11-1-σημάδια-ότι-το-σπίτι-σας-χρειάζεται-υδραυλικό

11 + 1 σημάδια ότι το σπίτι σας χρειάζεται υδραυλικό

Τα υδραυλικά προβλήματα μπορεί να κυμαίνονται από πολύ μικρά και επισκευάσιμα σε μεγάλα και δαπανηρά, και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά. Μερικές φορές μπορεί να μην ξέρετε καν ότι υπάρχει πρόβλημα από την αρχή. Διαβάστε αυτά τα 11 + 1 κρυφά σημάδια προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων στο σπίτι σας, σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου, ώστε να ξέρετε πότε μπορεί να είναι η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία.

1. Χαμηλή πίεση νερού

Η χαμηλή πίεση του νερού μπορεί να αφαιρέσει τη χαρά από αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα αναζωογονητικό ντους, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικό. Η χαμηλή πίεση μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάτι που φράζει τους σωλήνες σας. Εάν η πίεση του νερού στο σπίτι σας πέσει απότομα, καλέστε έναν υδραυλικό για να μάθετε τι συμβαίνει με τα υδραυλικά του σπιτιού σας.

2. Αργή αποστράγγιση του νερού

Σε κάποιο σημείο, κάθε νεροχύτης ή ντους υπόκειται σε αργή αποστράγγιση που προκαλείται από συσσωρευμένα υπολείμματα όπως τρίχες ή υπολείμματα σαπουνιού, αλλά όταν οι σωλήνες σε όλο το σπίτι καθυστερούν να στραγγίσουν, μπορεί να έχετε φράξιμο στον κύριο σωλήνα αποχέτευσης. Αυτό θεωρείται επείγουσα ανάγκη υδραυλικών, οπότε αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει βουλωμένος σωλήνας αποχέτευσης, καλέστε αμέσως έναν υδραυλικό για να ρίξει μια ματιά.

3. Καφέ στίγματα στην οροφή

Οι καφέ κηλίδες στην οροφή είναι κάτι παραπάνω από αντιαισθητικές, καθώς αποτελεί ένα σημάδι ότι το νερό διαρρέει ακριβώς από πάνω. Πριν επισκευάσετε την οροφή, φροντίστε να βρείτε την πηγή της διαρροής και να τη διορθώσετε πρώτα.

4. Θορυβώδεις σωλήνες

Εκτός από τον ήχο του ορμητικού νερού, οι σωλήνες σας θα πρέπει να είναι αρκετά αθόρυβοι. Αλλά αν ακούσετε έναν ήχο σαν κροτάλισμα στους σωλήνες σας, ιδιαίτερα αμέσως μετά το κλείσιμο μιας βρύσης, θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλήματος. Αυτό συμβαίνει όταν η ροή του νερού σταματά απότομα ή αλλάζει κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα κύμα που μπορεί να οδηγήσει σε θορύβους και να κάνει τους σωλήνες να κροταλίζουν.

Πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν υψηλή πίεση νερού ή, σε παλαιότερα σπίτια, πλημμυρισμένους σωλήνες αέρα στο υδραυλικό σας σύστημα. Οι θόρυβοι μπορούν επίσης να προκληθούν από κακώς ασφαλισμένους σωλήνες.

5. Δυσοσμία από την αποχέτευση

Ας το παραδεχτούμε, υπάρχουν πολλά βακτήρια σε κουζίνες και μπάνια και μπορούν να οδηγήσουν σε δυσοσμία. Αλλά μια επίμονη δυσάρεστη μυρωδιά που αναδύεται από την αποχέτευση μπορεί να είναι σημάδι απόφραξης ή σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης.

6. Αυξημένοι λογαριασμοί νερού

Εκτός αν μπορείτε να λογαριάζετε την πρόσθετη χρήση νερού, ένας σημαντικά αυξημένος λογαριασμός νερού είναι συνήθως ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι υπάρχει κάποια σημαντική διαρροή στο υδραυλικό σας σύστημα. Εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική, ανεξήγητη αύξηση στον λογαριασμό του νερού σας, καλέστε έναν υδραυλικό για να ερευνήσει για διαρροές.

7. Ξεφλουδισμένη μπογιά ή ταπετσαρία στο μπάνιο

Παρατήρησες πρόσφατα να ξεφλουδίζει, να έχει ραγίσει ή να έχουν δημιουργηθεί φουσκάλες στο χρώμα ή στην ταπετσαρία σε ένα μπάνιο; Αυτό θα μπορούσε να είναι απόδειξη διαρροής. Πριν ξεκινήσετε να το επιδιορθώνετε, ζητήστε από έναν υδραυλικό να ψάξει για διαρροή και, αν βρεθεί, να την εξαλείψει.

