Γιατί-στο-σπίτι-μου-υπάρχει-μυρωδιά-λυμάτων

Γιατί στο σπίτι μου υπάρχει μυρωδιά λυμάτων;

Μερικές φορές τα υδραυλικά προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε μια χαρακτηριστική μυρωδιά λυμάτων. Μια αποκρουστική μυρωδιά μπορεί να προέρχεται από πολλά μέρη, όπως τουαλέτα, νεροχύτη ή από κάποιον σωλήνα. Η μυρωδιά των λυμάτων στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Οι άνθρωποι συνήθως βλέπουν ότι η τουαλέτα τους μυρίζει σαν αέριο αποχέτευσης. Ωστόσο, ανάλογα με την αιτία του προβλήματος, οι άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι ο νεροχύτης, ο σωλήνας ή άλλα υδραυλικά συστήματα μυρίζουν επίσης.

1. Είναι ο δακτύλιος από κερί στην τουαλέτα;

Οι υδραυλικοί χρησιμοποιούν το δακτύλιο κεριού σε μια τουαλέτα για να σφραγίσουν την αποχέτευση. Εάν υπάρχει μυρωδιά αποχέτευσης στο σπίτι, είναι πιθανό ο δακτύλιος κεριού σε μία ή περισσότερες από τις τουαλέτες να είναι ελαττωματικός.

Εάν η τουαλέτα μυρίζει σαν αέριο αποχέτευσης, είναι πιθανό να ευθύνεται ο δακτύλιος κεριού στην αποχέτευση. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον δακτύλιο κεριού που θα διορθώσει τη μυρωδιά του αερίου αποχέτευσης στο σπίτι.

2. Φταίει ο σωλήνας εξαερισμού μου;

Ο σωλήνας εξαερισμού βοηθά στη διαχείριση της πίεσης σε ένα υδραυλικό σύστημα. Βοηθούν επίσης στη μετακίνηση των οσμών έξω από ένα σπίτι ή άλλο κτίριο.

Εάν ένας σωλήνας εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, για παράδειγμα, εάν έχει ρωγμή ή η διαδικασία εγκατάστασης ήταν εσφαλμένη, αυτό μπορεί να προκαλέσει διαρροή αερίων αποχέτευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, η επισκευή ή η επανεγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού θα διορθώσει το πρόβλημα.

3. Μήπως ευθύνεται ο νεροχύτης της κουζίνας;

Οι άνθρωποι μπορεί να μην πιστεύουν ότι έχουν μια μυρωδιά αερίου αποχέτευσης που προέρχεται από την κουζίνα τους, αλλά είναι πιθανό η μυρωδιά της αποχέτευσης να επηρεάσει πολλά υδραυλικά συστήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποχέτευση έχει γεμίσει υπερβολικά προκαλώντας έτσι μια οσμή. Σε αυτήν την περίπτωση, η πιθανότητα η μυρωδιά της αποχέτευσης στο σπίτι να είναι αποτέλεσμα αερίων αποχέτευσης είναι απίθανη και πιθανώς είναι μια άλλη αιτία, όπως μούχλα.

Ο καθαρισμός της αποχέτευσης πιθανότατα θα βελτιώσει ή θα αφαιρέσει τη μυρωδιά εάν η αιτία προέρχεται από τον νεροχύτη της κουζίνας.

5. Ελέγξτε το ντους

Ομοίως με τον νεροχύτη της κουζίνας, μπορεί να υπάρχει μια λιγότερο κοινή αιτία της μυρωδιάς λυμάτων στο σπίτι στο ντους. Εάν η μυρωδιά της αποχέτευσης προέρχεται από το ντους, είναι λιγότερο πιθανό να είναι από αέρια αποχέτευσης.

Σε ένα ντους πιθανό να έχει συσσωρευτεί υλικό μέσα στην αποχέτευση που στη συνέχεια έχει γίνει πηγή οσμής. Τα ντους, σε αντίθεση με τους νεροχύτες, τείνουν να έχουν μια σειρά από λάδια σώματος, σαμπουάν και άλλα υγρά που ρέουν μέσα τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν μυρωδιά.

