Τι-συμβαίνει-αν-δεν-καθαρίζετε-την-αποχέτευση

Τι συμβαίνει αν δεν καθαρίζετε την αποχέτευση;

Όταν παρατηρείτε σημάδια βουλωμένης αποχέτευσης, όπως ο νεροχύτης της κουζίνας που αποστραγγίζει πιο αργά από το συνηθισμένο ή μια λεκάνη γεμάτη νερό καθώς κάνετε ντους, δεν πρέπει να τα αγνοήσετε μόνο και μόνο επειδή τα πράγματα εξακολουθούν να λειτουργούν αρκετά καλά.

Μια μερικώς βουλωμένη αποχέτευση είναι πολύ πιθανό να φράξει ακόμα χειρότερα και τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα που μπορεί να είναι άβολα στην καλύτερη περίπτωση και απειλητικά για την υγεία σας στη χειρότερη. Ο τακτικός καθαρισμός της αποχέτευσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

Προβλήματα που σχετίζονται με βουλωμένη αποχέτευση

Ας μείνουμε ρίχνοντας μια ματιά σε μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που προκαλούνται από βουλωμένη αποχέτευση. Επίσης, να ξέρετε πάντα πώς να κλείσετε την παροχή νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Υπερχείλιση λυμάτων

Όταν ένα βούλωμα γίνεται αρκετά άσχημο, το νερό δεν μπορεί να στραγγίσει από νεροχύτη, μπανιέρα ή τουαλέτα και δεν έχει πού να πάει εκτός από τον τρόπο που ήρθε. Είναι ιδιαίτερα κακό αν το νερό ξεχειλίσει, ιδιαίτερα από μια τουαλέτα, που μπορεί να είναι μια από τις πιο απαίσιες καταστάσεις που θα συναντήσετε ποτέ στο σπίτι σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το υπερχειλισμένο νερό μπορεί επίσης να βλάψει δάπεδα, χαλιά και χαλιά, έπιπλα και πολλά άλλα.

Διαρροή και πλημμύρα

Τα φράγματα στους σωλήνες σας μπορούν επίσης να τους καταστρέψουν δημιουργώντας υπερβολική πίεση ή διαβρώνοντάς τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές ή σκάσιμο των σωλήνων. Η διαρροή και η πλημμύρα μπορεί να είναι μεγάλα προβλήματα για τον καθαρισμό και να θέτουν τους ίδιους κινδύνους που συζητήθηκαν παραπάνω.

Άσχημες οσμές

Πολλές οργανικές ουσίες, όπως υπολείμματα τροφών, τρίχες και άλλα περνούν από τους σωλήνες σας. Εάν δεν στραγγίζει σωστά, θα αναδύει δυσάρεστες οσμές καθώς αποσυντίθεται και αυτές οι μυρωδιές θα εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω σωλήνων και αποχετεύσεων.

Τα στάσιμα νερά που προκύπτουν από κακή αποστράγγιση θα αρχίσουν επίσης να αναδύουν άσχημες μυρωδιές. Εάν αυτές οι οσμές αρχίσουν να εμποτίζονται σε έπιπλα και άλλα αντικείμενα που μπορούν να απορροφήσουν τις οσμές, μπορεί να είναι δυσάρεστες και δύσκολο να αφαιρεθούν.

Κίνδυνοι για την υγεία

Το βρώμικο νερό και οι άσχημες μυρωδιές είναι δείκτες βακτηρίων και μυκήτων που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία των ανθρώπων. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν ερεθισμένο δέρμα και μολυσμένο πόσιμο νερό. Τα σπόρια στον αέρα μπορούν επίσης να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία όταν τα εισπνέουν οι άνθρωποι και τα άτομα με αλλεργίες, άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.

Οφέλη από τον καθαρισμό της αποχέτευσης

Από την άλλη πλευρά, ο τακτικός καθαρισμός των σωλήνων σας έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που μπορεί να μην έχετε καν συνειδητοποιήσει, καθώς αποφεύγετε τα προβλήματα που συζητήθηκαν στην προηγούμενη ενότητα.

Η αποστράγγιση είναι ταχύτερη και πιο αποτελεσματική

Όταν πλένετε πιάτα, κάνετε μπάνιο κ.λπ., η αποστράγγιση θα είναι γρήγορη και αποτελεσματική αντί να πηγαίνει αργά, να γουργουρίζε. Αυτό διευκολύνει την εκτέλεση αυτών των εργασιών και λιγότερο πιθανό να μείνουν υπολείμματα σε νεροχύτες και τουαλέτες, έτσι ώστε όλα να έχουν μια καθαρή, ευχάριστη εμφάνιση.

