Πώς-να-επιδιορθώσετε-μόνοι-σας-μια-διαρροή-σωλήνα

Πώς να επιδιορθώσετε μόνοι σας μια διαρροή σωλήνα

Ξέρετε πώς να επιδιορθώσετε τον σωλήνα σας εάν έχει διαρροή; Εδώ στην Αποφράξεις Αντωνίου είμαστε παθιασμένοι με το να εξοπλίζουμε τους ανθρώπους με τη γνώση για την αντιμετώπιση τυχόν υδραυλικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Οι διαρροές νερού μπορούν να σπαταλήσουν πολύ νερό και μπορούν επίσης να αυξήσουν τον λογαριασμό νερού σας, εάν δεν ενεργήσετε γρήγορα και δεν διορθώσετε το πρόβλημα. Παρακάτω, έχουμε γράψει τον βήμα προς βήμα οδηγό μας για να διορθώσετε αποτελεσματικά μια διαρροή νερού. Ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο και κατατοπιστικό.

Βήμα 1 – Βρείτε τη διαρροή

Όταν ψάχνετε για την αιτία της διαρροής, η καλύτερη επιλογή είναι να αναζητήσετε λεκέδες αποχρωματισμού στις οροφές, τους τοίχους και τα δάπεδα του σπιτιού σας. Αυτά είναι τα πιο κοινά σημεία όπου οι διαρροές θα προκαλέσουν ορατή ζημιά.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ακριβής τοποθεσία και η αιτία μιας διαρροής μπορεί να μην είναι αμέσως προφανείς, καθώς η διαρροή μπορεί να ξεκίνησε από τη μία τοποθεσία και να έχει ταξιδέψει στην επόμενη. Οι διαρροές μπορεί μερικές φορές να ταξιδέψουν για μια απόσταση προτού στραγγίσουν και να δημιουργήσουν κάποια ορατή ζημιά, επομένως αξίζει να είστε προσεκτικοί κατά την αναζήτηση της αιτίας.

Βήμα 2 – Αποσυναρμολογήστε την αποστράγγιση

Αφού προσδιορίσετε από πού προέρχεται η διαρροή, είστε έτοιμοι να διορθώσετε το πρόβλημα. Αποσυναρμολογήστε τον σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα κλειδί υδραυλικού. Φροντίστε να κλείσετε το νερό πριν το κάνετε αυτό, διαφορετικά θα πνιγείτε εντελώς! Φροντίστε να ελέγξετε τους σωλήνες για σκουριά και διάβρωση. Εάν ένας σωλήνας είναι διαβρωμένος ή ραγισμένος, θα πρέπει να τον αντικαταστήσετε.

Βήμα 3 – Καθαρίστε όλα τα κομμάτια

Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο και αυτό που οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν. Αφού αφαιρέσετε ολόκληρο τον σωλήνα, τότε θα χρειαστεί να καθαρίσετε καλά κάθε κομμάτι. Τοποθετήστε κάθε κομμάτι σε έναν κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι για να μουλιάσει πριν το καθαρίσετε.

Εάν έχει μείνει ακαθαρσίες, υπολείμματα ή στόκος στα κομμάτια του σωλήνα όταν πρόκειται να τα επανεγκαταστήσετε, θα επηρεάσει το νέο στόκο και θα προκαλέσει νέα διαρροή. Επομένως, ο επιμελής καθαρισμός όλων των μερών του σωλήνα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Βήμα 4 – Επανασυναρμολογήστε την αποστράγγιση

Αφού όλα είναι καθαρά και στεγνώσουν σωστά, μπορείτε να ξεκινήσετε την επανεγκατάσταση του σωλήνα. Για κάθε σύνδεση που έχετε, εφαρμόστε μια παχιά επίστρωση στόκου πριν επανατοποθετήσετε τον σωλήνα στα εξαρτήματα.

