Γιατί-το-σιφόνι-του-μπάνιου-μυρίζει-άσχημα

Γιατί το σιφόνι του μπάνιου μυρίζει άσχημα;

Εάν το σιφόνι του μπάνιου μυρίζει άσχημα, είναι σημαντικό να μάθετε τι προκαλεί τη μυρωδιά για να επιλύσετε το πρόβλημα σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου, επομένως πρέπει να ξεκινήσετε έναν έλγχο για μία από τις πολλές κοινές αιτίες.

Το μπάνιο είναι ένας χώρος υψηλής κυκλοφορίας που χρησιμοποιείται από οικογένεια, φίλους και άλλους επισκέπτες, οπότε όταν η αποχέτευση του ντους αναδύει μια ισχυρή μυρωδιά σάπιου αυγού, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι το σπίτι σας είναι βρώμικο.

Συνήθως, η μυρωδιά του σάπιου αυγού δημιουργείται όταν τα βακτήρια αναπτύσσονται στο σύστημα αποχέτευσης και διασπούν τα απόβλητα, σχηματίζοντας το αέριο που είναι γνωστό ως υδρόθειο.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μυρωδιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα μολυσμένου νερού, επομένως συνιστάται να βρείτε την πηγή της μυρωδιάς του σάπιου αυγού το συντομότερο δυνατό και να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε το πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε γιατί η αποχέτευση του ντους μυρίζει σαν σάπια αυγά και πώς να λύσετε αυτό το δίλημμα.

Βουλωμένη αποχέτευση

Η βουλωμένη αποχέτευση είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει λόγω της συσσώρευσης μαλλιών, σαπουνιού, σαμπουάν, μαλακτικού, βρώμικου, λαδιού και άλλων υπολειμμάτων. Οι πλήρως φραγμένες αποχετεύσεις είναι εύκολο να εντοπιστούν επειδή το νερό παγιδεύεται στη μπανιέρα.

Ωστόσο, εάν η αποχέτευση είναι μερικώς βουλωμένη, θα εξακολουθεί να επιτρέπει στο νερό να αποστραγγίζεται από τη μπανιέρα ή το ντους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μερικό φράξιμο αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη και τη διάδοση βακτηρίων.

Τα βακτήρια τρέφονται με αφρό σαπουνιού, βρωμιά, λάδι, μαλλιά και δέρμα που ξεπλένονται στην αποχέτευση. Όταν τα απόβλητα διασπώνται, απελευθερώνουν το αέριο υδρόθειο, το οποίο διαρρέει από την αποχέτευση και εισέρχεται στον αέρα του μπάνιου, δημιουργώντας μια μυρωδιά σάπιου αυγού. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να αποφράξετε και να καθαρίσετε την αποχέτευση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βεντούζα για να βγάλετε τα πολά πολά ή να διαλύσετε τα φράγματα από λάδι και σαπούνι στην αποχέτευση του ντους. Μια άλλη επιλογή είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα στον σωλήνα, στη συνέχεια να προσθέσετε ξύδι και να καλύψετε το σιφόνι με ένα βύσμα για να επιτρέψετε στην αντίδραση του ξιδιού και της μαγειρικής σόδας να καθαρίσει την απόφραξη. Αυτή η μέθοδος θα απολυμάνει επίσης τον σωλήνα για να απαλλαγεί από τη μυρωδιά του σάπιου αυγού.

Βρώμικη P-Trap

Η παγίδα P είναι ένα τμήμα σχήματος U ή σχήματος P του υδραυλικού συστήματος αμέσως μετά τον σωλήνα που έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί νερό. Ο σκοπός πίσω από τη διατήρηση παγιδευμένου νερού σε αυτό το τμήμα του σωλήνα είναι ότι το νερό λειτουργεί ως φράγμα για να αποτρέψει το αέριο στο σύστημα αποχέτευσης από το να διαρρεύσει πίσω στην αποχέτευση και στο σπίτι σας.

Εάν η παγίδα P είναι στεγνή, τότε δεν υπάρχει νερό στην παγίδα για να αποτρέψει τη διαφυγή του αερίου μέσω του σωλήνα. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μια αποχέτευση δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μπορεί να οφείλεται σε φραγμένο ή σπασμένο αεραγωγό αποχέτευσης. Εάν η αποχέτευση δεν έχει χρησιμοποιηθεί για λίγο, δοκιμάστε να ρίξετε τρεχούμενο νερό στον σωλήνα για να γεμίσετε την παγίδα P. Αυτή η απλή λύση μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Ωστόσο, εάν υπάρχει φραγμένος ή σπασμένος αεραγωγός αποστράγγισης, τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό στον σωλήνα, το οποίο θα αδειάσει το νερό στην παγίδα P. Οι στοίβες εξαερισμού εξέρχονται από το σπίτι από την οροφή, επομένως συνιστάται να προσλάβετε έναν υδραυλικό για να καθαρίσει ή να επισκευάσει μια στοίβα εξαερισμού.

