5-κοινές-αιτίες-διαρροής-νερού-στο-σπίτι

5 κοινές αιτίες διαρροής νερού στο σπίτι

Οι διαρροές νερού αποτελούν σημαντική αιτία ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, σύμφωνα με τις Αποφράξεις Αντωνίου. Όχι μόνο οι απροσδόκητες διαρροές μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε τοίχους, δάπεδα, σωλήνες και άλλους χώρους του σπιτιού, αλλά η απώλεια νερού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερβολικούς λογαριασμούς νερού. Οι διαρροές νερού μπορεί μερικές φορές να κοστίζουν εκατοντάδες επιπλέον ευρώ, εάν το πρόβλημα δεν εντοπιστεί και επιδιορθωθεί από επαγγελματία υδραυλικό το συντομότερο δυνατό.

Μερικές φορές μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι έχετε ενεργή διαρροή νερού. Ορισμένες διαρροές μπορεί να κρύβονται μέσα σε συσκευές, τουαλέτες, τοίχους και κλιματιστικά. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει πρόβλημα μέχρι να παρατηρήσετε ότι ο λογαριασμός του νερού αυξήθηκε ξαφνικά για κάποιο λόγο.

Άλλες φορές, μια διαρροή νερού είναι καθαρά ορατή. Ένας νεροχύτης στάζει ή μπορεί να σχηματίζεται μια λακκούβα κάτω από μια συσκευή σε καθημερινή βάση. Η σοφότερη επιλογή σας κάτω από οποιαδήποτε από αυτές τις συνθήκες είναι να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό από τις Αποφράξεις Αντωνίου, την καλύτερη εταιρεία για τον εντοπισμό της πηγής τυχόν διαρροών και την πραγματοποίηση των απαραίτητων επισκευών.

Είτε ακούτε αχνούς ήχους που στάζουν στο μπάνιο είτε βλέπετε ορατή διαρροή νερού κάπου αλλού στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συνήθη σημεία από τα οποία συνήθως προέρχονται αυτές οι κοινές διαρροές. Μόλις καταλάβετε πού συμβαίνουν οι πέντε κορυφαίες περιοχές για θέματα νερού σε ένα σπίτι, θα έχετε τουλάχιστον μια ιδέα για το τι να πείτε στον τοπικό υδραυλικό σας προτού κλείσετε ένα ραντεβού.

1. Πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή χρήσης νερού στο σπίτι σας, που συναγωνίζεται μόνο το μπάνιο. Όταν υπάρχει διαρροή από ένα πλυντήριο ρούχων, η κατάσταση που προκύπτει μπορεί να γίνει εξαιρετικά ακατάστατη. Οι περισσότερες μέσες οικογένειες βάζουν έως και 8 πλυντήρια ην εβδομάδα. Όχι μόνο αυτό ισοδυναμεί με μεγάλη κατανάλωση νερού, αλλά σημαίνει επίσης ότι το μηχάνημά σας δουλεύει πολύ σκληρά. Οι διαρροές και η φθορά των μηχανημάτων είναι βέβαιο ότι θα συμβούν κάποια στιγμή.

Όλα τα πλυντήρια μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές, ορισμένες από τις οποίες χρειάζονται τη βοήθεια ειδικού του τοπικού επαγγελματία σας. Η αιτία αυτού που φαίνεται να είναι μια διαρροή νερού στο πλυντήριο μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλεται σε βουλωμένο σωλήνα.

Ένα φράξιμο θα εμποδίσει το νερό να φύγει από τον σωλήνα αποχέτευσης, όπου θα πρέπει να μετακινήσει το υγρό προς τις γραμμές αποχέτευσης. Αντίθετα, το φράξιμο θα αναγκάσει το νερό να ρέει πίσω στο πλυντήριο και να πλημμυρίσει.

Έτσι, ενώ αυτό το σενάριο μοιάζει με διαρροή νερού, προκαλείται πραγματικά από φράξιμο στον σωλήνα αποχέτευσης που πρέπει να καθαριστεί.

Άλλες αιτίες διαρροών στα πλυντήρια ρούχων μπορεί να είναι ακόμη πιο προβληματικές. Μια αντλία μπορεί να προκαλέσει διαρροή. Η φλάντζα του μπορεί να καταστραφεί. Μερικές φορές οι στεγανοποιήσεις και τα ρουλεμάν γύρω από τις πόρτες του πλυντηρίου μπορεί να έχουν φθαρεί και να χρειάζονται ανταλλακτικά.

Μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να εμπιστευτεί την αντικατάσταση αυτών των εξειδικευμένων εξαρτημάτων, κάτι που συχνά απαιτεί την αποσυναρμολόγηση του μηχανήματος και τη σωστή επανασυναρμολόγηση του.