Βήμα 5 – Μην σφίγγετε υπερβολικά

Συχνά, όταν συναρμολογούν εκ νέου τον σωλήνα, οι άνθρωποι υποθέτουν ότι όσο πιο σφιχτά κάνουν τη σύνδεση, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμφανιστεί διαρροή. Αυτό όμως δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, το υπερβολική σφίξιμο του σωλήνα συχνά επιδεινώνει το πρόβλημα. Φροντίστε να επανασυναρμολογήσετε απαλά τους σωλήνες, προσέχοντας να μην τους σφίξετε υπερβολικά ή να μην προκαλέσετε κατά λάθος περαιτέρω διαρροές.

Βήμα 6 – Δοκιμή

Μόλις επανέλθουν όλα μαζί, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι όλα λειτουργούν. Ανοίξτε το νερό και αφήστε το να τρέξει για λίγο για να ελέγξετε για τυχόν άλλες διαρροές. Αν βρείτε κάποιο, μπορεί να οφείλεται στο ότι ο στόκος δεν εφαρμόστηκε σωστά ή έχετε κάνει τις συνδέσεις πολύ σφιχτές. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχουν διαρροές, συγχαρητήρια που μόλις επιδιορθώσατε τον σωλήνα που είχε διαρροή!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τους σωλήνες μου;

Πρόκειται για μια πολύ συχνή ερώτηση και η απάντησή είναι όσο πιο συχνά μπορείτε. Γενικά, θα πρότεινα να τους καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν με το καλύτερο δυνατό επίπεδο. Αλλά για εσάς με εξαιρετικά φορτωμένα προγράμματα, μια φορά το μήνα είναι επίσης αρκετή.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. Είναι πιο εύκολο να ενσωματώσετε τον καθαρισμό της αποχέτευσης στο τακτικό σας πρόγραμμα καθαρισμού, έτσι ώστε να ταιριάξει με άλλες εργασίες και να γνωρίζετε ότι φροντίζετε.

Εδώ στην Αποφράξεις Αντωνίου, συνιστούμε πάντα στους πελάτες μας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Έτσι, προτού συνεχίσουμε να συζητήσουμε πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις αποχετεύσεις σας, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον τρόπο πρόληψης προβλημάτων αποχέτευσης.

Απλά βήματα

Η αποτελεσματική φροντίδα των σωλήνων δεν χρειάζεται να είναι μια ολόκληρη δοκιμασία. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο απλό από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Διατηρώντας τους σωλήνες σας τακτικά καθαρούς αποφεύγετε να καλέσετε έναν υδραυλικό για να διορθώσει μια απόφραξη.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση παγίδων αποστράγγισης και λαβών πάνω από τους σωλήνες σας για να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα υλικά έξω από τους σωλήνες σας. Αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε νεροχύτες κουζίνας και αποχετεύσεις ντους μπάνιου, δύο μέρη που συνήθως έχουν πολλά σκουπίδια.

Πετάξτε όλα τα τρόφιμα, χαρτοπετσέτες και άλλα υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων. Και μην πετάτε ποτέ λάδι και λίπος στους σωλήνες, καθώς αυτή είναι η πιο κοινή αιτία φραγμένων αποχετεύσεων, καθώς κολλάει στο πλάι των αποχετεύσεων και σκληραίνει, φράσσοντας τους σωλήνες σας με την πάροδο του χρόνου.

Η πρόληψη είναι η απόλυτη τακτική για την αποτελεσματική συντήρηση της αποχέτευσης και ο αποτελεσματικός καθαρισμός είναι επίσης μέρος αυτού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις κορυφαίες συμβουλές καθαρισμού αποχέτευσης.

Πότε να καθαρίσετε την αποχέτευση σας;

Ο καθαρισμός των αποχετεύσεων μπορεί συχνά να αγνοηθεί ως ασήμαντος ή όχι απαραίτητος, αλλά μόλις αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα, θα μετανιώσετε που τα παραμελήσατε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, προσπαθήστε να εντάξετε τον καθαρισμό των αποχετεύσεων σας στην τακτική ρουτίνα καθαρισμού σας.  Αν σας είναι δύσκολο να κάνετε εσείς τον καθαρισμό αποχέτευσης, οι υδραυλικοί της Αποφράξεις Αντωνίου θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα και αποτελεσματικά στις καλύτερες τιμές.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button