Τι-πρέπει-να-ρωτήσετε-τον-υδραυλικό-σας

Τι πρέπει να ρωτήσετε τον υδραυλικό σας;

Δείτε τη λίστα με τις 4 σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον υδραυλικό σας και διαβάστε τη συνέχεια για να μάθετε πότε επιβάλλεται να καλέσετε έναν υδραυλικό για βοήθεια.

Η πρόσληψη ενός επαγγελματία υδραυλικού για πρώτη φορά μπορεί να είναι λίγο αγχωτική, ειδικά εάν το σπίτι σας δεν χρειάστηκε ποτέ σημαντικές ή ακόμα και μικρές επισκευές στο παρελθόν.

Υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού μια υδραυλικής επισκευής.

1. Τι θα συμβεί αν καθυστερήσω αυτήν την επισκευή;

Εάν είστε δύσπιστοι ότι μια άμεση επισκευή είναι η μόνη λύση ή εάν θέλετε μια δεύτερη γνώμη αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Ορισμένα υδραυλικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, ενώ άλλα θα είναι απλώς ενοχλητικά μέχρι να διορθώσετε τελικά το πρόβλημα.

Ο υδραυλικός σας θα πρέπει να είναι ειλικρινής μαζί σας χωρίς να υπερβάλλει για τις συνέπειες. Είναι πιθανό το σπίτι σας να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λόγω μιας βρύσης που έχει διαρροή; Πιθανώς όχι. Αλλά ο θόρυβος θα σας τρελάνει τελικά και είναι πιθανό να δείτε αύξηση στον λογαριασμό του νερού σας.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να καθυστερήσετε την αντικατάσταση ενός χαλασμένου θερμοσίφωνα. Οι θερμοσίφωνες συγκρατούν πολύ νερό και αυτό το νερό μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στο μπάνιο σας ή σε ολόκληρο το σπίτι σας.

2. Ποια είναι η αιτία αυτού του προβλήματος;

Η κατανόηση της ρίζας ενός προβλήματος είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η επανεμφάνισή του.

Εάν το σκληρό νερό προκαλεί φράξιμο στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας ή καταστρέφει τον θερμοσίφωνα σας, για παράδειγμα, η απόφραξη ή η αντικατάσταση σωλήνων και η εγκατάσταση ενός νέου θερμοσίφωνα κάθε λίγα χρόνια δεν θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα. Η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος αποσκλήρυνσης νερού για ολόκληρο το σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι ο υδραυλικός σας μπορεί να σας εξηγήσει πλήρως γιατί συμβαίνει το πρόβλημα και πώς η προτεινόμενη επιδιόρθωση θα είναι μια μακροπρόθεσμη λύση.

3. Πώς μπορώ να αποτρέψω την επανεμφάνιση αυτού του προβλήματος;

Μην ντρέπεστε να ζητήσετε από τον υδραυλικό σας να σας δείξει πώς να διορθώσετε απλά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων μόνοι σας. Το καθάρισμα ενός βουλωμένου σωλήνα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι απαιτεί υδραυλικό, αλλά οι υδραυλικοί έχουν συχνά χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μια κλήση για ένα βουλωμένο σιφόνι.

4. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις επισκευής;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο υδραυλικός σας θα περιγράψει τη λύση που πιστεύει ότι θα λειτουργήσει καλύτερα. Ανάλογα με το εύρος του προβλήματος, ωστόσο, η εξέταση κάποιων εναλλακτικών είναι μια έξυπνη κίνηση. Ρωτήστε τον υδραυλικό σας εάν μπορεί να σας προσφέρει μερικές επιλογές.

Ακόμα κι αν η κατάσταση φαίνεται επείγουσα, συνήθως έχετε χρόνο να καθίσετε και να σκεφτείτε προσεκτικά τις επιλογές που πρέπει να κάνετε. Ένα σπίτι είναι μια μεγάλη επένδυση και μερικά λεπτά στάθμισης των επιλογών σας δεν είναι πιθανό να κάνουν τίποτα χειρότερο.

Ορισμένα ζητήματα υδραυλικών είναι ξεκάθαρα επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μια άμεση κλήση σε έναν υδραυλικό, αλλά υπάρχουν και άλλα, μικρότερα προβλήματα που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας πρώτα.

