Tips-συντήρησης-των-υδραυλικών-τον-χειμώνα

Tips συντήρησης των υδραυλικών τον χειμώνα

Yπάρχουν ορισμένα tips συντήρησης των υδραυλικών τον χειμώνα που θα βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς και λειτουργικού υδραυλικού συστήματος και θα αποφύγετε την απώλεια νερού και τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Εκτός από τον σκληρό χειμερινό καιρό, η περίοδος των διακοπών προσθέτει επιπλέον άγχος στο υδραυλικό σας σύστημα λόγω της αυξημένης δραστηριότητας των επισκεπτών.

Ευτυχώς, μπορείτε να αποτρέψετε πολλά συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών συστημάτων, ακολουθώντας τις συμβουλές συντήρησης της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου για να προστατεύσετε το υδραυλικό σας σύστημά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Πώς να προετοιμάσετε το υδραυλικό σας σύστημα για να αποφύγετε τους σωλήνες ψύξης και άλλα κοινά προβλήματα υδραυλικών κρύων καιρικών συνθηκών;

Απενεργοποιήστε τις εξωτερικές βαλβίδες νερού για να αποφύγετε τους κατεψυγμένους σωλήνες

Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, οι σωλήνες νερού στο σπίτι σας μπορεί να σπάσουν, δημιουργώντας μια δαπανηρή καταστροφή στο υπόγειο του σπιτιού σας. Για προστασία από κατεψυγμένους σωλήνες, απενεργοποιήστε όλες τις εξωτερικές βαλβίδες νερού.

Στη συνέχεια, αναζητήστε σωλήνες σε μη μονωμένες περιοχές του σπιτιού, όπως αυτές που τρέχουν κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού. Αυτοί οι σωλήνες είναι πιο πιθανό να παγώσουν και πρέπει να τυλιχτούν με αφρό ή πετσέτες για την χειμερινή σεζόν. Σε περιπτώσεις παγετού ή ρίψης χιονιού, είναι καλή ιδέα να αφήνετε τις βρύσες να στάζουν αργά για να διατηρηθεί η ροή του νερού.

Μάθετε τη θέση της κύριας βαλβίδας νερού του σπιτιού σας

Σε περίπτωση έκτακτης βλάβης, όπως η ρήξη σωλήνα θα χρειαστεί να κλείσετε αμέσως την παροχή νερού στο σπίτι. Οπότε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού. Αυτή η βαλβίδα βρίσκεται συνήθως δίπλα στον μετρητή νερού και πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Για να διατηρήσετε την κύρια βαλβίδα νερού του σπιτιού σας σε λειτουργία, ανοίξτε και κλείστε την μία φορά το χρόνο.

Εξοικονομήστε ενέργεια  αλλά μην το παρακάνετε

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gikas Contracting (Montclair painting), εάν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα είστε μακριά από το σπίτι σας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μειώσετε τη θερμοκρασία για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Ωστόσο, η χαμηλή θερμοκρασία αυξάνει τον κίνδυνο παγωμένων και σπασμένων σωλήνων. Η ζημιά που προκαλείται από ένα τέτοιο συμβάν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν η ρήξη πάει απαρατήρητη για μέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Για να αποφευχθεί καλύτερα η ρήξη του σωλήνα, η θερμοκρασία του σπιτιού δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 7 βαθμούς κελσίου. Αυτή η λύση προσφέρει μέγιστη εξοικονόμηση ενώ προστατεύει από κατεψυγμένους σωλήνες.

Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνας σας λειτουργεί σωστά

Ο θερμοσίφωνας σας είναι πιο σημαντικός τώρα από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, οπότε αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να επισκευάσει τον θερμοσίφωνα ελέγχοντας τη ράβδο ανόδου της δεξαμενής και κάνοντας τις απαραίτητες επισκευές ή αντικαταστάσεις λόγω φθοράς ή διάβρωσης.

Όταν έρθει η ώρα να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του νερού του θερμαντήρα, μην ρυθμίσετε τον επιλογέα πάνω από 50 βαθμούς κελσίου. Αυτό θα αποτρέψει την σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος και την ταλαιπωρία του θερμοσίφωνα.

Tips συντήρησης των υδραυλικών τον χειμώνα

Μην βουλώνετε τον σωλήνα του νεροχύτη κουζίνας

Τα Χριστούγεννα  θα προετοιμάσετε μερικά από τα μεγαλύτερα γεύματα  του έτους. Οπότε ο τρόπος με τον οποίο απορρίπτετε τα υπολείμματα φαγητού και τα απορρίμματα που σχετίζονται με το μαγείρεμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το υδραυλικό σας σύστημα.

Για παράδειγμα, τα λίπη ή τα λάδια συσσωρεύονται κατά την προετοιμασία πολλών γευμάτων, αλλά αυτά τα υπολείμματα δεν πρέπει ποτέ να χύνονται στον νεροχύτη, καθώς μπορούν να φράξουν τους σωλήνες. Αντ ‘αυτού, αφήστε το λίπος να παγώσει στο πιάτο μαγειρέματος και μετά πετάξτε το στα σκουπίδια.

Προσέξτε τους σωλήνες στον εξωτερικό χώρο

Το χειμώνα το γκαζόν σας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αποστράγγισης από το χιόνι και τη βροχή. Καλό είναι να διατηρήσετε την αυλή σας καθαρή και να βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα νερά σας είναι καθαρά πριν από το χειμώνα. Έτσι, θα διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των σωληνώσεων του εξωτερικού χώρου.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο εγκατάστασης μόνωσης

Η αποτροπή κατεψυγμένων σωλήνων μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η εγκατάσταση μονωτικής ταινίας ή αφρού. Τα μονωτικά περιβλήματα αφρού πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα υλικού σε διάφορα μεγέθη και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Φροντίστε να μονώσετε όλο το μήκος του σωλήνα από το σημείο όπου η κύρια γραμμή νερού του σπιτιού σας αναδύεται από το έδαφος έως το σημείο όπου εισέρχεται στον χώρο του σπιτιού σας που έχει θέρμναση.

Θα πρέπει επίσης να μονώσετε τυχόν σωλήνες που βρίσκονται έξω από το θερμαινόμενο τμήμα του σπιτιού σας, όπως αυτοί που βρίσκονται στη σοφίτα, τα μη θερμαινόμενα υπόγεια και τους εξωτερικούς λαστιχένιους σωλήνες. Η μόνωση σωλήνων δεν είναι δουλειά για αρχάριους, καλέστε έναν υδραυλικό από τις Αποφράξεις Αντωνίου.

Εμπιστευτείτε τις Αποφράξεις Αντωνίου

Το σπίτι σας είναι συνήθως μια από τις πιο σημαντικές αγορές που θα κάνετε στη ζωή σας. Το αποτέλεσμα μιας επίπονης αναζήτησης που μπορεί να χρειάστηκε μήνες ή και χρόνια. Επομένως, όταν πρόκειται για συντήρηση στο σπίτι – από επισκευές κλιματιστικών έως συντήρηση υδραυλικών – έχει νόημα μόνο να προσλάβετε κάποιον που είναι ειδικευμένος και θα κάνει τη δουλειά καλά. Γι αυτό εμπιστευτείτε τις Αποφράξεις Αντωνίου για άμεση, αποτελεσματική και οικονομική λύση στα υδραυλικά προβλήματα του σπιτιού σας.

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button