3 σημάδια ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά στο σπίτι

3 σημάδια ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά στο σπίτι

Μιλήσαμε με τους ειδικούς στις αποφράξεις για τα 3 κορυφαία σημάδια για να μάθετε πότε είναι η ώρα να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά στο σπίτι σας.

  1. Έπρεπε να καλέσετε επανειλημμένα υδραυλικό. Εάν πρέπει να καλέσετε επανειλημμένα μια υπηρεσία απόφραξης ή υδραυλικής εργασίας στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, αυτό που μας λέει είναι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που διορθώνεται εντός της γραμμής αποχέτευσης που η απόφραξη από μόνη της δεν πρόκειται να το διορθώσει.
  2. Έχετε αποχετεύσεις που λειτουργούν αργά ή βουλώνουν τακτικά. Αυτό είναι ένα από τα πιο αναμφισβήτητα σημάδια ενός προβλήματος αποχέτευσης που συνήθως αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Χωρίς επισκευή, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί συνήθως – οδηγώντας σε επαναλαμβανόμενες κλήσεις απόφραξης και συνεχή έξοδα.
  3. Συνεχής «δυσοσμία αποχέτευσης». Η υπερχείλιση λυμάτων και το βούλωμα της αποχέτευσης μπορεί να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία αερίων στο σπίτι. Αυτό θα προκαλέσει συνεχή μυρωδιά και είναι ένας από τους πρώτους δείκτες ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γραμμή.

Εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα προειδοποιητικά σήματα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε την Αποφράξεις Αντωνίου για έλεγχο με κάμερα.

Όταν τα υδραυλικά προβλήματα ξεσπούν ξαφνικά, μπορούν να το κάνουν με τέτοια σοβαρότητα που συνορεύει με το καταστροφικό. Αλλά μια τακτική επιθεώρηση των βασικών υδραυλικών εγκαταστάσεών σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε τα αναπτυσσόμενα προβλήματα πριν γίνουν τέτοια έκτακτα περιστατικά.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε τη λίστα ελέγχου είναι τα δωμάτια όπου υπάρχουν πολλά υδραυλικά είδη – το μπάνιο και η κουζίνα. Αλλά μην ξεχάσετε να ελέγξετε το σπίτι για τις άλλες συσκευές και εξαρτήματα, που κυμαίνονται από τους σωλήνες έξω από το σπίτι έως τον θερμοσίφωνα.

Αντικατάσταση υδραυλικών τουαλέτας

Τα μπάνια χρησιμοποιούνται πολύ από κάθε μέλος της οικογένειας και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το δωμάτιο είναι πιθανότερο να δει προβλήματα υδραυλικά.

Βρύσες τουαλέτας

Είναι οι βρύσες νιπτήρα, μπανιέρας και ντους που χρειάζονται τις περισσότερες φορές προσοχή σε ένα μπάνιο. Ελέγχετε τακτικά για διαρροές. Αντικαταστήστε τις κακές ροδέλες ή φυσίγγια για να διορθώσετε τις βρύσες που στάζουν. Οι γραμμές παροχής νερού που κρύβονται στους τοίχους για αποχετεύσεις μπανιέρας και ντους μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικές, καθώς τέτοιες κρυφές διαρροές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές πριν καν το εντοπίσετε.

Οι κρυφές διαρροές νιπτήρα συχνά αποκαλύπτονται με σημάδια ζημιάς στο νερό κάτω από τους υδραυλικούς σωλήνες. Παρακολουθήστε τη λειτουργία των βρυσών καθώς τρέχει το νερό – εάν παρατηρήσετε ασθενή πίεση νερού ή ακανόνιστο μοτίβο ψεκασμού, μπορεί να οφείλεται στο ότι υπάρχει συσσώρευση ασβεστίου στο φίλτρο. Τα φίλτρα μπορούν να αφαιρεθούν και να καθαριστούν με το χέρι, ή η συσσώρευση ασβεστίου μπορεί να αφαιρεθεί με ξύδι.