8. Μια τουαλέτα που «γουργουρίζει»

Εκτός κι αν μόλις πατήσατε το καζανάκι, η τουαλέτα σας θα πρέπει να είναι αρκετά ήσυχη, οπότε αν αρχίσετε να ακούτε ένα γουργούρισμα, μπορεί να προσπαθεί να σας πει ότι υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα. Οι πιθανές αιτίες μιας τουαλέτας που γουργουρίζει περιλαμβάνουν μια πιθανή απόφραξη ή ακόμα και φραγμένο τον σωλήνα αποχέτευσης.

9. Διαρροή σωλήνα

Οι σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι άνθρωποι όταν πρόκειται να καλέσουν έναν υδραυλικό. Θα μπορούσε να είναι ένας σωλήνας τουαλέτας που έχει διαρροή, ένας σωλήνας κάτω από τον νεροχύτη που έχει διαρροή ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο σωλήνα στο σπίτι σας. Οι σωλήνες που στάζουν, όπως οι βρύσες που στάζουν, δημιουργούν όχι μόνο τεράστια σπατάλη νερού αλλά και ζημιά στο σπίτι. Το νερό σαπίζει το ξύλο, κάνει το μέταλλο να σκουριάζει και να σχηματίζει έδαφος αναπαραγωγής τόσο για βακτήρια όσο και για έντομα που μεταδίδουν ασθένειες.

Οι σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή και άλλα εξαρτήματα ενδέχεται να χρειάζονται αντικατάσταση. Ακόμη και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Εάν ο ένοχος είναι ένα εξάρτημα, θα μπορούσε να είναι τόσο παλιό που να είναι αδύνατη η εύρεση εξαρτημάτων για αυτό, οπότε είναι καλύτερο να το αντικαταστήσετε. Οι σωλήνες, μεταλλικοί ή PVC, μπορούν να αντικατασταθούν πολύ πιο εύκολα από ένα ολόκληρο υδραυλικό σύστημα.

Ένας επαγγελματίας υδραυλικός όχι μόνο θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει για την καλύτερη πορεία δράσης, αλλά και να εκτελέσει την επισκευή ή τις επισκευές σε οτιδήποτε, από έναν σωλήνα που έχει διαρροή κάτω από το νεροχύτη έως τα σημάδια ενός σχεδόν αναβλύσιμου πίσω από το γυψοσανίδα του διαδρόμου.

10. Ανάπτυξη μούχλας σε ντουλάπια ή τοίχους

Η ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι σας δεν είναι ποτέ καλό σημάδι, αλλά αν δείτε μούχλα να φυτρώνει στα ντουλάπια ή στους τοίχους ενός μπάνιου, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για έναν σωλήνα που έχει διαρροή. Η μούχλα αναπτύσσεται μόνο σε υγρά περιβάλλοντα και εάν υπάρχει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο, πρέπει να βρείτε την πηγή το συντομότερο δυνατό.

11. Συνεχώς βουλωμένες τουαλέτες

Ο καθένας χρειάζεται να αντιμετωπίσει μια βουλωμένη τουαλέτα κάθε τόσο, αλλά αν σας φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το έμβολο, μπορεί να υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι ότι έχετε βουλωμένο αποχετευτικό σύστημα.

+1. Τουαλέτα που τρέχει

Μια τουαλέτα που λειτουργεί είναι μια ακόμη πιο σπάταλη εκδοχή του προβλήματος της βρύσης με διαρροή. Πόσο κακό μπορεί να γίνει; Λοιπόν, μια μικρή τουαλέτα θα σπαταλήσει περίπου 100 λίτρα νερού την ημέρα. Μια μεσαίου μεγέθους τουαλέτα θα σπαταλήσει περισσότερα, ενώ ένας μπιντέ που τρέχει θα σπαταλήσει δώδεκα τόνους νερού το μήνα.

Εάν η τουαλέτα σας λειτουργεί και μερικές γρήγορες κινήσεις δεν την κάνουν να σταματήσει, τότε θα πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό. Φυσικά, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα χαλασμένο πτερύγιο. Αυτό εξακολουθεί να σπαταλά νερό, αν και με πολύ μειωμένο ρυθμό.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button