Γιατί-οι-σωλήνες-μου-κάνουν-θόρυβο

Γιατί οι σωλήνες μου κάνουν θόρυβο;

Το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας μπορεί να μοιάζει με μυστήριο, με τους κρυμμένους σωλήνες σε μεγάλο βαθμό και την παρασκηνιακή τους δράση στο σπίτι σας. Αλλά το μυστηριώδες μπορεί γρήγορα να γίνει ανησυχητικό εάν οι σωλήνες σας αρχίσουν να κάνουν περίεργο θόρυβο.

Είναι αλήθεια ότι οι θορυβώδεις σωλήνες μπορεί να είναι μάλλον ενοχλητικοί, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο θόρυβος συνήθως δεν υποδηλώνει σημαντικό πρόβλημα. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας αυτούς τους δυνατούς σωλήνες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι προκαλεί θόρυβο στους σωλήνες νερού, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε την πολυπόθητη ησυχία σε χρόνο μηδέν.

Τι πρέπει να προσέξετε με τους σωλήνες που κάνουν θόρυβο;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε με τους θορυβώδεις σωλήνες είναι όταν ακούγεται ο ήχος. Αυτός ο θόρυβος ξεκινά λίγο μετά το κλείσιμο μιας βρύσης; Όταν μια βρύση νερού κλείνει ξαφνικά, η ροή του νερού που τρέχει μέσω του σωλήνα χτυπά τη βαλβίδα εμποδίζοντας τη να συνεχίσει προς τα κάτω στον σωλήνα.

Αυτό το νερό κινείται γρήγορα και με αρκετή πίεση και όταν χτυπά στη βαλβίδα και τον περιβάλλοντα σωλήνα, μπορεί να προκληθεί θόρυβος. Ειδικά εάν ο σωλήνας κουνηθεί και χτυπήσει άλλους σωλήνες ή ακόμα και τοίχους.

Δεν αντιμετωπίζουν όλα τα σπίτια προβλήματα με το νερό. Τα νέα σπίτια που κατασκευάστηκαν μετά τη δεκαετία του 1990 συνήθως διαθέτουν σωλήνες που δεν ακούγονται. Ωστόσο, τα υδραυλικά συστήματα που εγκαταστάθηκαν σε σπίτια που κατασκευάστηκαν μεταξύ της δεκαετίας του 1970 και του 1990 δεν ήταν συνήθως εξοπλισμένα ώστε να μην ακούγεται ήχος από τους σωλήνες. Αλλά τα καλά νέα εδώ είναι ότι μπορούν να επισκευαστούν οι σωλήνες για να σταματήσουν να βγάζουν ενοχλητικούς θορύβους.

Φυσαλίδες αέρα

Μια άλλη κοινή αιτία θορύβου, καθώς και βουητού ή φυσαλίδων, είναι η παρουσία φυσαλίδων αέρα στους σωλήνες σας. Εάν η πίεση είναι καλή, μπορεί να έχετε νερό στους θαλάμους αέρα σας. Αυτοί οι θάλαμοι είναι κάθετοι σωλήνες που βρίσκονται πίσω από τους τοίχους σας κοντά στις βαλβίδες διακοπής των φωτιστικών σας. Κανονικά, αυτοί οι σωλήνες γεμάτοι αέρα ασκούν πίεση στο νερό. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γεμίσουν με νερό και να μην κρατούν πλέον αρκετό αέρα για να απορροφήσουν τη δύναμη.

Για να διορθώσετε τους θορυβώδεις σωλήνες που προκαλούνται από τους γεμάτους θαλάμους αέρα, θα θέλετε να βρείτε την κύρια βαλβίδα παροχής νερού και να την απενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, ανοίξτε όλες τις βρύσες σας. Οποιοδήποτε υπόλοιπο υγρό στους σωλήνες θα αδειάσει, αφήνοντας τίποτα άλλο εκτός από αέρα στο υδραυλικό σας σύστημα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την παροχή νερού για να ξαναγεμίσετε το υδραυλικό σας σύστημα.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από τη βρύση που βρίσκεται πιο κοντά στη βαλβίδα παροχής νερού, ώστε να μπορείτε να σπρώξετε αέρα από την αρχή του κυκλώματος μέχρι το τέλος.

