Πώς-να-ελέγξετε-τα-υδραυλικά-του-σπιτιού-σας

Πώς να ελέγξετε τα υδραυλικά του σπιτιού σας

Μπορείτε να είστε υπερβολικά προσεκτικοί όταν αγοράζετε ένα σπίτι; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουν σε μια επιθεώρηση των υδραυλικών του νέου σπιτιού για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν κρυφά προβλήματα, ειδικά για παλαιότερα σπίτια με πιθανώς φθαρμένα εξαρτήματα και υδραυλικά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τα πιο κοινά σημεία για να ελέγξετε σωστά τα υδραυλικά του σπιτιού σας.

Κανένα σπίτι δεν είναι ίδιο, επομένως είναι δύσκολο να ξέρετε τι να περιμένετε από έναν έλεγχο των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Δεδομένου ότι δεν είστε ειδικός στα υδραυλικά, είναι καλή ιδέα να έχετε μια λίστα ελέγχου για να την εξετάσετε πριν από την επιθεώρηση.

Τα οφέλη από τον έλεγχο των οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων

Τα ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από άλλα προβλήματα σε ένα σπίτι. Χρειάζεται ένας εκπαιδευμένος υδραυλικός κοντά σας για να ελέγξει ότι οι σωλήνες λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Η ολοκλήρωση μιας διεξοδικής επιθεώρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων πριν από την αγορά ενός σπιτιού έχει μερικά σημαντικά οφέλη.

Αποφυγή δαπανών επισκευής

Εντοπίζοντας τυχόν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων προτού το σπίτι γίνει επίσημα δικό σας, μπορείτε συχνά να ζητήσετε από τον πωλητή του σπιτιού να διορθώσει το πρόβλημα ή να σας αποζημιώσει για τις επισκευές.

Μείωση της πιθανότητας επισκευών έκτακτης ανάγκης

Ένας ολοκληρωμένος έλεγχος θα σας δώσει μια λίστα με όλα τα οικιακά υδραυλικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Διορθώνοντας αυτά τα ζητήματα, υπάρχει πολύ μικρότερη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα έκτακτης ανάγκης υδραυλικών εγκαταστάσεων στο μέλλον.

Βελτίωση της ασφάλειας του σπιτιού

Τα υδραυλικά προβλήματα, όπως οι διαρροές σωλήνων, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία εάν δεν εντοπιστούν και επιδιορθωθούν αμέσως. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιθεώρησης μειώνει τυχόν κινδύνους για την υγεία.

Μείωση των λογαριασμών ενέργειας

Η διόρθωση διαρροών διασφαλίζει ότι το νερό δεν σπαταλάται στο νέο σας σπίτι και συμβάλλει σε χαμηλότερο μηνιαίο λογαριασμό νερού.

Κουζίνα

Ως η καρδιά του σπιτιού, η κουζίνα περιέχει πολλά κρίσιμα στοιχεία υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ελέγξτε το καθένα διεξοδικά για να αποφύγετε μελλοντικές επιπλοκές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας.

Βρύση νεροχύτη

Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εξάρτημα νερού. Λόγω της υψηλής χρήσης του, είναι πιο πιθανό να απαιτήσει επισκευές. Ελέγξτε για διαρροές, χαλαρές συνδέσεις ή χαμηλή πίεση νερού.

Σωλήνας νεροχύτη

Ελέγξτε τον σωλήνα της κουζίνας για τυχόν διαρροές. Εάν το νερό στο νεροχύτη στραγγίζει πολύ αργά, μπορεί να φταίει ένα φράξιμο. Η αδυναμία απομάκρυνσης του φράγματος θα μπορούσε να σημαίνει ένα πιο σημαντικό πρόβλημα, όπως μια παγίδα P ή απόφραξη περιοχής φίλτρου.

Βαλβίδες νερού

Εντοπίστε τις βαλβίδες παροχής ζεστού και κρύου νερού στη βρύση. Βεβαιωθείτε ότι μπορούν να ανοιγοκλείνουν εύκολα και να μην υπάρχουν ορατές διαρροές.

Συνδέσεις πλυντηρίου πιάτων

Επιθεωρήστε τον σωλήνα παροχής νερού του πλυντηρίου πιάτων. Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας χωρίς διαρροές ή ζημιές.

