Γιατί-η-βρύση-σας-κάνει-θόρυβο

Γιατί η βρύση σας κάνει θόρυβο;

Το να ανοίγετε τη βρύση σας και να ακούτε έναν θόρυβο μπορεί να είναι μια εκνευριστική, αλλά και ανησυχητική εμπειρία. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τα υδραυλικά προβλήματα το συντομότερο δυνατό για να βεβαιωθείτε ότι δεν κινδυνεύουν να καταστραφούν οι σωλήνες σας.

Προβλήματα πίεσης νερού, εξαερισμός, παλιά εξαρτήματα και σωληνώσεις νερού είναι όλοι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε γιατί οι σωλήνες σας κάνουν θόρυβο όταν ανοίγετε ή κλείνετε τη βρύση σας.

Προβληματική πίεση νερού

Θα μπορούσατε να έχετε ένα από τα δύο υδραυλικά προβλήματα εάν η βρύση σας κάνει έναν θόρυβο που χτυπάει συνεχώς ενώ τρέχει το νερό:

  • Έχετε έναν ελαττωματικό ή ανεπαρκή μετρητή νερού.
  • Η πίεση του νερού σας είναι πολύ υψηλή.

Ένας υδραυλικός από την Αποφράξεις Αντωνίου μπορεί να διαγνώσει οποιοδήποτε υδραυλικό πρόβλημα. Όταν η πίεση του νερού σας γίνει πολύ υψηλή, σταματά να ρέει σε ένα τακτικό ρεύμα και γίνεται ταραχώδης. Το νερό που ταξιδεύει μέσα από τις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις πέφτει βίαια στα τοιχώματα του σωλήνα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα μανόμετρο για να ελέγξετε το νερό του σπιτιού σας. Η πίεσή σας πρέπει να είναι μεταξύ 40-80 PSI. Εάν δεν είναι, μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε ή να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα μείωσης πίεσης στην κύρια παροχή νερού. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός από την Αποφράξεις Αντωνίου μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει όλα τα υδραυλικά προβλήματα.

Σφιχτοί ιμάντες στην βρύση

Εάν ο θόρυβος συμβαίνει μόνο σε περιοδική βάση, ο λόγος μπορεί να είναι ότι οι ιμάντες που συγκρατούν τους σωλήνες σας στη θέση τους είναι πολύ σφιχτές. Οι σωλήνες διαστέλλονται και συστέλλονται. Διαστέλλονται όταν θερμαίνονται με ζεστό νερό και συστέλλονται όταν κρυώνουν. Συνήθως, εάν αυτό είναι το πρόβλημα, δεν θα ακούσετε τον θόρυβο μετά από μερικά λεπτά.

Αυτό το ζήτημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα εάν έχετε σωλήνες PVC. Οι σωλήνες PVC χρησιμοποιούνται συχνά για γραμμές ζεστού νερού και διαστέλλονται ή συστέλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία. Είναι κρεμ χρώματος και μπορεί να φέρουν τη σφραγίδα PVC. Ζητήστε από έναν υδραυλικό να χαλαρώσει τους ιμάντες και τα ανοίγματα των σωλήνων γύρω από τους σωλήνες σας για να λύσει το πρόβλημα.

Αέρας στους σωλήνες

Εάν ακούτε έναν γρήγορο θόρυβο όταν ανοίγετε τη βρύση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει παγιδευτεί αέρας στους σωλήνες σας. Δοκιμάστε να ανοίξετε όλες τις βρύσες του σπιτιού σας ταυτόχρονα και στη συνέχεια να ξεπλύνετε όλες τις τουαλέτες σας. Περιμένετε περίπου πέντε λεπτά και δώστε χρόνο στο νερό να απωθήσει τον αέρα. Εάν ο θόρυβος δεν εξαφανιστεί μετά από αυτό, τότε καλέστε έναν επαγγελματία να ελέγξει τους σωλήνες σας για υδραυλικά προβλήματα.

