8-logoi-plironete-polla-logariasmo-nerou

4 Λόγοι που πληρώνετε πολλά στον λογαριασμό νερού

Το νερό είναι μια βασική ανάγκη σε κάθε πόλη ή χωριό, γεγονός που το καθιστά σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων. Ένας αυξημένος λογαριασμός νερού είναι ενοχλητικός, όχι μόνο εξαιτίας του οικονομικού κόστους, αλλά και επειδή δείχνει ότι πολύτιμο νερό χάνεται κάπου.

Αν πληρώνετε πολλά στον λογαριασμό νερού, καλέστε την εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου να επιδιορθώσουν άμεσα το πρόβλημά σας!

Όταν ο λογαριασμός νερού είναι υψηλότερος από τον κανονικό, είναι σημαντικό να εντοπίσετε την αιτία και να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε 8 λόγους που πληρώνετε πολλά στον λογαριασμό νερού και τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε.

1. Διαρροή τουαλέτας

Οι τουαλέτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 31% της εσωτερικής χρήσης νερού για το μέσο σπίτι. Δεν πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αποτελούν σημαντικό κίνδυνο διαρροής. Μια τρεχούμενη ή διαρρεύσασα τουαλέτα μπορεί να σπαταλήσει περίπου 6.000 λίτρα  νερού ανά μήνα και να προσθέσει εκατοντάδες ευρώ στον λογαριασμό νερού.

Υπάρχουν δύο κοινές μέθοδοι ελέγχου της διαρροής τουαλέτας:

Ο έλεγχος ήχου: Απλά περπατήστε μέχρι την τουαλέτα σας και ακούστε. Εάν ακούσετε έναν περίεργο ήχο, μπορεί να έχετε διαρροή και θα πρέπει να ελέγξετε περαιτέρω το λαστιχάκι στο καζανάκι, τις συνδέσεις γραμμής νερού και τις σφραγίδες.

Η δοκιμασία βαφής: Για αυτή τη δοκιμή, θα χρειαστείτε κάποιο χρωματισμό τροφίμων ή δισκίο βαφής. Βγάλτε το καπάκι από το καζανάκι της τουαλέτας σας και βάλτε μερικές σταγόνες χρωματισμού (ή δισκίο βαφής). Αφού βάλετε τη βαφή στη δεξαμενή, περιμένετε 15-20 λεπτά και ελέγξτε τη λεκάνη τουαλέτας για τη βαφή. Εάν υπάρχει βαφή, τότε υπάρχει μια διαρροή που επιτρέπει στη δεξαμενή να ρέει νερό στη λεκάνη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι διαρροές προκαλούνται από ελαττωματικό λαστιχάκι στο καζανάκι της τουαλέτας. Αυτή είναι μια σχετικά εύκολη λύση που απαιτεί μόνο ένα σύντομο ταξίδι στο τοπικό κατάστημα υλικών σπιτιού και μερικά λεπτά εργασίας.

2. Διαρροή Βρύσης και Μπαταρίας

Η διαρροή βρύσης είναι μια άλλη κοινή αιτία των υψηλών λογαριασμών νερού. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαρροή, τόσο περισσότερο νερό χάνεται, και τόσο υψηλότερος θα είναι ο λογαριασμός νερού. Για παράδειγμα, μια βρύση που διαρρέει περίπου μία σταγόνα ανά δευτερόλεπτο μπορεί να σπαταλάει περίπου 17 λίτρα κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Ευτυχώς, η διαρροή βρύσης είναι σχετικά εύκολη να εντοπιστεί και να διορθωθεί.

Ένας απλός οπτικός έλεγχος των βαλβίδων, των κεφαλών ντους και άλλων εξαρτημάτων είναι το μόνο που χρειάζεται για να εντοπίσετε μια διαρροή στη βρύση. Η πιο συνηθισμένη αιτία μιας διαρροής βρύσης είναι μια ελαττωματική ροδέλα από καουτσούκ στη λαβή βρύσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κλείσετε το νερό στη βρύση, να ξεβιδώσετε τη λαβή, να αφαιρέσετε τη χαλασμένη ροδέλα και να την αντικαταστήσετε με μια νέα.

3. Διαρροή άρδευσης

Δεν παρουσιάζονται όλες οι διαρροές σε εσωτερικούς χώρους. Εάν διαθέτετε σύστημα άρδευσης για τον εξωραϊσμό σας, μια ρωγμή ή μια χαλαρή άρθρωση θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαρροή νερού ακόμη και όταν το σύστημα άρδευσης είναι απενεργοποιημένο.

Η εύρεση αυτών των διαρροών μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, ειδικά αν οι γραμμές για το σύστημα άρδευσης είναι θαμμένες στο χώμα. Για να εντοπίσετε αυτές τις διαρροές, μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε το γκαζόν σας για ασυνήθιστα υγρές επιφάνειες ή περιοχές γρασίδι που είναι πιο πλούσια από το υπόλοιπο περιβάλλον τους. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα σημάδια μιας διαρροής είναι παρόμοια με τα σημάδια μιας διαρροής σε μία πλευρική γραμμή.

Για να διορθώσετε αυτό το είδος διαρροής, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να βρείτε τη θέση της διαρροής και να καθορίσετε ή να αντικαταστήσετε τις επηρεαζόμενες γραμμές άρδευσης.

4. Διαρροές πλευρικής γραμμής

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας από τους υπόγειους σωλήνες που τροφοδοτούν νερό από τη σύνδεση ως το σπίτι σας μπορεί να έχει ρωγμή ή χαλαρή άρθρωση. Οι αιτίες αυτών των διαρροών ποικίλλουν, όπως η ηλικία των σωλήνων, η σεισμική δραστηριότητα, η διείσδυση των ριζών των δένδρων και η δραστηριότητα των ζώων συνεισφέρουν συχνά.

Το πρόβλημα αυτό, παρόλο που είναι παρόμοιο με μια διαρροή άρδευσης, είναι συνήθως πολύ πιο σοβαρό. Όταν προσπαθείτε να διαπιστώσετε εάν η διαρροή βρίσκεται στη γραμμή άρδευσης ή στον σωλήνα τροφοδοσίας νερού πλευρικής γραμμής, η ποσότητα υπερβολικής κατανάλωσης νερού που σημειώνεται στον λογαριασμό σας μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης.

Για αυτές τις διαρροές, η καλύτερη λύση είναι να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία. Ένας επαγγελματίας (Αποφράξεις Αντωνίου) μπορεί να συστήσει την καλύτερη λύση για το πρόβλημα – όπως την παραδοσιακή απόφραξη ή την αντικατάσταση των σωλήνων.

Δείτε περισσότερα σχετικά με διαρροή νερού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button