7-1-υδραυλικά-προβλήματα-ενός-παλιού-σπιτιού

7 +1 υδραυλικά προβλήματα ενός παλιού σπιτιού

Είτε ζείτε σε ένα παλιό σπίτι είτε σκοπεύετε να μετακομίσετε σε ένα που αγοράσατε πρόσφατα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προκλήσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση των παλιών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να λάβετε υπόψη τα υδραυλικά του σπιτιού εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα παλιό ακίνητο. Πιθανότατα θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα προβλήματα υδραυλικών και τις ανακαινίσεις.

Εδώ είναι τα βασικότερα υδραυλικά προβλήματα που πρέπει να προσέξετε στα παλιά σπίτια από την Αποφράξεις Αντωνίου.

1. Διάβρωση σωλήνων

Τα σύγχρονα σπίτια είναι χτισμένα με σωλήνες PVC. Αλλά τα παλαιότερα σπίτια ήταν εξοπλισμένα με μεταλλικούς σωλήνες, οι χαλκοσωλήνες και οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα ήταν οι πιο συνηθισμένοι. Αυτοί οι μεταλλικοί σωλήνες διαβρώνονται εύκολα.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι σωλήνες ενός παλιού σπιτιού να είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο και να έχουν ήδη καταστραφεί και σκουριάσει. Αυτοί οι σωλήνες θα χρειαστούν αντικατάσταση γιατί η παροχή νερού μέσω αυτών δεν θα είναι ασφαλής. Επίσης τέτοιοι σωλήνες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαρροής.

2. Διαρροές σωλήνων

Όχι μόνο οι μεταλλικοί σωλήνες είναι επιρρεπείς σε σκουριές και διαρροές, πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τους σωλήνες πολυβουτυλενίου. Τα περισσότερα από τα σπίτια που κατασκευάστηκαν μεταξύ της δεκαετίας του ’70 και του ’90 ήταν εξοπλισμένα με σωλήνες πολυβουτυλενίου, καθώς αποδείχθηκαν φθηνά και βολικά. Όμως ο χρόνος αποκάλυψε ότι αυτοί οι σωλήνες δεν είναι πολύ ανθεκτικοί. Το υλικό καταστρέφεται εύκολα λόγω της συνεχούς έκθεσης στο νερό.

Εάν αγοράζετε ή μετακομίζετε σε ένα σπίτι που χτίστηκε περίπου την ίδια εποχή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσετε κάποιους σωλήνες που έχουν διαρροή.

3. Προβλήματα πίεσης νερού

Προβλήματα πίεσης νερού μπορεί να προκύψουν σε σπίτια με παλιά υδραυλικά και κακή συντήρηση. Η πιο κοινή αιτία είναι οι διαβρωμένοι σωλήνες που βουλώνουν.

Με χαμηλή πίεση νερού, οι καθημερινές εργασίες μπορεί να γίνουν μεγάλη ταλαιπωρία. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία των οικιακών συσκευών με βάση το νερό, όπως τα πλυντήρια πιάτων και τα πλυντήρια ρούχων. Μπορείτε να ελέγξετε την πίεση του νερού ανοίγοντας τη βρύση ή το ντους.

4. Θέματα σωλήνα αποχέτευσης

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα όταν πρόκειται για παλιά σπίτια με παραμελημένες υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι αυτό του σωλήνα αποχέτευσης. Οι σωλήνες αποχέτευσης απαιτούν τακτική συντήρηση, απόφραξη και έγκαιρη επισκευή σε περίπτωση βλάβης.

Οι παραμελημένοι σωλήνες αποχέτευσης μπορεί τελικά να προκαλέσουν μεγάλες διαρροές. Ίσως χρειαστεί να προβείτε σε περίπλοκες επισκευές εάν οι σωλήνες αποχέτευσης είναι κατεστραμμένες. Επίσης, εάν η αποχεύτυση δεν έχει καθαριστεί για πολύ καιρό, αυτή είναι μια άλλη δουλειά που πρέπει να ολοκληρώσετε το συντομότερο.