Αποχέτευση τουαλέτας

Οι αποχετεύσεις μπανιέρας, ντους και νιπτήρα σε ένα μπάνιο είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε βουλώματα από σαπούνι και τρίχες, και αντί να περιμένετε να γίνει πλήρη απόφραξη, θα πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά την αποχέτευση με βραστό νερό ή άλλη σπιτική μέθοδο. Κατά τη χρήση του μπάνιου, αφαιρέστε αμέσως τα μαλλιά και τα υπολείμματα από την μπανιέρα ή το σιφόνι.

Τουαλέτα

Μια τουαλέτα έχει πολλά υδραυλικά μέρη και οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να φθαρεί ή να φράξει και να προκαλέσει προβλήματα. Αφαιρέστε το καπάκι της δεξαμενής στην τουαλέτα και προσέξτε τι συμβαίνει καθώς την ξεπλένετε. Μια τουαλέτα που συνεχίζει να λειτουργεί αντί να κλείνει στο τέλος του κύκλου έκπλυσης, σπαταλά πολύ νερό. Η απόφραξη τουαλέτας είναι συχνά εξαιρετικά εύκολη.

Εάν η τουαλέτα σας κουνιέται ελαφρώς όταν κάθεστε πάνω της ή εάν παρατηρείτε ότι το νερό διαρρέει γύρω από τη βάση της, τότε είναι πιθανό ότι ο δακτύλιος κεριού που σφραγίζει τη βάση της τουαλέτας στο άνοιγμα αποχέτευσης έχει φθαρεί και πρέπει να αντικατασταθεί.

Μόνωση στις ενώσεις

Αν και οι ενώσεις γύρω από τις μπανιέρες και τα ντους δεν είναι στην πραγματικότητα “υδραυλική βλάβη“, όταν αποτύχει το καπάκι, μπορεί να επιτρέψει στο νερό από μια μπανιέρα ή ντους να περάσει πίσω από τους τοίχους και κάτω από τα δάπεδα και η προκύπτουσα ζημιά στο νερό μπορεί να είναι καταστροφική.

Ελέγχετε περιοδικά όλες τις ενώσεις του δαπέδου κατά μήκος των δαπέδων και των τοίχων για να βεβαιωθείτε ότι είναι άθικτες. Σφραγίστε τυχόν κενά που βρίσκετε με νέα μόνωση. Κάθε λίγα χρόνια, είναι καλή ιδέα να αφαιρείτε την παλιά επίστρωση και να εφαρμόζετε ένα νέο υψηλής ποιότητας από σιλικόνη μπανιέρα και ντους.

Αντικατάσταση υδραυλικών κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένα άλλο δωμάτιο όπου υπάρχει υδραυλική εγκατάσταση. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, να επιθεωρείτε όλα τα εξαρτήματα και να διορθώνετε τυχόν προβλήματα που εντοπίζετε.

Αποχετεύσεις νεροχύτη κουζίνας

Ο νεροχύτης κουζίνας χρησιμοποιείται καθημερινά και το φίλτρο του νεροχύτη είναι ένα κοινό μέρος όπου μπορεί να προκληθεί διαρροή. Παρακολουθήστε την περιοχή του φίλτρου και την παγίδα Ρ καθώς το νερό στο νεροχύτη αποβάλλεται. Τα εξαρτήματα P-trap μπορεί να φράξουν και να πρέπει να αντικατασταθεί όταν αρχίσει να διαρρέει ή να διαβρώνεται. Ένας νεροχύτης που αποστραγγίζει πολύ αργά μπορεί να έχει φράξει στην παγίδα Ρ ή στους σωλήνες αποχέτευσης.

Αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να καθαριστούν. Να καθαρίζετε περιστασιακά την αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας. Η τακτική χρήση ενός ήπιου σπιτικού καθαριστικού απόφραξης από ξύδι, μαγειρική σόδα και νερό μέσα από την αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας σας θα σας βοηθήσει να διασπάσετε τη συνηθισμένη συσσώρευση στην αποχέτευση και να διατηρήσετε καθαρές τις σωληνώσεις.

Βρύση κουζίνας

Μια διαρροή βρύσης στην κουζίνα είναι η πιο συνηθισμένη επισκευή υδραυλικών που υπάρχει και μπορεί να σπαταλήσει ήσυχα εκατοντάδες κυβικά νερού κάθε χρόνο. Προσέξτε τη βρύση σας καθώς χειρίζεστε το μοχλό και επισκευάστε τη βρύση εάν το απαιτεί.

