. Μονώστε τους σωλήνες

Εάν κάποιος από τους σωλήνες σας βρίσκεται σε μη θερμαινόμενους χώρους, όπως χώρος ένα γκαράζ, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι αυτοί οι σωλήνες είναι μονωμένοι. Αυτή η προστασία θα σας βοηθήσει να μην παγώσουν οι σωλήνες σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε τη μόνωση των σωλήνων σας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Πρώτον, η μόνωση αποτρέπει τις πιθανότητες παγώματος των σωλήνων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δεύτερον βοηθά στη μείωση της απώλειας θερμότητας στους σωλήνες που εισέρχονται και εξέρχονται από το θερμοσίφωνα. Με την πάροδο του χρόνου, ένας παγωμένος σωλήνας θα σπάσει τελικά, κάτι που θα σας κοστίσει αρκετά, καθώς θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον σπασμένο σωλήνα.

Λοιπόν, τι σωλήνες πρέπει να μονώσετε; Δώστε προτεραιότητα στην τοποθέτηση μόνωσης σε σωλήνες που συνδέονται με τον θερμοσίφωνα ή το φυσικό αέριο και σε εκείνους που δεν βρίσκονται σε καλά μονωμένα μέρη, όπως εξωτερικούς σωλήνες, ειδικά σε τοίχους και οροφές. Εάν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε με τη μόνωση σωλήνων, οι υδραυλικοί της Αποφράξεις Αντωνίου μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

3. Αποσυνδέστε τους εξωτερικούς σωλήνες και μονώστε τις βρύσες εξωτερικού χώρου

Οι σωλήνες του κήπου είναι ευάλωτοι σε σπασίματα και ραγίσματα. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύσετε μακριά, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά όταν ο καιρός γίνει πιο ζεστός. Βοηθά επίσης στην εγκατάσταση προστατευτικών παγετού ή καλύμματα βρύσης για να διασφαλίσετε ότι δεν έχουν παγώσει οι βρύσες σας.

Το σπίτι σας μπορεί να είναι εξοπλισμένο με εσωτερική βαλβίδα που συνδέεται με τις εξωτερικές βρύσες και τα υδραυλικά. Κλείστε την εσωτερική βαλβίδα και ανοίξτε τη βαλβίδα της εξωτερικής βρύσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει νερό στο σωλήνα που θα μπορούσε να παγώσει.

4. Καθαρίστε τις υδρορροές της σκεπής σας

Με τις καταιγίδες να γίνονται όλο και συχνότερες, δεν θα ήταν έκπληξη να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά κλαδιά και υπολείμματα στις υδρορροές της σκεπής σας που πρέπει να καθαρίσετε. Αυτό αναμένεται να επιδεινωθεί κατά τη φθινοπωρινή περίοδο. Καθαρίστε σχολαστικά τις υδρορροές της σκεπής για να αποφύγετε πιθανή απόφραξη κατά τους ψυχρότερους μήνες. Θα σώσει τη στέγη σας από την κατάρρευση. Εγκαταστήστε προστατευτικά υδρορροών για να εμποδίσετε τα πεσμένα φύλλα να εισέλθουν στις υδρορροές σας και να εμποδίσουν τη ροή του νερού της βροχής.

5. Ελέγξτε τους σωλήνες και τις βρύσες

Εάν οι σωλήνες παραμείνουν συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια χαμηλότερων θερμοκρασιών, το νερό μέσα στους σωλήνες μπορεί να παγώσει και να προκαλέσει τη ρήξη του σωλήνα. Αυτή η επέκταση μπορεί να προκαλέσει πάγωμα και να σπάσουν οι βρύσες και άλλοι τυχόν συνδεδεμένοι σωλήνες μέσα στο σπίτι σας. Για να αποφευχθεί αυτό, απλώς αποσυνδέστε τους σωλήνες, απαλλάξτε τους από το υπόλοιπο νερό και αποθηκεύστε τους σωλήνες σε ξηρό μέρος.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά βουλώματα στην τουαλέτα και σε άλλα μέρη του σπιτιού σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε βουλωμένο υπόνομο. Άλλα σημάδια αποτελούν ο ήχος (γουργούρισμα) και η δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται απευθείας από το αποχετευτικό σας σύστημα.

Ελέγξτε για τυχόν διαρροές σε βρύσες και σωλήνες. Ελέγξτε την κουζίνα, το μπάνιο και το πλυντήριο για τυχόν διαρροές εξαρτημάτων και σωλήνων. Ελέγξτε ιδιαίτερα τις εξωτερικές βρύσες για διαρροές, καθώς οι εξωτερικές βρύσες συχνά αφήνονται χωρίς επίβλεψη και μπορούν εύκολα να εμφανίσουν διαρροές χωρίς προειδοποίηση και οι βρύσες που στάζουν σπαταλούν έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους του κόσμου, το νερό.

Αφού αφαιρέσετε τον σωλήνα, ελέγξτε τη βρύση για τυχόν διαρροές ή σταγόνες. Εάν κάποια από τις εξωτερικές βρύσες σας διαρρεύσει ή στάξει, το φθινόπωρο είναι η ώρα να τα διορθώσετε. Μια βρύση που διαρρέει μπορεί να προκαλέσει ζημιά και σοβαρά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Μόλις έρθει το φθινόπωρο, καλύψτε και μονώστε τις βρύσες με ένα κιτ μόνωσης με φελιζόλ.

Η Αποφράξεις Αντωνίου διαθέτει μια ομάδα ειδικών  υδραυλικών, εξοπλισμένων με κάμερες για να διενεργήσουν έλεγχο με κάμερα για να εντοπίσουν κάθε πρόβλημα στα υδραυλικά σας και ειδικό εξοπλισμό για να καθαρίσουν τις αποχετεύσεις σας σε χρόνο μηδέν. Φροντίστε να επικοινωνήσετε αμέσως με τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για την συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο, ώστε να βρεθεί η σωστή λύση για τον χώρο σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button