Γιατί-γουργουρίζει-η-τουαλέτα-μου

Γιατί γουργουρίζει η τουαλέτα μου;

Το ενοχλητικό γουργούρισμα ή φυσαλίδες που προέρχονται από την τουαλέτα σας μπορεί να υποδηλώνουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντιμετωπίστε τους ενοχλητικούς θορύβους με αυτές τις τεχνικές από την Αποφράξεις Αντωνίου.

Έχετε δίκιο που ανησυχείτε γιατί αυτός ο ήχος δεν είναι φυσιολογικός. Όταν μια τουαλέτα γουργουρίζει, υποδηλώνει ότι η αρνητική πίεση αέρα συσσωρεύεται στον σωλήνα, δημιουργώντας ένα είδος κλειδώματος αέρα.

Σε ένα σύστημα αποστράγγισης που λειτουργεί καλά, ο αέρας ρέει ελεύθερα μέσα από τους σωλήνες, αποτρέποντας την αρνητική πίεση αέρα, έτσι τα απόβλητα τρέχουν ομαλά προς τα κάτω και προς τα έξω. Το γουργούρισμα υποδηλώνει μη φυσιολογική δημιουργία αναρρόφησης στον σωλήνα. Η αρνητική πίεση αέρα θα απελευθερωθεί τελικά, ωθώντας τον αέρα προς τα πίσω μέσω του σωλήνα αποχέτευσης και μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Όταν συμβεί αυτό, θα ακούσετε την τουαλέτα να κάνει ένα θόρυβο, το νερό στη λεκάνη μπορεί να βγάζει φυσαλίδες και η τουαλέτα μπορεί να ξεπλένεται από μόνη της.

Τι κάνει μια τουαλέτα να γουργουρίζει;

Η συσσώρευση αρνητικής πίεσης αέρα προκαλείται από ένα φράξιμο σε μία από τις δύο περιοχές: κάπου στο σύστημα αποχέτευσης, το οποίο μπορεί να είναι κοντά στην τουαλέτα ή στον κύριο σωλήνα αποχέτευσης που συνδέεται με το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής σας ή στον εξαερισμό του σπιτιού σας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του φράγματος, η λύση μπορεί να είναι μια δουλειά που φτιάχνετε μόνοι σας ή ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Το γουργούρισμα μπορεί να μην είναι πολύ ενοχλητικό τώρα, αλλά αν ο ένοχος είναι ένας σπασμένος ή κατεστραμμένος σωλήνας, θα πρέπει να διορθωθεί – και όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Εάν η εργασία αναβληθεί, τα απόβλητα θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε τουαλέτες, ντους ή μπανιέρες. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος της τουαλέτας και να προσφέρετε λύσεις στο πρόβλημα.

Πρώτα, δοκιμάστε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα αφού κλείσετε την παροχή νερού. Εάν η αιτία του γουργουρίσματος είναι στον σωλήνα αποχέτευσης, η απόφραξη της τουαλέτας μπορεί να δημιουργήσει αρκετή πίεση για να αποσπάσει ένα ελαφρύ έως μέτριο φράξιμο, όπως αυτό που προκύπτει από το ξέπλυμα βαμβακερών μάκτρων που σφήνωσαν στον σωλήνα αποχέτευσης.

Τα υπόλοιπα μέρη του μπάνιου (μπανιέρα, νεροχύτης, ντους) συνδέονται συχνά με την ίδια σωλήνα αποχέτευσης που τρέχει από την τουαλέτα. Για αυτόν τον λόγο, θα θέλετε να στεγανοποιήσετε αυτούς τους σωλήνες με κολλητική ταινία. Εάν βουτήξετε χωρίς να σφραγίσετε τους σωλήνες, η πίεση που δημιουργείται από τη βύθιση μπορεί να διαφύγει μέσω άλλων εξαρτημάτων αποστράγγισης αντί να αποσπάσει ένα φράγμα.

Καλέστε τους γείτονες σας για να δείτε εάν και αυτοί έχουν φυσαλίδες που βγαίνουν από την τουαλέτα.

