5-απαραίτητες-υδραυλικές-εργασίες-συντήρησης

5 απαραίτητες υδραυλικές εργασίες συντήρησης

Το να είσαι ιδιοκτήτης σπιτιού δεν είναι εύκολο. Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, πρέπει να είστε υπεύθυνοι για πολλά διαφορετικά πράγματα. Συγκεκριμένα, πρέπει να είστε υπεύθυνοι για όλες τις συντηρήσεις και τις επισκευές που χρειάζονται τα υδραυλικά. Εδώ παρουσιάζονται 5 απαραίτητες υδραυλικές εργασίες συντήρησης από τις Αποφράξεις Αντωνίου.

Εάν δεν διορθώσετε προβλήματα ενώ είναι ακόμη μικρά, θα χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό όταν προκύψει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Εκείνη τη στιγμή, συνήθως θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μεγάλα έξοδα που καλύτερα να αποφύγετε.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε χρόνο για να διατηρήσετε την κατάσταση των υδραυλικών σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καλείτε υδραυλικό πολύ συχνά. Το κλειδί είναι να υπάρχει συνέπεια. Είναι εύκολο να ξεχάσεις να κάνεις μερικά από αυτά τα πράγματα μετά από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, εάν αμελήσετε να συντηρήσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις για πολλά συνεχόμενα χρόνια, θα παρατηρήσετε ότι τα προβλήματα θα αρχίσουν να αυξάνονται και ότι θα χρειαστεί να καλείτε έναν επαγγελματία πιο συχνά.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα υδραυλικά σας.

1. Ελέγξτε την πίεση του νερού

Αυτό δεν είναι κάτι που σκέφτονται πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού. Ωστόσο, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική ποιότητα ζωής σας καθώς και στην αναμενόμενη διάρκεια ζωής των υδραυλικών σας.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η πίεση του νερού δεν είναι ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή. Εάν η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και προβληματικό όταν θέλετε να πλύνετε τα πιάτα σας ή ακόμα και όταν κάνετε ντους. Από την άλλη πλευρά, εάν η πίεση του νερού είναι πολύ υψηλή, μπορεί να μην το παρατηρήσετε αμέσως. Ωστόσο, η υψηλή πίεση του νερού θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των υδραυλικών σας.

Η διόρθωση της πίεσης του νερού είναι κάτι που μπορείτε να διορθώσετε αρκετά γρήγορα. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμη ρυθμιστή πίεσης στο σπίτι σας, επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει έναν ρυθμιστή πίεσης, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μανόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβές. Εάν ο ρυθμιστής πίεσης δεν είναι ακριβής, επικοινωνήστε επίσης με έναν υδραυλικό.

2. Ελέγξτε για διαρροές

Είναι εύκολο να μην εντοπίσετε μικρές διαρροές. Αν δεν τα ψάχνετε πραγματικά, πολλές μικρές διαρροές θα περάσουν απαρατήρητες. Το νερό θα στάζει σιγά-σιγά από τις διαρροές και στα δομικά στοιχεία του σπιτιού σας, όπως οι τοίχοι ή τα δάπεδα. Τελικά, ακόμη και η πιο μικρή διαρροή μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο σπίτι σας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα χρειαστεί να καλέσετε όχι μόνο έναν υδραυλικό αλλά και έναν εργολάβο για να ανακαινίσει το σπίτι σας.

Για να ελέγξετε για διαρροές, κοιτάξτε κάτω από τα ντουλάπια και τυχόν περιοχές όπου μπορεί να είναι εκτεθειμένες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Θέλετε επίσης να ψάξετε για τυχόν υδραυλικά που μπαίνουν στο ψυγείο ή στο θερμοσίφωνα.

Ορατά σημάδια διαρροών μπορεί να είναι λεκέδες νερού στους τοίχους ή ακόμα και λακκούβες νερού στο πάτωμα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι η ανάπτυξη μούχλας.

Εάν παρατηρήσετε διαρροές, θα πρέπει να τις διορθώσετε αμέσως. Αν και μπορεί να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας ορισμένες από τις μικρές διαρροές επιδιορθώνοντάς τις, αφήστε όλες τις μεγαλύτερες διαρροές στον υδραυλικό. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε από τον υδραυλικό να ρίξει μια ματιά και στις μικρές διαρροές για να δει αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει.

