Γιατί-είναι-σημαντική η-απόφραξη-υδρορροών;

Γιατί είναι σημαντική η απόφραξη υδρορροών;

Ο καθαρισμός και η απόφραξη των υδρορροών σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε σοβαρά υδραυλικά προβλήματα. Φέτος, αντισταθείτε στην επιθυμία να αναβάλετε τον καθαρισμό των υδρορροών. Μάθετε για αυτά τα κοινά προβλήματα που προκαλούνται από βουλωμένες υδρορροές.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός υδρορροών;

Οι υδρορροές έχουν σχεδιαστεί για να εκτρέπουν τη ροή του νερού μακριά από το σπίτι σας. Είναι μια σημαντική δουλειά, γιατί ακόμα και λίγο νερό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Καθώς το νερό ρέει από την οροφή του σπιτιού σας συγκεντρώνεται στις υδρορροές, οι οποίες έχουν κλίση προς τα κάτω στόμια. Όταν οι υδρορροές σας είναι καθαρές, το νερό της βροχής ρέει γρήγορα μέσω της εκροής στο σύστημα αποχέτευσης του σπιτιού σας.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, υπολείμματα όπως κλαδιά και φύλλα μπορούν να συσσωρευτούν στις υδρορροές σας, προκαλώντας απόφραξη. Και όταν διακόπτεται η ροή του νερού, οι βουλωμένες υδρορροές μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους προβλήματα.

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν καθαρίσετε τις υδρορροές σας;

Προβλήματα στα θεμέλια του σπιτιού

Σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η βροχή έχει μια ασφαλή διαδρομή από την οροφή σας. Μια υδρορροή που λειτουργεί σωστά θα μεταφέρει αυτό το νερό μακριά από το σπίτι σας. Αλλά μια βουλωμένη υδρορροή κάνει το αντίθετο. Επιτρέποντας στο νερό να χυθεί στα πλάγια και να χυθεί κάτω από τους τοίχους σας. Η συγκέντρωση νερού γύρω από τα θεμέλια του σπιτιού σας μπορεί να προκαλέσει διάβρωση που αποδυναμώνει τους τοίχους, οδηγώντας σε ρωγμές στα θεμέλια και καθίζηση.

Όχι μόνο τα προβλήματα στα θεμέλια μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα δομικά προβλήματα για το σπίτι σας, αλλά αυτού του είδους οι ζημιές δεν καλύπτονται από τα περισσότερα ασφαλιστήρια. Οπότε προτιμήστε τον καθαρισμό και την απ΄όφραξη υδρορροών από την Αποφράξεις Αντωνίου για να αποφύγετε μια σοβαρή ζημιά.

Σπασμένες υδρορροές

Όταν οι υδρορροές σας είναι βουλωμένες, το νερό που μαζεύουν δεν έχει πού να πάει. Αντίθετα, γεμίζει τις υδρορροές σας ως το χείλος. Το επιπλέον βάρος μπορεί να λυγίσει τις υδρορροές σας ή να τις απομακρύνει από την οροφή.

Με το μέσο κόστος αντικατάστασης υδρορροών να είναι σχετικά υψηλό, η διατήρηση των υδρορροών σας καθαρών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτού του κόστους.

Ζημιές σε τοίχους και οροφές

Οι βουλωμένες υδρορροές μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαρροές νερού στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Εάν οι υδρορροές σας είναι γεμάτες, είναι πιθανό το νερό να ξεχειλίσει στην πίσω πλευρά της υδρορροής. Όταν συμβεί αυτό, το νερό μπορεί να σαπίσει τις ξύλινες σανίδες στις οποίες είναι τοποθετημένες οι υδρορροές σας ή να ρέει πίσω από το παραπέτασμα του σπιτιού σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο σπίτι σας. Και όταν γίνει, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε ολόκληρα τμήματα ξύλου, μόνωσης και γυψοσανίδας.