Αν και μπορεί να φαίνεται σπάταλο, αφήστε όλες τις βρύσες σας ανοιχτές για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Εάν έχουν περάσει δέκα λεπτά και οι σωλήνες σας εξακολουθούν να κάνουν θόρυβο, συνεχίστε να λειτουργούν μέχρι να φύγει ο ήχος. Στη συνέχεια, ξεκινώντας με τη βρύση που βρίσκεται πιο μακριά από τη βαλβίδα τροφοδοσίας σας, κλείστε τις βρύσες σας μία προς μία.

Χαλκοσωλήνες

Είναι κοινή πρακτική οι σωληνώσεις στο σπίτι να είναι κατασκευασμένες από χαλκό. Είναι ένα ανθεκτικό, ελατό μέταλλο που έχει αντικαταστήσει τη χρήση μολύβδου και χάλυβα στη σύγχρονη εποχή. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο χαλκός διαστέλλεται και συστέλλεται με τη θερμοκρασία.

Εάν έχετε θορυβώδεις σωλήνες, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο αφού χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό, ο ένοχος είναι πιθανό να είναι χάλκινες σωληνώσεις. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ανησυχείτε καθόλου, καθώς το μέταλλο έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τέτοιες καταπονήσεις.

Οποιεσδήποτε προσβάσιμες σωληνώσεις μπορούν να μονωθούν με αφρώδες ελαστικό για να αποφευχθεί η τριβή σε άλλες επιφάνειες. Μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του ζεστού νερού για να μειώσετε τη διαστολή του μετάλλου. Ένας υδραυλικός μπορεί να έχει πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως πίσω από γυψοσανίδα, για να τοποθετήσετε μόνωση και να μειώσετε τον θόρυβο.

Υψηλή πίεση νερού

Το βουητό ή οι δονούμενοι ήχοι είναι κοινά συμπτώματα υψηλής πίεσης νερού. Η πίεση της εισερχόμενης παροχής κρύου νερού του σπιτιού σας διατηρείται σταθερή μέσω της χρήσης ενός ρυθμιστή πίεσης νερού. Στην ιδανική περίπτωση, η εισερχόμενη πίεση θα πρέπει να είναι περίπου 50 PSI για να αποτρέψει τους σωλήνες από το να κάνουν θόρυβο και να αντιμετωπίζουν περιττή καταπόνηση.

Εάν η πίεσή σας φαίνεται ασυνεπής ή υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε, εντοπίστε την κύρια βαλβίδα νερού και ελέγξτε εάν υπάρχει άλλη συσκευή στην άλλη πλευρά της. Εάν παρατηρήσετε ότι η πίεση του νερού που προέρχεται από το σωλήνα ζεστού νερού σας φαίνεται να είναι πολύ δυνατή, ρυθμίστε το θερμοσίφωνα σας.

Χαλαρά εξαρτήματα

Οι θορυβώδεις σωλήνες με τη μορφή σφυρίσματος ή τσιρίγματος είναι συχνά αποτέλεσμα χαλαρών εξαρτημάτων στον σωλήνα, όπως μια χαλαρή ροδέλα. Η υπερβολική φθορά μπορεί να οδηγήσει σε φθαρμένες ροδέλες και χαλαρούς σωλήνες. Καθώς το νερό ρέει μέσα από αυτά, κινούνται και έρχονται σε επαφή με συστατικά γύρω τους. Ο ήχος αυτών των δύο υλικών που κινούνται μεταξύ τους έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο οι σωλήνες σας να κάνουν θόρυβο, αλλά και τα υδραυλικά σας.

Οι χάλκινοι σωλήνες μπορούν επίσης να κάνουν ήχους σφυρίσματος και τσιρίγματος, καθώς αυτό το μέταλλο τείνει να διαστέλλεται με τη θερμότητα και να συστέλλεται με το κρύο. Όταν ρέει ζεστό νερό μέσα από αυτά, μπορεί να κινηθούν ενάντια σε γυψοσανίδες ή στους τοίχους σας. Για να αποφευχθεί αυτό, οι επαγγελματίες υδραυλικοί τείνουν να τους μονώνουν.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα και δεν θέλετε να σπάσετε τους τοίχους σας για να μονώσετε τους σωλήνες σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε ελαφρώς τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα. Η λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αποτρέψετε την υπερβολική διαστολή των θορυβωδών σωλήνων σας.

Ανεξάρτητα από το γιατί οι σωλήνες σας είναι θορυβώδεις, με λίγη δουλειά, μπορείτε ελπίζουμε να διώξετε για πάντα αυτόν τον θόρυβο που ακούγεται από τους σωλήνες σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button