Γιατί-σπάνε-οι-σωλήνες

Γιατί σπάνε οι σωλήνες;

Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις ζημιές και τα έξοδα που προκαλούνται από το σπάσιμο σωλήνων. Λοιπόν, τι προκαλεί το να σπάσουν αυτοί οι σωλήνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου;

Η βασική απάντηση είναι ότι το νερό που μπαίνει στο σπίτι σας από έξω είναι πολύ πιο κρύο από ό,τι ήταν τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κρύο νερό κάνει τους σωλήνες σας να συστέλλονται και σε πιο αδύναμα μέρη μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο του σωλήνα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σωλήνας δεν μπορεί να συγκρατήσει τις πιέσεις του νερού μέσα του.

Γιατί σπάνε οι σωλήνες νερού και γιατί πάντα με τον ίδιο τρόπο;

Αυτές είναι δύο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Οι σωλήνες σπάνε επειδή το νερό μέσα τους διαστέλλεται καθώς πλησιάζει να παγώσει και αυτό προκαλεί αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του σωλήνα. Όταν η πίεση είναι πολύ υψηλή για να μπορεί να συγκρατηθεί ο σωλήνας, σπάει.

Αυτό το φαινόμενο διαστολής φαίνεται φυσικό, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι είναι μια χημική ανωμαλία. Τα περισσότερα υγρά δεν διαστέλλονται ακριβώς πριν από τη μετάβαση σε στερεά. Θα πρέπει να είστε ευγνώμονες για αυτό. είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει ζωή.

Όταν ένα υγρό κρυώνει, τα μόρια επιβραδύνονται . Αυτή η επιβράδυνση επιτρέπει στα μόρια να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους και αυξάνει την πυκνότητα του υγρού. Αυτό συμβαίνει και με το νερό, και όταν το νερό κρυώνει, γίνεται όλο και πιο πυκνό, μέχρι τους 3,98°C. Τότε, συμβαίνει κάτι ενδιαφέρον καθώς αρχίζει να επεκτείνεται ξανά.

Σημάδια ότι οι σωλήνες σας έχουν παγώσει

Ένας παγωμένος σωλήνας μπορεί να εντοπιστεί από τη στιγμή που δεν βγαίνει νερό από τη βρύση σας όταν τον ανοίγετε. Όταν το παρατηρήσετε, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το νερό τρέχει ακόμα και ότι δεν υπάρχει διαρροή στο υπόγειο. Αφού επιβεβαιώσετε αυτά τα δύο σημεία, βεβαιωθείτε ότι κανένας από τους σωλήνες σας δεν έχει σκάσει συνεχίζοντας την επιθεώρησή σας. Έχετε δύο επιλογές εάν οι σωλήνες σας είναι παγωμένοι αλλά δεν έχουν σπάσει.

Προσλάβετε έναν υδραυλικό από την Αποφράξεις Αντωνίου για να ξεπαγώσει τους σωλήνες σας. Συνήθως, αυτή είναι μια καλύτερη επιλογή εάν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεπαγώσετε με ασφάλεια τους σωλήνες μόνοι σας, δεν ξέρετε πού βρίσκονται οι παγωμένοι σωλήνες ή δεν μπορείτε να φτάσετε στην παγωμένη περιοχή.

Εάν οι σωλήνες είναι παγωμένοι, δοκιμάστε να τους ξεπαγώσετε μόνοι σας. Ωστόσο, αυτή είναι μια δυνητικά επικίνδυνη επιλογή.

Σε ποια θερμοκρασία παγώνουν οι σωλήνες;

Η θερμοκρασία πήξης του νερού είναι 0 βαθμοί Κελσίου. Οι σωλήνες μέσα στο σπίτι σας, ωστόσο, προστατεύονται από τις εξωτερικές θερμοκρασίες κατάψυξης μέσω της μόνωσης του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι τις μέρες που έχει 0 βαθμούς έξω, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι σωλήνες σας θα παγώσουν.