Η χρήση καθαριστικού για τον σχολαστικό καθαρισμό της περιοχής και ο καθαρισμός και η συντήρηση της αποχέτευσης, μπορεί να βοηθήσει εάν αυτό είναι που προκαλεί μυρωδιά αερίου αποχέτευσης στο ντους.

5. Ίσως πρόκειται για φραγμένο αεραγωγό

Ένας ραγισμένος ή εσφαλμένα τοποθετημένος αεραγωγός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας αεραγωγός μπορεί να προκαλέσει μυρωδιά αποχέτευσης στο σπίτι. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχει απόφραξη.

Τα αίτια της απόφραξης σε ένα αεραγωγό περιλαμβάνουν φθορά με την πάροδο του χρόνου από σκουριά και άλλες φθορές. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχει φυσική απόφραξη όπως φύλλα ή άλλο υλικό. Σε ορισμένες περιοχές με υψηλή χιονόπτωση, η απόφραξη μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, να χρησιμοποιήσουν την περιοχή πάνω από το άνοιγμα για να φωλιάσουν.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλές αιτίες απόφραξης σε έναν αεραγωγό, αλλά η λύση είναι συνήθως απλή. Η απομάκρυνση του βουλώματος ή η αντικατάσταση τυχόν διαβρωμένων αεραγωγών ή εξαρτημάτων εξαερισμού, μπορεί να επιτρέψει στον εξαερισμό να ρέει ελεύθερα.

Εάν μια απόφραξη αεραγωγού είναι η αιτία μιας μυρωδιάς λυμάτων στο σπίτι, τότε η απομάκρυνση της απόφραξης θα βελτιώσει ή θα αφαιρέσει την οσμή.

Πότε πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό;

Εάν η τουαλέτα σας ξεχειλίζει, ανεβοκατεβαίνει η στάθμη του νερού ή/και γουργουρίζει, πιθανότατα υπάρχει κάτι που προκαλεί τη μυρωδιά των λυμάτων σε όλο το σπίτι σας. Πλημμύρες, ρίζες δέντρων ή θραύση σωλήνων είναι οι κύριες αιτίες δημιουργίας εφεδρικών αποχετεύσεων και απαιτούν άμεση γνώση ενός υδραυλικού.

Εάν μυρίζετε τη μυρωδιά των σάπιων αυγών στο σπίτι σας, δεν χρειάζεται να εκκενώσετε το κτίριο. Όμως, ενώ δεν είναι πιθανώς τόσο επείγον όσο τα παραπάνω, θα πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό νωρίτερα.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά λυμάτων;

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί ένας επαγγελματίας για να απαλλαγείτε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα από τη μυρωδιά λυμάτων στο σπίτι.

Όταν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της αποχέτευσης με απλές μεθόδους καθαρισμού είναι ασφαλές στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος σημαντικής ζημιάς στις υδραυλικές εγκαταστάσεις ή εάν απαιτείται ένα επίπεδο τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης, όπως στην περίπτωση ενός ραγισμένου αεραγωγού, τότε οι άνθρωποι θα πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματική παρέμβαση.

Χρησιμοποιώντας έναν επαγγελματία, είναι πιο πιθανό όχι μόνο να λύσετε το πρόβλημά πιο αποτελεσματικά μακροπρόθεσμα, αλλά και να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να λειτουργεί σωστά το υδραυλικό σας σύστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της αποχέτευσης στο σπίτι σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε μυρωδιά αποχέτευσης στο σπίτι σας και δεν μπορείτε να το διορθώσετε μόνοι σας. Λόγω της τεχνογνωσίας μας, είναι συνετό να επικοινωνήσετε μαζί μας όταν δεν είστε βέβαιοι ή έχετε ανησυχίες σχετικά με ποια είναι η αιτία του προβλήματος.Η ομάδα μας με καταρτισμένους υδραυλικούς θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button