2. Θερμοσίφωνες

Ένας παραδοσιακός θερμοσίφωνας μπορεί να διαρκέσει από 8-12 χρόνια πριν η διάβρωση διαβρώσει το εσωτερικό του και αρχίσουν οι διαρροές. Ένας θερμοσίφωνας χωρίς δεξαμενή είναι συχνά καλός για έως και 20 χρόνια, αλλά μπορεί επίσης να διαβρωθεί και πρέπει να αντικατασταθεί με την πάροδο του χρόνου. Όταν ένας θερμοσίφωνας πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, θα αρχίσει να σκουριάζει και να παρουσιάζει σημάδια διάβρωσης. Το μεγάλο πρόβλημα με έναν θερμοσίφωνα με διαρροή είναι ότι δεν ξέρετε αν θα εμφανίσει αργή διαρροή καθώς φθείρεται ή αν θα σκάσει ξαφνικά, γεμίζοντας με νερό όλο το μπάνιο.

Είναι καλύτερο να γνωρίζετε τι τύπο θερμοσίφωνα έχετε και την ακριβή ηλικία του, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε καλύτερα το προσδόκιμο ζωής του. Ένας θερμοσίφωνας παρουσιάζει διαρροές λόγω της παλαιότητας του και θα πρέπει να συντηρείται κτακτικά από τον υδραυλικό σας για να καθυστερήσει η ανάγκη για αντικατάσταση δεξαμενής.

Μια ρωγμή μπορεί επίσης να είναι η αιτία μιας λακκούβας ή διαρροής. Μόνο ένας ειδικός της εταιρείας μας στην Αθήνα θα πρέπει να ελέγξει ένα πρόβλημα με τον θερμοσίφωνό σας.

3. Τουαλέτα

Μια τουαλέτα που έχει διαρροή μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον λογαριασμό του νερού σας σε καθημερινή βάση, εάν δεν επισκευαστεί έγκαιρα. Μια διαρροή τουαλέτας μπορεί να προκληθεί από ελαττωματικά παξιμάδια, μπουλόνια ή ροδέλες, που συγκρατούν τη λεκάνη στον σωλήνα. Ένας υδραυλικός θα χρειαστεί να διαγνώσει το πρόβλημα και να αντικαταστήσει τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Εάν η τουαλέτα έχει διαρροή κάτω από τη βάση της, το στεγανοποιητικός που συγκρατεί την τουαλέτα στο πάτωμα έχει διαβρωθεί. Αυτή είναι μια πολύ πιο απαιτητική εργασία που πρέπει να επιδιορθώσει ο υδραυλικός σας, που απαιτεί την αφαίρεση ολόκληρης της τουαλέτας από τη βάση της.

4. Συσκευές

Τα ψυγεία και τα πλυντήρια πιάτων είναι συχνά η αιτία για οικιακές διαρροές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ψυγείο σας διαθέτει αυτόματο διανομέα νερού ή μηχανή παρασκευής πάγου.

Εάν παρατηρείτε μια λακκούβα κάθε μέρα δίπλα στο ψυγείο σας, ο πλαστικός σωλήνας που συνδέει την παγομηχανή με το φίλτρο νερού μπορεί να είναι η αιτία διαρροής. Καλέστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου για να αντικαταστήσει τον σωλήνα.

Ένα πλυντήριο πιάτων μπορεί να παρουσιάσει διαρροές στις γραμμές τροφοδοσίας του. Αυτοί οι σωλήνες βρίσκονται πίσω από τη συσκευή και δεν είναι σχεδόν προσβάσιμοι με ενσωματωμένο πλυντήριο πιάτων. Ένας υδραυλικός θα μπορέσει να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος, το οποίο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια αποτυχημένη στεγανοποίηση φλάντζας στην πόρτα του πλυντηρίου έως έναν κατεστραμμένο σωλήνα.

5. Βρύση

Μια βρύση σε νεροχύτη, μπανιέρα ή ντους μπορεί να παρουσιάσει διαρροή από το ακροφύσιο ή στη βάση του εξαρτήματος. Μια βρύση με διαρροή μπορεί να κοστίσει στο μέσο νοικοκυριό 100 λίτρα χαμένου νερού το χρόνο. Είναι καλύτερο να φέρετε τον σας υδραυλικό για να το διορθώσει αμέσως. Το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από κατεστραμμένο φυσίγγιο ή φθαρμένα στεγανοποιητικά. Πιο σοβαρές ζημιές θα μπορούσαν να συμβούν μέσα στους σωλήνες πίσω από τοίχους με πλακάκια. Εάν τα πλακάκια σας αρχίζουν να σηκώνονται, η διαρροή είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από τον τοίχο.

Εάν υποψιάζεστε διαρροή νερού σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας, επικοινωνήστε με την Αποφράξεις Αντωνίου για άμεση επίλυση κάθε διαρροής νερού.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button