Τι-να-κάνετε-όταν-στάζει-ο-σωλήνας

Τι να κάνετε όταν στάζει ο σωλήνας

Οι σωλήνες που στάζουν μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά εάν δεν επισκευαστούν αμέσως, μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά. Μπορείτε να βρείτε κάποιες σύντομες λύσεις για να μειώσετε τη ζημιά όσο περιμένετε να έρθει ένας επαγγελματίας και να διορθώσει τη διαρροή. Ακολουθούν ορισμένες γρήγορες επιδιορθώσεις για τον σωλήνα που έχει διαρροή που μπορείτε να εφαρμόσετε όσο περιμένετε για επαγγελματική επισκευή.

Τα πρώτα βήματα όταν στάζει ο σωλήνας

Θα σας δώσουμε συμβουλές σχετικά με τη χρήση προϊόντων επισκευής και μεθόδων για διαρροές σωλήνων, αλλά πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες για το συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείτε. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα και διαδικασίες προορίζονται να είναι προσωρινές επιδιορθώσεις.

Εάν αφήσετε μια προσωρινή επισκευή στη θέση του, μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε μια επισκευή σωλήνων με διαρροή.

Το προϊόν επισκευής πρέπει να ταιριάζει με τον σωλήνα που επισκευάζετε. Διαφορετικά προϊόντα επισκευής είναι κατάλληλα για διαφορετικά υλικά, τύπους και μεγέθη σωλήνων. Οι σωλήνες που παρέχουν πόσιμο νερό απαιτούν προϊόντα επισκευής που έχουν σχεδιαστεί για αυτή τη χρήση. Μπορεί να τα δείτε προοριζόμενα για χρήση με πόσιμο νερό. Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επισκευή είναι κατάλληλη για το μέγεθος διαρροής και την ποσότητα της πίεσης του νερού που χειρίζεται ο σωλήνας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να κλείσετε την παροχή του στον κατεστραμμένο σωλήνα πριν ξεκινήσετε την εργασία. Εάν δεν υπάρχει βαλβίδα διακοπής κοντά στη διαρροή, κλείστε την κύρια βαλβίδα παροχής νερού για το σπίτι σας.

Θα πρέπει να καθαρίσετε το σωλήνα γύρω από το σημείο επισκευής για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, το γράσο και τυχόν άλατα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επισκευή. Ορισμένα προϊόντα απαιτούν επίσης να στεγνώσετε την περιοχή επισκευής.

Εάν η διαρροή είναι κοντά σε ηλεκτρικά εξαρτήματα, εξαρτήματα, καλώδια κ.λπ., απενεργοποιήστε πρώτα το ρεύμα. Τέλος, να φοράτε γάντια νιτριλίου ή λάτεξ όταν επισκευάζετε τον σωλήνα σας.

Χρησιμοποιήστε σφιγκτήρα

Οι σφιγκτήρες επισκευής σωλήνων χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν μια διαρροή ή σπάσιμο σωλήνα και προσφέρουν μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση για τις διαρροές. Οι σφιγκτήρες μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή επιδιόρθωση μιας κατεστραμμένης ή διαρρέουσας άρθρωσης σε έναν σωλήνα.

Συνήθως αποτελούνται από ένα εύκαμπτο ελαστικό προστατευτικό στο εσωτερικό ενός μεταλλικού χιτωνίου που τοποθετείται πάνω από την επιφάνεια του σωλήνα που έχει διαρροή για να σφραγίσει τη διαρροή.

Τοποθετήστε τον σφιγκτήρα πάνω από το προβληματικό σημείο με την ελαστική επένδυση που καλύπτει τον σωλήνα. Στη συνέχεια, σφίξτε τις βίδες που συγκρατούν τον σφιγκτήρα επισκευής για να καλύψετε τη διαρροή και να δημιουργήσετε μια σφιχτή στεγανοποίηση, εμποδίζοντας τη διαρροή νερού από το σωλήνα. Μόλις εγκατασταθεί μόνιμα ο σφιγκτήρας, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να παρέχει επαρκή σφράγιση για κάποιο διάστημα.

Εφαρμόστε στόκο

Ο εποξειδικός στόκος είναι η καλύτερη κόλλα για μόνιμη επισκευή αντικειμένων που είναι ακριβά στην αντικατάσταση ή δύσκολο να αφαιρεθούν. Η διαρροή σωλήνα είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να διορθωθούν γρήγορα και επιτυχώς με εποξειδικό στόκο. Είναι μια ουσία που γίνεται πιο σκληρή όταν εκτίθεται στο νερό.