Οι σωλήνες σας θα διαρκέσουν περισσότερο και θα έχουν καλύτερη απόδοση

Διατηρώντας τους σωλήνες σας καθαρούς και αποφεύγοντας τη συσσώρευση βουλωμάτων και επιβλαβών υπολειμμάτων, τα υδραυλικά σας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επειδή είναι πιο καθαροί και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, οι σωλήνες σας είναι επίσης πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν διαρροές.

Δεν θα βιώσετε δυσάρεστες οσμές

Αυτό είναι ένα όφελος που θα παρατηρήσετε επειδή δεν παρατηρείτε κάτι, δηλαδή τις δυσάρεστες οσμές που το στάσιμο νερό και τα οργανικά υλικά σε αποσύνθεση εκπέμπουν και σας στέλνουν πίσω μέσω των σωλήνων σας.

Θα αποτρέψετε τη ζημιά και θα εξοικονομήσετε χρήματα

Όπως συζητήσαμε, τα φράγματα, οι διαρροές και οι πλημμύρες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα υδραυλικά σας και σε άλλα μέρη του σπιτιού σας. Οι επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να είναι δαπανηρές και ο καθαρισμός και η αντικατάσταση ή η αποκατάσταση μετά από ζημιές από πλημμύρες μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο.

Διατηρώντας τους σωλήνες σας καθαρούς, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να υποστείτε ζημιές που σχετίζονται με τα υδραυλικά στο σπίτι σας και σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματά σας για καλύτερα πράγματα από τις επισκευές υδραυλικών.

Σημάδια ότι πρέπει να καθαρίσετε την αποχέτευση

Τώρα που γνωρίζετε τους κινδύνους των βουλωμένων σωλήνων και τα οφέλη από τον καθαρισμό, ας δούμε μερικά σημάδια ότι πρέπει να καθαρίσετε αμέσως τις αποχετεύσεις σας.

Αργή αποστράγγιση

Αυτό είναι ίσως το πιο προφανές σημάδι ότι η αποχέτευση σας χρειάζεται καλό καθάρισμα. Εάν τρέχετε νερό και χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τον κανονικό για να στραγγίξει ή εάν η λεκάνη γεμίζει περισσότερο από ό,τι αδειάζει, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε την αποχέτευση.

Άσχημες οσμές

Καλύψαμε τους λόγους που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές από τις αποχετεύσεις σας, οπότε αν τις παρατηρήσετε, θεωρήστε το ως σημάδι ότι υπάρχει φράξιμο που χρειάζεται να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό.

Έντομα γύρω από την αποχέτευση

Μύγες, κατσαρίδες και άλλα ζωύφια που συγκεντρώνονται γύρω από έναν σωλήνα προσπαθούν να φτάσουν σε κάτι σε αυτόν.

Γουργούρισμα

Οι ήχοι γουργουρητού όταν πατάτε το καζανάκι είναι σημάδια βουλωμάτων στο σύστημα.

Πώς και πότε να καθαρίσετε τους σωλήνες σας

Είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε τους σωλήνες σας όταν κάνετε τον κανονικό καθαρισμό του σπιτιού σας κάθε Σαββατοκύριακο περίπου και, φυσικά, όταν παρατηρείτε σημάδια βουλωμένης αποχέτευσης.

Μπορείτε να αγοράσετε χημικά καθαριστικά αποχέτευσης, αλλά δεν προορίζονται για τακτική χρήση, καθώς περιέχουν καυστικές χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν τους σωλήνες και τις αποχετεύσεις σας και μπορούν επίσης να βλάψουν τους ανθρώπους εάν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Μια εξαιρετική μέθοδος είναι να καθαρίσετε τους σωλήνες σας με ένα συνδυασμό ζεστού νερού, ξιδιού και μαγειρικής σόδας. Αυτό είναι εύκολο να γίνει και πιθανότατα έχετε ήδη τα υλικά.

Η καλύτερη λύση καθαρισμού αποχέτευσης είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία όπως η Αποφράξεις Αντωνίου, που εξυπηρετεί κατοίκους και επιχειρήσεις στην Αθήνα. Μπορούμε να χειριστούμε όλες τις υδραυλικές σας ανάγκες, είτε πρόκειται για συντήρηση, επισκευές ή εγκατάσταση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button