Γιατί-είναι-χαμηλή-η-πίεση-του-νερού

Γιατί είναι χαμηλή η πίεση του νερού;

Εάν η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή, οι σωλήνες σας ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου. Όταν συμβαίνει αυτό, τα πλυντήρια πιάτων και τα πλυντήρια ρούχων δεν μπορούν να καθαρίσουν το ίδιο αποτελεσματικά, οι βρύσες χρειάζονται πολύ χρόνο για να γεμίσουν μια κατσαρόλα ή ένα φλιτζάνι και μπορεί να χρειαστεί να σταθείτε ακριβώς κάτω από την κεφαλή του ντους για να βραχείτε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό ιδιοκτήτη σπιτιού για την πίεση του νερού για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πίεση του νερού, πώς να ελέγξετε την πίεση νερού στο σπίτι σας και πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα χαμηλής πίεσης νερού.

Εάν η πίεση του νερού σας είναι ξαφνικά χαμηλή, δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία. Μια γρήγορη πτώση σε μία μόνο βρύση σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βρύση. Η γρήγορη χαμηλή πίεση που επηρεάζει μια περιοχή του σπιτιού μπορεί να σημαίνει πρόβλημα διάβρωσης του σωλήνα. Μια απότομη πτώση πίεσης νερού που επηρεάζει ολόκληρο το σπίτι μπορεί να σημαίνει διακοπή του δικτύου ύδρευσης .

Τι είναι η πίεση του νερού;

Πριν δοκιμάσετε την πίεση του νερού στο σπίτι σας, είναι καλή ιδέα να έχετε κάποια ιδέα στο τι πραγματικά αναφέρεται ο όρος πίεση νερού. Γενικά, ως πίεση νερού νοείται η δύναμη με την οποία το νερό εξέρχεται από τη βρύση. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τη ροή, η οποία είναι η ποσότητα νερού που διέρχεται από το σωλήνα ανά πάσα στιγμή.

Η πίεση του νερού είναι η δύναμη που σπρώχνει το νερό μέσα από τους σωλήνες και συνήθως δημιουργείται από το υψόμετρο. Τα συστήματα διανομής νερού θα τοποθετήσουν μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο από τα σπίτια που τροφοδοτούνται με νερό.

Το σύστημα εκμεταλλεύεται τη βαρύτητα για να αυξήσει την πίεση του νερού, αν και οι περισσότερες πόλεις και πόλεις βασίζονται επίσης σε αντλίες κατά μήκος της πόλης για να αυξήσουν την πίεση του νερού σε ένα καλό επίπεδο. Η πίεση του νερού των κατοικιών μπορεί να πέσει μεταξύ 30 και 80 psi, αν και ο μέσος όρος για τα περισσότερα σπίτια είναι περίπου 40 έως 60 psi.

Πώς να δοκιμάσετε την πίεση του νερού του σπιτιού σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την πίεση του νερού στο σπίτι σας είναι με ένα μανόμετρο.. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι βρύσες και οι συσκευές που χρησιμοποιούν νερό είναι κλειστές και, στη συνέχεια, συνδέστε το μανόμετρο στην εξωτερική σαλιάρα του σωλήνα ή στη βρύση του σωλήνα. Ανοίξτε τη βρύση πλήρως και διαβάστε το μετρητή για να μάθετε την πίεση νερού του σπιτιού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην έχετε βρύση στο εξωτερικό του σπιτιού. Αντίθετα, μπορείτε να αποσυνδέσετε τον σωλήνα του πλυντηρίου και να συνδέσετε το μετρητή σε αυτή τη βρύση. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες και οι συσκευές που χρησιμοποιούν νερό είναι κλειστές και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη βρύση πλήρως για να δείτε την ένδειξη της πίεσης του νερού του σπιτιού.

Προβλήματα χαμηλής πίεσης νερού

Μερικώς κλειστή βαλβίδα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα χαμηλής πίεσης νερού είναι ότι το νερό εμποδίζεται από μία ή περισσότερες μερικώς κλειστές βαλβίδες διακοπής. Συνήθως, ένα σπίτι θα έχει μια κύρια βαλβίδα διακοπής που βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Συνήθως μπορεί να βρεθεί κοντά στο σημείο όπου ο κύριος σωλήνας παροχής νερού εισέρχεται στο σπίτι. Σε ορισμένα σπίτια μπορεί να υπάρχει και βαλβίδα μετρητή νερού.

