Πώς να επιδιορθώσετε την τουαλέτα χωρίς υδραυλικό

Πώς να επιδιορθώσετε την τουαλέτα χωρίς υδραυλικό

Υπάρχουν πολλά προβλήματα τουαλέτας που πρέπει να αφεθούν στους επαγγελματίες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται κάθε πρόβλημα υδραυλικό. Στην πραγματικότητα, ορισμένες από τις σύγχρονες τουαλέτες συνοδεύονται από εγχειρίδια χρήσης στα οποία μπορούν να ανατρέξουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε μερικά από τα κοινά προβλήματα τουαλέτας και συμβουλές για το πώς μπορείτε να τα λύσετε χωρίς να χρειαστείτε υδραυλικό.

Πρόβλημα: Βουλωμένη τουαλέτα

Ένα ολικόή ένα μερικό φράξιμο θα εμποδίσει το νερό να ρέει όπως θα έπρεπε. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, υπάρχει πιθανότητα να έχουν προσπαθήσει να ρίξουμε παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα στην τουαλέτα. Το να ρίξετε στην λεκάνη χαρτοπετσέτες, σερβιέτες, μαντηλάκια και γενικά οτιδήποτε άλλο δεν είναι βιοδιασπώμενο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα βουλώματα στις τουαλέτες. Κατά γενικό κανόνα, αποφύγετε να ξεπλύνετε οτιδήποτε δεν είναι ανθρώπινο απόρριμμα, ακόμα κι αν έχει επισημανθεί ως «ξεπλύσιμο». Απορρίψτε τέτοια αντικείμενα μαζί με άλλα σκουπίδια.

Λύση

Τα φράγματα τουαλέτας συνήθως δεν βρίσκονται πολύ μακριά στην αποχέτευση και, ως εκ τούτου, μπορούν να αποφραχθούν με μια βεντούζα. Εάν το αντικείμενο που προκαλεί το φράξιμο έχει κολλήσει στο σιφόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο για να το βγάλετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ένα έμβολο καλού μεγέθους για να μειώσετε το πιτσίλισμα και επίσης να έχετε πολλή αναρρόφηση.

Πρόβλημα: Διαρροή τουαλέτας

Η δεξαμενή της τουαλέτας σας κρατά νερό το οποίο απελευθερώνεται στη λεκάνη. Μερικές φορές, αυτό το νερό μπορεί να διαρρεύσει στη λεκάνη και αυτό το επιπλέον νερό απλώς κατεβαίνει στην αποχέτευση. Επειδή τέτοιες διαρροές είναι δύσκολο να εντοπιστούν, μπορεί να καταλήξετε να σπαταλάτε πολλά λίτρα νερού κάθε χρόνο χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Ένας εύκολος τρόπος για να επιβεβαιώσετε εάν η τουαλέτα σας έχει διαρροή είναι να βάλετε λίγο χρώμα τροφίμων στη δεξαμενή. Αν υπάρχει διαρροή, θα δείτε το χρώμα στο νερό που υπάρχει στη λεκάνη. Εκτός από τη διαρροή νερού, είναι επίσης δυνατό να υπερχειλίσει μέσω του σωλήνα υπερχείλισης.

Όταν η δεξαμενή λειτουργεί σωστά, η στάθμη του νερού πρέπει να απέχει τουλάχιστον 1 εκατοστό από το σωλήνα. Το νερό που ρέει μέσα από τη δεξαμενή συνήθως σημαίνει ότι η βαλβίδα πλήρωσης έχει δυσλειτουργήσει.

Λύση

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για τη διαρροή νερού στην τουαλέτα. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ένα πτερύγιο που δεν έχει στερεωθεί σφιχτά στην έδρα της βαλβίδας. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι μια ραγισμένη βαλβίδα ή μια χαλασμένη φλάντζα. Σφίξτε το πτερύγιο ή αντικαταστήστε τη φλάντζα που έχει αποτύχει και η διαρροή θα πρέπει να σταματήσει.

Εάν η διαρροή είναι μέσω του σωλήνα, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα έχει βιδωθεί καλά στη θέση της. Το νερό που ξεχειλίζει από τη δεξαμενή συνήθως σημαίνει ότι η βαλβίδα δεν είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εμποδίζει την είσοδο περισσότερου νερού μόλις γεμίσει η δεξαμενή.