Βαλβίδες διακοπής λειτουργίας

Οι βαλβίδες κλεισίματος που ελέγχουν την παροχή νερού στη βρύση του νεροχύτη, στο πλυντήριο πιάτων και στο νερό του ψυγείου προορίζονται να κλείσουν εντελώς τη ροή του νερού όταν είναι κλειστές. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, κλείστε καλά τις βαλβίδες και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν όπως προβλέπεται. Εάν δεν κλείσουν εντελώς, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Πλυντήριο πιάτων

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, αφιερώστε λίγα λεπτά για να παρακολουθήσετε και να ακούσετε το πλυντήριο πιάτων σε δράση. Ένα πλυντήριο πιάτων που αργεί να γεμίσει μπορεί να έχει πρόβλημα με τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής νερού ή τη βαλβίδα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης που το ελέγχει. Εάν το πλυντήριο πιάτων αργεί να αδειάσει ή αν το νερό αποστράγγισης παραμείνει στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων μετά τον τερματισμό του κύκλου, επιθεωρήστε τον εύκαμπτο σωλήνα εκκένωσης νερού για φραγμούς ή διαρροές.

Ψυγείο

Ένα ψυγείο με διανομέα νερού και παγομηχανή πρέπει να αντικαθιστά τακτικά το φίλτρο του – οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν δύο φορές το χρόνο. Ένα φραγμένο φίλτρο μπορεί να εμποδίσει τη ροή νερού προς τον διανομέα ή την παγομηχανή. Επίσης, ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής νερού για σημάδια φθοράς. Αντικαταστήστε τον εάν είναι απαραίτητο.

Αντικατάσταση σωλήνα αποχέτευσης

Η διακοπή της κύριας αποχέτευσης ή του σηπτικού συστήματος είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υδραυλικών και ενέχει δυνητικούς κινδύνους για την υγεία. Ο τακτικός έλεγχος και καθαρισμός του σωλήνα αποχέτευσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η αντικατάστασή του.

Επιθεωρήστε το σηπτικό σύστημα

Εάν έχετε σηπτικό σύστημα με πεδίο αποστράγγισης (συνηθισμένο στις αγροτικές περιοχές) αποφύγετε προβλήματα με την τακτική επιθεώρηση και συντήρηση του συστήματος. Με σύστημα δεξαμενής, βάλτε τη δεξαμενή να αντλείται όποτε γεμίσει. Για τα συστήματα αποστράγγισης, βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας γνωρίζει ποια είδη υλικών δεν πρέπει να αποστραγγίζονται. Πολλοί ειδικοί προτείνουν να αποφύγετε την έκπλυση υλικών τροφίμων σε σηπτικό σύστημα. Τα καθαριστικά με βάση τη χλωρίνη πρέπει επίσης να αποφεύγονται, καθώς αυτά παρεμβαίνουν στη βιολογική διάσπαση των αποβλήτων που είναι απαραίτητα για ένα σηπτικό σύστημα.

Ελέγξτε τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό

Εάν το σπίτι σας εξυπηρετείται από δημοτικές γραμμές αποχέτευσης, αποφύγετε το φράξιμο της κύριας γραμμής μέσω τακτικής συντήρησης. Για τα σπίτια που εμφανίζουν περιοδικές διακοπές, που συνήθως προκαλούνται από ρίζες δέντρων στις γραμμές αποχέτευσης, ένας ετήσιος έλεγχος της γραμμής από μια αποφρακτική εταιρεία θα αποτρέψει το φράξιμο αποχέτευσης. Μπορείτε να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα της αποχέτευσης αδειάζοντας ταυτόχρονα όλους τους νεροχύτες και τις μπανιέρες και βλέποντας αν το δάπεδο αποστραγγίζεται ξανά ή αν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αδειάσουν όλες οι αποχετεύσεις.