5. Φθαρμένες βρύσες

Ίσως έχετε ήδη προβλέψει ότι θα έπρεπε να γίνουν κάποιες αντικαταστάσεις για το παλιό σπίτι. Μπορείτε να προσθέσετε υδραυλικά είδη στη λίστα. Οι περισσότερες βρύσες, βαλβίδες, ροδέλες και λαβές φθείρονται με τον καιρό. Μπορεί να υπάρχουν μικρές διαρροές μέσω αυτών των κατεστραμμένων εξαρτημάτων που μπορεί να περάσουν απαρατήρητες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πραγματοποιήστε μια διεξοδική έρευνα για όλα τα υδραυλικά είδη του σπιτιού, σίγουρα θα βρείτε μερικά που έχουν ήδη εξυπηρετήσει το χρόνο τους.

6. Εισβολή ρίζας δέντρου στον αποχετευτικό σωλήνα

Εάν υπάρχουν τεράστια γέρικα δέντρα γύρω από το σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ρίζες τους μπορούν να διαπεράσουν τις γραμμές αποχέτευσης και τους σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Δεν είναι δυνατό να γίνει μια σαφής εκτίμηση της κατάστασης κοιτάζοντας μόνο την επιφάνεια. Θα πρέπει να καλέσετε έναν από τουε υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για έλεγχο και πιθανές εργασίες επισκευής.

7. Βουλωμένοι σωλήνες

Οι βουλωμένοι σωλήνες και οι σωλήνες εμφανίζονται τακτικά ως τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων σε κάθε νοικοκυριό. Αυτά τα ζητήματα είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σε παλιά σπίτια, ειδικά αν αγνοηθεί η σωστή συντήρηση. Η αποκατάσταση των βουλωμένων αποχετεύσεων δεν είναι απλώς μια μεγάλη εργασία και μπορεί να τη χειριστεί οποιοσδήποτε έμπειρος υδραυλικός.

+1.Κακοτεχνίες

Σκεφτείτε το παλιό σας σπίτι σαν ένα παλιό αυτοκίνητο. Με την ηλικία έρχονται προβλήματα – και τα υδραυλικά του ακινήτου σας δεν αποτελούν εξαίρεση! Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός παλιού ακινήτου, δεν είναι θέμα αν στο σπίτι σας έγιναν επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά ποιος τις πραγματοποίησε.

Είναι σύνηθες στα παλαιότερα σπίτια να έχουν γίνει υδραυλικές εργασίες  από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή από έναν τεχνίτη και όχι από επαγγελματία υδραυλικό. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να κυμαίνονται από έναν απλό μη ασφαλισμένο σωλήνα ή μια παγίδα νεροχύτη τοποθετημένη λάθος, έως πολύ πιο περίπλοκα και ακριβά λάθη, όπως ντους με ακατάλληλη κλίση και ακόμη και ελαττωματικούς θερμοσίφωνες.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα

Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε τη ζωή που είχε πριν από εσάς το σπίτι σας, μπορείτε σίγουρα να διορθώσετε τυχόν προβλήματα. Το να βεβαιωθείτε ότι οι προηγούμενες εργασίες στο σπίτι σας εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στα πρότυπα, μπορεί να αποτρέψει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια. Είναι πάντα συνετό να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού υδραυλικών όταν επισκευάζετε ή επιθεωρείτε σωληνώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μικρά προβλήματα υδραυλικών που μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας.

Ενώ τα παλιά σπίτια έχουν τη δική τους γοητεία, παρουσιάζουν επίσης αρκετές προκλήσεις, ειδικά αν κάνετε ανακαίνιση. Οποιοσδήποτε μετακομίζει σε ένα σπίτι που χτίστηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια θα πρέπει να υποβληθεί σε ενδελεχή επιθεώρηση από έναν ειδικό υδραυλικών.

Εμπιστευτείτε τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button