Θα πρέπει να ψάχνετε μόνο για διαρροές στα υδραυλικά. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε διαρροές σε σημεία, όπως η τουαλέτα και οι κεφαλές ντους.

3. Να προσέχετε τι ρίχνετε στους σωλήνες

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να καλέσουν έναν υδραυλικό στην Αθήνα είναι επειδή οι σωλήνες τους είναι φραγμένοι. Οι βουλωμένοι σωλήνες δεν είναι μόνο εκνευριστικο δεν είναι μόνο άβολες, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν σπάσιμο των σωλήνων στο εσωτερικό τους. Για να αποτρέψετε το φράξιμο των αποχετεύσεων σας, να προσέχετε τι ρίχνετε σε αυτούς.

Για παράδειγμα, πρέπει να προσέχετε τι ρίχνετε στον νεροχύτη της κουζίνας. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού θα πετάξουν υπολείμματα φαγητού, επειδή είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πετάξετε τα σκουπίδια. Εάν ρίχνετε συνεχώς λίπος στον νεροχύτη της κουζίνας, το στρώμα θα γίνεται όλο και πιο παχύ και θα φράξει τον σωλήνα. Τελικά, θα γίνει τόσο παχύ που θα εμποδίσει τη διέλευση του νερού.

Ένα άλλο μέρος που βουλώνει εύκολα είναι το μπάνιο. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν σκέφτονται δεύτερη φορά στο τι πετούν κάτω από την τουαλέτα. Επίσης, δεν χρησιμοποιούν κανένα προστατευτικό για το σιφόνι. Θα εκπλαγείτε από το πόση ζημιά μπορούν να κάνουν οι τρίχες σε έναν σωλήνα μακροπρόθεσμα.

4. Καθαρίστε τις τουαλέτες, τις βρύσες και τις κεφαλές ντους

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού παραμελούν να φροντίζουν τις υδραυλικές τους συσκευές. Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να βουλώσουν πολύ εύκολα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους ζουν σε περιοχές με σκληρό νερό. Το σκληρό νερό περιέχει πολλά μέταλλα όπως ασβέστιο ή μαγνήσιο. Αυτά τα άλατα θα συσσωρεύονται αργά και θα εναποτίθενται στα πλαϊνά των συσκευών. Συγκεκριμένα, μπλοκάρουν εύκολα τους πίδακες του σιφονιού κάτω από τη λεκάνη της τουαλέτας και τους πίδακες στην κεφαλή του ντους.

Μια φορά το χρόνο, θα πρέπει να καθαρίζετε αυτές τις συσκευές χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα για να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερα άλατα. Μόλις το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε ότι όλα θα λειτουργούν σαν να είναι ολοκαίνουργιες.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι αντιμετωπίζετε συνεχώς προβλήματα, μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να δείτε εάν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν αποσκληρυντή νερού. Εάν είναι δυνατόν, εγκαταστήστε έναν αποσκληρυντή νερού στη θέση όπου η παροχή νερού συνδέεται με το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού.

5. Συντηρήστε τον θερμοσίφωνα

Θα πρέπει να γίνεται συντήρηση του θερμοσίφωνα σε ετήσια έως εξαμηνιαία βάση. Είναι πολύ εύκολο να μαζευτούν άλατα στο κάτω μέρος του θερμοσίφωνα. Εάν δεν συντηρείτε τακτικά τον θερμοσίφωνα, μπορεί να υπερθερμανθεί.

Ευτυχώς, μπορείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό για να συντηρήσετε τον θερμοσίφωνα αρκετά εύκολα. Αυτή δεν είναι μια δύσκολη δουλειά. Δεδομένου ότι εμπλέκεται ζεστό νερό, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Ένας πεπειραμένος υδραυλικός θα ξέρει πώς να κάνει τη δουλειά με ασφάλεια.

Κατά τον καθαρισμό του θερμοσίφωνα, ο υδραυλικός θα μπορεί επίσης να την επιθεωρήσει για να διασφαλίσει ότι όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστά. Να είστε σε θέση να βεβαιωθείτε ότι η άνοδος είναι ακόμα παρούσα και λειτουργική και θα μπορούν επίσης να ελέγξουν για σκουριά. Τώρα είναι επίσης μια καλή στιγμή για να δούμε αν οι πίδακες λειτουργούν σωστά.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button