Πώς-να-καταλάβετε-εάν-έχετε-διαρροή

Πώς να καταλάβετε εάν έχετε διαρροή

Οι διαρροές είναι απίστευτα συχνές. Μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλούς μηνιαίους λογαριασμούς νερού ή ζημιά στο σπίτι σας. Είναι σημαντικό να βρείτε και να διορθώσετε την πηγή της διαρροής όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ευτυχώς, ορισμένες διαρροές μπορούν να επισκευαστούν εύκολα, αλλά άλλες θα απαιτήσουν τη βοήθεια επαγγελματία υδραυλικού από την Αποφράξεις Αντωνίου. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί να προσλάβετε έναν υδραυλικό, το να βρείτε μόνοι σας τη διαρροή μπορεί να σας γλιτώσει από τα επιπλέον έξοδα.

Πώς να καταλάβετε εάν έχετε διαρροή

Παρακολουθήστε το λογαριασμό του νερού σας

Η οικιακή χρήση νερού είναι αρκετά σταθερή από μήνα σε μήνα. Εάν ο λογαριασμός του νερού σας έχει αυξηθεί απροσδόκητα, παρόλο που δεν έχετε καταναλώσει περισσότερο νερό από το συνηθισμένο, είναι πιθανό να έχετε διαρροή.

Παρακολουθήστε τον μετρητή νερού σας

Οι μετρητές νερού συνήθως στεγάζονται μέσα σε ένα κουτί στο έδαφος κοντά στο δρόμο μπροστά από το σπίτι σας, αλλά μερικές φορές βρίσκονται σε πίσω ή πλαϊνές αυλές.

Στο κέντρο του μετρητή νερού σας υπάρχει ένας δείκτης διαρροής, ο οποίος είναι συχνά ένας αστερίσκος ή ένα έγχρωμο τρίγωνο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε για διαρροή κλείνοντας όλες τις συσκευές που καταναλώνουν νερό, όπως το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων σας και την τουαλέτα, τους νεροχύτες και το ντους σαςκαι μετά παρακολουθώντας την ένδειξη διαρροής για αρκετά λεπτά για να δείτε αν κινείται . Αν μετακινηθεί, έχετε κάπου διαρροή υδραυλικών.

Πώς να βρείτε την πηγή των διαρροών

Τώρα που έχετε διαπιστώσει ότι έχετε διαρροή κάπου στο σπίτι σας, θα πρέπει να ψάξετε στις παρακάτω περιοχές για να βρείτε την πηγή.

Τοίχοι, οροφές και δάπεδα

Αν δείτε καφέ ή κιτρινωπούς λεκέδες νερού ή μαύρες κηλίδες μούχλας (ειδικά σε μια περιοχή που γενικά δεν εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα υγρασίας) στους τοίχους ή την οροφή σας, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι το νερό διαρρέει από πίσω τους. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ορατά σημάδια ζημιάς από υγρασία ή μούχλα, η μυρωδιά μπορεί να σημαίνει ότι μια διαρροή έχει προκαλέσει το σχηματισμό μούχλας μέσα στους τοίχους ή την οροφή.

Μπορεί να μπορείτε να βρείτε την πηγή μιας διαρροής στην οροφή επιθεωρώντας τις υδραυλικές γραμμές στη σοφίτα σας, αλλά μια διαρροή μέσα στους τοίχους ή στο πάτωμα θα απαιτήσει τη βοήθεια επαγγελματία υδραυλικό.

Συσκευές

Ελέγξτε το χώρο γύρω από τη βάση κάθε συσκευής που παρέχεται με νερό όπως το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων, το ψυγείο και τον θερμοσίφωνα σας για λακκούβες με νερό. Εάν βρείτε νερό, ελέγξτε για υγρασία σε όλο το μήκος των σωλήνων και τις βαλβίδες παροχής νερού στον τοίχο. Μια γραμμή τροφοδοσίας συνήθως παρουσιάζει διαρροή μπορεί να προκύψει επειδή ο σωλήνας είναι ραγισμένος ή κατεστραμμένος, επομένως θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι συνδέσεις που παρουσιάζουν διαρροή είναι συχνά χαλαρές και μπορούν να σφίξουν για να διορθωθεί η διαρροή. Μια διαρροή βαλβίδας διακοπής μπορεί μερικές φορές να διορθωθεί σφίγγοντας τις συνδέσεις της, αλλά συνήθως θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Εάν η διαρροή προέρχεται από τον θερμοσίφωνα σας, ελέγξτε επίσης για διαρροές στη βαλβίδα και αντικαταστήστε την εάν έχει διαρροή. Εάν η διαρροή δεν προέρχεται τον σωλήνα, ο ίδιος ο θερμοσίφωνας πιθανότατα παρουσιάζει διαρροή και πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Ακόμη και μια μικρή διαρροή στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη του εντός εβδομάδων, η οποία θα κατέληγε σε μια μεγάλη πλημμύρα μέσα στο σπίτι σας ή και κάτι πιο επικίνδυνο.