Η βρωμιά και η βρωμιά που έχουν μαζευτεί στο κάτω μέρος της παγίδας P μπορεί επίσης να δημιουργούν τη μυρωδιά του σάπιου αυγού, επειδή η περιοχή θα είναι επιρρεπής στην ανάπτυξη βακτηρίων. Ρίξτε μαγειρική σόδα στην αποχέτευση, μετά ρίξτε ξύδι και καλύψτε την αποχέτευση με ένα βύσμα για να πιέσετε την αντίδραση μαγειρικής σόδας και ξιδιού κάτω στην αποχέτευση για να απολυμάνετε και να αποσμήσετε την παγίδα P.

Σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή

Η μυρωδιά του σάπιου αυγού μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα ενός πολύ πιο σοβαρού προβλήματος. Εάν οι σωλήνες αποχέτευσης πίσω από τους τοίχους ή κάτω από το δάπεδο παρουσιάζουν διαρροή, τα απόβλητα στην αποχέτευση θα εισχωρήσουν στη μόνωση και μπορεί ακόμη και να καταστρέψουν το γυψοσανίδα.

Μια διαρροή μπορεί επίσης να απελευθερώσει αέρια από τον σωλήνα, αλλά ακόμα κι αν το αέριο παραμείνει παγιδευμένο στην αποχέτευση από ένα φράγμα νερού, η περιοχή πίσω από τον τοίχο ή κάτω από το δάπεδο θα γίνει σύντομα έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας.

Η ανάπτυξη μούχλας τείνει να έχει ως αποτέλεσματ αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά, ενώ τα βακτήρια διασπούν τα απόβλητα που διαφεύγουν από τον σωλήνα και μπορούν να δημιουργήσουν το αέριο υδρόθειο, το οποίο μυρίζει σαν σάπια αυγά.

Οι μη εμφανείς διαρροές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, επομένως, μόλις υποψιαστείτε ότι έχετε διαρροή, συνιστάται να επιδιορθώσετε τη διαρροή μόνοι σας, εάν είναι δυνατόν, ή να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικό από την Αποφράξεις Αντωνίου για να διορθώσει τη διαρροή και να ελέγξει το μπάνιο σας.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, αφού επιδιορθωθεί η διαρροή, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη μόνωση πίσω από τους τοίχους ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία για πιο εκτεταμένες επισκευές στα πλακάκια, τις γυψοσανίδες ή το δάπεδο.

Ανάπτυξη βιοφίλμ

Η μούχλα είναι συχνά η αιτία δυσάρεστων οσμών που προέρχονται από τους σωλήνες, αλλά όταν η αποχέτευση μυρίζει σαν σάπια αυγά, δεν φταίει η μούχλα. Αντίθετα, αυτή η μυρωδιά δημιουργείται από μια δυναμική αποικία βακτηρίων και αποβλήτων βακτηρίων που μοιάζει με λάσπη ή λάσπη που μοιάζει με κόλλα. Αυτή η αποικία βακτηρίων είναι γνωστή ως βιοφίλμ και έχει συνήθως ροζ ή πορτοκαλί χρώμα.

Είναι σύνηθες γύρω από το χείλος της αποχέτευσης, στην παγίδα P, και μπορεί επίσης να σχηματιστεί εάν υπάρχει μερική απόφραξη στην αποχέτευση, αν και το βιοφίλμ τείνει να προσκολλάται στις περισσότερες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των πλακιδίων, των μπανιέρων, των βρύσων και των κεφαλών ντους.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το βιοφίλμ είναι να καθαρίσετε την αποχέτευση και τυχόν πληγείσες περιοχές με έναν επαγγελματικό καθαρισμό μπάνιου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας για μια γρήγορη DIY θεραπεία που απολυμαίνει και λειτουργεί ως αποσμητικό.

Αποτρέψτε το σχηματισμό βιοφίλμ στο μέλλον, καθαρίζοντας το μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις απαλλαγμένες από ανάπτυξη βακτηρίων.

Μολυσμένο νερό

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το νερό είναι η πηγή της μυρωδιάς του σάπιου αυγού αντί της αποχέτευσης του ντους.Τα ακατέργαστα λύματα μπορεί να έχουν εισχωρήσει στην πηγή νερού του σπιτιού ή το νερό μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα θειικών αλάτων, τα οποία θα αναδίδουν μια ισχυρή δυσωδία σάπιου αυγού. Μπορείτε να συλλέξετε ένα δείγμα και να το στείλετε για εξέταση

Συνιστάται να σταματήσετε να πίνετε νερό μέχρι να επανέλθουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όταν λάβετε τα αποτελέσματα των δοκιμών νερού, φροντίστε να μιλήσετε στο εργαστήριο για μια λεπτομερή ανάλυση και να ρωτήσετε πώς να επιλύσετε το πρόβλημα. Εάν το μόνο πρόβλημα είναι το υψηλό επίπεδο θειικών αλάτων, ίσως μπορέσετε να επιλύσετε το πρόβλημα με ένα φίλτρο νερού.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button