Μυρίζει η αποχέτευση σας; 5 εύκολοι τρόποι ώστε να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία!

Μυρίζει η αποχέτευση σας; 5 εύκολοι τρόποι ώστε να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία!

Σίγουρα σας έχει τύχει να μυρίζει άσχημα το σπίτι σας και να μη ξέρετε από που έρχεται αυτή η άσχημα μυρωδιά. Στον χώρο τον οποίο ζούμε θέλουμε να είναι καθαρός και να μυρίζει φρεσκάδα.

Οι δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι μας μπορούν εύκολα να μας χαλάσουν την διάθεση. Ένας από τους κυριότερους λόγους για την δυσοσμία στο σπίτι σας είναι η αποχέτευση, είτε η αποχέτευση του μπάνιου είτε η αποχέτευση της κουζίνας.

Στην περίπτωση του μπάνιου ειδικά μπορούν να υπάρξουν πιο συχνά προβλήματα. Σκεφτείτε τα απόβλητα που ρίχνουμε στα σιφόνια, όπως τα χαρτιά, οι τρίχες, τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών που μπορούν να δημιουργήσουν συμφόρηση στους σωλήνες, σαν αποτέλεσμα αυτών βουλώνουν κάποια στιγμή οι σωλήνες και παρατηρούμε τα δύσκολα συμπτώματα μιας βουλωμένης αποχέτευσης.

Ένα από τα συμπτώματα είναι το νερό το οποίο θα διαπιστώσετε ότι δεν απορροφάται εύκολα από τα σιφώνια και έτσι παρατηρείτε άντληση υδάτων. Μετά θα ακολουθήσει και κάτι πιο δυσάρεστο το οποίο είναι να μυρίζει η αποχέτευση.

Καμιά φορά δεν μπορείτε να καταλάβετε άμεσα ότι κάτι δεν πάει καλά με την αποχέτευση και τους σωλήνες σας. Φυσικά τότε ξεκινάει και η έρευνα του προβλήματος.

Μυρίζει η αποχέτευση σας;

Όταν λοιπόν έχετε βρει την αιτία του προβλήματος που είναι η δυσοσμία της αποχέτευσης σας πρέπει να επιλύσετε και το πρόβλημα αυτό.  Αυτό συνήθως δημιουργείτε γιατί έχουν συσσωρευτεί πολλά απόβλητα που έχουν καιρό να καθαριστούν.

Τώρα θα πρέπει να γίνει απόφραξη σωληνώσεων ώστε να σταματήσει να μυρίζει η αποχέτευση σας.

Δείτε 5 εύκολους τρόπους ώστε να απαλλαγείτε από την αυτή άσχημη μυρωδιά!

1 Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα

Σκεφτείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τη μαγειρική σόδα ακόμα και όσον αφορά τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Είναι τόσο αποτελεσματική και ταυτόχρονα ήπια που μπορεί να βοηθήσει στην μυρωδιά που βγάζουν οι αποχετεύσεις σας.

Η εκτέλεση στο να απαλλαγείτε από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι απλή. Ρίχνετε 3 έως 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο σιφόνι από όπου βγαίνει η άσχημη μυρωδιά. Αν θέλετε μετά μπορείτε να ρίξετε και μισή κούπα ξύδι, περιμένετε 15 έως 20 λεπτά και μετά αφήστε άφθονο ζεστό νερό να τρέξει για να καθαρίσουν οι σωλήνες.

Αν το πρόβλημα στην αποχέτευση σας δεν είναι πολύ σοβαρό, η μέθοδος αυτή θα λύσει το πρόβλημα σας. Αν είναι σοβαρό, ο καθαρισμός αποχέτευσης μπορεί να είναι αυτό που ζητάτε.

2 Ρίξτε κατακάθι από καφέ

Γνωρίζατε πως ο καφές και ειδικά ο ελληνικός καφές με το κατακάθι που έχει έχει διαβρωτικές ιδιότητες; Ο ελληνικός καφές μπορεί να σε βοηθήσει αν η αποχέτευση σας μυρίζει. Θα χρειαστείτε μόνο το κατακάθι του καφέ.

Ρίξτε το κατακάθι του καφέ μέσα στο σιφόνι για να φτάσει στις σωληνώσεις της αποχέτευσης σας. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά ρίξτε άφθονο ζεστό νερό για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα. Αν θέλετε και για καλύτερα αποτελέσματα μαζέψτε το κατακάθι από περισσότερους καφέδες.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι θα πρέπει να ξεπλύνετε στην ώρα τους τα υπολείμματα διότι εάν τα αφήσετε περισσότερες ώρες μπορούν να διαβρώσουν τους σωλήνες.

3 Απολυμάνετε με ξύδι

Το ξύδι είναι ένα πολύ φυσικό αποτελεσματικό καθαριστικό. Εξαφανίζει δυσάρεστες μυρωδιές και λίπη και το κυριότερο απολυμαίνει. Εάν λοιπόν μυρίζει η αποχέτευση σας στο μπάνιο ή στην κουζίνα σας μπορείτε να καθαρίσετε με ξύδι. Ρίξτε στο σιφόνι σας μια κούπα ξύδι το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Αφήστε το μια ολόκληρη νύχτα να δράσει χωρίς να ρίξετε νερό, το επόμενο πρωί ρίξτε ζεστό στο σιφόνι για να καθαρίσουν εντελώς οι σωληνώσεις της αποχέτευσης.

4 Χρησιμοποιείστε λεμόνι

Το λεμόνι μπορεί να εξαφανίσει άσχημες μυρωδιές εκτός από το να δίνει γεύση στα φαγητά σας. Μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση γρήγορα και ανώδυνα.

Πάρτε το χυμό από ένα λεμόνι και αναμίξτε το με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μετά ρίξτε το μείγμα στο σιφόνι και αφήστε το να δράσει ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί μπορείτε να ρλίξετε άφθονο ζεστό νερό.

Βέβαια πιο δραστικά αποτελέσματα θα έχετε, αν ρίξετε σκέτο λεμόνι στο σιφόνι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαβρώσει τους σωλήνες και δε συστήνεται για συχνές αποφράξεις αποχετεύσεων.

5 Επαγγελματικός καθαρισμός αποχέτευσης

Έχετε δοκιμάσει όλους τους παραπάνω τρόπους αλλά το πρόβλημα σας δεν έχει επιλυθεί; Τότε θα πρέπει να καλέστε τους σωστούς επαγγελματίες αποφράξεων ώστε να σας βγάλουν άμεσα από το δύσκολο αυτό πρόβλημα.

Το ξεβούλωμα των σωληνώσεων είναι μια πολύ καλή λύση για να σταματήσει να μυρίζει άσχημα η αποχέτευση σας. Έτσι ο χώρος σας θα είναι καθαρός και υγιεινός ταυτόχρονα. Στις αποφράξεις Αντωνίου θα βρείτε τον επαγγελματία που ψάχνατε εδώ και καιρό.

Μην ξεχνάτε, πως ο επαγγελματικός καθαρισμός και η απόφραξη λεκάνης τουαλέτας γίνεται πολύ πιο σπάνια, σε σχέση με τις φυσικές λύσεις που πρέπει να ακολουθείς τουλάχιστον κάθε 3 μήνες, για να έχεις καθαρές αποχετεύσεις.

Βρείτε άμεσα έναν έμπειρο υδραυλικό μας, για να εξυπηρετηθείτε γρήγορα, οικονομικά και υπεύθυνα!

Δείτε περισσότερα σχετικά με τις αποφράξεις:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button