Νεροχύτες

Οι νεροχύτες κουζίνας και μπάνιου μπορεί να έχουν διαρροή από τη βρύση, τους σωλήνες και τις βαλβίδες διακοπής.

Εάν υπάρχει διαρροή από μια βρύση είναι συνήθως από πρόβλημα στο εσωτερικό της βρύσης, ανάλογα με τον τύπο της βρύσης που έχετε. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας ποια λαβή προκαλεί τη διαρροή κλείνοντας μία από τις βαλβίδες παροχής νερού κάτω από το νεροχύτηκαι δείτε εάν αυτό σταματά τη διαρροή. Εάν όχι, κλείστε την άλλη βαλβίδα. Η λαβή που αντιστοιχεί στη βαλβίδα διακοπής που σταμάτησε τη διαρροή πρέπει να επισκευαστεί με ανταλλακτικό που ταιριάζει με τον τύπο και τη μάρκα της βρύσης σας.

Εάν δεν υπάρχει διαρροή από τη βρύση, ελέγξτε για λακκούβες με νερό, λεκέδες νερού, μπογιά που ξεθωριάζει ή μούχλα μέσα στα ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη σας. Εάν εντοπίσετε κάποιο από αυτά, αναζητήστε για υγρασία. Σφίξτε τυχόν χαλαρές συνδέσεις και αντικαταστήστε τον φθαρμένο σωλήνα.

Τουαλέτα

Οι τουαλέτες μπορεί να διαρρεύσουν εξωτερικά στον σωλήνα ή στο καζανάκι ή στη βάση της λεκάνης.

Εάν υπάρχει νερό στο δάπεδο γύρω από την τουαλέτα σας, ελέγξτε για υγρασία στον σωλήνα και στις συνδέσεις του. Σφίξτε τυχόν χαλαρές συνδέσεις και αντικαταστήστε το φθαρμένο στοιχείο.

Εάν δεν υπάρχει νερό στο πάτωμα, ελέγξτε για εσωτερική διαρροή βάζοντας μερικές σταγόνες χρωστικής τροφίμων στην λεκάνη. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δείτε το χρώμα των τροφίμων στη λεκάνη της τουαλέτας μέσα σε λίγα λεπτά.

Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα που είναι προσαρτημένη στη λαβή της τουαλέτας δεν εμποδίζει το πτερύγιο και δεν προκαλεί διαρροή.

Σε εξωτερικό χώρο

Τα υγρά και λασπωμένα σημεία ή τα ασυνήθιστα πράσινα μπαλώματα στο γκαζόν στην αυλή σας μπορεί να σημαίνουν ότι υπάρχει διαρροή σε έναν υπόγειο σωλήνα. Σκάψτε προσεκτικά γύρω από την ύποπτη περιοχή για να ανακαλύψετε τον σωλήνα και να βρείτε τη διαρροή. Μπορεί να είστε σε θέση να επισκευάσετε μόνοι σας μια γραμμή άρδευσης, αλλά η διόρθωση μιας διαρροής στην κύρια γραμμή παροχής νερού θα απαιτήσει έναν υδραυλικό.

Τι να κάνετε εάν βρείτε διαρροή

Αν και μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας μια διαρροή, μη διστάσετε να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου εάν δεν αισθάνεστε άνετα να εκτελέσετε την επισκευή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η προσπάθεια επισκευής χωρίς επαγγελματίαμπορεί να επιδεινώσει τη διαρροή και να προκαλέσει ακόμη πιο ακριβή ζημιά.

Θα πρέπει επίσης να καλέσετε έναν υδραυλικό εάν η ένδειξη διαρροής του λογαριασμού νερού και του μετρητή νερού σας δείχνουν ότι έχετε διαρροή, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε από πού προέρχεται. Εκτός από την εύρεση και τη διόρθωση της διαρροής, ένας υδραυλικός θα μπορεί να ελέγξει για ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν από τη διαρροή και θα σας βοηθήσει να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της διαρροής.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button