Πώς-να-αυξήσετε-την-πίεση-του-νερού

Πώς να αυξήσετε την πίεση του νερού;

Αντιμετωπίζετε χαμηλή πίεση νερού στο ντους και σε άλλους χώρους του σπιτιού σας; Μάθετε τις καλύτερες συμβουλές μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης και επιδιόρθωσης προβλημάτων πίεσης νερού.

Το να ξεκινάτε ή να τελειώνετε μια κουραστική μέρα με ένα αδύναμο ντους είναι αρκετά απογοητευτικό. Όταν άλλες επισκευές γύρω από το σπίτι κατατάσσονται ως υψηλότερες προτεραιότητες, μερικές φορές απλά μαθαίνετε να ζείτε με κακή πίεση νερού.

Αποφασίστε επιτέλους να ασχοληθείτε με τα υδραυλικά σας ώστε να έχετε μια υγιή ροή νερού δοκιμάζοντας αυτές τις λύσεις για το πώς να αυξήσετε την πίεση του νερού.

1.Επικοινωνήστε με τους γείτονες σας

Επικοινωνήστε με τους γείτονες σας για να δείτε αν αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με την πίεση του νερού τους. Αν ναι, το πρόβλημα μπορεί να είναι με το σύστημα ύδρευσης της πόλης. Ακριβώς όπως οι σωληνώσεις του σπιτιού σας, τα συστήματα σε όλη την πόλη υπόκεινται σε διαρροές, βουλώματα, συσσώρευση και διάβρωση.

2. Δοκιμάστε μόνοι σας την πίεση

Πριν καλέσετε την εταιρεία ύδρευσης, μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας την πίεση του νερού της πόλης χρησιμοποιώντας ένα μετρητή πίεσης νερο. Απλώς βιδώστε τη συσκευή σε μια βρύση σωλήνα και ανοίξτε τη βρύση, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι οι υπόλοιπες βρύσες του σπιτιού σας και τυχόν συσκευές που χρησιμοποιούν νερό (για παράδειγμα, το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων) είναι κλειστές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 45 ή 50 psi είναι στη χαμηλή πλευρά, το 60 είναι μια καλή ένδειξη και το 80 ή πάνω είναι πολύ υψηλό. Αφού είτε αποκλείσετε είτε επιβεβαιώσετε ένα πρόβλημα πίεσης σε όλη την πόλη, μπορείτε να αποφασίσετε ποια βήματα θα ακολουθήσετε

3. Καθαρίστε τα φράγματα

Με την πάροδο του χρόνου, οι σωλήνες σας μπορεί να δημιουργήσουν συσσώρευση αλάτων και η κατάσταση μπορεί να είναι ιδιαίτερα άσχημη εάν έχετε σκληρό νερό. Σε ακραίες περιπτώσεις, η διάμετρος των σωλήνων μειώνεται μέχρι να φράξουν, εμποδίζοντας το νερό να ρέει ελεύθερα και σκοτώνει την πίεση του νερού του σπιτιού. Αυτό σας αφήνει με μια θλιβερή στάλα στο ντους ή μια ασήμαντη στάλα από τη βρύση

Ενώ οι ακραίες περιπτώσεις απαιτούν την αντικατάσταση τμημάτων του σωλήνα, μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας ορισμένα βουλώματα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα μπλοκαρίσματα στα σημεία εξόδου του συστήματός σας διαλύοντας τυχόν μεταλλικά στοιχεία που κολλάνε τις εργασίες μέσα στις κεφαλές του ντους σας.

Απλώς τοποθετήστε μια ανοιχτή σακούλα με φερμουάρ γεμάτη ξίδι πάνω από την κεφαλή του ντους ή τη βρύση σας, δέστε τη στη θέση της με λίγο σπάγκο και αφήστε τη μια νύχτα να μουλιάσει. Ξεπλύνετε τα καθαρισμένα εξαρτήματά σας το επόμενο πρωί και συνδέστε ξανά το μπάνιο σας. Εάν αυτό το τέχνασμα δεν αυξάνει την πίεση του νερού και πιστεύετε ότι υπάρχει ένα πιο σοβαρό φράγμα μέσα στους σωλήνες, καλέστε έναν υδραυλικό για να αξιολογήσει και να διορθώσει το πρόβλημα.

