ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ -1

Ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας και 6 τρόποι για να τον ξεβουλώσετε άμεσα

Ο νεροχύτης κουζίνας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά ώστε να ελαχιστοποιείται η συσσώρευση και η πιθανότητα σπασίματος των σωλήνων σας. Όταν η ζημιά είναι μεγάλη καλέστε αμέσως τους τεχνικούς Αποφράξεις Αντωνίου για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας και για άλλες παροχές εφόσον χρειάζονται οι σωληνώσεις σας.

Πώς λοιπόν μπορείτε να τον ξεβουλώσετε νεροχύτη κουζίνας με ορθό τρόπο και επίσης τι να κάνετε αν η απόφραξη νεροχύτη θα γίνει πιο επίμονη; Τα περισσότερα βουλώματα στους νεροχύτες κουζίνας και στις μπανιέρες οφείλονται σε ένα συνδυασμό από τρίχες ή κατάλοιπα τροφών μαζί με υπολείμματα σαπουνιού και χλιαρό νερό. Αν έχετε μεταλλικούς σωλήνες, τότε το καυτό νερό είναι το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη κουζίνας σας. Το ζεστό νερό της βρύσης δεν θα προσφέρει καμιά βοήθεια και ούτε θα λύσει το πρόβλημά σας.

1. Ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας με βεντούζα απόφραξης

Ο απλούστερος και γνωστός τρόπος για να ξεβουλώσει νεροχύτης κουζίνας είναι η απόφραξη με την παραδοσιακή βεντούζα των υδραυλικών ή με την πιο σύγχρονη, αντλία αναρρόφησης.

Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα για τους νεροχύτες και διαφορετική για την τουαλέτα. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα στο μέρος που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά και για λόγους υγιεινής. Δεν θα πρέπει να τις μπερδεύετε και να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ.

 1. Πρώτη και βασική κίνηση εφόσον πρόκειται για κλασσικό νεροχύτη κουζίνας είναι να αφαιρέστε το διχτάκι σουρωτήρι, το διχτυωτό καλάθι.
 2. Γεμίστε βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας με νερό μέχρι τη μέση. Σε καμία περίπτωση μην ρίχνετε κρύο νερό, θα χάσετε χρόνο και φυσικά και τις δυνάμεις σας.
 3. Τοποθετήστε το μέρος της βεντούζας, που μοιάζει με στρόγγυλη κούπα, πάνω από την τρύπα βουλωμένου νεροχύτη και βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμόσει καλά επάνω στην επιφάνεια τού.
 4.  Ανεβοκατεβάστε τη βεντούζα με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, προκαλώντας βίαια ώθηση πάνω και κάτω. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο της αναρρόφησης και με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσετε τις ακαθαρσίες μέσα στις σωληνώσεις οι οποίες και προκάλεσαν βούλωμα νεροχύτη. Διαπιστώστε αν έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος, ελέγχοντας κατά διαστήματα την αποστράγγιση του αγωγού ή τη στάθμη του νερού στο νεροχύτη
 5.  Αφού καθαρίσει ο νεροχύτης κουζίνας, ανοίξτε την έξοδο υπερχείλισης και τοποθετήστε ξανά το πώμα αποστράγγισης ή το διχτυωτό καλαθάκι του νεροχύτη.
 6. Αν το πρόβλημα παραμένει χωρίς να έχετε επιτυχία, ίσως χρειάζεται μια σύγχρονη εταιρία αποφράξεων.

2. Ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας με σπιράλ απόφραξης

Αν δεν είχαμε αποτέλεσμα με τη χρήση της παραδοσιακής βεντούζας, το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσετε αποφρακτικά χειρός ή σπιράλ απόφραξης, που υπάρχει σε διάφορα μήκη από 4,5 μέχρι 15 μέτρα.

 1. Απομακρύνετε το πώμα του νεροχύτη κουζίνας και τοποθετήστε το σπιράλ απόφραξης στο νεροχύτη κουζίνας. Όταν νιώσετε πως κάτι του φράζει την πορεία τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
 2.  Δοκιμάστε ξανά και μην ξεχνάτε να ασκείστε μαλακή πίεση.
 3.  Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής του νεροχύτη. Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει αν η απόφραξη βρίσκεται στο πάνω μέρος του σωλήνα.
 4.  Επαναλάβετε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό από τη βρύση, καθώς το νερό αρχίζει να ρέει ανεμπόδιστα.
 5. Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, φυσικός τρόπος να ξεβουλώνουμε νεροχύτες κουζίνας και νιπτήρες, δεν είναι απαραίτητα και ο πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση φραγής. Είναι, όμως, μία καλή επιλογή αν το βούλωμα εμφανίστηκε για τα καλά.

3. Ξεβούλωμα νεροχύτη με πάγο και αλάτι

Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται για να ξεβουλώσει, είναι μερικές έξυπνες ιδέες. Για αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να αναζητήσετε τη λύση της επαγγελματικής βοήθειας. Είναι αλήθεια ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η καταπολέμησή του.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε σύντομη συνάντηση με το βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας σας για να λάβετε δραστικά μέτρα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να φροντίζετε για το καθάρισμα του.