Οι επισκευές των υδραυλικών χωρίς να καλέσετε υδραυλικό μπορεί να είναι τελικά ικανοποιητικές, αλλά να θυμάστε ότι ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι νοικοκύρηδες ξέρουν πότε να κάνουν πίσω και να αφήσουν τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους. Λοιπόν, πώς να ξέρετε πότε να καλέσετε έναν υδραυλικό σε όλη την Αττική για βοήθεια; Ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες ενδείξεις:

1. Υπάρχει νερό παντού.

Μια πλημμύρα μέσα στο σπίτι είναι ο εφιάλτης κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού, αλλά αν συμβεί σε εσάς, τηλεφωνήστε στον υδραυλικό σας ενώ κλείνετε την παροχή νερού στο σπίτι σας. Εάν δεν γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα παροχής νερού στο σπίτι σας ή αν δεν μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα, φροντίστε να δώσετε στον υδραυλικό σας αυτές τις πληροφορίες.

Οι πλημμύρες σε ένα σπίτι μπορεί να έχουν πολλές αιτίες, επομένως αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσετε να χειριστείτε μόνοι σας. Η διακοπή της παροχής νερού θα αποτρέψει την επιδείνωση του προβλήματος όσο περιμένετε να έρθει ο υδραυλικός.

2. Μόλις καθαρίσατε την αποχέτευση και ξεχειλίζει η τουαλέτα

Οι σωλήνες φράζουν ανά διαστήματα, είναι ενοχλητικό αλλά εντελώς φυσιολογικό. Αλλά αν υπάρχει υπερχείλιση λυμάτων λίγες μέρες μετά την εκκαθάριση της αποχέτευσης της μπανιέρας σας, πιθανότατα υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα φράγματα στον κύριο σωλήνα αποχέτευσης ή τους σωλήνες του σπιτιού σας μπορεί να επηρεάσουν τις αποχετεύσεις στο υπόλοιπο σπίτι, αλλά δεν θα μπορείτε να αφαιρέσετε αυτά τα είδη βουλωμάτων μόνοι σας. Ένας υδραυλικός θα πρέπει να ελέγξει τους εσωτερικούς σωλήνες του σπιτιού σας καθώς και τους εξωτερικούς σωλήνες, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας κάμερα, για να εντοπίσει τις αποφράξεις.

3. Η νέα σας βρύση στάζει

Μια βρύση που στάζει μπορεί να είναι αποτέλεσμα μερικών διαφορετικών αιτιών, αλλά τα φθαρμένα ή διαβρωμένα εσωτερικά μέρη είναι τα πιο συνηθισμένα. Ωστόσο, μια νέα βρύση δεν θα πρέπει να έχει αυτά τα προβλήματα, οπότε αν δείτε ότι στάζει η καινούργια σας βρύση, είναι πιθανό ότι η βρύση δεν είχε εγκατασταθεί σωστά.

Καλέστε έναν υδραυλικό για να επανεγκαταστήσει σωστά τη βρύση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υποκείμενα προβλήματα με το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας.

4. Έχετε παρατηρήσει μια ξαφνική αύξηση της πίεσης του νερού

Μια αισθητή αύξηση της πίεσης του νερού στις βρύσες και τις ντουζιέρες στο σπίτι σας είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να έχετε χαλασμένη βαλβίδα ρύθμισης πίεσης. Αυτή η βαλβίδα είναι σημαντική επειδή μειώνει την πίεση της παροχής νερού σε ένα επίπεδο που δεν θα βλάψει τις υδραυλικές συσκευές σας. Ζητήστε από τον υδραυλικό σας να το διερευνήσει και να αντικαταστήσει τη βαλβίδα του ρυθμιστή πίεσης εάν χρειάζεται.

5. Υποψιάζεστε ότι έχετε σωλήνες μολύβδου.

Εάν το σπίτι σας χτίστηκε πριν από το 1986, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το υδραυλικό του σύστημα να περιέχει μολύβδινους σωλήνες ή μεταλλικούς σωλήνες συνδεδεμένους με συγκόλληση που περιέχει μόλυβδο. Το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί εάν το σπίτι σας έχει ανακαινιστεί, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Μην επιχειρήσετε οποιαδήποτε υδραυλική εργασία μόνοι σας εάν πιστεύετε ή γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι το σπίτι σας έχει σωλήνες μολύβδου.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button