11-μυστικά-υδραυλικών-που-πρέπει-να-ξέρετε

11 μυστικά υδραυλικών που πρέπει να ξέρετε

Όλοι οι άνθρωποι θα επωφεληθούν από λίγη επιπλέον γνώση υδραυλικών από την Αποφράξεις Αντωνίου, είτε είναι ιδιοκτήτης σπιτιού είτε ενοικιαστής, επειδή όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα υδραυλικών. Δεν είναι θέμα «αν» θα έχουμε πρόβλημα υδραυλικών, γιατί σίγουρα θα εμφανιστούν κάποια στιγμή.

Εφόσον πληρώνετε ενοίκιο, είμαστε βέβαιοι ότι θα θέλετε να διαβάσετε αυτές τις συμβουλές για υδραυλικά. Μοιραζόμαστε τα μυστικά των υδραυλικών που πολλοί υδραυλικοί δεν λένε στους πελάτες τους, αλλά θα έπρεπε.

1. Μην εμπιστεύεστε τα προϊόντα που διαλύονται στο νερό

Μην ρίχνετε ταμπόν, οδοντικό νήμα, χαρτομάντιλα, ή ακόμα και «μαντηλάκια που ξεπλένονται» στην τουαλέτα. Τίποτα δεν χαλάει όπως το χαρτί υγείας και ακόμη και τα μαντηλάκια που ξεπλένονται μπορούν να φράξουν μια τουαλέτα. Επίσης, οι σημερινές νέες τουαλέτες είναι αποδοτικές στο νερό και δεν ξεπλένονται όπως παλιά. Έτσι, μερικές φορές δεν υπάρχει αρκετό νερό για να ξεπλύνετε αποτελεσματικά τα πράγματα. Εάν κάτι κολλήσει στην παγίδα, μπορεί να μπλοκάρει τους σωλήνες και μέρες αργότερα, μπορεί να συσσωρευτούν απόβλητα.

2. Μην ρίχνετε λάδια στους σωλήνες

Μην ρίχνετε το μαγειρικό λίπος στην αποχέτευση. Εάν το κάνετε, το λίπος θα γίνει σκληρό και μπορεί να οδηγήσει σε επίμονο φράξιμο, που θα απαιτήσει έναν επαγγελματία υδραυλικό για να το αφαιρέσει. Αντίθετα, σκουπίστε τα τηγάνια σας με χαρτί κουζίνας και είτε κομποστοποιήστε τα λάδια είτε πετάξτε τα στα σκουπίδια. Για μεγάλες ποσότητες λίπους, τοποθετήστε το σε ένα βάζο και πετάξτε το στα σκουπίδια.

3. Καλέστε έναν υδραυλικό για έλεγχο πριν αγοράσετε σπίτι

Εάν ψάχνετε για ένα νέο σπίτι, ζητήστε από έναν επαγγελματία υδραυλικό να επιθεωρήσει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις για ρίζες δέντρων, καταρρεύσεις, παλιούς σωλήνες και άλλα προβλήματα που δεν εντοπίζονται πάντα από έναν επιθεωρητή σπιτιού. Μια μικρή επένδυση σε έναν υδραυλικό μπορεί να σας εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ, εάν το σπίτι κινδυνεύει σοβαρά από πλημμύρα ή χρειάζεται να αντικατασταθούν όλες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις λόγω παλαιών, ξεπερασμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων.

4. Μάθετε πως να κλείνετε την κύρια βαλβίδα παροχής νερού

Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσα επείγοντα περιστατικά υδραυλικών περιλαμβάνουν άτομα που κλαίνε γιατί το σπίτι τους πλημμυρίζει και δεν ξέρουν πώς να το σταματήσουν. Θα πρέπει να μάθετε τη θέση της κύριας βαλβίδας παροχής νερού του σπιτιού σας για να εξοικονομήσετε χρήματα σε περίπτωση πλημμύρας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια μεγάλη διαρροή νερού στο σπίτι σας. Το νερό που ρέει μπορεί να προκαλέσει πανικό, επομένως βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς να το απενεργοποιήσετε. Η τοποθεσία της κύριας πηγής απενεργοποίησης είναι ένα από τα πράγματα που κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να γνωρίζει για να εξοικονομήσει χρήματα και να αποτρέψει ζημιές.