Ένα φράξιμο σε ένα δημοτικό σωλήνα αποχέτευσης θα μπορούσε να δημιουργήσει γάργαρες τουαλέτες και στα σπίτια των γειτόνων σας. Εάν ένας ή περισσότεροι από τους γείτονές σας αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καλέστε τη δημοτική αρχή αποχέτευσης και αναφέρετε το πρόβλημα. Θα στείλουν κάποιον να ελέγξει το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και αν εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, πιθανότατα θα καλύψει όλα τα έξοδα για την επισκευή του.

Αποφράξτε τον σωλήνα για να αφαιρέσετε τα πιο σκληρά φράγματα

Ένα υδραυλικό φίδι μπορεί συχνά να αφαιρέσει σκληρά φράγματα σε έναν σωλήνα αποχέτευσης. Διαθέτοντας ένα μακρύ καλώδιο και μια κεφαλή με λεπίδες κοπής για το κόψιμο των επίμονων τσόκαρων, ένα φίδι τουαλέτας μπορεί να είναι η λύση.

Για βουλώματα ακόμη πιο βαθιά στον σωλήνα αποχέτευσης θα πρέπει να ελέγξετε τους σωλήνες, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το σπίτι σας, ακριβώς πάνω από το σωλήνα αποχέτευσης. Για να εντοπίσετε το πρόβλημα, ελέγξτε το υπόγειο ή τον χώρο ανίχνευσης για να δείτε πού εξέρχεται η κύρια σωλήνα αποχέτευσης από το σπίτι σας. Πολλοί σωλήνες καθαρισμού εκτείνονται μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος και διαθέτουν ένα μεγάλο καπάκι από PVC, αλλά άλλοι μπορεί να καταλήγουν ακριβώς κάτω από το έδαφος.

Εάν αυτό συμβαίνει στο σπίτι σας, θα πρέπει να κάνετε λίγο σκάψιμο για να το αποκαλύψετε. Μόλις αφαιρέσετε το καπάκι από τον σωλήνα καθαρισμού με ένα ρυθμιζόμενο κλειδί, δείτε τον σωλήνα. Εάν σταματήσει το γουργούρισμα της τουαλέτας, αφαιρέσατε με επιτυχία το φράξιμο της αποχέτευσης που το προκάλεσε. Εάν οι ήχοι συνεχίζονται, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε προβλήματα στη στοίβα εξαερισμού.

Ελέγξτε και καθαρίστε τον εξαερισμό

Αυτή η διερεύνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ή αφού ελέγξετε τον σωλήνα. Επειδή το πολύπλοκο σύστημα σωλήνων ενός σπιτιού απαιτεί άφθονη παροχή αέρα προκειμένου να αποφευχθούν μπλοκαρίσματα αέρα στους σωλήνες, ένα φράξιμο στον εξαερισμό θα μπορούσε να περιορίσει τη ροή του αέρα και να προκαλέσει το γουργούρισμα.

Εάν θέλετε να ελέγξετε μόνοι σας τη στοίβα εξαερισμού, θα χρειαστείτε έναν φακό, ένα λεπτό σχοινί, κολλητική ταινία και ένα λάστιχο κήπου. Τα φράγματα των εξαερισμών προκαλούνται συχνά από φύλλα και απορρίμματα, ή ακόμα και από το κουφάρι ενός μικρού ζώου που κόλλησε στον σωλήνα. Εάν το φράξιμο βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την κορυφή του σωλήνα, μπορεί να μπορείτε να το αφαιρέσετε με μια ισιωμένη συρμάτινη κρεμάστρα. Τα βαθύτερα φράγματα μπορούν συχνά να αφαιρεθούν με τρεχούμενο νερό από ένα λάστιχο κήπου.

Καλέστε τον υδραυλικό εάν η τουαλέτα σας βγάζει ακόμη φυσαλίδες παρά τις καλύτερες προσπάθειες

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων απέτυχαν να απαλλάξουν την τουαλέτα από γουργούρισμα και φυσαλίδες, ήρθε η ώρα να καλέσετε τον υδραυλικό. Οι υδραυλικοί διαθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως κάμερες και αποφρακτικά μηχανήματα. Εμπιστευτείτε τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button