Πρόβλημα: Η τουαλέτα δεν γεμίζει

Όταν η τουαλέτα σας λειτουργεί καλά, η στάθμη του νερού στη λεκάνη της τουαλέτας καθορίζεται από το ύψος της εξόδου της εσωτερικής παγίδας p. Εάν η στάθμη του νερού στη λεκάνη είναι πολύ υψηλή, είναι ένδειξη ότι η τουαλέτα είναι βουλωμένη. Ωστόσο, εάν η στάθμη του νερού πέσει πολύ χαμηλά στη λεκάνη, υπάρχουν τέσσερις πιθανοί λόγοι. Αυτοί είναι:

Κατεστραμμένος σωλήνας

Ο συγκεκριμένος σωλήνας είναι ένας πλαστικός εύκαμπτος σωλήνας που είναι υπεύθυνος για την αποστολή νερού πίσω στη δεξαμενή της τουαλέτας. Ο σωλήνας συνδέεται με τον σωλήνα αποχέτευσης και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ξεκουμπώσει από αυτόν λόγω φθοράς. Εάν συμβεί αυτό, η δεξαμενή γεμίζει γρήγορα με νερό, με αποτέλεσμα η βαλβίδα να διακόπτει τη ροή του νερού ακόμη και πριν προλάβει να γεμίσει επαρκώς.

Ραγισμένη λεκάνη τουαλέτας

Οι ραγισμένες λεκάνες τουαλέτας είναι αρκετά σπάνιες, αλλά εξακολουθούν να συμβαίνουν. Αν δείτε νερό στο πάτωμα και ξέρετε ότι δεν είναι επειδή κάποιος «έχασε τον στόχο του», είναι πολύ πιθανό να έχετε μια ραγισμένη λεκάνη. Εάν έχετε ραγισμένη λεκάνη, η στάθμη του νερού στη λεκάνη της τουαλέτας θα είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο.

Εκτός από τους αυξημένους λογαριασμούς νερού, η διαρροή νερού στο πάτωμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δομικές ζημιές. Οι λεκάνες τουαλέτας είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη και δεν είναι δυνατή η επισκευή τους, επομένως μπορεί να χρειαστεί να την αντικαταστήσετε ολόκληρη και θα χρειαστείτε έναν υδραυλικό για αυτό.

Πρόβλημα: Αδύναμη ροή νερού όταν πατάτε το καζανάκι

Σε αυτή την περίπτωση η τουαλέτα σας μπορεί να είναι βουλωμένη ή η δεξαμενή σας μπορεί να μην έχει αρκετό νερό που χρειάζεται για να έχει το καζανάκι μια επιτυχημένη λειτουργία.

Λύσεις

Εάν ο σωλήνας σας λειτουργεί μια χαρά, αλλά η τουαλέτα σας ξεπλένει αργά, τότε η τουαλέτα μπορεί να είναι βουλωμένη με κάποια σκουπίδια που κατέληξαν στην τουαλέτα. Χρησιμοποιήστε ένα έμβολο για να το ξεβουλώσετε. Κατά κανόνα, αποφύγετε να ξεπλύνετε οτιδήποτε δεν είναι περιττώματα στην τουαλέτα.

Πρόβλημα: Η τουαλέτα πάει πέρα δώθε

Μια τουαλέτα πρέπει να παραμένει στο πάτωμα. Εάν η τουαλέτα σας ταλαντεύεται, φροντίστε να την παρακολουθήσετε αμέσως ακόμα κι αν δεν υπάρχουν διαρροές. Οι τουαλέτες συνήθως αρχίζουν να λικνίζονται πέρα δώθε όταν δεν ακουμπούν σωστά στο πάτωμα.

Υπάρχει μια φλάντζα που συνδέει την τουαλέτα σας με τον σωλήνα αποχέτευσης και εάν αυτή η φλάντζα είναι ελαφρώς ψηλότερα από το πάτωμα, η τουαλέτα μπορεί να ανυψωθεί και αυτό θα προκαλέσει ταλάντωση. Μερικές φορές, αυτό το πρόβλημα μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς το δάπεδο έχει καθίζηση ή όταν το καλαφάτισμα σκληραίνει.

Λύση

Μερικές φορές, τα μπουλόνια της φλάντζας είναι χαλαρά και το σφίξιμο τους βοηθά στη διατήρηση της τουαλέτας στη θέση της. Σφίξτε τα μπουλόνια χωρίς να τα σφίξετε πολύ γιατί θα μπορούσαν επίσης να σπάσουν την τουαλέτα προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button