Ελέγξτε τους σωλήνες υδρορροής

Αναπόσπαστο μέρος του συστήματος αποχέτευσης και υδραυλικών σωληνώσεων του σπιτιού σας είναι οι σωλήνες υδρορροής που εξισώνουν την πίεση του αέρα και τα αέρια αποχέτευσης. Αυτοί οι σωλήνες συνήθως βγαίνουν από την κορυφή της στέγης σας και εάν μπλοκάρουν με συντρίμμια ή χιόνι και πάγο, το σύστημα αποχέτευσης στο σπίτι σας δεν θα λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σας στο υδραυλικό σύστημα, επιθεωρήστε οπτικά τους σωλήνες υδρορροής που εκτείνονται μέσω της οροφής σας για σημάδια απόφραξης. Πιθανότατα θα έχετε αρκετούς από αυτούς τους σωλήνες υδρορροής στη στέγη σας.

Αντικατάσταση υδραυλικών γύρω από το σπίτι

Το μπάνιο, η κουζίνα και το σύστημα αποχέτευσης είναι τα κύρια εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά ορισμένα εξαρτήματα και συσκευές πρέπει να ελέγχονται περιοδικά για προβλήματα γύρω από το σπίτι:

Θερμοσίφωνας

Αναζητήστε σημάδια διαρροής νερού στον σωλήνα εισόδου κρύου νερού και στον σωλήνα εξόδου ζεστού νερού πάνω από το θερμοσίφωνα. Επίσης, κοιτάξτε γύρω από τη βάση του θερμοσίφωνα για διαρροές που μπορεί να προκληθούν από ελαττωματική βαλβίδα εκτόνωσης θερμοκρασίας και πίεσης (Τ και Ρ). Κάθε λίγα χρόνια, η δεξαμενή του θερμοσίφωνα πρέπει να ξεπλένεται για να απομακρυνθούν τα ιζήματα από το κάτω μέρος της δεξαμενής. Στους θερμοσίφωνες αερίου, η μονάδα καυστήρα πρέπει περιστασιακά να επιθεωρείται και να καθαρίζεται από επαγγελματία υδραυλικό.

Βαλβίδες κλεισίματος διακλάδωσης

Εάν το σύστημά σας διαθέτει βαλβίδες διακοπής που ελέγχουν διαφορετικές ζώνες του υδραυλικού συστήματος, ελέγξτε αυτές για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Εάν βρείτε ελαττωματικές βαλβίδες, πρέπει να αντικατασταθούν.

Εξωτερικές βρύσες

Οι εξωτερικές βρύσες συχνά παραβλέπονται, αλλά και αυτές μπορεί επίσης να αναπτύξουν διαρροές και να χρειαστούν επισκευή ή αντικατάσταση. Οι εξωτερικές σωληνώσεις σε ψυχρά κλίματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ρωγμές λόγω των ακραίων χειμερινών θερμοκρασιών. Αντικαταστήστε τυχόν ελαττωματικούς σωλήνες που θα βρείτε, προτού προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές στα υδραυλικά σας.

Σύστημα αυτόματου ποτίσματος

Τα συστήματα αυτόματου ποτίσματος πρέπει να επιθεωρούνται στην αρχή της περιόδου ποτίσματος για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι κεφαλές ψεκασμού λειτουργούν σωστά. Και στο τέλος της περιόδου ποτίσματος, το σύστημα θα πρέπει να κρυώσει και να στραγγίσει ή να αποθηκεύεται χωρίς νερό για να αποφευχθεί το πάγωμα και η ρήξη των σωλήνων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ελέγξτε, επίσης την πίεση του νερού στο σπίτι. Αποφύγετε την υπερβολική πίεση στο υδραυλικά του σπιτιού σας. Βεβαιωθείτε ότι η πίεση του νερού είναι σε ασφαλές επίπεδο. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ελέγξετε την πίεση του νερού με ένα μανόμετρο. Εάν η πίεση είναι πολύ υψηλή, εγκαταστήστε ή επισκευάσετε τον ρυθμιστή πίεσης για να τον κατεβάσετε σε ασφαλές επίπεδο.

Η Αποφράξεις Αντωνίου έρχεται στον χώρο σας κατόπιν ραντεβού ή σε έκτακτες περιπτώσεις απόφραξης. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε για κάθε υδραυλικά προβλήματα που σας απασχολούν.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button