Ο εποξειδικός στόκος αποτελείται από δύο ουσίες , μια ρητίνη και ένα σκληρυντικό  και έχει μια υφή παρόμοια με τον πηλό. Ο εποξειδικός στόκος μπορεί να επιδιορθώσει τρύπες ή ρωγμές χάρη στη συνοχή του πιέζοντας απαλά την κόλλα στην κατεστραμμένη επιφάνεια.

Αυτός ο στόκος δημιουργεί ένα αδιάβροχο σφράγισμα για την προσωρινή επιδιόρθωση διαρροών σωλήνων ή κενών σε ντουλάπια, πλακάκια ή τοιχοποιία. Επιπλέον, μπορεί να σφραγίσει εξαρτήματα υδραυλικών όπως χαλκός, ορείχαλκος και άλλα μη σιδηρούχα μέταλλα.

Απλώς εφαρμόστε το στόκο πάνω από τη διαρροή και αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ώρες για να το χρησιμοποιήσετε. Ο στόκος θα δημιουργήσει μια συμπαγή, στεγανή σφράγιση μόλις στεγνώσει, σταματώντας τη διαρροή προτού επιδεινωθεί.

Ταινία επισκευής σωλήνων

Η ελαστική ταινία επισκευής σωλήνων είναι μια καλή προσωρινή λύση για διαρροές σωλήνων. Κλείστε την παροχή νερού και τυλίξτε την ταινία μερικές φορές γύρω από το σωλήνα που έχει διαρροή για να δημιουργήσετε μια στεγανή σφράγιση. Είναι κατάλληλη για συναρμολόγηση και επισκευή καλωδίων, εύκαμπτων σωλήνων, πλαστικών και μεταλλικών σωλήνων. Αυτός είναι επίσης ένας από τους πιο φθηνούς τρόπους για να σταματήσετε προσωρινά τη διαρροή του σωλήνα.

Είναι καλή ιδέα να μάθετε την πηγή της διαρροής του σωλήνα, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό ενός συστήματος σωληνώσεων που διαβρώνεται. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ζητήσετε από έναν επαγγελματία της Αποφράξεις Αντωνίου να εξετάσει το σύστημα σωληνώσεων προτού προκληθεί περαιτέρω ζημιά. Αυτά τα μέτρα μπορεί να βοηθήσουν στην προσωρινή διακοπή της διαρροής, αλλά θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για ένα πιο σοβαρό ζήτημα.

Δοκιμές και καθαρισμός των σωλήνων

Μόλις ολοκληρώσετε την επισκευή, ανοίξτε ξανά αργά την παροχή νερού και ελέγξτε την περιοχή που επισκευάσατε για διαρροές. Εάν ο σωλήνας εξακολουθεί να έχει διαρροή, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε ξανά την επισκευή ή να δοκιμάσετε μια διαφορετική μέθοδο. Έπειτα, καθαρίστε το νερό που έχει απομείνει από τη διαρροή.

Ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος της διαρροής και το πόσο γρήγορα το παρατηρήσατε, μπορεί να μπορέσετε να στεγνώσετε μόνοι σας την περιοχή. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να στεγνώσει καλά την περιοχή και να ελέγξει για κρυφές ζημιές σε τοίχους, οροφές ή δάπεδα.

Επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου το συντομότερο δυνατό για να κάνετε μόνιμες επισκευές. Μην αφήνετε μια προσωρινή επισκευή για περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Το σκληρό νερό επηρεάζει το υδραυλικό σας σύστημα δημιουργώντας συσσώρευση αλάτων στους σωλήνες, που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πίεση του νερού και να οδηγήσει σε φράξιμο. Οι αυξομειώσεις στην πίεση του νερού στις σωληνώσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν ρήξεις και διαρροές, πράγμα που συχνά σημαίνει δαπανηρές επισκευές.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τη ζημιά στους σωλήνες νερού σας και να εξοικονομήσετε χρήματα είναι πρώτα να καταπολεμήσετε το σκληρό νερό τοποθετώντας έναν αποσκληρυντή νερού στο σπίτι σας, ο οποίος θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Το σκληρό νερό επηρεάζει το υδραυλικό σας σύστημα δημιουργώντας συσσώρευση αλάτων στους σωλήνες, που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πίεση του νερού και να οδηγήσει σε φράξιμο.

Εκτός από τον κίνδυνο δαπανηρής ζημιάς στις υδραυλικές σωληνώσεις και τις συσκευές σας, το σκληρό νερό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος της θέρμανσης του νερού μέσω του θερμοσίφωνα, αναγκάζοντας παράλληλα τον θερμοσίφωνα σας να δουλέψει σκληρότερα και συνεπώς να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button