Πώς-να-επιδιορθώσετε-τους-σωλήνες-σας

Πώς να επιδιορθώσετε τους σωλήνες σας

Τα περισσότερα προβλήματα υδραυλικών συμβαίνουν σε εξαρτήματα όπως νεροχύτες, μπανιέρες και τουαλέτες. Μερικές φορές, ωστόσο, οι ίδιοι οι σωλήνες είναι η ρίζα του προβλήματος.

Στο άρθρο, θα σας πούμε πώς να αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις δυσκολίες και πως να επιδιορθώσετε τους σωλήνες σας.

Πώς να διορθώσετε σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή

Υπάρχουν όλων των ειδών οι διαρροές σωλήνων. Μπορεί να πλημμυρίσει το σπίτι σας, ενώ άλλες διαρροές δεν είναι τόσο επιζήμιες. Η προσέγγισή σας για να σταματήσετε μια διαρροή εξαρτάται από τον τύπο της διαρροής. Εάν η διαρροή είναι σε άρθρωση, σφίξτε την άρθρωση. Εάν η διαρροή είναι σε σωλήνα, αφαιρέστε το τμήμα που παρουσιάζει διαρροή και αντικαταστήστε το με ένα νέο τμήμα. Δυστυχώς, αυτό λέγεται πιο εύκολα παρά γίνεται γιατί χρειάζεστε έναν υδραυλικό από την Αποφράξεις Αντωνίου.

Για παράδειγμα, όταν περιστρέφετε έναν σωλήνα από γαλβανισμένο χάλυβα για να τον ξεβιδώσετε από το εξαρτημά του στο ένα άκρο, σφίγγετε τον σωλήνα στο εξάρτημά του στο άλλο άκρο. Με τον χαλκοσωλήνα, το νέο τμήμα πρέπει να συγκολληθεί στη θέση του. Οι περισσότερες εργασίες αντικατάστασης σωλήνων είναι καλύτερα να ανατεθούν σε έναν υδραυλικό.

Το πρόβλημα με όλες αυτές τις λύσεις είναι ότι ένας σωλήνας που είναι αρκετά κατεστραμμένος για να γίνει μια διαρροή συχνά αρχίζει να διαρρέει και σε άλλα μέρη. Μπορείτε να διορθώσετε ένα μόνο σημείο για να δείτε τον σωλήνα να σπάει κάπου αλλού. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου η διαρροή είναι αποτέλεσμα διάβρωσης, πιθανότατα θα χρειαστεί αντικατάσταση ολόκληρου του τμήματος του σωλήνα. Αυτή είναι συνήθως μια δουλειά για έναν επαγγελματία υδραυλικό από την Αποφράξεις Αντωνίου.

Πώς να διορθώσετε τους σωλήνες που «ιδρώνουν»

Μερικές φορές στάζει τόσο πολύ νερό από έναν σωλήνα που είστε σίγουροι ότι κάπου πρέπει να υπάρχει διαρροή. Σε πιο προσεκτική εξέταση, ωστόσο, μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν υπάρχει διαρροή αλλά μάλλον εφίδρωση ή συμπύκνωση στο σωλήνα.

Η εφίδρωση εμφανίζεται όταν το νερό στο εσωτερικό του σωλήνα είναι πολύ πιο κρύο από τον υγρό αέρα που περιβάλλει. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο αέρας είναι φυσικά ζεστός. Το χειμώνα, ο αέρας θερμαίνεται από τον καυστήρα. Και στις δύο περιπτώσεις, όταν ο ζεστός, υγρός αέρας φτάσει σε κρύους σωλήνες, σχηματίζονται σταγόνες υγρασίας και στάζουν σαν να υπήρχε μια μικροσκοπική τρύπα στον σωλήνα.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο του προβλήματος υγρασίας ενός σωλήνα εφίδρωσης είναι η μόνωση των σωλήνων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτοκόλλητης χοντρής ταινίας που έχουν σχεδιαστεί για να προσκολλώνται εύκολα σε σωλήνες.