Συνήθως, οι σωλήνες του σπιτιού σας αρχίζουν να παγώνουν όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι τουλάχιστον -6 βαθμούς Κελσίου. Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τη γεωγραφική σας θέση. Για παράδειγμα, περιοχές που αναμένουν χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν σωλήνες νερού που είναι καλύτερα μονωμένοι στα εσωτερικά μέρη του σπιτιού σας, σε σύγκριση με άλλους χώρους.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να παγώσουν και να σπάσουν οι σωλήνες;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν απαντάτε σε αυτήν την ερώτηση είναι, ποια είναι η ακριβής θερμοκρασία έξω και πόσο καιρό προβλέπεται να παραμείνει αυτή η θερμοκρασία ή χαμηλότερη; Ως γενικός κανόνας, για να παγώσουν οι σωλήνες νερού του σπιτιού σας, η εξωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από -6 βαθμούς, συνολικά για τουλάχιστον έξι συνεχόμενες ώρες.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να παγώσουν και να σκάσουν οι σωλήνες σας εξαρτάται επίσης από τη μόνωση του σπιτιού σας και από το πόσο βαθιά μέσα στο σπίτι σας βρίσκονται οι σωλήνες νερού σας. Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε μια τοποθεσία που συνήθως δεν υποφέρει από κρύους χειμώνες, οι πιθανότητες είναι οι σωλήνες νερού σας να μην έχουν τόση μόνωση για να τους προστατεύουν από ακραίες θερμοκρασίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος που μπορεί να χρειαστεί για να παγώσουν και να σκάσουν οι σωλήνες σας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μικρότερος.

Μπορούν να σπάσουν οι σωλήνες όταν έχει ζέστη;

Είναι γνωστό ότι οι σωλήνες μπορεί να σκάσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι; Οι ακραίες θερμοκρασίες και η υψηλή ζήτηση νερού μπορεί να κάνουν τους σωλήνες ευάλωτους και πιο επιρρεπείς σε ρήξεις. Η τακτική συντήρηση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων όπως αυτό ενισχύοντας τους σωλήνες σας.

Δεν υπάρχουν πρακτικοί τρόποι θέρμανσης της θερμοκρασίας του εδάφους γύρω από το σπίτι σας, επομένως η διακοπή της συστολής που προκαλείται από το κρύο νερό δεν είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε. Η συμβουλή μας είναι να προσέχετε το υδραυλικό σας σύστημα καθώς αλλάζουν οι θερμοκρασίες και να ελέγξετε εάν έχετε διαρροές.

Αν και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις διαρροές που προκαλούνται από τις πτώσεις της θερμοκρασίας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το πάγωμα και το σπάσιμο των σωλήνων. Ακολουθεί μια λίστα με 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το σπάσιμο του σωλήνα νερού:

Κρατήστε τις βρύσες σε λειτουργία

Εάν έχει πολύ κρύο έξω, να έχετε πάντα μια ή δύο βρύσες να λειτουργούν αργά. Το νερό που κινείται μέσα από το σύστημα θα πρέπει να εμποδίζει το πάγωμα της γραμμής.

Κατευθύνετε ζεστό αέρα σε κρύες περιοχές του σπιτιού σας

Συχνά, οι σωλήνες που παγώνουν βρίσκονται κοντά σε έναν εξωτερικό τοίχο ή ένα παράθυρο, οπότε φροντίστε να κατευθύνετε ζεστό αέρα σε οποιεσδήποτε πιο κρύες περιοχές του σπιτιού σας. Ξεκινήστε από το υπόγειο σας και αναζητήστε τυχόν σωλήνες κοντά στο εξωτερικό του σπιτιού.

Αφήστε τις πόρτες του ντουλαπιού σας ανοιχτές

Εάν ο νεροχύτης της κουζίνας βρίσκεται σε εξωτερικό τοίχο όπως είναι συνήθως, φροντίστε να αφήσετε τις πόρτες του ντουλαπιού ανοιχτές για να μπει ζεστός αέρας στο ντουλάπι. Η βρύση της κουζίνας σας συνήθως αφήνεται ανοιχτή σε εξαιρετικά κρύο καιρό.

Αποσυνδέστε τον σωλήνα από την εξωτερική βρύση

Φροντίστε να αποσυνδέσετε τον σωλήνα σας από την εξωτερική βρύση. Εάν αφήσετε τον σωλήνα συνδεδεμένο, το νερό δεν μπορεί να στραγγίσει και θα παγώσει και θα σπάσει τη συσκευή.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button