9-1-λάθη-που-κάνουν-οι-αρχάριοι-στα-υδραυλικά

9 + 1 λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στα υδραυλικά

Βρύσες που στάζουν, μια τουαλέτα που δεν σταματά να τρέχει ή ακόμα και ένας σωλήνας που έχει διαρροή κάτω από το νεροχύτη.  Αυτά είναι μόνο μερικά από τα απλά υδραυλικά προβλήματα που συνήθως μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μόνος του, συχνά χωρίς να χρειάζεται να προσλάβει επαγγελματία υδραυλικό.

Δείτε 9 + 1 λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στα υδραυλικά. Δυστυχώς, η απόπειρα αυτών των απλών επιδιορθώσεων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε δαπανηρά λάθη. Πρόκειται για λάθη όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν αντιλαμβάνεται στην αρχή ότι στην πραγματικότητα επιδεινώνουν το πρόβλημα.

1. Διατήρηση της παροχής νερού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εάν σκάσει ένας σωλήνας, υπερχειλίσει μια τουαλέτα ή προκύψει κάποια άλλη ανάγκη υδραυλικών εγκαταστάσεων, κλείστε την παροχή νερού. Οι κύριες πηγές νερού σας, όπως ο νεροχύτης ή η τουαλέτα, θα έχουν βαλβίδα διακοπής. Μόλις παρατηρήσετε το πρόβλημα, γυρίστε τη βαλβίδα μέχρι να σταματήσει η ροή του νερού.

Στη συνέχεια, καλέστε έναν υδραυλικό. Πολλοί άνθρωποι δεν φροντίζουν να σταματήσουν το νερό πρώτα. Αντίθετα, προσπαθούν να καθαρίσουν το χάος ενώ χύνεται περισσότερο νερό. Κλείστε το νερό, πάρτε μια βαθιά ανάσα και καλέστε τον υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

2. Υπερβολική χρήση καθαριστικών αποχέτευσης

Όταν οι άνθρωποι έχουν ένα βούλωμα, συχνά στρέφονται σε καθαριστικά αποχέτευσης με την ελπίδα να το καθαρίσουν. Τα καθαριστικά αποχέτευσης λειτουργούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί να διαβρώσει τους σωλήνες σας.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης λειτουργούν διασπώντας ή καταβροχθίζοντας οτιδήποτε φράζει τους σωλήνες σας. Όταν τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, αρχίζουν να τρώνε και τους σωλήνες σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε την αποχέτευση του ντους σας αντί να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό αποχέτευσης. Εάν πρέπει να χρησιμοποιείτε τόσο συχνά καθαριστικά αποχέτευσης, πιθανότατα έχετε ένα πιο σημαντικό πρόβλημα.

3. Κάνετε πρόχειρα μαστορέματα χωρίς να ξέρετε

Ακόμα κι αν είστε κάπως εξοικειωμένοι με τα υδραυλικά του σπιτιού σας, θα πρέπει πάντα να αφήνετε ένα πρόβλημα σωληνώσεων σε έναν υδραυλικών. Τα υδραυλικά μπορεί να φαίνονται αρκετά εύκολα, αλλά ορισμένες πτυχές γίνονται πολύ περίπλοκες.

Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα μικρό πρόβλημα σε μεγάλο, μετατρέποντας το ζήτημα σε μια μακρά και δαπανηρή επιδιόρθωση. Αν δεν είστε εκπαιδευμένοι σε αυτό που κάνετε, καλέστε έναν ειδικό για να χειριστεί τις ανησυχίες σας για τα υδραυλικά.

4. Αγνοείτε ένα υδραυλικό πρόβλημα

Οι άνθρωποι αγαπούν να αγνοούν τα προβλήματα ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστούν. Μια τουαλέτα που τρέχει μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο λογαριασμό νερού ή ένας ήχος μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειό σας.

Δυστυχώς, τα υδραυλικά προβλήματα δεν θα επιλυθούν από μόνα τους. Όσο περισσότερο αγνοείτε το ζήτημα, τόσο περισσότερο θα επιδεινώνεται. Εάν έχετε ανησυχίες, λάβετε μια εκτίμηση για την επισκευή και μάθετε τη φύση του ζητήματος, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

5. Ανοίγετε μια βρύση για να τη φτιάξετε και ξεχνάτε πώς να τη συναρμολογήσετε

Είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να αποσυναρμολογήσετε μια βρύση. Ωστόσο, το να την ξαναφτιάξετε είναι το δύσκολο κομμάτι. Μόλις αποσυναρμολογηθεί μια βρύση, πολλά από αυτά τα μικρά κομμάτια αρχίζουν να μοιάζουν.