5. Προσοχή στον εχθρό…τα μαλλιά

Έχετε μία ή περισσότερες Rapunzel στο σπίτι σας; Αν ναι, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε ένα κάλυμμα  για το σιφόνι για να μαζέψετε όλα τα μαλλιά που πέφτουν. Επίσης, καλό είναι να παίρνετε τις τρίχες από το σιφόνι μετά το μπάνιο.

Για να αντιμετωπίσετε μια απόφραξης λόγω μαλλιών, τα οικονομικά φίδια αποστράγγισης λειτουργούν εξαιρετικά στην αφαίρεση του φράγματος. Η διόρθωση ενός φράγματος είναι μία από τις πολλές επιδιορθώσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων που μπορείτε να κάνετε.

6. Πείτε αντίο στα σκληρά καθαριστικά αποχέτευσης

Κατά γενικό κανόνα, οι επαγγελματίες υδραυλικοί συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά επειδή είναι τόσο διαβρωτικά που καταστρέφουν τους σωλήνες. Η συμβουλή μας είναι να αφαιρείτε τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης και αντ’ αυτού να καθαρίζετε τους σωλήνες σας μία φορά την εβδομάδα με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφού αφρίσει το μείγμα για δέκα λεπτά, ρίξτε τέσσερα φλιτζάνια βραστό νερό στον σωλήνα.

7. Οι φλούδες λεμονιού δεν βοηθάνε

Πιθανότατα έχετε ακούσει τον μύθο ότι οι φλούδες λεμονιού κάνουν τα σκουπίδια να μυρίζουν καλύτερα και να ακονίζουν τις λεπίδες. Οι φλούδες λεμονιού δεν βοηθούν. Ας κρατήσουμε λοιπόν τις φλούδες λεμονιού στον κάδο απορριμμάτων, δηλαδή εκεί που ανήκουν.

8. Μην κρεμάτε πράγματα στους σωλήνες σας

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να κρεμάτε ρούχα ή σακούλες για πράγματα σε ακάλυπτους σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων στο υπόγειο, αλλά είναι κακή ιδέα. Το βάρος μπορεί να τους σπάσει και να οδηγήσει σε δαπανηρές πλημμύρες και ζημιές που περιλαμβάνουν διαρροή νερού.

9. Δεν υπάρχει περιορισμός στα ανταλλακτικά

Ορισμένα εξαρτήματα κοστίζουν περισσότερο από άλλα και τελικά κάνουν την ίδια δουλειά. Εάν ένας υδραυλικός δεν σας δίνει μια ξεκάθαρη λύση, ρωτήστε ή ακόμα καλύτερα, κάντε τη δική σας έρευνα εάν έχετε το χρόνο. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνα PVC αντί για σωλήνα χαλκού και να εξοικονομήσετε χρήματα.

10. Δεν θα ξέρετε μέχρι να ρωτήσετε

Οι περισσότεροι υδραυλικοί θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα των υδραυλικών σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εύκολα, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην επόμενη δουλειά τους. Ωστόσο, μπορεί να είναι πρόθυμοι να κάνουν μια επιπλέον εργασία ή να εγκαταστήσουν ένα ειδικό αντικείμενο, αν το ζητήσετε. Για παράδειγμα, τεχνικά οι υδραυλικοί υποτίθεται ότι δεν αφαιρούν τους αναστολείς ροής από τις κεφαλές ντους, αλλά δεν βλάπτει να ρωτήσετε.

11. Κλείστε τις εξωτερικές βρύσες όταν πλησιάζει ο χειμώνας

Θέλετε να αποφύγετε τους παγωμένους σωλήνες; Αποτρέψτε τους εύκολα, καθώς και την κλήση σε υδραυλικό, αποσυνδέοντας τους εξωτερικούς σωλήνες σας το φθινόπωρο.

Φροντίστε να τους αδειάσετε από νερό στο εσωτερικό τους. Στραγγίστε τους σωλήνες και αποθηκεύστε τους μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button