Γιατί-βουλώνει-ο-νεροχύτης-της-κουζίνας;

Γιατί βουλώνει ο νεροχύτης της κουζίνας;

Ο νεροχύτης της κουζίνας σας συνεχίζει να βουλώνει, ό,τι κι αν κάνετε; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά βουλώματα στον νεροχύτη και να χρειάζεστε απόφραξη.

1. Ρίζες δέντρων

Μερικές φορές τα βουλώματα στον νεροχύτη της κουζίνας δεν είναι τόσο προφανή όσο θα θέλαμε να είναι. Αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να βουλώσει ο νεροχύτης της κουζίνας σας όταν τον φροντίζετε εξαιρετικά, σκεφτείτε την πιθανότητα να υπάρχουν ρίζες δέντρων που εμποδίζουν τους σωλήνες σας.

Οι ρίζες των δέντρων αναζητούν ρωγμές, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες ή μικρές στον σωλήνα σας και μπαίνουν μέσα. Ο νεροχύτης της κουζίνας σας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βουλωμένος λόγω της οπής στον σωλήνα ως αποτέλεσμα των ριζών του μπλουζιού. Ένας υδραυλικός θα πρέπει να έρθει να ρίξει μια ματιά, να διαλύσει τη ρίζα του δέντρου, να καθαρίσει την αποχέτευση και να την επισκευάσει.

2. Λίπη και λάδια

Παρόλο που είναι υγρά, τα λίπη, το λάδι και το λίπος δεν πρέπει ποτέ να χύνονται στον νεροχύτη της κουζίνας. Είναι κολλώδεις και κολλάνε στις αποχετεύσεις σας. Μόλις συμβεί αυτό, καταλήγουν να σκληρύνουν. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν την εντύπωση ότι αν ρίξουν βραστό νερό εκεί κάτω, θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο, αυτό είναι ένας μύθος. Το βραστό νερό μπορεί να χαλαρώσει το βούλωμα, αλλά μόλις φτάσει στους σωλήνες σας, θα κρυώσει και θα στερεοποιηθεί. Για να αποτρέψετε το φράξιμο του νεροχύτη της κουζίνας σας, φροντίστε να πετάτε πάντα τα λίπη και τα λάδια στα σκουπίδια ή σε ένα δοχείο και όχι στον νεροχύτη σας.

3. Κόκκοι καφέ

Όπως ίσως γνωρίζετε, το κατακάθι του καφέ δεν είναι κατάλληλο για νεροχύτες κουζίνας. Μόλις εισέλθουν στους σωλήνες σας, τα υπολείμματα καφέ μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου για να δημιουργήσουν δύσκολα διαχειρίσιμα βουλώματα,  ειδικά αν αρπάξουν άλλα σωματίδια στο δρόμο τους προς τα κάτω. Μόλις βραχούν, προκύπτει το θέμα με τα κατακάθια του καφέ.

Όταν παρασκευάζετε έναν καφέ, σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν προσθέτετε νερό στον κατακάθι. Απορροφά νερό, σχηματίζουν συστάδες και γίνονται κολλώδεις. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει μέσα στους σωλήνες σας. Τα κατακάθια του καφέ μπορεί να βουλώσουν τους σωλήνες σας εάν κολλήσουν στα τοιχώματα των σωλήνων σας και σκληρύνουν. Επιπλέον, τείνουν να αρπάζουν άλλα υλικά που κινούνται μέσα από τους σωλήνες σας, προκαλώντας συχνά μικρά βουλώματα που είναι εκνευριστικά.

4. Χαρτοπετσέτες

Με τη λεπτή κατασκευή τους, οι χαρτοπετσέτες έχουν τη δυνατότητα να φράξουν τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Οι χαρτοπετσέτες είναι συνήθως περίπου 94% αέρα, επομένως δεν υπάρχει πολύ υλικό σε αυτές για να φράξει τους σωλήνες σας. Ωστόσο, οι χαρτοπετσέτες μπορεί επίσης να προκαλούν μερικά άλλα προβλήματα.