4. Ανοίξτε την κύρια βαλβίδα νερού

Αυτή η λύση απαιτεί κάτι περισσότερο από λίγα λεπτά ερευνητικής εργασίας. Το σπίτι σας έχει μια κύρια βαλβίδα νερού, που συνήθως βρίσκεται κοντά στο μετρητή. Η βαλβίδα ελέγχει τη ροή του νερού στους σωλήνες του σπιτιού σας. Βρείτε τη βαλβίδα και ελέγξτε αν είναι τελείως ανοιχτή. Το άνοιγμα μιας βαλβίδας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για την αύξηση της πίεσης του νερού στο σπίτι.

Μερικές φορές η κύρια βαλβίδα κλείνει κατά λάθος κατά τη διάρκεια επισκευών και συντήρησης ρουτίνας χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Εάν, για παράδειγμα, η πτώση της πίεσης του νερού συμπίπτει με την πρόσφατη εργασία που είχατε κάνει στο σπίτι, ο υδραυλικός μπορεί να έχει κλείσει την κύρια παροχή νερού και, στο τέλος της εργασίας, να έχει ανοίξει ξανά μόνο εν μέρει τη βαλβίδα. Το αποτέλεσμα: περιορισμένη ροή νερού και μειωμένη πίεση. Ευτυχώς, η βαλβίδα είναι εύκολο να ρυθμιστεί και δεν χρειάζεται να καλέσετε έναν υδραυλικό για αυτό.

5. Προσέξτε για διαρροές

Οι ραγισμένοι ή κατεστραμμένοι σωλήνες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα διαρροές νερού που διοχετεύουν το νερό καθώς αυτό ταξιδεύει μέσα από τους σωλήνες σας, αφήνοντας σας μόνο μια στάλα στη βρύση. Για να προσδιορίσετε εάν ο κύριος σωλήνας σας έχει υποστεί ζημιά, βεβαιωθείτε ότι όλες οι εσωτερικές και εξωτερικές βρύσες σε εσωτερικούς χώρους είναι κλειστές και, στη συνέχεια, κλείστε τη βαλβίδα νερού στο σπίτι σας και σημειώστε τον αριθμό που εμφανίζεται στο μετρητή νερού σας. Επιστρέψτε σε 2 ώρες και κάντε ξανά την ένδειξη του μετρητή. Μια αυξημένη ένδειξη είναι ένα σημάδι διαρροής – και ένα σημάδι ότι μπορεί να είναι καιρός να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη διάβρωση με την πάροδο του χρόνου, επομένως εάν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τους σωλήνες σας επιλέξτε ανώτερους πλαστικούς ή χάλκινους σωλήνες. Δεν πρέπει να αισθάνεστε πίεση για για να αντικαταστήσετε μόνοι σας τους σωλήνες. Η αντικατάσταση σωλήνων απαιτεί τις δεξιότητες ενός επαγγελματία υδραυλικού.

Αν και είναι ένα δαπανηρό έργο, η αντικατάσταση σωλήνων θα κάνει περισσότερα από τη βελτίωση της εμπειρίας σας στο ντους και την αύξηση της πίεσης του νερού. Εκτός από την αύξηση της πίεσης του νερού και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μελλοντικών διαρροών, η αντικατάσταση των παλιών υδραυλικών εγκαταστάσεων με νέα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβρωτικών ουσιών να μολύνουν το πόσιμο νερό σας, με αποτέλεσμα να έχετε νερό καλύτερης ποιότητας.

Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων χαμηλής πίεσης νερού σε ένα σπίτι. Με λίγη έρευνα, λίγη έρευνα, λίγη τεχνογνωσία καιπιθανώς κάποια επαγγελματική βοήθεια, θα πρέπει να είστε σε θέση να βελτιώσετε την πίεση του νερού του σπιτιού σχεδόν σε οποιοδήποτε σενάριο.

Εμπιστευτείτε τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button