7-1-συμβουλές-φροντίδας-των-υδραυλικών-το-καλοκαίρι

7 + 1 συμβουλές φροντίδας των υδραυλικών το καλοκαίρι

Έχετε πρόβλημα με τις βουλωμένες τουαλέτες και τις υδρορροές μετά την άνοιξη και δεν είστε σίγουροι για το πώς να φροντίσετε τα υδραυλικά; Ο χειμώνας έχει περάσει προ πολλού, η άνοιξη πλησιάζει και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Οι μέρες είναι μεγαλύτερες και ο καιρός πιο ζεστός. Δείτε πώς να προετοιμάσετε τα υδραυλικά του σπιτιού σας για το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για διεξοδικό έλεγχο αφού έχει ζεστό καιρό και άφθονο φως της ημέρας για να κοιτάξετε διάφορα μέρη του υδραυλικού συστήματος. Έτσι, αν θέλετε να χαλαρώσετε με άνεση κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει με μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε το υδραυλικό σας σύστημα υγιές για το καλοκαίρι.

1. Ελέγξτε για διαρροές

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξουμε για διαρροές, επειδή οι μεγάλοι χειμώνες τείνουν να έχουν αντίκτυπο στα υδραυλικά μας. Αφιερώστε χρόνο για να επιθεωρήσετε μεμονωμένα όλες τις πηγές νερού σας, μέσα και έξω από το σπίτι σας. Το να παραλείψετε ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα μπορεί να σας αφήσει με μια ανεπίλυτη διαρροή όλο το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να σας κοστίσει επιπλέον χρήματα από την τσέπη σας. Κανείς δεν το θέλει αυτό!

2. Ελέγξτε την πίεση του νερού σας

Είναι σημαντικό να διατηρείται καλή πίεση του νερού όλο το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε περισσότερο νερό από το ντους, το πλυντήριο και άλλα βοηθητικά μηχανήματα, είναι σημαντικό να ελέγχετε την πίεση του νερού σας με ένα μετρητή πίεσης νερού.

Σημειώστε ότι το οικιακό πρότυπο για την πίεση του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 psi.

3. Ελέγξτε τα συστήματα ποτίσματος

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξετε για διαρροές στα συστήματα ψεκασμού σας. Θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε και να επιθεωρήσετε τις κεφαλές του ψεκαστήρα στην αρχή της σεζόν. Εάν δείτε ότι κάποια από τις κεφαλές του μπεκ σας είναι σπασμένη, σκουριασμένη ή κατεστραμμένη, θα πρέπει να τις αντικαταστήσετε με νέες πριν χρησιμοποιήσετε το σύστημα ποτίσματος.

Το σύστημα ποτίσματος είναι διαβόητοι για τη σπατάλη νερού επειδή δεν μπορείτε να δείτε από πού προέρχονται οι διαρροές. Αυτό το ζήτημα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο λογαριασμό νερού, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό για όλους.

4. Δείτε που είναι η κύρια βαλβίδα νερού

Γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα διακοπής στο σπίτι σας; Ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε; Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να το κάνετε γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζετε και μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Η κύρια βαλβίδα διακοπής θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα, όπως στο υπόγειο, το γκαράζ ή την ντουλάπα σας, ανάλογα με το πού μένετε. Θα μπορούσε επίσης να βρίσκεται έξω στην αυλή ή κοντά στον αγωγό ύδρευσης στο δρόμο.

Εάν δεν είστε βέβαιοι που βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού, ζητήστε από τον υδραυλικό σας να σας δείξει την επόμενη φορά που θα είναι εκεί. Η γνώση της θέσης του μπορεί να είναι χρήσιμη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο εάν πηγαίνετε διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν και μπορείτε να κλείσετε την κύρια βαλβίδα νερού στο σπίτι σας, οι περισσότερες συσκευές έχουν τη δική τους βαλβίδα διακοπής συνδεδεμένη σε αυτές. Αυτό μπορεί να είναι βολικό σε μια περίπτωση όπου το νερό πρέπει να κλείσει γρήγορα.

5. Αποφύγετε τα βουλώματα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αυξημένη κίνηση στο σπίτι σας μπορεί επίσης να φέρει βουλώματα. Θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για βουλώματα ρουτίνας με ένα έμβολο ή μια βεντούζα. Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί για εσάς σε περίπτωση φράγματος, πιθανότατα θα χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία για να λύσει το πρόβλημα για εσάς.

Λάβετε υπόψη ότι τα φράγματα μπορεί να συμβούν οπουδήποτε στο σπίτι σας. Είτε πρόκειται για την τουαλέτα σας είτε για τον νεροχύτη της κουζίνας σας, να είστε προετοιμασμένοι για βουλώματα. Εάν το φράξιμο είναι πιο κάτω από τους σωλήνες, θα πρέπει επίσης να το χειριστεί ένας επαγγελματίας.

6. Καθαρίστε τις υδρορροές

Ίσως αναρωτιέστε: «Τι σχέση έχει το καθάρισμα των υδρορροών μου με το υδραυλικό μου σύστημα;» Λοιπόν, όχι στενή όταν πρόκειται για το υδραυλικό σας σύστημα, αλλά μπορεί να είναι σημαντικό όταν βρέχει. Οι υδρορροές σας παίζουν σημαντικό ρόλο γιατί είναι που κρατούν το νερό μακριά από τα θεμέλια του σπιτιού σας. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή να στραγγίζουν το νερό μακριά από το σπίτι σας εάν οι υδρορροές σας είναι γεμάτες με φύλλα και απορρίμματα. Κρατήστε τις καθαρές!

7. Συντήρηση του θερμοσίφωνα

Γιατί πρέπει να συντηρείτε τον θερμοσίφωνα το καλοκαίρι αν δεν τον χρησιμοποιείτε; Η συντήρηση είναι ακόμα απαραίτητη για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής του θερμοσίφωνα σας. Θα τον χρειαστείτε την επόμενη σεζόν, έτσι δεν είναι;

Ως ειδικοί στα υδραυλικά, συμβουλεύουμε το σέρβις του θερμοσίφωνα σας κάθε έξι μήνες. Σε πολλά σπίτια, οι θερμοσίφωνες είναι εγκατεστημένοι στο πατάρι ή στο μπάνιο.

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να κάνουμε μεγάλα ντους το χειμώνα, ενώ ο θερμοσίφωνας παράγει υπολείμματα και άλατα κάθε φορά που χρησιμοποιείται. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης.

+1. Να προσέχετε το πλυντήριό σας

Το καλοκαίρι επιτρέπει σε όλους να είναι έξω για ώρες ή ίσως και όλη την ημέρα και μαζί με αυτό έρχεται και η βρωμιά. Είτε τα παιδιά παίζουν στην αυλή είτε εργάζεστε στο σπίτι ή στους κήπους, όλοι είναι βέβαιο ότι θα λερωθούν. Και πολύ πιο συχνά από ό,τι συνήθως. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα ρούχα για πλύσιμο από ό,τι συνήθως.

Είναι καλύτερο να τραβήξετε το πλυντήριό σας μακριά από τον τοίχο και να ελέγξετε όλους τους σωλήνες. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να έχει καταστραφεί ή να έχει ραγίσει, ώστε να μπορείτε να αποτρέψετε διαρροές.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button