Βουλώματα από πάγο

Γνωρίζατε ότι οι βουλωμένες υδρορροές μπορούν να προκαλέσουν ζημιές και τους χειμερινούς μήνες; Όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, το νερό στις βουλωμένες υδρορροές σας μπορεί να μετατραπεί σε πάγο. Ως αποτέλεσμα, το νερό από το λιώσιμο του χιονιού δεν έχει πού να πάει. Εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη ένα φράγμα πάγου μπορεί να προκαλέσει διαρροές στο σπίτι σας, να καταστρέψει τις υδρορροές σας ή και τα δύο.

Πλημμυρισμένο υπόγειο

Το νερό που χύνεται από τις υδρορροές σας μπορεί να οδηγήσει σε ένα πλημμυρισμένο υπόγειο. Αυτό προκαλείται από τη διαρροή νερού από τους τοίχους και το δάπεδο του υπογείου σας.

Τα υγρά υπόγεια μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα εκεί, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μούχλας. Έτσι, εάν το υπόγειο σας υγραίνεται μετά από μια δυνατή βροχή, αποθηκεύστε τα σημαντικά αντικείμενα σας αλλού και σκεφτείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου για να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Προσβολές από έντομα

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα κουνούπια στην αυλή του. Αλλά η συγκέντρωση νερού στις υδρορροές σας μπορεί να είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για αυτά. Η υγρή λάσπη και τα φύλλα μπορούν επίσης να είναι ένα φιλόξενο μέρος για τις μέλισσες και τις σφήκες για να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν οι υδρορροές μου είναι βουλωμένες;

Ανεβείτε σε μια σκάλα

Ο απλούστερος τρόπος για να ελέγξετε τις υδρορροές σας είναι να κάνετε έναν γρήγορη έλεγχο. Φροντίστε μόνο να επιλέξετε τον σωστό τύπο σκάλας και να την ανεβείτε με ασφάλεια. Αν δείτε να συσσωρεύονται υπολείμματα στις υδρορροές σας, ήρθε η ώρα να τα καθαρίσετε.

Χαλαρές υδρορροές

Εάν οι υδρορροές σας χαλαρώνουν ή φαίνονται να είναι πιο βαθιές στη μέση, είναι σημάδι ότι κουβαλούν υπερβολικό βάρος.

Λεκέδες

Κοιτάξτε για να δείτε αν υπάρχουν λεκέδες από τρεχούμενο νερό. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι υδρορροές σας ξεχειλίζουν κατά τη διάρκεια έντονης βροχής.

Ανάπτυξη χόρτων

Όταν οι σπόροι αναμειγνύονται με οργανικό υλικό στις υδρορροές σας, μπορούν να αρχίσουν να φυτρώνουν χόρτα και να αναπτύσσονται. Εάν οι υδρορροές σας έχουν γεμίσει από πρασινάδες, έχετε καθυστερήσει πολύ να καθαρίσετε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν καθαρίσετε τις υδρορροές σας;

Τα προβλήματα που προκαλούνται από βουλωμένες ή σπασμένες υδρορροές είναι δαπανηρό να επιδιορθωθούν αλλά είναι εύκολο να αποφευχθούν. Απλώς χρειάζονται καθάρισμα 2 φορές τον χρόνο.

Η σκάλα σας πρέπει να είναι στιβαρή, ασφαλής και αρκετά μεγάλη. Ποτέ μην στέκεστε στα πάνω τρία σκαλοπάτια μιας σκάλας και μην βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Φροντίστε να έχετε κάποιον κοντά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία. Υπάρχουν περισσότερα εργαλεία που εμπλέκονται πέρα από τη σκάλα και τα χέρια σας. Χοντρά γάντια, προστατευτικά γυαλιά και μακριά μανίκια προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από βακτήρια, κοψίματα και παράσιτα. Ένα πλαστικό εργαλείο και ένας κάδος συλλογής μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να απορρίψετε τα υπολείμματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα λάστιχο κήπου για να ξεπλύνετε τη λάσπη και να αποφράξετε τα στόμια.

Προτιμήστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου

Εάν η εργασία είναι πολύ απαιτητική για εσάς ή προτιμάτε να καθαριστούν οι υδρρροές σας με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία της Αποφράξεις Αντωνίου για να καθαρίσει τις υδρορροές σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button