9-tips-για-τους-σωλήνες-σας-το-2023

9 tips για τους σωλήνες σας το 2023

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο τρομακτικά από το να σκέφτεστε να χαλάσουν τα υδραυλικά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να ξυπνήσετε να ανακαλύψετε ότι ένας ολόκληρος όροφος του σπιτιού σας έχει γίνει λάκκος με ακατέργαστα λύματα. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν να αποτρέψουν έναν τέτοιο εφιάλτη από το να γίνει πραγματικότητα. Έχουμε 9 tips για τους σωλήνες σας το 2023 που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την καταστροφή πριν το σπίτι σας γίνει σκηνή φρίκης.

1.Να δώσετε έμφαση στο υλικό κατασκευής του σωλήνα

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι σωλήνες και τα εξαρτήματα έχει ορισμένο προσδόκιμο ζωής, αν και αυτό μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες. Η σωστή συντήρηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των υπαρχόντων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, το σκληρό νερό (υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία) μπορεί να καταστρέψει τους σωλήες σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο των υδραυλικών που χρησιμοποιούνται στο σπίτι σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να φέρετε έναν υδραυλικό για να κάνει μια επιθεώρηση. Οι γραμμές αποστράγγισης από PVC έχουν σχετικά μικρό προσδόκιμο ζωής στα 25-40 χρόνια.

Οι σωλήνες χαλκού μπορεί να διαρκέσουν 70-80 χρόνια, ανάλογα με την προηγούμενη συντήρηση. Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα από ορείχαλκο και χυτοσίδηρο μπορεί να εξυπηρετούν τον προορισμό τους για έναν αιώνα ή περισσότερο.

2. Προσέξτε για τους σωλήνες μολύβδου

Οι σωλήνες που είναι κατασκευασμένοι από μόλυβδο ή πολυβουτυλένιο πρέπει να σβήνουν ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Οι σωλήνες μολύβδου μπορούν να μολύνουν με μόλυβδο το πόσιμο νερό σας, προκαλώντας σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Οι σωλήνες πολυβουτυλενίου ήταν μια φθηνή εναλλακτική λύση που εγκαταστάθηκε συχνά μεταξύ της δεκαετίας του 1970 και του 1990, αλλά έχουν προκαλέσει στους ιδιοκτήτες κατοικιών πολλά προβλήματα που σχετίζονται με απροσδόκητα σπασίματος σωλήνων. Επίσης είναι επικίνδυνοι για την υγεία.

3. Προσοχή στα καφέ νερά

Το νερό στη μπανιέρα ή τη λεκάνη του νεροχύτη σας φαίνεται μη ελκυστικά καφέ ή κίτρινο; Αν ναι, η σκουριά μπορεί να κατατρώει τους σωλήνες σας. Αυτό θα είναι πιο εμφανές όταν λείπετε από το σπίτι για κάποιο χρονικό διάστημα, επειδή το νερό που βρίσκεται σε αδράνεια στους σωλήνες θα έχει χρόνο να συλλέξει μεγαλύτερο αριθμό σωματιδίων σκουριάς. Εάν δείτε σημάδια σκουριάς, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τους σωλήνες που έχουν επηρεαστεί το συντομότερο δυνατό.

4. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια

Εάν πραγματοποιείτε ανακαίνιση, φροντίστε να κάνετε έναν έλεγχο υδραυλικού για να δείτε εάν οι σωλήνες σας σε αυτήν την περιοχή του σπιτιού πρέπει να αντικατασταθεί. Επειδή μπορεί ήδη να έχετε προχωρήσει με την ανακαίνιση ή ακόμα και να περιμένετε να έχετε έναν υδραυλικό στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα, το κόστος μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερο.

