Γιατί-πρέπει-να-αντικαταστήσετε-τους-σωλήνες-ύδρευσης

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τους σωλήνες ύδρευσης;

Η αντικατάσταση του σωλήνα από μόλυβδο μπορεί να είναι απαραίτητη για το σπίτι σας, ανάλογα με διάφορους παράγοντες σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου. Οι σωλήνες μολύβδου δεν είναι νόμιμοι εδώ και 50 χρόνια, αλλά πολλά σπίτια που χτίστηκαν πριν από το 1970 μπορεί να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σωλήνες μολύβδου για την παροχή νερού.

Αυτό συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία σας, έτσι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν εργασίες αντικατάστασης σωλήνων μολύβδου στο σπίτι τους. Σε αυτόν τον οδηγό θα εξετάσουμε τρόπους ελέγχου για σωλήνες μολύβδου στο σπίτι σας, τους κινδύνους του μολύβδου στο νερό σας και τα βήματα για την αντικατάσταση των σωλήνων μολύβδου σας

Οι κίνδυνοι από τους σωλήνες μολύβδου

Εάν το σπίτι σας έχει μολύβδινους σωλήνες νερού, αυτό μπορεί περιστασιακά να προκαλέσει μόλυνση από μόλυβδο στην παροχή νερού. Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η δηλητηρίαση από μόλυβδο. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία σοβαρών παρενεργειών, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, μούδιασμα, πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης και κόπωση.

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μωρά και τα παιδιά, οδηγώντας σε απώλεια βάρους, εμετό και αναπτυξιακές διαταραχές. Εάν το σπίτι σας έχει σωλήνες μολύβδου και αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας.

Εάν το σπίτι σας χρησιμοποιεί σωληνώσεις μολύβδου αλλά το νερό σας περιέχει ασφαλή ποσότητα μολύβδου, τότε είναι σκόπιμο και όχι απαραίτητο να αντικαταστήσετε τους σωλήνες σας. Αν αφήνετε τις βρύσες σας να λειτουργούν για δύο λεπτά πριν από τη χρήση κάθε πρωί, θα μειώσετε τον κίνδυνο για εσάς από τους σωλήνες μολύβδου.

Πώς να μάθετε εάν το σπίτι σας έχει σωλήνες μολύβδου

Προτού σκεφτείτε την αντικατάσταση σωλήνων μολύβδου, πρέπει πρώτα να διαπιστώσετε εάν έχετε ή όχι σωλήνες μολύβδου στην ιδιοκτησία σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε είναι να κοιτάξετε τους σωλήνες κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Οι σωλήνες μολύβδου είναι γκρίζοι και μαλακοί, παρουσιάζοντας γυαλιστερό μέταλλο κάτω από την επιφάνεια όταν ξύνονται. Σε αντίθεση με το τσούγκρισμα ενός μεταλλικού σωλήνα, ένας μολύβδινος σωλήνας θα αφήσει έναν θαμπό γδούπο όταν χτυπηθεί με άλλο μεταλλικό αντικείμενο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους σωλήνες που είναι συνδεδεμένοι στην εσωτερική σας βρύση, όπου το νερό εισέρχεται στο σπίτι σας.

Ένας σωλήνας κατασκευασμένος από μόλυβδο θα έχει επίσης μια διογκωμένη άρθρωση όπου συνδέεται με τη βρύση. Η εξωτερική σας βρύση θα μπορούσε επίσης να σας δείξει εάν ο σωλήνας επικοινωνίας από το δίκτυο ύδρευσης είναι κατασκευασμένος από μόλυβδο, αν και αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς και μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε έναν επαγγελματία. Άλλοι τύποι σωλήνων περιλαμβάνουν χαλκό, σίδηρο, πολυαιθυλένιο και PVC. Όλα αυτά είναι ασφαλή για το πόσιμο νερό.

Μια άλλη ιδέα για να μάθετε εάν το σπίτι σας μπορεί να έχει σωληνώσεις μολύβδου είναι να ρωτήσετε για συγκρίσιμα ακίνητα στην περιοχή σας. Εάν εσείς και τα σπίτια των γειτόνων σας χτίστηκαν και τα δύο τη δεκαετία του 1960, αξίζει να τους ρωτήσετε αν γνωρίζουν αν υπάρχουν σωληνώσεις μολύβδου στο σπίτι τους.

Πώς να αντικαταστήσετε τους σωλήνες μολύβδου στο σπίτι σας

Εάν η δωρεάν ανάλυση που έγινε στους σωλήνες νερού σας δείξει συγκέντρωση μολύβδου πάνω από το νόμιμο όριο, η αρχή ύδρευσης θα εφαρμόσει ένα σχέδιο αντικατάστασης σωλήνων μολύβδου και θα αντικαταστήσει όλους τους αγωγούς μολύβδου μέχρι την εξωτερική βρύση διακοπής.

Θα σας συμβουλεύσουν επίσης να αφαιρέσετε τα επηρεαζόμενα μέρη του υδραυλικού συστήματος των ακινήτων σας. Σε περιπτώσεις όπου οι σωλήνες τροφοδοσίας είναι κοινόχρηστοι, μπορεί να χρειαστεί να συνάψετε συμφωνία για την αντικατάσταση σωλήνων με τους γείτονές σας ή να έχετε έναν ξεχωριστό σωλήνα τροφοδοσίας στο σπίτι σας. Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε σωλήνες που ανήκουν στην εταιρεία ύδρευσης σας, είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνήσετε μαζί τους πριν το κάνετε.

Περαιτέρω προβλήματα με την αντικατάσταση σωλήνων μολύβδου μπορεί να προκύψουν εάν οι σωλήνες σας κατασκευάστηκαν πριν από το 1966, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αυτός ο σωλήνας μπορεί να περιέχει ηλεκτρική γείωση για σπίτια. Αξίζει να επικοινωνήσετε με έναν ηλεκτρολόγο ή με την εταιρεία ηλεκτρισμού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Θα χρειαστεί να πληρώσετε για να αντικαταστήσετε τους δικούς σας σωλήνες μολύβδου. Το κόστος αντικατάστασης σωλήνων μολύβδου θα ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εργασίας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα βαρύνει την εργασία και όχι τα ανταλλακτικά, καθώς οι πλαστικοί σωλήνες νερού είναι φθηνοί στην αγορά.

Εδώ στην Αποφράξεις Αντωνίου, η ομάδα ειδικών μας είναι διαθέσιμη για τις υδραυλικές σας εργασίες. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τους μολύβδινους σωλήνες σας και να τους αντικαταστήσουμε, με την επαγγελματική ομάδα μας που παρέχει την υψηλότερη ποιότητα.

Εμπιστευτείτε τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button