Εάν δεν έχετε δώσει προσοχή, τότε το να ανακαλύψετε πώς να τα επαναφέρετε όλα μαζί μπορεί να γίνει μεγάλη πρόκληση. Αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, σας προτείνουμε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες της βρύσης καθώς την αποσυναρμολογείτε, και μετά μπορείτε να δείτε πώς ταιριάζουν ξανά όλα μαζί.

Όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο αργότερα, θα σας εξοικονομήσει χρήματα που ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε εάν χρειαστεί καλέσετε υδραυλικό για να φτιάξει τη βρύση.

6. Υπερσύσφιξη των συνδέσεων

Όσον αφορά τους σωλήνες και τα εξαρτήματα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να είναι πιο σφιχτό, αλλά συχνά δεν συμβαίνει αυτό. Αν σφίξετε υπερβολικά έναν σωλήνα, γωνία ή σύνδεσμο και μπορεί να σπάσει.

Το πραγματικά κακό σε αυτό είναι ότι η ρωγμή που δημιουργήσατε μπορεί να μην γίνει καν αντιληπτή αμέσως. Μπορεί να περάσουν εβδομάδες αργότερα όταν η εξάρτηση θα σπάσει τελείως και μέχρι τότε μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο σφιχτό είναι πολύ σφιχτό, αλλά μόλις η σύνδεση γίνει ασφαλής χωρίς κίνηση, είναι συνήθως καλύτερο να μην προσπαθήσετε να τη σφίξετε περισσότερο.

7. Δεν έχετε τα σωστά εργαλεία

Η χρήση κρεμάστρας για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα δεν είναι καλή ιδέα. Αν και το αρχικό βούλωμα μπορεί να ήταν ενοχλητικό, φανταστείτε πόσο δύσκολο θα είναι αν το αντικείμενο κολλήσει βαθιά στους σωλήνες σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνετε τη δουλειά. Η χρήση αντικειμένων που γρατσουνίζουν τα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιττή ζημιά και εάν χρησιμοποιούνται συχνά με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσε να σας προκαλέσει σημαντικές επισκευές ή αντικαταστάσεις σωλήνων.

8. Απενεργοποίηση της θέρμανσης το χειμώνα

Όταν πηγαίνετε διακοπές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι δελεαστικό να κλείσετε τη θέρμανση για να εξοικονομήσετε χρήματα σε κοινόχρηστα ενώ λείπετε. Θεωρητικά, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Κλείνοντας τη θέρμανση, βάζετε τον εαυτό σας σε μια θέση όπου οι σωλήνες σας μπορούν να παγώσουν και να σπάσουν. Είναι καλύτερα να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία αντί να σβήσετε εντελώς τη θέρμανση όσο λείπετε.

9. Δεν γνωρίζετε τα όρια σας

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε μια επισκευή υπερβαίνει το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν πρέπει ή όχι να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε ένα έργο είναι να μιλήσετε πραγματικά με έναν επαγγελματία.

Μόλις καταλάβετε τι περιλαμβάνει η διαδικασία της επισκευής, μπορείτε να καθορίσετε εάν έχετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να κάνετε τη δουλειά ή εάν θα ήταν καλύτερο να το αφήσετε στους επαγγελματίες της Αποφράξεις Αντωνίου.

+1. Δεν φροντίζετε για τη συντήρηση της αποχέτευσης

Στην ιδανική περίπτωση, τα υδραυλικά σας θα λειτουργούσαν τέλεια για πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά τα υδραυλικά δεν λειτουργούν πάντα έτσι. Η συντήρηση των υδραυλικών βοηθά στον εντοπισμό μικρών διαρροών και άλλων προβλημάτων προτού μετατραπούν σε μεγάλα.

Επιπλέον, όταν θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας, δεν θα έχετε εκπλήξεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την πώληση του σπιτιο΄τ. Κανονίστε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μια συντήρηση με έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button