5. Προτιμήστε τους σωλήνες PEX

Εάν ένας λίγο πιο ακριβός λογαριασμός 8. για νέες σωληνώσεις χαλκού δεν υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας για τη βελτίωση του σπιτιού, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε σωλήνες πολυαιθυλενίου με σταυροειδείς δεσμούς (γνωστούς και ως PEX). Το PEX μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη να σκιστεί σε τοίχους, είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να μπαίνει στη θέση όπου χρειάζεται. Η αντικατάσταση του χαλκού PEX σε ένα σπίτι 150 τετραγωνικών μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 4.000 ευρώ σε ανταλλακτικά και εργασία!

6. Αποφύγετε μια έκρηξη λόγω διάβρωσης σωλήνα

Να είστε πάντα σε επιφυλακή για διαρροές και σημάδια διάβρωσης, όπως αποχρωματισμό και βαθουλώματα, που μπορεί να υποδηλώνουν ότι το υδραυλικό σας σύστημα βρίσκεται στα τελευταία του. Το ξεφλούδισμα και οι λεκέδες είναι επίσης ισχυρές ενδείξεις ότι η αστοχία του εξαρτήματος μπορεί να είναι επικείμενη.

Οι διαρροές σε κάποιο μέρος του σπιτιού σας είναι συχνά προγνωστικοί παράγοντες που θα έχετε σύντομα στη συνέχεια και σε άλλα μέρη. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ελέγξετε τους σωλήνες, να τους επισκευάσετε και, αν χρειαστεί, να τα αντικαταστήσετε, προτού υπολογίσετε το κόστος των νέων σωληνώσεων.

7. Να έχετε έναν υδραυλικό που εμπιστεύεστε

Αν προσλάβετε κάποιον υδραυλικό που δεν σας εμπνέει εμπιστοσύνη μπορεί να αντιμετωπίσετε μεγάλα προβλήματα στο δρόμο. Ένας υδραυλικός που μπαίνει και βγαίνει και σου δίνει τον λογαριασμό πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις το μάτι μπορεί να κάνει κακή δουλειά. Το καλύτερο στοίχημα σας είναι κάποιος που εγγυάται τόσο τα υλικά όσο και την κατασκευή αν προκύψουν προβλήματα στο μέλλον. Φροντίστε να εξασφαλίσετε τις υπηρεσίες ενός έμπιστου υδραυλικού που προσφέρει 100% εγγύηση όπως οι υδραυλικοί της Αποφράξεις Αντωνίου.

8. Παρακολουθήστε προσεκτικά τους λογαριασμούς νερού

Παρακολουθήστε προσεκτικά τους λογαριασμούς του νερού σας για να δείτε αν εντοπίσετε απροσδόκητες αυξήσεις. Μια απροσδόκητη αύξηση στη χρήση νερού (όταν η χρήση του νερού στο σπίτι σας δεν έχει πραγματικά αυξηθεί) μπορεί να είναι ένδειξη διαρροής ή διαρροών κάπου στο υδραυλικό σας σύστημα. Ένας άλλος τρόπος για να ανιχνεύσετε πιθανές διαρροές είναι να δείτε εάν το νερό συγκεντρώνεται κάτω από τους νεροχύτες. Εκτός από διαρροές, πιστεύει ότι οι βουλωμένες αποχετεύσεις και οι σωλήνες μπορεί να οδηγήσουν σε απροσδόκητες αλλαγές λογαριασμών, οπότε ίσως είναι καιρός να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες.

9. Προστατέψτε τους σωλήνες σας

Ακόμη και οι πιο δυνατοί σωλήνες μπορεί βουλώσουν εάν πεταχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα από κάτι με τη μία. Αν έχετε να πετάξετε μεγάλη ποσότητα βαρέων τροφίμων, φροντίστε να το κάνετε στα σκουπίδια του σπιτιού σας. Ακόμα καλύτερα, ξεκινήστε ένα σωρό κομποστοποίησης αν δεν το έχετε ήδη. Οι υδραυλικοί δέχονται χιλιάδες κλήσεις κάθε χρόνο για να βγουν έξω και να λύσουν προβλήματα που προκαλούνται από τα κάποτε νόστιμα υπολείμματα που φράζουν τις εργασίες.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button