Συσσώρευση αλάτων

Ένας άλλος προφανής λόγος για τον οποίο η βρύση σας κάνει θόρυβο τσιρίσματος είναι η συσσώρευση αλάτων. Συχνά συμβαίνει κάτω ή γύρω από το κάθισμα του πλυντηρίου. Μπορεί επίσης να συσσωρευτεί μέσα στο στέλεχος της βρύσης, εξ’ ου και ο θόρυβος.

Εάν το νερό σας έχει σκληρό νερό, η βρύση μπορεί επίσης να αντιμετωπίζει συσσώρευση αλάτων. Ο θόρυβος του σφυρίσματος συμβαίνει όταν αυτές οι συσσωρεύσεις περιορίζουν τη ροή του νερού που περνάει.

Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί και να καθαρίσετε ό,τι μπορείτε. Για τα πιο επίμονα υπολείμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που μπορεί να αφαιρέσει τα άλατα. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να επανατοποθετήσετε το πλυντήριο και να ελέγξετε εάν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Για συσσωρεύσεις αλάτων, αφαιρέστε τη βρύση σας από το νεροχύτη. Αφήστε το να μουλιάσει για λίγο σε νερό με ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει στη διάλυση των αλάτων. Είναι ένας φθηνότερος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα, αντί να αντικαταστήσετε την βρύση.

Κατασκευαστικά ελαττώματα

Οι σωλήνες παροχής νερού για τη βρύση σας μπορεί να έχουν ένα ελάττωμα σχεδιασμού που προκαλεί δόνηση στους σωλήνες όταν ρέει νερό μέσα από αυτούς. Εάν μια βαλβίδα στο σωλήνα νερού είναι πολύ μικρή, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη ροή του νερού. Οι σωλήνες ακατάλληλου μεγέθους μπορούν επίσης να τους κάνουν να δονούνται.

Καλέστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου να κοιτάξει τους σωλήνες όταν κάνουν θόρυβο, καθώς ένας υδραυλικός μπορεί να εκτιμήσει εάν οι σωλήνες ζεστού νερού έχουν ελαττωματικό σχεδιασμό που πρέπει να διορθωθεί για να σταματήσουν οι κραδασμοί.

Πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα

Εάν παρατηρείτε θορύβους κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση σας, πιθανότατα έχετε πρόβλημα με το υδραυλικό σας σύστημα. Οι ήχοι χτυπήματος θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι οι σωλήνες σας είναι πολύ μικροί, ότι έχει βουλώσει ο σωλήνας σας ή τα συντρίμμια και τα άλατα έχουν διαβρώσει τους σωλήνες σας.

Ενώ ένας υδραυλικός μπορεί να είναι σε θέση να διορθώσει το πρόβλημα αποφράσσοντας τους σωλήνες σας, θα χρειαστεί να αντικαταστήσει το υδραυλικό σας σύστημα εάν διαπιστώσει ανεπανόρθωτη διάβρωση ή σωλήνες ακατάλληλου μεγέθους.

Μια θορυβώδης βρύση μπορεί να είναι μια πραγματική ενόχληση, αλλά είναι συχνά ένα επιλύσιμο πρόβλημα με λίγη έρευνα και συντήρηση. Κατανοώντας τις κοινές αιτίες του θορύβου από τη βρύση και λαμβάνοντας μέτρα για την αντιμετώπιση τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βρύση σας όπως πριν.

Είτε πρόκειται για συσσώρευση αλάτων, χαλαρά εξαρτήματα, υψηλή πίεση νερού ή αέρα στους σωλήνες, αυτά τα ζητήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά για να βάλουν τέλος στους ενοχλητικούς ήχους. Έτσι, την επόμενη φορά που η βρύση σας θα αρχίσει να κάνει θόρυβο, μην ανησυχείτε. Αντ’ αυτού, αναλάβετε δράση για να επαναφέρετε την ηρεμία στο υδραυλικό σας σύστημα.

Εάν ο θόρυβος της βρύσης δεν σταματήσει, ήρθε η ώρα να καλέσετε την Αποφράξεις Αντωνίου. Είναι σημαντικό να το κάνετε όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Όσο περισσότερο καθυστερείτε να καλέσετε για βοήθεια, τόσο περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει η βρύση σας, καθιστώντας την επισκευή πιο δύσκολη και ακριβή.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button