 • 2 φλιτζάνια με πάγο
 • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
 • Χλιαρό-κρύο νερό

Με το πέρασμα του χρόνου, κάποια στιγμή θα συμβεί και σε εσάς, να χρειαστείτε ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας. Αν μόνο ο νεροχύτης κουζίνας είναι φραγμένος και δεν έχετε πρόβλημα με άλλο νιπτήρα, τουαλέτα ή αποχέτευση, τότε το πρόβλημα είναι πιθανώς τοπικό, τού συγκεκριμένου νεροχύτη και δεν αφορά την κεντρική γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού σας.

Τρόπος ξεβουλώματος νεροχύτη

 1. Γεμίστε το σημείο βουλωμένου νεροχύτη κουζίνας με παγάκια και καλύψτε το εντελώς.
 2. Ρίξτε πάνω στα παγάκια αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι και ύστερα αφήστε τη βρύση να τρέχει κρύο νερό.
 3. Μην την κλείσετε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια και να εξαφανιστεί κάθε τους ίχνος.
 4. Το αλάτι με αυτό τον τρόπο, θα κυλήσει μέσα στον αγωγό της κουζίνας σας και θα διώξει λίπη και βρομιές.

Άμα δεν είναι τελικά επιφανειακό το βούλωμα του νεροχύτη κουζίνας και είναι σε πιο μεγάλο βάθος μέσα στις σωληνώσεις, τότε θα χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματικού συνεργείου αποφράξεων.

4. Ξεβούλωμα νεροχύτη με σόδα και ξίδι

 • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
 • 1 κατσαρόλα ζεστό νερό

Ξεβούλωμα νεροχύτη

 1. Ρίξτε μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη σας τη μαγειρική σόδα και ύστερα προσθέστε το λευκό ξίδι.
 2. Αφήστε τα για μερικά λεπτά να δράσουν ενώ ταυτόχρονα δείτε το μείγμα να αφρίζει .
 3. Μόλις περάσουν αρκετά λεπτά, ρίξτε μέσα το βραστό νερό και αφήστε το να φτάσει μέχρι τον αγωγό.

Υπάρχει τρόπος να ξεβουλώσετε το νεροχύτη κουζίνας χωρίς να πληρώσετε μία περιουσία και χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα! Θα καταφέρετε τη σωστή λειτουργία του νεροχύτη κουζίνας χωρίς να επιβαρύνετε με ακόμα περισσότερα καθαριστικά τις σωληνώσεις, αφού θα το πετύχετε με τελείως φυσικό τρόπο αυτή τη φορά.

5. Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας με σόδα και αλάτι

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στον σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα μαγειρική σόδα και μετά βραστό νερό. Μέσα σε μερικά λεπτά θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν δεν ξεβουλώσει επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

 • Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας 1/2 φλ. αλάτι με 1/2 φλ. μαγειρική σόδα.
 • Ρίξτε το μείγμα στον νεροχύτη και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά.
 • Στη συνέχεια ρίξτε λίγο βραστό νερό και αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα.
 • Το πρωί ο νεροχύτης θα είναι ξεβουλωμένος

Για να καταπολεμήσετε τις άσχημες οσμές που αναδύονται κατά το ξεβούλωμα του νεροχύτη κουζίνας, δεν έχετε παρά να τρίψετε την επιφάνειά του με λίγο ελληνικό καφέ.

6. Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας με χημικά καθαριστικά

Κάποιοι προτιμούν τη  χρήση χημικών ουσιών για να καθαρίσουν τα σιφώνια και αυτό είναι μια αποτελεσματική τακτική.  Ωστόσο, οι χημικές ουσίες που θα ρίξετε  είναι πολύ καυστικές προκαλούν αναθυμιάσεις είναι κακές για την υγεία και επιβλαβείς  για το περιβάλλον. Δε είναι τυχαίο που οι επαγγελματίες δεν χρησιμοποιούν ποτέ χημικά για αυτό το σκοπό.

Τρόπος απόφραξης

 1. Αφού φορέσετε πλαστικά γάντια και γυαλιά, κρατήστε και σταθεροποιήστε σε κάθετη θέση το δοχείο και πατήστε το ειδικό πώμα ασφαλείας, περιστρέφοντας το για να ανοίξει.
 2. Από το σημείο όπου θα ρίξετε καθαριστικό θα πρέπει να απομακρυνθείτε  για να μη δημιουργηθεί εκτίναξη σταγόνων.
 3. Ρίξτε την ανάλογη ποσότητα που απαιτείται για βουλωμένο νεροχύτη
 4. λόγω δημιουργίας οσμών και πιθανής εκτίναξης σταγόνων από τη δράση χημικού καθαριστικού στις σωληνώσεις, απομακρυνθείτε.
 5. Αφού το αφήσετε να δράσει για 3-5 λεπτά, ρίξτε λίγο νερό και εφόσον οι σωλήνες έχουν ξεβουλώσει αφήστε να τρέξει άφθονο νερό.
 6. Εάν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Η δραστικότητα των χημικών αποφρακτικών του εμπορίου είναι γνωστή. Εξίσου γνωστές όμως είναι και οι επιπτώσεις των χημικών αυτών στο περιβάλλον. Η συχνή χρήση τους μάλιστα μακροπρόθεσμα μπορεί να τρυπήσει τις σωληνώσεις και να τρέχετε να αντιμετωπίσετε δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως μία πλημμύρα.

Δείτε περισσότερα σχετικά με ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας και αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button