Εάν υποψιάζεστε ότι μια μερικώς κλειστή βαλβίδα μπορεί να ευθύνεται για τη χαμηλή πίεση νερού στο σπίτι, απλώς εντοπίστε όλες τις βαλβίδες διακοπής στην κύρια γραμμή παροχής νερού. Λειτουργήστε κάθε βαλβίδα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Εάν βρείτε κάποια που έχει σπάσει, έχει διαρροή ή έχει κολλήσει, μιλήστε με έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου για να αντικαταστήσει αυτές τις βαλβίδες. στη συνέχεια ανοίξτε πλήρως κάθε βαλβίδα για να επαναφέρετε την πίεση του νερού στο σπίτι. Προσλάβετε έναν υδραυλικό για να αντικαταστήσει τυχόν σπασμένες, διαρροές ή κολλημένες βαλβίδες. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, τότε πιθανότατα υπάρχει διαφορετικός λόγος για τη χαμηλή πίεση του νερού.

Σε πολλά σπίτια, υπάρχουν δύο μεγάλες βαλβίδες διακοπής που ελέγχουν το νερό στο σπίτι. Η πρώτη είναι η βαλβίδα του μετρητή νερού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μετρητή νερού στον κεντρικό σωλήνα παροχής της πόλης που εξυπηρετεί το σπίτι σας. Κανονικά, δεν θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη βαλβίδα, καθώς τεχνικά ανήκει στην εταιρεία ύδρευσης και συνήθως χρησιμοποιείται μόνο από το προσωπικό της εταιρείας ύδρευσης. Αλλά εάν η πίεση του νερού σας είναι χαμηλή σε όλο το σπίτι σας, ειδικά αφού έχει γίνει κάποια εργασία στο υδραυλικό σας σύστημα, είναι πιθανό αυτή η βαλβίδα να μην είναι πλήρως ανοιχτή.

Πώς να το διορθώσετε

Εάν κάνατε πρόσφατα μια επισκευή και τώρα παρατηρείτε μείωση της πίεσης του νερού σε όλο το σπίτι σας, ελέγξτε τη βαλβίδα του μετρητή. Μπορεί να βρίσκεται σε έναν εξωτερικό τοίχο του σπιτιού σε ένα υπόγειο κουτί μεταξύ του σπιτιού και του δρόμου ή σε έναν εσωτερικό βοηθητικό χώρο, όπως ένα υπόγειο ή γκαράζ. Η βαλβίδα είναι πλήρως ανοιχτή όταν η λαβή της βαλβίδας είναι παράλληλη με το σωλήνα νερού. Εάν η λαβή είναι ρυθμισμένη υπό γωνία ως προς τον σωλήνα, δεν είναι πλήρως ανοιχτή.

Η άλλη κύρια βαλβίδα διακοπής είναι συνήθως βρίσκεται μέσα στο σπίτι, κοντά στο σημείο όπου ο κύριος σωλήνας παροχής της πόλης εισέρχεται στο σπίτι μέσω του τοίχου θεμελίωσης.

Όπως και με τη βαλβίδα του μετρητή νερού, αυτή η κύρια βαλβίδα διακοπής μερικές φορές αφήνεται μερικώς κλειστή αφού έχει γίνει κάποιο είδος επισκευής στο σύστημα. Εάν η πίεση του νερού σας έχει μειωθεί μυστηριωδώς μετά από μια πρόσφατη επισκευή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βαλβίδα να μην άνοιξε πλήρως μετά την ολοκλήρωση της επισκευής.

Βεβαιωθείτε ότι αυτή η βαλβίδα είναι πλήρως ανοιχτή. Εάν πρόκειται για κλασική βαλβίδα, που υποδεικνύεται από μια λαβή που μοιάζει με τροχό, βεβαιωθείτε ότι η λαβή έχει περιστραφεί πλήρως αριστερόστροφα. Εάν πρόκειται για σφαιρική βαλβίδα, που υποδεικνύεται από μια λαβή μοχλού, η λαβή πρέπει να είναι παράλληλη προς την κατεύθυνση του σωλήνα για να είναι πλήρως ανοιχτή.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button