Πριν εφαρμόσετε την ταινία, σκουπίστε τους σωλήνες για να γίνουν όσο πιο στεγνοί γίνεται. Τυλίξτε την ταινία έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τον σωλήνα και τα εξαρτήματα. Δεν πρέπει να βλέπετε άλλα σημάδια εφίδρωσης.

Απόψυξη παγωμένων σωλήνων

Μπορεί να νομίζετε ότι ολόκληρο το υδραυλικό σας σύστημα είναι σε άψογη κατάσταση λειτουργίας και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να σπάσει ένας σωλήνας και να πλημμυρίσει το σπίτι σας. Υπάρχει μια κατάσταση, ωστόσο, που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί. Το νερό που παγώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε έναν απροστάτευτο σωλήνα διαστέλλεται και αυτή η διαστολή μπορεί να σπάσει έναν κατά τα άλλα υγιή σωλήνα.

Ένας παγωμένος σωλήνας είναι πάντα μια ταλαιπωρία, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μια πολύ πιο σοβαρή κατάσταση από μια απλή απώλεια νερού. Λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για την απόψυξη παγωμένων σωλήνων ή χειρότερα, για την επισκευή ενός σωλήνα που σκάει όταν το νερό σε αυτόν παγώσει.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν ξυπνήσετε ένα παγωμένο χειμωνιάτικο πρωινό για να βρείτε έναν σωλήνα νερού παγωμένο.

Ξεκινήστε την απόψυξη του σωλήνα από τη βρύση και συνεχίστε προς το άλλο άκρο του παγωμένου τμήματος. Καθώς λιώνετε τον πάγο, το νερό και ο ατμός θα βγουν ανοιχτή βρύση. Εάν ξεκινούσατε από τη μέση, ο ατμός που παράγεται από το λιώσιμο του πάγου θα μπορούσε να παγιδευτεί και να δημιουργήσει αρκετή πίεση για να σπάσει ο σωλήνας.

Πώς να αποψύξετε τους σωλήνες;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπαγώσετε τους σωλήνες του σπιτιού σας. Εδώ είναι μια λίστα:

Πιθανώς η πιο δημοφιλής και ασφαλέστερη επιλογή απόψυξης σωλήνων είναι η χρήση ζεστού νερού. Τυλίξτε και στερεώστε μια πετσέτα γύρω από το σωλήνα για να συγκεντρωθεί και να συγκρατηθεί η θερμότητα πάνω του. Τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από τον σωλήνα για να κρατήσει το νερό που φεύγει και μετά ρίξτε ζεστό νερό πάνω από την πετσέτα.

Ένας πιο γρήγορος αλλά πιο επικίνδυνος τρόπος για την απόψυξη παγωμένων σωλήνων είναι να γίνει με φλόγιστρο. Με αυτήν την πηγή θερμότητας, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποτρέψετε τη φλόγα του πυρσού να καταστρέψει ή να κάψει τον τοίχο πίσω από τον σωλήνα. Ένα πυρίμαχο υλικό μεταξύ σωλήνα και τοίχου είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείτε το γλόγιστεο είναι το κύριο στοιχείο για την ασφαλή απόψυξη του σωλήνα. Φροντίστε η φλόγα να κινείται εμπρός και πίσω. Μην το αφήνετε ποτέ σε ένα σημείο για πολλή ώρα.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν βρίσκεστε κοντά σε συγκολλημένες συνδέσεις σωλήνων. Περάστε από πάνω τους πολύ γρήγορα διαφορετικά μπορεί να λιώσουν και να προκληθούν διαρροές και θα διαπιστώσετε ότι έχετε ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα στα από έναν παγωμένο σωλήνα. Προσοχή, μην χρησιμοποιείτε ποτέ φλόγιστρο σε πλαστικό σωλήνα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το πιστολάκι μαλλιών ως πηγή θερμότητας για να ξεπαγώσετε τον σωλήνα. Αυτός ο τρόπος είναι πιο αργός αλλά είναι πολύ πιο ασφαλής.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button