Συνδέσεις ψυγείου

Ορισμένα ψυγεία διαθέτουν σύνδεση νερού για παροχή πάγου και νερού. Εάν συμβαίνει αυτό, ελέγξτε ότι η σύνδεση έχει ρυθμιστεί σωστά και ότι δεν υπάρχουν διαρροές.

Μπάνιο

Προχωρώντας στο μπάνιο, αυτή η περιοχή είναι επίσης γεμάτη με ζωτικής σημασίας υδραυλικά είδη. Ένας ενδελεχής έλεγχος εδώ μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα από το να γίνουν σοβαρή ταλαιπωρία.

Βρύσες νεροχύτη

Ελέγξτε τις βρύσες νεροχύτη για διαρροές ή χαλαρές συνδέσεις. Εάν η ροή του νερού από τη βρύση είναι ακανόνιστη ή στερείται πίεσης νερού, ο αεριστής μπορεί να χρειαστεί να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί.

Σωλήνα νεροχύτη

Επιθεωρήστε τον σωλήνα νεροχύτη και τις παγίδες P για διαρροές ή βουλώματα. Το νερό πρέπει να αποστραγγίζεται ελεύθερα χωρίς καμία καθυστέρηση. Ακόμη και αφού μετακομίσετε, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να επιθεωρείτε τον σωλήνα του νεροχύτη ως μέρος της τακτικής συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Βαλβίδες νερού

Εντοπίστε τις βαλβίδες παροχής νερού σε κάθε βρύση και τουαλέτα. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε εύκολα να το ανοίξετε και να το κλείσετε και να μην υπάρχουν διαρροές. Εάν το κλείσιμο της βαλβίδας δεν σταματήσει τη ροή του νερού, η βαλβίδα πρέπει να αντικατασταθεί.

Υδραυλικά τουαλέτας

Αφαιρέστε το καπάκι από το καζανάκι και βεβαιωθείτε ότι το νερό αποστραγγίζεται και ξαναγεμίζει κατά το ξέπλυμα. Εάν η τουαλέτα ταλαντεύεται ή έχει υγρασία γύρω από τη βάση, πρέπει να αντικαταστήσετε τον δακτύλιο κεριού.

Άλλα κύρια μέρη οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων

Μην ξεχνάτε τα άλλα κύρια μέρη  υδραυλικών εγκαταστάσεων διάσπαρτα στο σπίτι. Κάθε ένα παίζει σημαντικό ρόλο στο συνολικό σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων και πρέπει να επιθεωρείται ανάλογα

Θερμοσίφωνας

Επιθεωρήστε τον θερμοσίφωνα για διαρροές, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το νερό που βρίσκεται κοντά στο νερό ή τους λεκέδες νερού κοντά στη βάση. Οποιαδήποτε ένδειξη διαρροής νερού μπορεί να υποδεικνύει γερασμένα εξαρτήματα που χρειάζονται αντικατάσταση.

Καλύμματα σωλήνων

Εντοπίστε τυχόν εύκαμπτους εύκαμπτους σωλήνας εξωτερικού χώρου. Σε ψυχρά κλίματα, δεν είναι ασυνήθιστο οι σωλήνες να παγώνουν και να ραγίζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανοίξτε οποιαδήποτε βαλβίδα που είναι συνδεδεμένη στο στόμιο του σωλήνα και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Σύστημα ποτίσματος

Εάν το σπίτι διαθέτει σύστημα ποτίσματος, επιθεωρήστε κάθε κεφαλή του ψεκαστήρα για τυχόν ζημιές μαζί με τα άλλα μέρη του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του ελεγκτή, των βαλβίδων και της αποτροπής αντίστροφης ροής.

Συνδέσεις πλυντηρίου ρούχων

Όπως και άλλες συνδέσεις νερού στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες ζεστού και κρύου νερού στο πλυντήριο είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν διαρροές. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες νερού δεν παρουσιάζουν υπερβολική φθορά.

Ζημιά από νερό στο σπίτι

Ενώ επιθεωρείτε όλα τα υδραυλικά στοιχεία σε όλο το σπίτι, αναζητήστε τυχόν ζημιές από το νερό. Αναζητήστε λεκέδες ή μούχλα σε οροφές, τοίχους ή δάπεδα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν κρυφή διαρροή νερού.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στις Αποφράξεις Αντωνίου και στους έμπιστους υδραυλικούς της που εξυπηρετούν όλη την Αττική για να ελέγξει τα υδραυλικά του σπιτιού σας και να απαλλαγείτε από δαπανηρές ζημιές.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button