Είναι σχεδιασμένα για να απορροφούν υγρά, και το κάνουν. Δυστυχώς, αυτό που δεν κάνουν είναι να αφήνουν το νερό να στραγγίζει πολύ καλά. Οι χαρτοπετσέτες μπορεί εύκολα να βουλώσουν τους σωλήνες στην κουζίνα σας, επομένως δεν πρέπει να τις ξεπλύνετε. Αντίθετα, πετάξτε τα στον κάδο σκουπιδιών σας.

Πώς ξεβουλώνουμε τον νεροχύτη της κουζίνας;

Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι πάντα το πιο ενοχλητικό μέρος για να εμφανιστούν τα βουλώματα. Δεν μπορείτε απλώς να κλείσετε το νερό και να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο ή ένα υδραυλικό φίδι για να το εξαφανίσετε.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν βουλώσει. Μην τηλεφωνήσετε αμέσως στον υδραυλικό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας με μία από τις παρακάτω μεθόδους για να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη κουζίνας.

1.Βραστό νερό

Μερικές φορές η λύση είναι τόσο απλή όσο το βραστό νερό. Είτε δεν έχετε μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι στο χέρι είτε αναζητάτε την πιο εύκολη λύση, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε βραστό νερό , ειδικά αν ψάχνετε πώς να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη.

Το βραστό νερό λειτουργεί καλύτερα στο να ξεβουλώνει έναν νεροχύτη όταν αντιμετωπίζετε αργή αποστράγγιση και όχι πλήρη απόφραξη που έχει ως αποτέλεσμα έναν νεροχύτη γεμάτο νερό. Για να δείτε αν αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει για εσάς, βράστε νερό στη σόμπα ή σε ηλεκτρικό βραστήρα.

Μόλις το νερό πάρει μια βράση, ρίξτε το νερό απευθείας στον σωλήνα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο με τρεις φορές. Εάν μετά από δύο ή τρεις προσπάθειες δεν δείτε αξιοσημείωτη διαφορά, μια άλλη μέθοδος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στο να ξεβουλώσει το νεροχύτη.

2.Μαγειρική σόδα και αλάτι

Αγαπάμε τις εύκολες λύσεις που χρησιμοποιούν αντικείμενα που τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν ήδη στο ντουλάπι τους. Εάν το διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού δεν λειτούργησε για εσάς, συνιστούμε να δοκιμάσετε μια άλλη αποτελεσματική λύση – μαγειρική σόδα και αλάτι.

Σε ένα μπολ, συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι αλάτι. Ρίξτε αυτό το μείγμα στον σωλήνα και αφήστε το να καθίσει στην αποχέτευση για περίπου 15 λεπτά. Αφού περάσουν 15 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση. Ο συνδυασμός βραστό νερό, μαγειρική σόδα και αλάτι θα προκαλέσει μια χημική αντίδραση στις αποχετεύσεις και, ως αποτέλεσμα, θα αποφράξει τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

3.Έμβολο

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε κάτι περισσότερο από μια απλή λύση που χύνεται στην αποχέτευση. Τότε είναι που ίσως είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε το έμβολο σας για βοήθεια. Ενώ τα έμβολα με επίπεδο πυθμένα είναι το προτιμώμενο εργαλείο για την απόφραξη ενός νεροχύτη, τα περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν ένα έμβολο και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει αποτελεσματικά η δουλειά.

Για να ξεκινήσετε, γεμίστε τον βουλωμένο νεροχύτη με ζεστό νερό μέχρι να γεμίσει κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το έμβολο πάνω από τον σωλήνα και ξεκινήστε την άντληση γρήγορα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Κάθε τόσο θα θέλετε να αφαιρείτε το έμβολο για να δείτε αν το νερό έχει αρχίσει να αποστραγγίζεται. Επαναλάβετε τη διαδικασία άντλησης του εμβόλου πάνω και κάτω πάνω μέχρι το νερό να τρέχει ελεύθερα στον σωλήνα. Εάν διαπιστώσετε ότι το έμβολο δεν κάνει τη διαφορά με το βούλωμα, ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου.

Εάν έχετε δοκιμάσει μια σειρά από αυτές τις μεθόδους και δεν έχετε καταφέρει να ξεβουλώσετε το μπάνιο ή τον νεροχύτη της κουζίνας σας, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Συνιστούμε να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου για μια επαγγελματική γνώμη.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button